Dog.bg Форуми : НИКОГА куче ОТ МАГАЗИН, от МАХЛЕНСКИ РАЗБИРАЧИ или от РАЗВЪЖДАЧИ НА КИЛОГРАМ! За всички опарили се, а и за да не се опарите...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (26 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

НИКОГА куче ОТ МАГАЗИН, от МАХЛЕНСКИ РАЗБИРАЧИ или от РАЗВЪЖДАЧИ НА КИЛОГРАМ! За всички опарили се, а и за да не се опарите...

#281 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2010 - 07:43 PM

Кучето е чистокръвен ротвайлер, ако родителите му са такива.
Няма значение дали е взето от развъдник или не.
Повечето от породистите, "чисти" кучета, както ти ги наричаш, които виждаш по улиците не са от развъдници, но това че родителите им са от една и съща порода, ги прави чистокръвни представители на тази порода.

Кучетата от развъдник се смятат за висок клас чистокръвни, тъй като чистотата на породата е известна и документирана с поколения. Ако кучето ти няма такава документация, това по никакъв начин не го прави непородисто.

Внимавайте какви съвети давате на хората - някои са способни да изхвърлят кучето си, защото във форум им е казано, че то няма порода, защото не е от развъдник.
Замислете се какво може да стане с това куче в следствие на думите ви.

#282 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2010 - 10:32 PM

Показване на мнениетоChupacabra, в 06 November 2010 - 06:48 PM, написа:

Кучето е чистокръвен ротвайлер, ако родителите му са такива.
Няма значение дали е взето от развъдник или не.
Повечето от породистите, "чисти" кучета, както ти ги наричаш, които виждаш по улиците не са от развъдници, но това че родителите им са от една и съща порода, ги прави чистокръвни представители на тази порода.

Кучетата от развъдник се смятат за висок клас чистокръвни, тъй като чистотата на породата е известна и документирана с поколения. Ако кучето ти няма такава документация, това по никакъв начин не го прави непородисто.

Внимавайте какви съвети давате на хората - някои са способни да изхвърлят кучето си, защото във форум им е казано, че то няма порода, защото не е от развъдник.
Замислете се какво може да стане с това куче в следствие на думите ви.

Глупостите си ги ръси някъде другаде. Чистокръвността на ВСЯКО куче се документира с непрекъсваема поредица от родословия, издавани ЕДИНСТВЕНО от уполномощените за всяка една държава клубове по съответната порода.

Всичко останало е "нечисто" или както там желаеш да го наречеш. Искрено ще се радвам ако не се опитваш да поддържаш дебата по темата ... ще ми спестиш работа като модератор, ако не и друго ...

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#283 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2010 - 11:23 PM

МОД.

Май не разбираш от български? Разговорът по темата приключи.
Важи и за теб!
:tb_195:

#284 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2010 - 12:45 AM

:wub:

Малко е старичка снимката и е гурелясала тука, но нищо, нека има и такива снимки със ''занемарени'' кучета. :ab_041:
Качена снимка

#285 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2010 - 11:46 AM

Защо пък да не вземе от обява или от познати? Все пак ще му е първо куче, а и нали няма да е ротвайлер.... щом не е от развъдник. :) Много по голяма е вероятността да се сдобие с болно куче взето от улицата или от някой изолатор/приют. (не, че съм нещо против тях, напротив) Мдам, няма смисъл. ;) Кучетата от развъдници са кучета за изложби, а изложбите са за сноби.

#286 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 27 December 2010 - 01:07 PM

хайде да не водим този излишен спор,който толкова пъти сме обсъждали дали е рот или не без родословие.Аз имам без родословие и не се срамя да го нарека ротоподобен.Да ако го осиновиш от приют наистина може да е болно кученцето,но ако го осинови от раздела без дом там кученцата са здрави и гледани в приемни домове-обезпаразитени и ваксинирани.Колкото до рот от зоо или познати/обява бягай далеч от такива места.Не си виждал рот на годинка с дисплазия именно от такива съседски скачки за по 80-100 лв ''парчето''.Много бяха щастливи съседите ми че толкова тънкажно са си взели ''истински'' ротвайлер,сега обаче не им е толкова весело.

Говориш празни приказки за спора ли го правиш не знам.Куче с родословие има право да ходи на изложби,изложбата не е за сноби изобщо,но както и да е.Родословието както казах ти гарантира здраво кученце,с добър характер,без наследствени заболявания,защото кучетата са изследвани доста поколения назад за наследствени заболявания.И няма как да си купиш рот с родословие за такива смешни пари-да с фалшиво такова или с някакво копие.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#287 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2010 - 08:52 PM

Добре, добре. :ab_041: И аз се чудя къде ми изчезна снимката на моята кучица.... явно са я върнали, но в грешната тема. :ab_041: Което не е случайно де.... само дет' не съм се опарил с нея, не е от зоомагазин и от развъждачи на килограм.

Понеже гледам, че са ми резнали поста.... ще ти кажа, че за 80-100 лв. може да си вземеш рот с родословие.... дори мога да ти кажа и от кой развъдник. ;) Дори преди време имаше такъв пост тука, но вече е изтрит.
Цитирам по - памет - ''За символичните 100 лв.... ала бала с документ за съсобственост и поне две кучила от нея'' :))

#288 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 December 2010 - 08:54 PM

е това е друго нещо и се случва много рядко предполагам.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#289 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 11:53 AM

Виждам че поляризацията на мненията и крайните емоционални изблици надделяват над желанието да се помага със съвети, особено на новодошлите. Поради това ще си позволя да обобщя и да опосредя мненията:
1. Изложбите са хубаво нещо. Там кучетата се изявяват, а почитателите на породата се запознават и споделят опит.
2. Ротвайлерите (както и много други породисти кучета) са предразположени към доста опасни болести, поради което стриктното селектиране и съответно родословието са важни неща, които определят дали кучето следва да се размножава и т.н. Иначе се рискува кучето да е с наследствена дисплазия, предразположение към рак, диабет и т.н. Отговорните стопани трябва да отчитат тези неща, когато вземат куче за отглеждане.
3. Ако не държите на тези неща и просто обичате или спасявате куче от беда, като го приютявате и се грижите с цялата си любов и отговорност за него, то родословието, купираната опашка или опасността от болест едва ли имат значение.

Късмет и дано вашият рот е жив и здрав дълги години, за да ви радва и дарява с любов!

#290 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2010 - 01:38 PM

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#291 Потребителят е офлайн   rokera74 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 04 January 2011 - 06:57 PM

vzeh si bebe rot na 3.5 meseca majko no ne e ot razvadnik maikata i ba6tata sa dosta golemi i zlobni na mene mi trqva za paza4, no iskam da si kupq jensko ot razvadnik ako moje nqkoi da mi kaje ot koi razvadnik sa nai dobrite ku4eta i na kakva cena varvqt iskam da si vzema elitno jensko ku4ence ot 3 do 7 meseca blagodarq predvaritelno lek den.

МОД.

Пишете на кирилица. В противен случай ще трябва да си пишете другаде. Благодарим предварително. Лек ден.

#292 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2011 - 08:27 PM

Що кат пораснат да можеш да ги въдиш,далаверка да има :zz_020:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#293 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2011 - 09:30 PM

Показване на мнениетоrokera74, в 04 January 2011 - 04:02 PM, написа:

vzeh si bebe rot na 3.5 meseca majko no ne e ot razvadnik maikata i ba6tata sa dosta golemi i zlobni na mene mi trqva za paza4, no iskam da si kupq jensko ot razvadnik ako moje nqkoi da mi kaje ot koi razvadnik sa nai dobrite ku4eta i na kakva cena varvqt iskam da si vzema elitno jensko ku4ence ot 3 do 7 meseca blagodarq predvaritelno lek den.

Не само всеки може да ти отговори на въпроса, но сам можете да си отговорите, като почетете малко повечко. Клуб "Ротвайлер" имат официален сайт и в него са упоменати развъдниците. Също така от БРФК можете да получите правилната информация. Само, че "с трици маймуни не се ловят".
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#294 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2011 - 10:26 PM

Показване на мнениетоrokera74, в 04 January 2011 - 06:02 PM, написа:

na mene mi trqva za paza4, no iskam da si kupq jensko ot razvadnik ako moje nqkoi da mi kaje ot koi razvadnik sa nai dobrite ku4eta

... добре де, няма ли кой да му каже на този човек от кой развъдник са най-добрите кучета? :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#295 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 04 January 2011 - 11:01 PM

от развъдника на Пешо от Тутракан

#296 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2011 - 08:55 PM

"Заменям елитен женски ротвайлер на 1.9 м за елитна малка немска овчарка до 3-4 м може и по малко. Махам кучето защото е малко непредсказуемо, пак детето ми е по ценно. Кучето е обезпаразитено и ваксинирано"

Ето на такава обява попаднах днес. Без думи
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#297 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2011 - 10:16 PM

Показване на мнениетоlidiya, в 09 January 2011 - 08:00 PM, написа:

"Заменям елитен женски ротвайлер на 1.9 м за елитна малка немска овчарка до 3-4 м може и по малко. Махам кучето защото е малко непредсказуемо, пак детето ми е по ценно. Кучето е обезпаразитено и ваксинирано"

Ето на такава обява попаднах днес. Без думи

:wa_048: :wa_048: :wa_048:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#298 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2011 - 01:11 AM

а ето на каква попадам аз,пък цената няма да я коментирам изобщо: ''ПРОДАВАМ малки, чистокръвни ротвайлерчета, обезпаразитени, купирани опашки, тъпи муцунки''
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#299 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2011 - 11:00 AM

Показване на мнениетоkristalina, в 28 January 2011 - 01:51 PM, написа:

Вдигам тази тема от праха на първо място,за да благодаря на д-р Златинов за предоставената от него много точна и обективна информация.Всичко,казано от него ми беше от полза през последните 4 месеца ходене по мъките,след като се оказах очи в очи със заболяването....
...и сега малко хронология и данни:ротвайлерчето ми,което в момента е на почти 10 месеца,беше много енергично,слънчево,игриво и сравнително здраво бебе...до около шестия си месец.В един момент обаче,след по-щура и буйна игра с приятелчетата си от поляната,кучо започна да накуцва със задното си дясно краче.Отначало не беше много видимо и драстично,по-скоро като,че му омекваше лапичката и не стъпваше стабилно на нея,но от ден на ден нещата започнаха да се влошават.Мисля,че тук е мястото да вметна,че всички останали стопани бяха единодушни,че е рахит и се надпреварваха да ми дават съвети какви храни и други изпитани средства да му давам за справяне с проблема.Знам,че искаха да помогнат и не ги виня,но предпочетох да послушам шестото си чувство и горчивият си опит-11 годишният ми ротвайлер имаше рахит като бебе,но симптоматиката беше съвсем различна,спрямо настоящата.
Заведох Марк при д-р Венци Тодоров,който си му е JP :} от бебе и на когото имам 100% -тово доверие.След доста подробен преглед докторът беше наясно,че това е ТБД и веднага ни изпрати в Обединена вет.клиника,за да направят рен.снимка на кучо.Бях чувала и знаех за болестта от обща култура,но конкретиката около нея ми се изясни именно от тази и подобни теми във форума.Бях ужасена!Молех се да е рахит или каквото и да е друго.....,но не би....
Много се увлякох в писане,най-вероятно Ви отегчих,а мислех да съм кратка.....извинете за което....само да кажа,че Марк е седмица след операция,а именно резекция на бедрена глава,за сега се чувства добре и дори и без обезболяващи не плаче,както преди хирургичната намеса.Знам,че е твърде рано да се радвам и,че ни предстои дълъг и тежък възстановителен период,но се надявам да се преборим и оцелеем.....за пореден път.
Безкрайно благодарна съм на д-р Светослав Христов,който извърши операцията и на целият му екип,които не се отказаха да се борят за кучо,въпрек и възникналите в последствие доста тежки усложнения.Също така благодаря на доцент Паскалев,който изказвайки се доста ласкаво за професионалните умения на д-р Христов ме насочи именно към него,за да не ни се налага да пътуваме до Ст.Загора......,а можеше той да вземе едни пари...,но не го направи,защото е много свестен и скромен Човек...-така го прецених от телефонния разговор,който проведох с него.Страхотни ХОРА!!!!Бъдете живи,здрави и все така загрижени!БЛАГОДАРЯ!

С уважение:Крис

Истински съжалявам за нещата, които трябва да преживеете. Стискам палци да кучето да оцелее и да водите поне някакъв сносен живот, съпроводен от търпима болка. Още повече съжалявам, че трябва да кажа и това: ако не бяхте наливали пари (пък и подарък да е било животинчето, все тая) в джобовете на търговците ... или какъвто и да е там случаят, вероятността това да се беше случило, щеше да е минимална. От двадесет години не спрях да го повтарям и въпреки това случаи като Вашия не спират. Нека поне служи за поука на бъдещи лековерни купувачи на "евтинкото" ...

:ea_103: :ea_103: :ea_103: НИКОГА НЕ КУПУВАЙТЕ КУЧЕТА ОТ ПРЕКУПВАЧИ И ТЪРГОВЦИ!
:ea_103: :ea_103: :ea_103:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#300 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2011 - 12:35 PM

Вярно е пъти по-често се среща при кученца НЕ закупени от развъдник.Единствения случай за,който аз знам е от развъдник с дисплазия и крипторхит,но породата е друга.Ивсе пак това се случва супер рядко.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема