Dog.bg Форуми : Ужасните бездомни кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ужасните бездомни кучета продължават да нападат

#281 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 31 January 2010 - 02:32 PM

Цитат(rodegunda @ Jan 31 2010, 12:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Как ще ти разкъсат кучето, когато е с теб и на повод? Още повече, че болонка може да се вземе на ръце.

Само че като я вземеш, те продължават да скачат по теб. Не дай си боже да е възрастен човек и да падне на земята.

#282 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 January 2010 - 02:42 PM

Дог, поста ми е провокация.
Знам, че може да стане както казваш. В случая обаче, мисля, че dmm е права и кучето се е разхождало само.
Voca, според мен трябва да се обърнете към общината, да видите дали има програма за овладяване на популацията. Какво пише в нея и с какво биха могли да ви помогнат. Освен, че да изтрепят така омразните помияри.

#283 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 January 2010 - 02:44 PM

af_089.gif Aз пък съм виждал мъж с малко дете да се опитва да рита куче и да говори на детето как се правело. И ако кучето беше ухапало тоя капут , щеше да реве сега по форумите колко са злобни и трЕбва да се изтребят. Изобщо какъв ви е проблема - има 100000 възможности за действие. Консултирате се с адвокат, вадите си медицинско и съдите общината докато проблема не се реши. Уплаха пак си е вреда. Като видят общинарите че така не става, ще почнат да вземат нещата по сериозно. И като не могат да евтанизират ще глобяват, ще правят приюти и така. Те за какво са там?

#284 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 31 January 2010 - 02:55 PM

Цитат(Vasko5 @ Jan 31 2010, 02:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
... И като не могат да евтанизират ще глобяват, ще правят приюти и така. Те за какво са там?

Никой не иска бездомни кучета, но спрете с тия евтаназии! Много е крайно! И доказано неефтивно.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#285 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2010 - 02:58 PM

Aз знам че е така. И от общината вече знаят. И че не е решение. Така че трябва да търсят друго. Четете по - внимателно.

#286 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 31 January 2010 - 03:04 PM

Явно сме на едно мнение, но пишете по-ясно. Не аз споменавам за евтаназия.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#287 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2010 - 03:45 PM

Цитат(Voca @ Jan 31 2010, 03:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Помощт , писнами от скапани помияри, постоянно ме нападат,нз към какъв номер да се обадя, днес моя приятел е нападнат от група помияри,,,,.,,,,,,,,,....................................... аз също съм нападана ... от същите!Положението е страшно..... в Плевен да дружба, страшно е по 7 8 помияри на глутница...... щяха да ми изядат чауто...................Моля посъветвайте ме какво да правя.....!

Ужас!
Ходил ли е в болница? Промили ли са му раните? зашили ли са ги? Започнал ли е инжекции против бяс? Заведохте ли кучето си на ветеринар? Опасни ли са раните му? А вие , когато ви нападнаха, ходихте ли да ви сложат инжекции против бяс и да обработят раните ви?
Вземете си медицинското, снимайте раните , снимайте нахапаното куче и съдете общината.

Но ако не са ви нахапали "скапаните помияри", значи не са ви нападнали.

#288 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2010 - 09:47 PM

След като в Екоравновесие не се отзовават на обаждания,към кого да се обърнем?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#289 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 March 2010 - 10:44 PM

Цитат(Vasko5 @ Jan 31 2010, 12:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
af_089.gif Aз пък съм виждал мъж с малко дете да се опитва да рита куче и да говори на детето как се правело. И ако кучето беше ухапало тоя капут , щеше да реве сега по форумите колко са злобни и трЕбва да се изтребят. Изобщо какъв ви е проблема - има 100000 възможности за действие. Консултирате се с адвокат, вадите си медицинско и съдите общината докато проблема не се реши. Уплаха пак си е вреда. Като видят общинарите че така не става, ще почнат да вземат нещата по сериозно. И като не могат да евтанизират ще глобяват, ще правят приюти и така. Те за какво са там?

Просто ще си ''свършат'' работата с малко отрова тук там.И те семекства хранят eg_033.gif
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#290 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 18 March 2010 - 11:50 AM

Цитат(Katt @ Mar 16 2010, 06:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
След като в Екоравновесие не се отзовават на обаждания,към кого да се обърнем?

Екоравновесие е софийско общинско предприятие, което работи САМО в София. В другите общини - проверете в общината кой отговаря за проблема. Или е общинска фирма, или е самата община.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#291 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 01:43 AM

И нас са ни "нападали" много пъти бездомни кучета и никога не са ни наранявали.Или не се приближават на по малко от 2-3 метра или пристигат и като им проговоря нещо и започват да се глезят. " Кучетата си лаят, кервана си върви"! Бездомните по цял ден ни наблюдават,те познават маниерите и рефлексите ни по-добре от нас самите.Ние на един език си говорим и не се разбираме,кучетата ни виновни ,че сме прости.Нещата са елементарни,като ги уважаваш и те ще ти отвръщат със същото,като ги мразиш и те съответно ще те мразят.Най простия и ефикасен тип реакция е липсата на реакция.Като те залаят, маркираш с поглед че си ги забелязал и си обръщаш най спокойно главата на другата страна и забавяш съвсем леко хода.Върши чудеса.Кучетата губят интерес толкова бързо колкото и се възбуждат.Те много добре си знаят мястото в нашия свят,а дали ние си го знаем?? zz_218.gif
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#292 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 March 2010 - 01:57 AM

Цитат(alexy @ Mar 19 2010, 12:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И нас са ни "нападали" много пъти бездомни кучета и никога не са ни наранявали.Или не се приближават на по малко от 2-3 метра или пристигат и като им проговоря нещо и започват да се глезят. " Кучетата си лаят, кервана си върви"! Бездомните по цял ден ни наблюдават,те познават маниерите и рефлексите ни по-добре от нас самите.Ние на един език си говорим и не се разбираме,кучетата ни виновни ,че сме прости.Нещата са елементарни,като ги уважаваш и те ще ти отвръщат със същото,като ги мразиш и те съответно ще те мразят.Най простия и ефикасен тип реакция е липсата на реакция.Като те залаят, маркираш с поглед че си ги забелязал и си обръщаш най спокойно главата на другата страна и забавяш съвсем леко хода.Върши чудеса.Кучетата губят интерес толкова бързо колкото и се възбуждат.Те много добре си знаят мястото в нашия свят,а дали ние си го знаем??

Не е така.
Добри хора изнесаха старите си мебели и ги оставиха под балкона си, за да спят кучетата на тях. Там ги хранят, там им дават вода. Под балкона на първия етаж, точно до входа. Вече са три и не ме питай как излизам с мойте две, едното от които мъжко, другото женско ... само не питай. Това, което го пишеш - елементарни неща, като ги уважаваш ... вършели чудеса !!!

Кучето е животно, има си свойте инстинкти и не е необходимо да го очовечаваме, за да го обичаме. Факт - в случая хората са виновни, не кучетата, но ... те не пречели на никой. Пречат на мойте кучета, не на мен, на мен не ми пречат, пречи ми това че излизането и прибирането ми е с много нерви и се налага да живея като под обсада.
А в входа имаме жени с малки деца, майка с количка - като се прибира жената, звъни на мъжа си да дойде долу, защото кучетата се приближават около количката и почват да я душат, а тя се плаши и трепери ... страх я е от кучета, заради нея излизаме и влизаме на повод.

Така живеем. ab_041.gif

#293 Потребителят е офлайн   shely Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 March 2010 - 02:49 PM

Писна ми. За мое съжаление, мислех че на мен ще ми се размине, но не. Живея в София, в квартал Банишора и зад банята пред един блок има една ужасна глутница, която се пуска на всичко живо. За тези кучета писаха и във вестниците, а пък един мъж всяка сутрин изпраща жена си, защото веднъж я нахапали. Да не говорим, че на 100м е 14 училище и децата минават от там(има и нападани деца). Та с тия кучета не се случва нищо. Довлякоха ги миналата година децата от някъде, нарадваха им се и ги зарязаха. Веднъж бях със сина ми и моето 3 кг кученце, те се пускат на друго домашно куче, при което става меле. От там ние се скрихме в един магазин докато се махнат. И така когато ги видя не минавам от там, а заобикалям за да се прибера. Но днес излизам от входа и глутницата пред мен(нашия блок е далеч от блока пред, който живеят) с една от техните "защитнички". Излизам от вратата и водача ми се пуска, а след него и останалите. Аз нададох такъв писък, при което жената ми отговаря, "ама това са кучетата на нашия блок" и си одминава. Аз като изпищях те се дръпнаха, а този път за щастие бях сама(без кучето и детето). Отминават, а аз си вървя по пътя и 10 м по-надолу се пуснаха на една жена изотзад. Та мисълта ми е , ако се обадя на Екоравновесие ще има ли ефект? Следващия път недай си боже може детето да е с мен и не ми се мисли.

#294 Потребителят е офлайн   shely Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 02:48 PM

От Екоравновесие не вдигат телефона, но за това пък подадох жалба в Столична община. Вчера сутринта са нахапали жестоко друга жена. Заради тях 100 пъти са идвали от Екоравновесие, но оная откачалка дето ги храни със сурово месо не ги дава. Познавам хора нахапвани по 5 пъти от тях и съвсем не преовеличавам. Лошото е че обикалят квартала и направо ме е страх да изляза, защото мен вчера ме нападнаха пред блока(далеч от мястото, което обитават). eg_033.gif

#295 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 March 2010 - 03:36 PM

Предполагам вие, както и другите 5има нахапани имате медицинско за раните? С това можете да подадете жалба.
Също така уведомете хората,които ги хранят за това, че сте пуснали жалба - ако искат кучетата да ги бъде - да има намерят домове, дворове - да немрят начин да ги приберат.
Съответно предполагам, че хапещите не са всикчи, най-често е един, за него става дума. Да се прибере, а вие трябва да сте го описали подробно в жалбата, за да знаят точно кое куче да приберат. Най-добре е да присъствате на улавянето, ако Екото благоволят да ви кажат кога ще дойдат. Това можете да го споменете в жлабата, че ще съдействате за разпознаване на проблемното куче.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#296 Потребителят е офлайн   shely Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 04:18 PM

Ами на телефона на който аз звънях(на Екото) сутринта никой не ми вдигна. А това с 5-те пъти е само за едно момиче дето работи в отсрештен магазин. Тя е викала Екоравновесие, а оная дето ги гледа ги гонила. И това не е веднъж и два пъти. Писало е за тези кучета в някакъв вестник и нищо. Качват се в заведението отсреща, там пък са нахапали дете за да му вземат пицата. Да този който ме нападна мога да го опиша съвсем точно, естествено че той като се пусна тръгнаха и останалите. И десет метра по-надолу се пусна този същия на друга жена, при което тя изпищя , той се дръпна и след това пак нападна. Разбира се, че ще присъствам на залавянето, стига да мога да се свържа с тях. Всъщност телефоните, които аз намерих са тези: 931-41-64 и931-41-60. Моля, ако някой знае някакъв друг телефон нека го напише, може и на ЛС!

#297 Потребителят е офлайн   shely Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 04:20 PM

Всъщност аз вчера предопредих едната, че ще подам жалба, а тя ми се изсмя eg_033.gif .

#298 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 March 2010 - 05:25 PM

Цитат
Писало е за тези кучета в някакъв вестник и нищо. Качват се в заведението отсреща, там пък са нахапали дете за да му вземат пицата. Да този който ме нападна мога да го опиша съвсем точно, естествено че той като се пусна тръгнаха и останалите. И десет метра по-надолу се пусна този същия на друга жена, при което тя изпищя , той се дръпна и след това пак нападна.

Т.е. кучето напада, хапе, взима пицата и бяга? А при жената - хапе и отново напада?

И не разбрах - има ли медицински за нахапванията?

п.п. Имате бутон "редактор" - с него допълвайте мненията си, за да не пускате поредни.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#299 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 25 March 2010 - 02:24 AM

Ще се включа и аз ... Преди около 5-6 години (била съм на 12-13г) с моите приятелки си намерихме улично куче. То се въртеше около нашия блок и ние типично по детски решихме, че трябва да се грижим за него. Започнахме да я храним, измислихме и име (Джени) кастрирахме я, обезпаразитявахме я, имунизирахме я и т.н. Така минаха 2 години. В началото нямахме проблеми с нея ... беше мила с хората и кучетата в кв. Постепенно обаче стана агресивна, не към нас - децата, а към всички останали хора. Нас ни приемаше за част от глудницата - играехме си, като и се карахме ни слушаше... но просто започна да напада. Лаеше ги, ръмжеше и най-вероятно е успяла и да ухапе някой. След това просто изчезна, което се очакваше. За мен това е доказателство че уличните кучета не са зли, но всички са потенциално агресивни. Тогава ми беше гадно за Джени, но сега знам че е по-добре така. Моето скромно мнение е че процедурата с кастрирането и връщането не върши работа, по-добре евтаназия. Също така не е правилно да ги храним, защото колкото и тъпо да звучи надъхват се, започват да пазят територията на "глудницата" и от мили кученца се се превръщат в агресивни животни. Сега дали системата е лоша или просто не се изпълнява като хората и кой е крив и кой прав - нямам представа и затова няма да коментирам.
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#300 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2010 - 07:32 AM

Цитат(ultima @ Mar 25 2010, 01:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Моето скромно мнение е че процедурата с кастрирането и връщането не върши работа, по-добре евтаназия.

Може ли да ни обясните как евтаназията ще махне кучетата от улиците? Ще ви дам малко изходни данни - 500 места в софийските изолатори и налична популация от около 10 000. Да приемем срок 14 дни преди евтаназия. Чакам с интерес вашето обосновано предложение.

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни