Ужасните бездомни кучета продължават да нападат
Публикувано: 25 March 2010 - 10:53 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 25 March 2010 - 11:00 AM
Питам как евтаназията на 1000 кучета месечно (ако приемем, че изолаторите работят само за евтаназия) и оставянето на останалите да се размножават свободно ще махне кучетата от улиците?
Публикувано: 25 March 2010 - 11:02 AM
Публикувано: 25 March 2010 - 11:06 AM
Публикувано: 25 March 2010 - 11:07 AM

Точно така.Да мине цялото народонаселение на курс "как да се справим при разминаване на глутница бездомни кучета".Има хора с фобии,посещават дори психотерапевти,за да се отървят от тях.С твоите три изречения как спокойно да ги погледнеш и да си подминеш мислиш ли,че ще им помогнеш?Има деца,които хвърчат по улици и полянки,крещейки неистово при вида на пчеличка дори-мислиш ли,че те имат съзнанието да стоят кротко,за да не ги нападне правокирано от поведението им куче?Никога не ме е нападало мен куче,но ти гарантирам,че няма да му се размине.Око за око-зъб за зъб!Но всеки има различен тип нервна система,някои биха побегнали панически,без да мислят рационално и...станало по-лошо за тях.

Публикувано: 25 March 2010 - 11:10 AM
Ариел, що е то - непоправима агресия?
Кой в България може да констатира това нещо?
Там е работата-в Б-я няма точен критерий за това що е агресивно куче,затова и не давам примери от нашата Родина.

Публикувано: 25 March 2010 - 11:12 AM
Тук ще вметна и една подсказка: ако се убива тази бройка месечно, нито едно не се кастрира.
А за shely също имам подсказка: целта на кастрацията не е да се спрат кучетата да изнасилват хора, такава превенция е само страничен ефект.
Публикувано: 25 March 2010 - 11:41 AM
Това с евтаназията вече е правено преди години. Резултата е видим днес. А и поне аз не разбирам и никога няма да разбера как човек може да убива ... най добрия приятел на човека.
Трябва не евтаназия, а комплексни мерки. Пълна забрана на внос, пълна забрана на продажба на кучета и котки в зоомагазините, пълна забрана за размножаване и тежки глоби за тези, които си пускат животните. Криминализиране на продажбата на кучета без документи, глоба от няколко хиляди лева за тези, които търгуват с живот, забрана на "ферми" и "развъдници", поощтряването на кастрацията, чипиране и регистър на бездомните с цел - всяко бездомно да си има отговорен човек, който да го наглежда и да отговаря за неговото поведение, ефективна зоополиция, програми за насърчаване на породното развъждане и живота с куче, пари за ремонт на приютите, за храна, "санитарни" зони около големите градове.
Така след няколко години може и да излезем от омагьосания кръг и да бъдем по цивилизована държава и да имаме памет, че сме спасили най добрия ни приятел.
Но докато далавера нет и подобни преливат от обяви, докато на подуенския пазар се продават кучета - няма как да стане, а и евтаназията няма да бъде решението на проблема.
Публикувано: 25 March 2010 - 12:13 PM
О, има! Така както всеки българин разбира от политика и футбол, така и всеки разбира от кучета.
На въпросите ми как конкретно напада - няма отговор.
"Най-вероятно"?!
Ето спецове всякакви, всеки разбира от кучешко поведение.
В повечето случаи шом кучето се приближи на по-малко от 2 метра от хората, това вече е страховита заплаха. Лично съм виждала хора, които гледат с ужас мятащо бясно опашка улично и питат "Ма зашо така се държи, ще и направи ли нешо?". И те са спецове и ще викнат екото, щото кучето им изглежда заплашително. Най-куриозното е,че тези хора имат куче. Как общуват с него и как го възпитават, при положение, че не разчитат елементарни знаци от кучешкото поведение - нямам идея. Не случайно парковете са пълни с неконтролируеми животни. Хората си нямат идея що е това кучешко поведение.
А следващите страшни кучета, които ще дойдат на мястото на тези?
Не случайно питах как напада, кое точно и само то ли "напада", колко от толкова много нападнатите имат медицинско. Любимият ми израз е "толкова е страшно, нахвърли ни се, едва се отървахме". Масово някакви зверове се нахвърлят и хората "едва се отървават".

ОК, ще избият цялата глутница, повярвай, до не повече от два месеца ще има нова.
За да не се случва това е "кастрирай и върни". Ако има агресивно, то се доказва като такова, особено в твоя случай - нападнало кого ли не. Приложете медицинско и поискайте да се махне ТОВА куче, не всикчи, защото полза няма да има.
Друга любима реплика: "да чакам да ме ухапе и тогава да действам ли?". За съжаление така трябва да бъде. Докато хората, както писах по-горе, квалифицират всяко движещо се малко по-бързо и малко по-активно куче като агресивно, без да имат понятие от кучешко поведение - ще е невинен до доказване на противното. Злоупотребите с "махнете го, агресивно е" са толкова много, само защото на някой не му харесва да са там. Без да си размърда мозъка и да се сети, че днес ще махнат тези, утре ще има нови. Освен ако не ви кефи да сте масови убийци и да го правите постоянно, защото кучета ще има постоянно.
Ми и мен не ме кефи съседа - гледа мрачно и не поздравява. Да го набедя, че е педофил? Само че ще ми трявбат доказателства, нали, само по моята "компетентна" преценка, щото ми заглежда детето - няма да го тикнат в пандиза и да го махнат от улицата ми.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 March 2010 - 12:44 PM
Миналата седмица имахме такива "малоумни" жалби от също такива жалбоподатели. Все нахапани и всичките без медицинско. Или не оставили координати, или с фалшиво име и телефон. След натиск от доста живущи в района, представили се с истинските си имена, адрес и телефон, най-после от "Екоравновесие" се съгласиха не избиват кучетата за агресия, а да дойдат и да се уверят за истинското положение. Ако има некастрирани, да ги приберат за кастрация.
Е, дойдоха. Посрещна ги живущ в съседство. Показал "агресивните", "нападащи де що мърда" кастрирани кучета. Ловците от "Екоравновесие" се разходили между тях и ... казали: "По-кротки кучета не сме срещали". Кучетата станали да им се погалят. Поразходили се заедно.
С тях е бил и модератор. На него отдавам нормалното поведение на служителите от "Екоравновесие".
Така трябва и да бъде. Да се проверяват жалбите! Да се чуят и двете страни и тогава да се взема решение.
Публикувано: 25 March 2010 - 12:58 PM

Публикувано: 25 March 2010 - 01:54 PM
Кой да санкционира тези хора и защо трябва да викам екото, като те ще дойдат да убият кучетата ? Няма ли санкции срещу такива хора, за да се научат че така не трябва и не може ? Защо все кучетата гонят ?
А и една глутница днес може да не е потенциална заплаха, утре да бъде ... промяна на начина на хранене - спират да им носят храна примерно, разгонва се женска и почват да я "пазят", родила некастрирана и майката пази малките, а заедно с нея и останалите ... всичко може да се случи и дори и най малка промяна да промени начина им на поведение.
А и както чета, дори и да се обадя на екото, ще дойдат и няма да има проблем .. и ще бъде обявен за поредния "малоумен".

Публикувано: 25 March 2010 - 02:08 PM
Виж профил
View Member Albums
Добави в приятели
Изпрати ЛС
Виж всички теми
Виж коментарите Feb 19 2010, 05:17 PM Коментар #97
Аз днес звъннах в Каменар с молба да дойдат да кастрират кучетата пред нашия блок защото от скоро се появи някакво домашно малко женско кученце,което сега е разгонено и събрало глутница от 15 песа всичките големи и агресивни само 2-3 обаче от тях са с марка.Снощи ни нападнаха докато излизахме на разходка а са точно пред входа т.е нямаше ка да ги избегнем-резултата снощи се търча до Курортна поликлиника ухапаха ме по крака,а моето куче е с разпрано ухо и хрущяла му е навън наложи се да го шият ,а той е възрастен и вече дори зъби няма много в устата си да не говорим че е гальовен като котка.Преполагам какво ще им се случи в Каменар,но това е положението много се чудих дали да се обадя,но това преля чашата.Опитах с гранули преди няколко дена даже не ги и помирисаха за да се сприятелим
Понякога наистина са двете крайности

Публикувано: 25 March 2010 - 02:31 PM
Тук ще вметна и една подсказка: ако се убива тази бройка месечно, нито едно не се кастрира.
А за shely също имам подсказка: целта на кастрацията не е да се спрат кучетата да изнасилват хора, такава превенция е само страничен ефект.
Аз ако знам отговора,отдавна да го дам за дебатиране и приемане където трябва.Говорех конкретно да се приспиват доказано агресивните кучета-другото е контрол над популацията им,контрол изобщо на отглежданите кучета,както по-горе вече е писано от дог.бг.

Публикувано: 25 March 2010 - 03:04 PM
Публикувано: 25 March 2010 - 03:12 PM
Кой в България може да констатира това нещо?
ultima, и аз ще чакам предложението ви.
Не съм запозната добре със самата система и по тази причина не съм отправила предложение. Сега поправете ме ако греша, но до колкото съм чувала кучетата трябва да имат някакъв престой в изолатора, след което се евтаназират. Това, обаче "не се спазвало и имало кучета, които били евтаназирани веднага след пристигането си, а други оставали там за по-дълго време". Резултата от каквото се случва в изолатора, е че има улични кучета в България. Няма смисъл да разказвам как съм била в чужбина и там този проблем го няма, как RSPCA в САЩ (и не само там) имат не само добра програма, но и закон за защита на животните (ако има такъв тук, то не съм забелязала да се прилага). Там не просто се тества поведението на животното, но и постоянно тече рекламна и благотворителна кампания (алармират обществото) за всяко едно животинче, което е попаднало в организацията. Ако трябва да предлагам нещо, бих предложила техния начин на работа, но не съм наивна и знам, че сме много далеч от тяхното ниво .. ако изобщо някога го стигнем.

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...

Публикувано: 25 March 2010 - 03:23 PM
Ако искате да се работи по закон - ВКЛЮЧЕТЕ СЕ И ВИЕ (пише, че сте от София).
В другите страни болшинство от хората се чувстват съпричастни и правят нещо.
В един веткабинет в Швейцария наблюдавах жена, донесла блъснат таралеж. Защото смята, че това е правилно, както ако беше човек. Колко хора в БГ ще направят нещо за блъснато куче или коте?
Затова всеки да зопочне от себе си - регистриране, кастрации, събиране на фекалии .... и така по реда.
Публикувано: 25 March 2010 - 05:36 PM
Май, май, ... и друг път сме влизали в спор.
Е, как така мен и моето куче глутниците не ни закачат?
В смисъл, заобиколят ни, лаят от всички страни, аз свия моичкия да не се обажда много-много, заговоря на заобиколилите ни "страхотии" и засега винаги съм постигала разбирателство. Е, имаше няколко случая мъже да се намесват, за да ни защитят. Съвсем не на място. Но, все пак съм поласкана и казвам: "Благодаря! Но нямаше нужда. Няма да се сбият. Нарушихме територията им." Мъжете ме изглеждат странно и си продължават по пътя. Вероятно се очаква жена да пищи и истерясва?
Не проумявам как ще искам смъртта на бездомниците, заради своето спокойствие?
Всъщност, на мен ми пречат няколко собственици на домашни кучета и неадекватното им и нахално поведение.