Само че като я вземеш, те продължават да скачат по теб. Не дай си боже да е възрастен човек и да падне на земята.
Ужасните бездомни кучета продължават да нападат
Публикувано: 31 January 2010 - 02:32 PM
Само че като я вземеш, те продължават да скачат по теб. Не дай си боже да е възрастен човек и да падне на земята.
Публикувано: 31 January 2010 - 02:42 PM
Знам, че може да стане както казваш. В случая обаче, мисля, че dmm е права и кучето се е разхождало само.
Voca, според мен трябва да се обърнете към общината, да видите дали има програма за овладяване на популацията. Какво пише в нея и с какво биха могли да ви помогнат. Освен, че да изтрепят така омразните помияри.
Публикувано: 31 January 2010 - 02:44 PM

Публикувано: 31 January 2010 - 02:55 PM
Никой не иска бездомни кучета, но спрете с тия евтаназии! Много е крайно! И доказано неефтивно.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 31 January 2010 - 03:45 PM
Ужас!
Ходил ли е в болница? Промили ли са му раните? зашили ли са ги? Започнал ли е инжекции против бяс? Заведохте ли кучето си на ветеринар? Опасни ли са раните му? А вие , когато ви нападнаха, ходихте ли да ви сложат инжекции против бяс и да обработят раните ви?
Вземете си медицинското, снимайте раните , снимайте нахапаното куче и съдете общината.
Но ако не са ви нахапали "скапаните помияри", значи не са ви нападнали.
Публикувано: 16 March 2010 - 10:44 PM

Просто ще си ''свършат'' работата с малко отрова тук там.И те семекства хранят

Публикувано: 18 March 2010 - 11:50 AM
Екоравновесие е софийско общинско предприятие, което работи САМО в София. В другите общини - проверете в общината кой отговаря за проблема. Или е общинска фирма, или е самата община.

Публикувано: 19 March 2010 - 01:43 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 19 March 2010 - 01:57 AM
Не е така.
Добри хора изнесаха старите си мебели и ги оставиха под балкона си, за да спят кучетата на тях. Там ги хранят, там им дават вода. Под балкона на първия етаж, точно до входа. Вече са три и не ме питай как излизам с мойте две, едното от които мъжко, другото женско ... само не питай. Това, което го пишеш - елементарни неща, като ги уважаваш ... вършели чудеса !!!
Кучето е животно, има си свойте инстинкти и не е необходимо да го очовечаваме, за да го обичаме. Факт - в случая хората са виновни, не кучетата, но ... те не пречели на никой. Пречат на мойте кучета, не на мен, на мен не ми пречат, пречи ми това че излизането и прибирането ми е с много нерви и се налага да живея като под обсада.
А в входа имаме жени с малки деца, майка с количка - като се прибира жената, звъни на мъжа си да дойде долу, защото кучетата се приближават около количката и почват да я душат, а тя се плаши и трепери ... страх я е от кучета, заради нея излизаме и влизаме на повод.
Така живеем.

Публикувано: 23 March 2010 - 02:49 PM
Публикувано: 24 March 2010 - 02:48 PM

Публикувано: 24 March 2010 - 03:36 PM
Също така уведомете хората,които ги хранят за това, че сте пуснали жалба - ако искат кучетата да ги бъде - да има намерят домове, дворове - да немрят начин да ги приберат.
Съответно предполагам, че хапещите не са всикчи, най-често е един, за него става дума. Да се прибере, а вие трябва да сте го описали подробно в жалбата, за да знаят точно кое куче да приберат. Най-добре е да присъствате на улавянето, ако Екото благоволят да ви кажат кога ще дойдат. Това можете да го споменете в жлабата, че ще съдействате за разпознаване на проблемното куче.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 March 2010 - 04:18 PM
Публикувано: 24 March 2010 - 05:25 PM
Т.е. кучето напада, хапе, взима пицата и бяга? А при жената - хапе и отново напада?
И не разбрах - има ли медицински за нахапванията?
п.п. Имате бутон "редактор" - с него допълвайте мненията си, за да не пускате поредни.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 March 2010 - 02:24 AM

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...

Публикувано: 25 March 2010 - 07:32 AM
Може ли да ни обясните как евтаназията ще махне кучетата от улиците? Ще ви дам малко изходни данни - 500 места в софийските изолатори и налична популация от около 10 000. Да приемем срок 14 дни преди евтаназия. Чакам с интерес вашето обосновано предложение.