Dog.bg Форуми : Котка и микроспория

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котка и микроспория съвет

#41 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 December 2009 - 11:59 PM

какви приспивания, каква е тая паника от микроспорията!?
аз редовно боледувам на нея и се радвам на живота си с мъжа ми
какви мухи
какви ужаси
къде живеете?
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#42 Guest_vet_voychev_*

• Група: Гости

Публикувано: 11 December 2009 - 12:02 AM

Цитат(mtruthsearcer @ Dec 10 2009, 11:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Доказаха... знам ли, докторесата я гледа под микроскоп и така установи.Лекувахме я по предписание 2 седмици, осезаемо се подобри, живна.След което на 3тата седмица вече само за една нощ котката ми разви страхотни отворени рани на шията, според лекарката било наплюто от мухи и т.н и т. н и пак всичко отначало., а бъбречетата на котето докога ще издържат?!.....Защо само ви натоварвам, и аз не знам, но ви благодаря, че сте съпричастни, мили хора!

Я напиши координати на докторесата , да ни светне за "микроспорията" и микроскопа/

пс

Колеги какво ви е мнението за ваксините Поливак, които повсеместно много колеги масово използват, имат ли странични реакции и какви ако да, интересно ми е защото съм млад лекар и нямам клинично наблюдение върху ефекта и стр. ефекти на тези ваксини, а и имат ли официална регистрация защото дококото си спомням от студентските години когато бях млад стажант във един кабинет се внасяха контрабанда от Русия

#43 Потребителят е офлайн   mtruthsearcer Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 December 2009 - 12:06 AM

Цитат(d-r Bobadova @ Dec 10 2009, 11:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
какви мухи
какви ужаси
къде живеете?

О, не, не искам и са си помислям да се примирявам с опасността, вие не сте българка, нали ab_041.gif Чувала съм ужасни неща: косата окапвала, лечението е трудно и продължително, грозни петна по кожата, моля ви, не ме убеждавайте, че това е готско ud_009.gif
Защо се държите, се1 не можете да четете ab_041.gif Лекарката (не аз) предположи, че раните от микроспорията на котката са наплюти от мухи, затуй се получавали такива усложнения, това е!

#44 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 December 2009 - 12:11 AM

Цитат(mtruthsearcer @ Dec 11 2009, 12:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
какви мухи
какви ужаси
къде живеете?

О, не, не искам и са си помислям да се примирявам с опасността, вие не сте българка, нали ab_041.gif Чувала съм ужасни неща: косата окапвала, лечението е трудно и продължително, грозни петна по кожата, моля ви, не ме убеждавайте, че това е готско ud_009.gif
Защо се държите, се1 не можете да четете ab_041.gif Лекарката (не аз) предположи, че раните от микроспорията на котката са наплюти от мухи, затуй се получавали такива усложнения, това е!

Съвсем българка съм. Не съм казала, че е готско, но откровено казано гриповете ме плашат повече. Това е микроспория, не гонорея.
Пак питам - къде живеете, за да ви препоръчаме лекар с опит в кожните заболявания. Не знам дали ние не четем, но оставам с подобно усещане за вас. Докато не получа отговор от кой град сте няма да участвам в темата
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 December 2009 - 12:13 AM

Цитат(mtruthsearcer @ Dec 11 2009, 12:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
какви мухи
какви ужаси
къде живеете?

Не знам кой ти ги говори тези глупости,че е заразна микроспорията,заразна е,когато липсва каквато и да е хигиена!Толкова опасна,колкото ти си мислиш е била някога-в миналия век,когато не е имало необходимите медикаменти!
С риск да стана досадна ще се повторя!
Ако беше толкова страшна,опасна,заразна и т.н. всички ветеринарни лекар,хора контактуващи с бездомни животни и деца играещи си на места където има болни животни щяха да се плешиви!

Аз от 90г. до сега не съм видяла нито един плешив ветеринар!
User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 December 2009 - 12:16 AM

извинете за оффтопика, но има плешиви ветове, но е от друго:)))
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2009 - 12:24 AM

Чувала съм да казват че умните хора бързо ставали плешиви tb_195.gif rc_036.gif

упс, офф - сори МОД md_064.gif

аз имам коса. тъпа ли ме нарече? :)))
мод

User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2009 - 12:37 AM

Цитат(Persona Grata @ Dec 11 2009, 12:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Чувала съм да казват че умните хора бързо ставали плешиви tb_195.gif rc_036.gif

упс, офф - сори МОД md_064.gif

аз имам коса. тъпа ли ме нарече? :)))
мод

wa_048.gif мда-м.. и аз вече не се чувам какво говоря ab_041.gif
и пак - сори, Мод wub.gif

vb_024.gif живи и здрави
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   Ariel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 11:33 AM

ud_009.gif Мойто коте според нашия вет също има микроспория. Но единственото което тя ни предписа бяха някакви инжекции които се бият през 20 дни и са две на брой, граноформ или нещо такова, което е зелен спрей да я пръскам на разранените места и по веднъж в седмицата да я къпя в йодна тинктура. Мислите ли че това лечение е достатъчно. Имам две деца , малки котета и куче бебе и не искам и те да пострадат. Благодаря предварително.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 14 December 2009 - 01:55 PM

Цитат(Ariel @ Dec 14 2009, 10:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ud_009.gif Мойто коте според нашия вет също има микроспория. Но единственото което тя ни предписа бяха някакви инжекции които се бият през 20 дни и са две на брой, граноформ или нещо такова, което е зелен спрей да я пръскам на разранените места и по веднъж в седмицата да я къпя в йодна тинктура. Мислите ли че това лечение е достатъчно. Имам две деца , малки котета и куче бебе и не искам и те да пострадат. Благодаря предварително.
Инжекциите, които поставят през определен период от време, предполагам са ваксини против гъбички, за които няма нито едно научно доказателство, че действат. Йодната тинктура е противопоказана да се прилага при котки. Грануфарма е бледо подобие на гранулина, но дори да бяхте използвали гранулин все тая, защото също няма антимикотично действие. Ако наистина вашето коте има микроспория с това лечение доста сте го загазили. Как я доказаха?

User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#51 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 December 2009 - 02:23 PM

@mtruthsearcer Кожните заболявания могат да се дължат на много различни причини. Моля ви зарежете самолеченията, параноята, приспиванията и ветеринарната ви лекарка, която поставя диагнози на око и се погрижете качествено за животното! Кажете от кой град сте наистина та поне да ви препоръчаме някой! Понякога най-страшно изглеждащите кожни проблеми имат най-лесно лечение и банални причини. Аз не съм ветеринарен лекар, но съм виждала алергия от бълхи и на мен поне ми се видя по-грозна гледка даже и от доказана краста. А няма нищо по-лесно от това да се елиминират бълхите ... Може причините да са също така хормонални. Котката ви кастрирана ли е? Ако отговорът е отрицателен, давате ли и хапчета срещу разгонването? Както и сама по-горе сте писала възможни са и хранителни алергии, само че и при тях не можа така на едро да се говори, че е от всяка суха храна. Така че заради животинката ви моля да се стегнете и да предприемете адекватни мерки и да направите нужните изследвания преди да прилагате каквото и да било лечение.

#52 Потребителят е офлайн   Ariel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 02:30 PM

Ами уж под микроскоп.Поне така се направи докато бяхме първия път на лекар.Тоест да престана да я пръскам и да я къпя и да търся друг доктор.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 14 December 2009 - 04:29 PM

Цитат(MechoPuh @ Dec 14 2009, 01:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
@mtruthsearcer Кожните заболявания могат да се дължат на много различни причини. Моля ви зарежете самолеченията, параноята, приспиванията и ветеринарната ви лекарка, която поставя диагнози на око и се погрижете качествено за животното! Кажете от кой град сте наистина та поне да ви препоръчаме някой! Понякога най-страшно изглеждащите кожни проблеми имат най-лесно лечение и банални причини. Аз не съм ветеринарен лекар, но съм виждала алергия от бълхи и на мен поне ми се видя по-грозна гледка даже и от доказана краста. А няма нищо по-лесно от това да се елиминират бълхите ... Може причините да са също така хормонални. Котката ви кастрирана ли е? Ако отговорът е отрицателен, давате ли и хапчета срещу разгонването? Както и сама по-горе сте писала възможни са и хранителни алергии, само че и при тях не можа така на едро да се говори, че е от всяка суха храна. Така че заради животинката ви моля да се стегнете и да предприемете адекватни мерки и да направите нужните изследвания преди да прилагате каквото и да било лечение.

we_070.gif
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#54 Guest_vet_voychev_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 December 2009 - 09:39 PM

Цитат(Ariel @ Dec 14 2009, 02:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами уж под микроскоп.Поне така се направи докато бяхме първия път на лекар.Тоест да престана да я пръскам и да я къпя и да търся друг доктор.

Или вие нещо не сте разбрали или вашата лекарка е некомпетентна и ви заблуждава, попитаите я какво точно видя под микроскопа?

#55 Потребителят е офлайн   mtruthsearcer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 12:18 AM

Цитат(MechoPuh @ Dec 14 2009, 02:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Даааа, давали сме и хормонални, може би към 3 пъти zz_219.gif
Разберете ме, все пак доста мъки с тази котка, не хистерясвам, но в един момент просто ти писва, когато само ти взимат парите и нищо не правят за животното!

#56 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2009 - 12:32 AM

Даааа, и пак написахте от кой град сте...
Реално продължавате да мрънкате как ви взимат парите и нищо не правят, но нито търсите нов лекар, нито желаете помощта ни да ви пропоръчаме такъв?!

Колко пъти да Ви се напише
зарежете самолеченията, параноята, приспиванията и ветеринарната ви лекарка, която поставя диагнози на око и се погрижете качествено за животното!

?!
User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   mtruthsearcer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 12:37 AM

Цитат(Nickey @ Dec 23 2009, 12:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Даааа, и пак написахте от кой град сте...
Реално продължавате да мрънкате как ви взимат парите и нищо не правят, но нито търсите нов лекар, нито желаете помощта ни да ви пропоръчаме такъв?!

Колко пъти да Ви се напише
зарежете самолеченията, параноята, приспиванията и ветеринарната ви лекарка, която поставя диагнози на око и се погрижете качествено за животното!

?!

Нямам нищо в своя защита види се ab_041.gif Не казвам, щото се опасявам да не пише и та тука ab_041.gif Как и да е, от Дупница съм, аз така или иначе бях решила да я водя в софия, ама малко ми е сложно с транспорта, догодина ще да е, по рейсове не мога да я мъкна.
Ох, простете, че ви загубих времето. tb_195.gif Шейм он ми. ea_103.gif

#58 Потребителят е офлайн   Lily2509kiki Икона

Публикувано: 28 December 2009 - 03:20 PM

Нуждая се от съвет! Преди месец открих 2 голи петна на котето ми (на годинка е). Петната бяха мн малки но реших все пак да го заведа на вет. Каза че е микроспория. Биха му инжекция, някаква руска. Петната се разшириха.Решихме да го заведеме и на друг ветеринар. Там продължихме лечението. Сложиха му още 4 инжекции. Междувремено го мажем със Спорил и нещо против сърбежа. Преди седмица спярх тъй като на котето му се гадеше от тези двете. Ветеринара реши да го сменим с Имаверол. На врата като че ли почна да расне козинка, но тези гъби се прошириха и на гърба и на опашката. За един месец петната станаха много голями. Правя му и баня с имаверол на всеки 10 дена, като разтварям 1 мл от имаверола в 10 мл вода. правя всичко според предписанията на ветеринара но котето не се оправя. Дайте ми съвет! До сега сме фърлили над 100 лв за лекарства и инжекции а резултат не виждам... dh_188.gif

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни