Алберт и Джанис бяха при мен, взех ги от Ани некастрирани с уговорка за скорошна кастрация. Ани ми гласува доверие за това, тъй като се познаваме отдавна и живеех 1 етаж над нея. Скоро след това реших, че ще е прекрасно да имам котенца от Алберт и пуснах обявата за "гадже", последва спор с Ани и аз склоних, че по-добре да се кастрира, както и направихме при Явор в Драгалевци. Джанис беше кастрирана малко по-късно.
Лично говорих с Явор вчера. Ако е станало недоразумение и той не помни поради някакви причини за това - се извинявам. Особено ако Раста има пръст в това, да кастрираш Алберт.
За другото мнението ми е същото - няма време, постоянно пътува, според това, което пише тук и постоянно се търси на кого да прехвърли животните. Няма финанси за лечение и храна, а това че е длъжница на клиники не улеснява воденето на животните на лекар. Когато са налице горните фактори просто не прибираш животни, защото не можеш да им помогнеш. Много хора изпадат в ситуация да молят за помощ, особено когато става дума за пари, хората тук помагат много в това отношение. Но когато имаш такива проблеми по-добре спри, издължи се и тогава, ако се задават по-добри за теб дни - продължи. Несериозно е да взимаш възторжено животни и в повечето ти теми да има "помагайте, трябва да пътувам, остават на улицата" или "идва си баща ми, трябва да ги махна" и това най-редовно.
Има варианти - да предлага временен дом на животни, за които някой поема лечение и храна, има такива. Но това, при положение, че може да поеме престоя без да се окаже, че след две седмици трябва да бъде махнато животното. И при положение, че каквото е дадено за това животно ще отиде точно за него, ако трябва да бъде лекувано - ще бъде точно както е казано.
Другото са детски работи, "прибрах кученце, ама мама не дава". Ми не прибирай тогава.