Dog.bg Форуми : Сибирско хъски - легендарни и популярни представители

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Сибирско хъски - легендарни и популярни представители Кучета, които ни вдъхновяват!

#21 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 January 2012 - 08:33 AM

Ще си пусна и аз мнението от друга тема тук.
Ето някои от по-старите представители на породата повечето от тях фигурират в доста родословия на сегашните хъскита.
Линкът най-отдолу на мнението ми на мен поне ми беше особено интересен, ако има интерес, пък има повече хора с лош или не чак до толкова добър английски мога да го преведа. Обяснява изключително много неща за стандарта на породата, които аз съм смятала за маловажни, а се оказва, че играят своята не малка роля в изграждането на образа на хъскито такова каквото е.

Показване на мнениетоxael, в 09 December 2011 - 11:36 AM, написа:

Показване на мнениетоparcheka, в 08 December 2011 - 09:56 PM, написа:

Е който си е чел си е чел!!! :flagbg:
Все пак в случая за да бъдем обективни трябва да отбележим няколко факта
1 Годината 1950
2 Това са били работни впрегатни кучета,които са калени в боя :be_107:
Кучета гледани и живяли в толкова тежки условия имат наистина далеч по-голям шанс да оцелее само.
Годината я отбелязах поради факта,че за 60 години селекция може би има известна промяна в породата. Сега повечето хъскита които имаме са с наблегнати екстериорни характеристики. Тогава подбора е бил по работни качества.Както казахте сами са търсели храна през лятото,а не гранули
Не приемайте поста ми като някакво оборване или спамене по темата :ba_025:

Повечето хъскита, които имаме тук са плод на човешкото нежелание да се образова и развива. Демек "аз имам мъжки, ти имаш женска, готова работата". И екстериорните характеристики на "българското" хъски са - извънгабаритни размери, навити опашки, големи уши и изпъкнали, кръгли очи, дълги и остри муцуни, нетипична козина и тн. Но пък задължително черно-бяло и синеоко! Останалото, което отговаря на стандарта на породата най-често не се оприличава на хъски! Факт...

Хъскито като порода обаче няма нищо случайно написано в стандарта си. Всичко е съобразено с неговите работни функции. Да, има промени от 1950 до сега, но те не са толкова значини, че да променят облика на кучето коренно.
И естествено, че има и развъдници, които произвеждат екестриорно отлични кучета, залагайки много на козина, изражение и тип глава, а забравяйки неща като движения и балансираност на кучетата, които при нашата порода са от особена важност.

Ето няколко снимки на хъскита през годините:

Valuiki Of Cold River
Починало 1942:

Качена снимка

Фриц:
1915-1932
Качена снимка

Sapsuk Of Seppala
Починал 1931
Качена снимка

Monadnock’s Pando
1955-1969
Качена снимка

Пак около 1950:
Качена снимка
Ch. Monadnock's King, Ch. Monadnock's Pando, and Mulpus Brook's the Roadmaster

родено 1963:
Vanka of Seppala III
Качена снимка

Качена снимка

По-скорошно родени във времевата линия, но починали.
Innisftree Red Roaster (далечен роднина, но пък затова многократно наслоен в родословието на Джек)
починал 1977
Качена снимка

Innisfree Brannigan:
1986-1996
Качена снимка

Того:
Роден около 1913-16
Качена снимка

И хъскита, които са все още живи!
Качена снимка

Качена снимка

Innisfree Yankee Drummer
Качена снимка

Innisfree Kimlan Fire Eater
Качена снимка

А ето и интересно четиво, ако си добре с английски и ти се чете. Тук е обяснено защо стандартът е написан така, а не иначе :ab_041:

My link

User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#22 Потребителят е офлайн   stefan:) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 10:34 AM

Супер.... това куче наистина много ми прилича на Джек в началото помислих, че е той :ab_041:
Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   stefan:) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 01:55 PM

Ето няколко снимки на Того :mg_062:
Качена снимка
Того и Сепала
Качена снимка
Качена снимка
И Того в Шелбърнския музей в щата Вермонт
Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 04:09 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 07 January 2012 - 08:36 PM, написа:

Още един пример е кучешкия впряг на Иван Стоянов - първото си куче е взел преди 20 години, а впряга кучетата си вече 11-12 години! Определено без вдъхновение и любов към породата няма как да се получи. Вече толкова години радва туристите на Пампорово, а да не говорим какъв спомен е това за децата......И ако той е първият впряг в БГ, то вече има доста хора, които вървят по неговите стъпки и се занимават професионално с този вид спор. Очаквам много скоро и състезание по надпревара с кучешки впрягове в България!
Любовта, вдъхновението, желанието и опита вече го има.......спонсори също :ab_041: Състезанието предстои.................

За Иван, наистина той е човекът на който всеки може да се възхищава!!! Той трябва да бъде пример за всички ни, невероятен е! :ae_085:

Ние сме готови за включване в състезание!!!! :dog: :dog:
Днешният ни отбор беше страхотен!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 04:36 PM

Показване на мнениетоhrisi14, в 08 January 2012 - 02:09 PM, написа:

Още един пример е кучешкия впряг на Иван Стоянов - първото си куче е взел преди 20 години, а впряга кучетата си вече 11-12 години! Определено без вдъхновение и любов към породата няма как да се получи. Вече толкова години радва туристите на Пампорово, а да не говорим какъв спомен е това за децата......И ако той е първият впряг в БГ, то вече има доста хора, които вървят по неговите стъпки и се занимават професионално с този вид спор. Очаквам много скоро и състезание по надпревара с кучешки впрягове в България!
Любовта, вдъхновението, желанието и опита вече го има.......спонсори също :ab_041: Състезанието предстои.................

За Иван, наистина той е човекът на който всеки може да се възхищава!!! Той трябва да бъде пример за всички ни, невероятен е! :ae_085:

Проверявам дали съм отблокирана.....
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#26 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 January 2012 - 04:37 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 08 January 2012 - 04:36 PM, написа:

Показване на мнениетоhrisi14, в 08 January 2012 - 02:09 PM, написа:

Проверявам дали съм отблокирана.....

:ba_025:

#27 Потребителят е офлайн   stefan:) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 04:40 PM

Като отворихте дума за г-н Стоянов нека отбележа, че днес той има рожден ден ЧРД !!! :flagbg:
Ето и една неверятна снимка на невероятните му кучета :wub: :wub: :wub:
Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   stefan:) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 05:22 PM

Ето това ме помоли Петя да го предам от нейно име :smile:
Нищо конкретно нямах, когато го написах - просто и аз като Норта имам способност да предвиждам някои събития :smile: и това не е шега :smile: Та конкретно - в момента с участието на БРФК и Камен Литов се работи по такъв проект разбрах.....затова и бях блокирана предпологам! Но този проект няма да има общо с хората, които уважавам и които са го осъществили още преди тях! А това са Иван Стоянов, Юлия Шатникова, Люба Живкова и други.....Другото не желая да коментирам! Поздрави от мен!

#29 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 08 January 2012 - 08:16 PM

Хъмм, хора като триете или трийте всичко или нищо така сега изобщо не ви се разбира какви сте ги писали,за какво се борите и т.н. :-))) Виждам Петя отново е на гребена на вълната и даже се чудя дали не е в УС на БРФК ( шегичка ) винаги е с една новина напред:ae_085: Незнам за какъв проект става дума и дали е само пак да се намираме на приказки но съм на мнение,че хобито спорт с кучета трябва да се практикува с удоволствие но и по правилник, нещо,което без секция за спорт към клубовете на федерацията няма как да стане. То има ама може във фейсбука и без никакви претенции за вкарване на нещата в рамка по правилата на WSA & IFSS. Атракционната разходка за деца с шейната е едно съвсем различно дело от спорт с кучета. Аз самата нямам никакви претенции да имам изграден спортен тим, тренирам си за кеф повечето случаи сама без група папараци :-) и не искам да ангажирам никой с мнението си. Но както и да е,който си спортува ще си спортува без да изпада в драми и интриги.
И за да се върнем в идеята на темата ето един прекрасен представител на породата,който еднакво добре се е справял на изложбения ринг така и в спорта.Много ме радва и факта,че той е и дядо на кученцата от последното ми кучило.

BISS Am/Can CH Highlander's Go For Broke, SDX "Broker"
Качена снимка

2010 Best Sled Dog Siberian Husky Club of America National Specialty!!
2009 Award of Merit & Best Sled Dog Siberian Husky Club of America National Specialty!!

2008 Winner of the Stud Dog Class Siberian Husky Club of America National Specialty !!

2007 Best of Breed Siberian Husky Club of America National Specialty!!

2004 Best of Winners & Best Bred By Exhibitor Siberian Husky Club of Canada National Specialty!!

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#30 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 January 2012 - 10:41 PM

Показване на мнениетоhrisi14, в 08 January 2012 - 04:09 PM, написа:

лудата Белла преследваше Ник през цялото време :dog: , дали ще е удобно МОД да премести мненията в спорт да не "сговнясваме" тази тема
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#31 Потребителят е офлайн   stefan:) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 11:08 PM

Съгласен съм с vinek :ba_025:

#32 Потребителят е офлайн   stefan:) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 11:23 PM

Ето един невероятно добър мъжки той за мен е най-добрия !!!!!
Winterfrost´s PEGASO
WORLD WINNER & BOB 2010
JUNIOR WORLD WINNER
INTERNATIONAL CHAMPION
SPANISH CHAMPION
GIBRALTAR CHAMPION
LUXEMBOURG CHAMPION
POLISH CHAMPION
LITHUANIAN CHAMPION
GERMAN CHAMPION
DANISH CHAMPION
SLOVENIAN CHAMPION

multi BEST IN SHOW

till september 2011 shown 101 times always excellent
92 times I place, 5 times II place, one time III
and only 3 times without placement.

JUNIOR POLISH CHAMPION
JUNIOR HUNGARIAN CHAMPION
JUNIOR SLOVAKIAN CHAMPION
JUNIOR HUNGARIAN CLUB WINNER

LITHUANIAN WINNER
LITHUANIAN CLUB WINNER
POLISH WINNER
POLISH CLUB WINNER

res. BIS SPANISH CLUB SHOW

Multi BIS, multi res. BIS
Multi BOG, BOB, CACIB, CAC
eyes clear (last check february 2011)
Hips HD A
Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2012 - 09:18 AM

Показване на мнениетоNorth face, в 08 January 2012 - 06:16 PM, написа:

Хъмм, хора като триете или трийте всичко или нищо така сега изобщо не ви се разбира какви сте ги писали,за какво се борите и т.н. :-))) Виждам Петя отново е на гребена на вълната и даже се чудя дали не е в УС на БРФК ( шегичка ) винаги е с една новина напред:ae_085: Незнам за какъв проект става дума и дали е само пак да се намираме на приказки но съм на мнение,че хобито спорт с кучета трябва да се практикува с удоволствие но и по правилник, нещо,което без секция за спорт към клубовете на федерацията няма как да стане. То има ама може във фейсбука и без никакви претенции за вкарване на нещата в рамка по правилата на WSA & IFSS. Атракционната разходка за деца с шейната е едно съвсем различно дело от спорт с кучета. Аз самата нямам никакви претенции да имам изграден спортен тим, тренирам си за кеф повечето случаи сама без група папараци :-) и не искам да ангажирам никой с мнението си. Но както и да е,който си спортува ще си спортува без да изпада в драми и интриги.
И за да се върнем в идеята на темата ето един прекрасен представител на породата,който еднакво добре се е справял на изложбения ринг така и в спорта.Много ме радва и факта,че той е и дядо на кученцата от последното ми кучило.

Качена снимка

2009 Award of Merit & Best Sled Dog Siberian Husky Club of America National Specialty!!

2008 Winner of the Stud Dog Class Siberian Husky Club of America National Specialty !!

2004 Best of Winners & Best Bred By Exhibitor Siberian Husky Club of Canada National Specialty!!

Ами, винаги съм била на "гребена на вълната"! Ако реша да бъда в УС на БРФК ще бъда!!! И това Златина въобще не е шегичка :ab_041: Няма нещо, което да съм пожелала и да не съм го постигнала! Таче, че внимавай с кой се заяждаш - не съм на 15 години! Очаквах да разкажете нещо по темата - "кучета, които ви вдъхновяват!" Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#34 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 09 January 2012 - 10:11 AM

??? Петя само ще ти кажа,че си доста преднамерена....въобще не съм се заяждала ако изобщо трябва да ти давам обяснение
а " внимавай " как да го приемам заплаха ли що ли ???? :ab_041:Стегни се Петя не съм лъжица за твоята уста. Именно няколко поста по горе нямаха нищо общо с темата и бяха не написани от мен но сега са изтрити. Нима това не е по темата :

Цитат

Качена снимка

2004 Best of Winners & Best Bred By Exhibitor Siberian Husky Club of Canada National Specialty!!:beer:

User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2012 - 11:33 AM

Именно не си лъжица за моята уста! Много лесна си за дъвкане......и изплюване. Нали знаеш, че като собственик на развъдник носиш голяма отговорност за всяко действие и за всяка написана от теб дума! Времената се променят - хората също. Освен интриги, лицемерие и комплекси има и други измерения.........Повече няма да отговарям!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#36 Потребителят е офлайн   Winnie the Pooh Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2012 - 11:47 AM

Показване на мнениетоstefan:), в 08 January 2012 - 05:22 PM, написа:

Та конкретно - в момента с участието на БРФК и Камен Литов се работи по такъв проект разбрах.....затова и бях блокирана предпологам! Но този проект няма да има общо с хората, които уважавам и които са го осъществили още преди тях! А това са Иван Стоянов, Юлия Шатникова, Люба Живкова и други.....Другото не желая да коментирам! Поздрави от мен!

:ud_009: Е много хубаво просто ...нямам думи..Не би трябвало да става така..
User's Signature

С каквито се събереш - с такива се събираш. Мечо Пух
Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2012 - 04:58 PM

[quote name='Петя Кръстева' date='09 January 2012 - 09:33 AM' timestamp='1326101620' post='1010292']
Именно не си лъжица за моята уста! Много лесна си за дъвкане......и изплюване. Нали знаеш, че като собственик на развъдник носиш голяма отговорност за всяко действие и за всяка написана от теб дума! Времената се променят - хората също. Освен интриги, лицемерие и комплекси има и други измерения.........Повече няма да отговарям!
[/quote

Именно интриги, помислете си пак преди да забъркате поредната дали това е правилния начин да се работи :smile: И не се стягай толкова, човек наистина трябва да разбира от шега а то се получи малко като гузен - негонен бяга :-) На всичко останало написано от теб мога само да ти благодаря за чудесното настроение смях се от сърце а сега отивам да си гладя дрехите,че много ги омачка като ме дъвка:ab_041::ab_041::ab_041: ох не е истина :-))))
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2012 - 05:01 PM

Показване на мнениетоWinnie the Pooh, в 09 January 2012 - 09:47 AM, написа:

Показване на мнениетоstefan:), в 08 January 2012 - 05:22 PM, написа:

Та конкретно - в момента с участието на БРФК и Камен Литов се работи по такъв проект разбрах.....затова и бях блокирана предпологам! Но този проект няма да има общо с хората, които уважавам и които са го осъществили още преди тях! А това са Иван Стоянов, Юлия Шатникова, Люба Живкова и други.....Другото не желая да коментирам! Поздрави от мен!

:ud_009: Е много хубаво просто ...нямам думи..Не би трябвало да става така..

Ти изобщо вярваш ли,че нещо се прави а това не е само ала бала :-) интрига + имам много свободно време пред компа :-) В БРФК и понятие си нямат за този проект.
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   stefan:) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2012 - 06:45 PM

Ето го и Балто :mg_062:
Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2012 - 07:22 PM

И още малко снимки на Балто като млад, почти накрая на живота си, с впряга и другите кучета.
Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка почти накрая на живота си 1933

Прикачена снимка като жив e Прикачена снимка

татуя на Балто Прикачена снимка
с впрягаПрикачена снимка

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни