Dog.bg Форуми : Ужасните бездомни кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ужасните бездомни кучета продължават да нападат

#301 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 March 2010 - 10:53 AM

Дъвчено и преди по темата дали кастрацията премахва агресията на кучетата-естествено,че не.Хората нямат проблем с кучетата като цяло,а с тяхната агресия и аз на свой ред питам-как кастрацията ще реши този проблем.Не съм кумунист,но ще парафразирам думи на известна личност:"има агресивно куче-има проблем;няма агресивно куче-няма проблем".Очаквам да бъда нападната за радикалното си мислене по въпроса,но при вина-има и наказание,а не да се остави на свобода-било то животно или човек.За съжаление вината я изкупват не точно причинителите,а само извършителите-т.е.не безотговорните към кучетата хора,а оставените на произвола животинки,които развиват понякога агресия и стават опасни за обществото.Едно предаване по Анимал показва,че след тестване на прибрани от улицата кучета дали са годни за осиновяване,при наличие на непоправима агресия-биват приспивани.Дали постъпват хуманно?Въпросът ми е риторичен.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#302 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 March 2010 - 11:00 AM

Не питам за премахване на агресия. Агресивните си се евтаназират. 1200 евтаназирани кучета само в Сеславци за миналата година с етикет агресивни. Или на всеки 4 едно е убито.
Питам как евтаназията на 1000 кучета месечно (ако приемем, че изолаторите работят само за евтаназия) и оставянето на останалите да се размножават свободно ще махне кучетата от улиците?

#303 Потребителят е офлайн   shely Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 11:02 AM

За съжаление аз също съм твърдо "За" евтаназията. Това, че кучето е кастрирано не означава, че не може да хапе, а и точно тези, за които аз говоря не са. Все пак не ме е страх, че ще ме изнасили, а че ще бъда нахапана, аз или недай си боже детето ми или друго дете. Лошото е че преди знаех къде се подвизават и просто не минавах от там, а сега обикалят квартала и нападат на ред. Но спирам да пиша и започвам да действам съвсем сериозно. Решила съм , че тези кучета ще изчезнат от квартала и няма да се спра докато не го постигна!

#304 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 25 March 2010 - 11:02 AM

Ариел, що е то - непоправима агресия?
Кой в България може да констатира това нещо?

ultima, и аз ще чакам предложението ви.

#305 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2010 - 11:06 AM

shely, един съвет: просто докажете, че кучетата са агресивни. След като хапят наред, това е съвсем лесно. Тогава никаква хранеща ги не може да изгони Екоравновесие, това са приказки от 1001 нощ, защото после всеки пострадал може да съди общината. Хората го правят и получават обезщетения, което изобщо не е в интерес на общината.

#306 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 11:07 AM

Цитат(alexy @ Mar 19 2010, 12:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И нас са ни "нападали" много пъти бездомни кучета и никога не са ни наранявали.Или не се приближават на по малко от 2-3 метра или пристигат и като им проговоря нещо и започват да се глезят. " Кучетата си лаят, кервана си върви"! Бездомните по цял ден ни наблюдават,те познават маниерите и рефлексите ни по-добре от нас самите.Ние на един език си говорим и не се разбираме,кучетата ни виновни ,че сме прости.Нещата са елементарни,като ги уважаваш и те ще ти отвръщат със същото,като ги мразиш и те съответно ще те мразят.Най простия и ефикасен тип реакция е липсата на реакция.Като те залаят, маркираш с поглед че си ги забелязал и си обръщаш най спокойно главата на другата страна и забавяш съвсем леко хода.Върши чудеса.Кучетата губят интерес толкова бързо колкото и се възбуждат.Те много добре си знаят мястото в нашия свят,а дали ние си го знаем?? zz_218.gif

Точно така.Да мине цялото народонаселение на курс "как да се справим при разминаване на глутница бездомни кучета".Има хора с фобии,посещават дори психотерапевти,за да се отървят от тях.С твоите три изречения как спокойно да ги погледнеш и да си подминеш мислиш ли,че ще им помогнеш?Има деца,които хвърчат по улици и полянки,крещейки неистово при вида на пчеличка дори-мислиш ли,че те имат съзнанието да стоят кротко,за да не ги нападне правокирано от поведението им куче?Никога не ме е нападало мен куче,но ти гарантирам,че няма да му се размине.Око за око-зъб за зъб!Но всеки има различен тип нервна система,някои биха побегнали панически,без да мислят рационално и...станало по-лошо за тях.
User's Signature

#307 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 11:10 AM

[quote name='rodegunda' date='Mar 25 2010, 10:07 AM' post='788383']
Там е работата-в Б-я няма точен критерий за това що е агресивно куче,затова и не давам примери от нашата Родина.
User's Signature

#308 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2010 - 11:12 AM

Ариел, моля, отговори на конкретния въпрос. Общината има капацитет да убива 1000 кучета месечно. Как убиването им ще помогне да се махнат 10 000 кучетата от улиците на София? Разбирам, че 100 месечно не те устройва.
Тук ще вметна и една подсказка: ако се убива тази бройка месечно, нито едно не се кастрира.
А за shely също имам подсказка: целта на кастрацията не е да се спрат кучетата да изнасилват хора, такава превенция е само страничен ефект.

#309 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 25 March 2010 - 11:41 AM

Цитат(shely @ Mar 25 2010, 10:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
За съжаление аз също съв твърдо "За" ефтаназията. Това, че кучето е кастрирано не означава, че не може да хапе, а и точно тези, за които аз говоря не са. Все пак не ме е страх, че ще ме изнасили, а че ще бъда нахапана, аз или недай си боже детето ми или друго дете. Лошото е че преди знаех къде се подвизават и просто не минавах от там, а сега обикалят квартала и нападат на ред. Но спирам да пиша и започвам да действам съвсем сериозно. Решила съм , че тези кучета ще изчезнат от квартала и няма да се спра докато не го постигна!

Това с евтаназията вече е правено преди години. Резултата е видим днес. А и поне аз не разбирам и никога няма да разбера как човек може да убива ... най добрия приятел на човека.

Трябва не евтаназия, а комплексни мерки. Пълна забрана на внос, пълна забрана на продажба на кучета и котки в зоомагазините, пълна забрана за размножаване и тежки глоби за тези, които си пускат животните. Криминализиране на продажбата на кучета без документи, глоба от няколко хиляди лева за тези, които търгуват с живот, забрана на "ферми" и "развъдници", поощтряването на кастрацията, чипиране и регистър на бездомните с цел - всяко бездомно да си има отговорен човек, който да го наглежда и да отговаря за неговото поведение, ефективна зоополиция, програми за насърчаване на породното развъждане и живота с куче, пари за ремонт на приютите, за храна, "санитарни" зони около големите градове.

Така след няколко години може и да излезем от омагьосания кръг и да бъдем по цивилизована държава и да имаме памет, че сме спасили най добрия ни приятел.

Но докато далавера нет и подобни преливат от обяви, докато на подуенския пазар се продават кучета - няма как да стане, а и евтаназията няма да бъде решението на проблема.

#310 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 March 2010 - 12:13 PM

Цитат(Ариел @ Mar 25 2010, 10:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Там е работата-в Б-я няма точен критерий за това що е агресивно куче,затова и не давам примери от нашата Родина.

О, има! Така както всеки българин разбира от политика и футбол, така и всеки разбира от кучета.

Цитат(shely @ Mar 24 2010, 03:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Качват се в заведението отсреща, там пък са нахапали дете за да му вземат пицата. Да този който ме нападна мога да го опиша съвсем точно, естествено че той като се пусна тръгнаха и останалите. И десет метра по-надолу се пусна този същия на друга жена, при което тя изпищя , той се дръпна и след това пак нападна.

На въпросите ми как конкретно напада - няма отговор.

Цитат(ultima @ Mar 25 2010, 01:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Нас ни приемаше за част от глудницата - играехме си, като и се карахме ни слушаше... но просто започна да напада. Лаеше ги, ръмжеше и най-вероятно е успяла и да ухапе някой.

"Най-вероятно"?!

Ето спецове всякакви, всеки разбира от кучешко поведение.
В повечето случаи шом кучето се приближи на по-малко от 2 метра от хората, това вече е страховита заплаха. Лично съм виждала хора, които гледат с ужас мятащо бясно опашка улично и питат "Ма зашо така се държи, ще и направи ли нешо?". И те са спецове и ще викнат екото, щото кучето им изглежда заплашително. Най-куриозното е,че тези хора имат куче. Как общуват с него и как го възпитават, при положение, че не разчитат елементарни знаци от кучешкото поведение - нямам идея. Не случайно парковете са пълни с неконтролируеми животни. Хората си нямат идея що е това кучешко поведение.

Цитат(shely @ Mar 25 2010, 10:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Решила съм , че тези кучета ще изчезнат от квартала и няма да се спра докато не го постигна!

А следващите страшни кучета, които ще дойдат на мястото на тези?
Не случайно питах как напада, кое точно и само то ли "напада", колко от толкова много нападнатите имат медицинско. Любимият ми израз е "толкова е страшно, нахвърли ни се, едва се отървахме". Масово някакви зверове се нахвърлят и хората "едва се отървават". ud_009.gif
ОК, ще избият цялата глутница, повярвай, до не повече от два месеца ще има нова.
За да не се случва това е "кастрирай и върни". Ако има агресивно, то се доказва като такова, особено в твоя случай - нападнало кого ли не. Приложете медицинско и поискайте да се махне ТОВА куче, не всикчи, защото полза няма да има.

Друга любима реплика: "да чакам да ме ухапе и тогава да действам ли?". За съжаление така трябва да бъде. Докато хората, както писах по-горе, квалифицират всяко движещо се малко по-бързо и малко по-активно куче като агресивно, без да имат понятие от кучешко поведение - ще е невинен до доказване на противното. Злоупотребите с "махнете го, агресивно е" са толкова много, само защото на някой не му харесва да са там. Без да си размърда мозъка и да се сети, че днес ще махнат тези, утре ще има нови. Освен ако не ви кефи да сте масови убийци и да го правите постоянно, защото кучета ще има постоянно.
Ми и мен не ме кефи съседа - гледа мрачно и не поздравява. Да го набедя, че е педофил? Само че ще ми трявбат доказателства, нали, само по моята "компетентна" преценка, щото ми заглежда детето - няма да го тикнат в пандиза и да го махнат от улицата ми.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#311 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 12:44 PM

Цитат(bushkata @ Mar 25 2010, 09:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
В повечето случаи шом кучето се приближи на по-малко от 2 метра от хората, това вече е страховита заплаха. .. Не случайно питах как напада, кое точно и само то ли "напада", колко от толкова много нападнатите имат медицинско. Любимият ми израз е "толкова е страшно, нахвърли ни се, едва се отървахме". Масово някакви зверове се нахвърлят и хората "едва се отървават"...

Миналата седмица имахме такива "малоумни" жалби от също такива жалбоподатели. Все нахапани и всичките без медицинско. Или не оставили координати, или с фалшиво име и телефон. След натиск от доста живущи в района, представили се с истинските си имена, адрес и телефон, най-после от "Екоравновесие" се съгласиха не избиват кучетата за агресия, а да дойдат и да се уверят за истинското положение. Ако има некастрирани, да ги приберат за кастрация.
Е, дойдоха. Посрещна ги живущ в съседство. Показал "агресивните", "нападащи де що мърда" кастрирани кучета. Ловците от "Екоравновесие" се разходили между тях и ... казали: "По-кротки кучета не сме срещали". Кучетата станали да им се погалят. Поразходили се заедно.
С тях е бил и модератор. На него отдавам нормалното поведение на служителите от "Екоравновесие".
Така трябва и да бъде. Да се проверяват жалбите! Да се чуят и двете страни и тогава да се взема решение.

#312 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 March 2010 - 12:58 PM

Така трябва и да бъде в една цивилизована държава. 3-пъти са ме хапали кучета 2 пъти бездомни и 1 домашно.И въпреки всичко не се страхувам от тях,не искам да ги убиват или какво да се саморазправям с отрова ли? ud_009.gif Докога безнаказаност,хора си стрелят с пушки,бият ги,тровят ги.....най-новата новина режат им краката и какво ли още не после що хапели бездомните кучета.Щото по голям изрод от човека няма.Все пак стоим най-отгоре във веригата и сме най-умни а на никой не му минава какво мисли животното и какво да направим за да се избегнат подобни инциденти.Разбира се не винаги е възможно,но 95% от случаите кучетата просто лаят пазят си територията,лаят застрашително но не нападат.Вчерашна случка моя куч си играе с една немска овчарка и играят и моя я облайва играе пък ние със стопанина сме седнали приказваме си,нещещ ли от някъде някакъв случаен минувач като чу че моя лае на немската овчарка взе от земята една сопа и се засили да бие ''мастията'' дето щяла да изяде хубавата немска овчарка.Ама много разбиращ що не си гледа пътя само не разбрах ами се меси в чуждите работи,като ни видя и аз като се развиках пусна кола без да се извини и си запраши човека.Много разбиращи сме българите и най-лошото от всичко разбираме zz_020.gif
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#313 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 25 March 2010 - 01:54 PM

Да, но кучетата могат да не проявяват никаква агресия към хора, а към себеподобни да имат явно изразена, особено като са на глутница. И именно тук често стават проблеми - докато не съм с кучета, външните кучета се държат нормално, добри. В момента в който се появя с кучета и при опит да мина - започват да се спускат. Захапаха опашката на момичето ми, докато се опитвах да прогоня двете, които се бяха заели с мъжкото ми куче. А като са ти пред входа, няма откъде да минеш, просто няма ... и сета вече сме на нов режим, който измислих - паркирам пред входа, отварям задната врата на колата, прогонвам блоковите по далеч, от входа с кучетата - директно в колата, затварям вратите и с колата до място, където няма други кучета. На връщане по същия начин - паркирам, прогонвам ги, отварям колата и директно в входа - така сме .... друг начин просто не зная, а ако някой знае, ще се радвам на съвет - "добрите хора" отказват да преместят дивана и да ги хранят зад блока. Но и това ми писна, колата ми е в косми и мръсна, а не возя само кучета в нея. Сега ще се наложи да се разделя временно с едно ми куче, защото чакам момичето да се разгони и тогава съвсем не зная какво ще правя ... а ако някое от тези кучета се спусне, докато е бременна и я стресне, какво да направя тогава, какво ? И на кой му пука за кучетата на лудия, който си ги е чипирал и ваксинирал, извежда ги на повод, плаща им таксата в входа и е обикалял съседите, за да събере подписи, че може да гледа кучета в апартамента и че те не им пречат ?

Кой да санкционира тези хора и защо трябва да викам екото, като те ще дойдат да убият кучетата ? Няма ли санкции срещу такива хора, за да се научат че така не трябва и не може ? Защо все кучетата гонят ?

А и една глутница днес може да не е потенциална заплаха, утре да бъде ... промяна на начина на хранене - спират да им носят храна примерно, разгонва се женска и почват да я "пазят", родила некастрирана и майката пази малките, а заедно с нея и останалите ... всичко може да се случи и дори и най малка промяна да промени начина им на поведение.

А и както чета, дори и да се обадя на екото, ще дойдат и няма да има проблем .. и ще бъде обявен за поредния "малоумен". ab_041.gif

#314 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 March 2010 - 02:08 PM

Виж профил
View Member Albums
Добави в приятели
Изпрати ЛС
Виж всички теми
Виж коментарите Feb 19 2010, 05:17 PM Коментар #97

Аз днес звъннах в Каменар с молба да дойдат да кастрират кучетата пред нашия блок защото от скоро се появи някакво домашно малко женско кученце,което сега е разгонено и събрало глутница от 15 песа всичките големи и агресивни само 2-3 обаче от тях са с марка.Снощи ни нападнаха докато излизахме на разходка а са точно пред входа т.е нямаше ка да ги избегнем-резултата снощи се търча до Курортна поликлиника ухапаха ме по крака,а моето куче е с разпрано ухо и хрущяла му е навън наложи се да го шият ,а той е възрастен и вече дори зъби няма много в устата си да не говорим че е гальовен като котка.Преполагам какво ще им се случи в Каменар,но това е положението много се чудих дали да се обадя,но това преля чашата.Опитах с гранули преди няколко дена даже не ги и помирисаха за да се сприятелим

Понякога наистина са двете крайности ae_085.gif
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 02:31 PM

Цитат(mil_ @ Mar 25 2010, 10:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ариел, моля, отговори на конкретния въпрос. Общината има капацитет да убива 1000 кучета месечно. Как убиването им ще помогне да се махнат 10 000 кучетата от улиците на София? Разбирам, че 100 месечно не те устройва.
Тук ще вметна и една подсказка: ако се убива тази бройка месечно, нито едно не се кастрира.
А за shely също имам подсказка: целта на кастрацията не е да се спрат кучетата да изнасилват хора, такава превенция е само страничен ефект.

Аз ако знам отговора,отдавна да го дам за дебатиране и приемане където трябва.Говорех конкретно да се приспиват доказано агресивните кучета-другото е контрол над популацията им,контрол изобщо на отглежданите кучета,както по-горе вече е писано от дог.бг.
User's Signature

#316 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2010 - 03:04 PM

Евтаназия на агресивните има и сега по законина дело, покрай сухото гори и мокрото. И понеже постът ти беше в отговор на моя въпрос как евтаназиите ще намалят популцията, беше важно да уточниш, че не говориш промяна в закона, която да ги обяви за адекватния метод. Защото като се каже "Аз съм радикален и искам евтаназии", обикновено това се разбира.

#317 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 25 March 2010 - 03:12 PM

Цитат(rodegunda @ Mar 25 2010, 10:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>

ultima, и аз ще чакам предложението ви.

Не съм запозната добре със самата система и по тази причина не съм отправила предложение. Сега поправете ме ако греша, но до колкото съм чувала кучетата трябва да имат някакъв престой в изолатора, след което се евтаназират. Това, обаче "не се спазвало и имало кучета, които били евтаназирани веднага след пристигането си, а други оставали там за по-дълго време". Резултата от каквото се случва в изолатора, е че има улични кучета в България. Няма смисъл да разказвам как съм била в чужбина и там този проблем го няма, как RSPCA в САЩ (и не само там) имат не само добра програма, но и закон за защита на животните (ако има такъв тук, то не съм забелязала да се прилага). Там не просто се тества поведението на животното, но и постоянно тече рекламна и благотворителна кампания (алармират обществото) за всяко едно животинче, което е попаднало в организацията. Ако трябва да предлагам нещо, бих предложила техния начин на работа, но не съм наивна и знам, че сме много далеч от тяхното ниво .. ако изобщо някога го стигнем.
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#318 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 March 2010 - 03:19 PM

Определено личи, че не сте запозната, но предложение отправихте. Ще ви поолекне, ако се запознаете.

#319 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 25 March 2010 - 03:23 PM

ultima, закон има, евтаназията е ЗАБРАНЕНА. Освен на тежко болни и ДОКАЗАНО агресивни.

Ако искате да се работи по закон - ВКЛЮЧЕТЕ СЕ И ВИЕ (пише, че сте от София).

В другите страни болшинство от хората се чувстват съпричастни и правят нещо.
В един веткабинет в Швейцария наблюдавах жена, донесла блъснат таралеж. Защото смята, че това е правилно, както ако беше човек. Колко хора в БГ ще направят нещо за блъснато куче или коте?
Затова всеки да зопочне от себе си - регистриране, кастрации, събиране на фекалии .... и така по реда.

#320 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2010 - 05:36 PM

Цитат(dog.bg @ Mar 25 2010, 11:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Да, но кучетата могат да не проявяват никаква агресия към хора, а към себеподобни да имат явно изразена, особено като са на глутница. И именно тук често стават проблеми - докато не съм с кучета, външните кучета се държат нормално, добри. В момента в който се появя с кучета и при опит да мина - започват да се спускат. ...

Май, май, ... и друг път сме влизали в спор.
Е, как така мен и моето куче глутниците не ни закачат?
В смисъл, заобиколят ни, лаят от всички страни, аз свия моичкия да не се обажда много-много, заговоря на заобиколилите ни "страхотии" и засега винаги съм постигала разбирателство. Е, имаше няколко случая мъже да се намесват, за да ни защитят. Съвсем не на място. Но, все пак съм поласкана и казвам: "Благодаря! Но нямаше нужда. Няма да се сбият. Нарушихме територията им." Мъжете ме изглеждат странно и си продължават по пътя. Вероятно се очаква жена да пищи и истерясва?
Не проумявам как ще искам смъртта на бездомниците, заради своето спокойствие?
Всъщност, на мен ми пречат няколко собственици на домашни кучета и неадекватното им и нахално поведение.

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни