Dog.bg Форуми : Много котета търсят дом!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много котета търсят дом!

#1 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 November 2009 - 06:19 PM

Подаряват се котета различни по цвят, пол и възраст. Жената,която се грижи за тях е изпуснала нещата от контрол и сега едва се справя с цялото домочадие.
Най-малките са на 3 месечна възраст, има на 5 месеца и на годинка. Всички са социализирани, обезпаразитени и с хигиенни навици. Повечето обичат да се гушкат, но има и едно плашливичко (голяма красота), което с повече любов и внимание би станало невероятен приятел!
Ако искате да ги видите (може пък някое от тях да е точно ВАШЕТО коте), обадете се на посочения телефон за директна връзка с жената. 0876192977 - Юлето
Ето и малко снимки на част от разбойниците.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 November 2009 - 06:23 PM

Ще можете ли да помогнете на жената да кастрира женските?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2009 - 06:48 PM

Аз лично едва ли... нямам такава финансова възможност. Но все пак мога да говоря с нея и да измислим нещо. Тя сега смята да кастрира два големи мъжкара, които има. За мен е безсмислено да се кастрират мъжките, но тя вече е уговорила с вет да и направи намаление за мъжките, защото дори те и излизат скъпо, какво остава за скъпата операция на момиченцата. dry.gif

#4 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2009 - 06:55 PM

В София има безплатни кастрации.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#5 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2009 - 07:28 PM

Благодаря за инфото. Ще я информирам още утре и ще помогна с каквото мога за кастрирането. Разбира се, кастрирани котета имат много по-голям шанс за осиновяване, а и все пак не бива да се позволява историята да се повтори нали? wb_052.gif

#6 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2009 - 07:33 PM

ba_025.gif
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 10:29 PM

Четейки всичко останало, повдигам и "моята" темичка. Тя хич не е моя, а на една изстрадала женица, за която вчера разбрах че всъщност има не 17, а 30 котки! ud_009.gif
Дали ще успея да помогна - незнам! Но ще опитам!
Разбрах също, че съм оплескала някой работи, за други не е моя вината, но все пак проблема остава! Та сега ще мисля как да се разбера с Юлия за да почнем да кастрираме момичетата, а не момчетата. Ако все още кастрациите са безплатни в Лозенец, ще е голямо удовлетворение! Утре ще позвъня и ще разпитам. Лошо ще бъде обаче, ако няма безплатен обяд и тогава май ще ми се наложи да поискам финансова помощ от народа.
Аз за момента ще помогна с малко храничка, защото 30 котки едва ли се изхранват лесно, било то и само с хляб ea_103.gif
Ако някой има възможност да даде някаква храна, котетата ще му бъдат много благодарни wub.gif
Иначе най-трудното остава за последно и междувременно - котенцата търсят дом, сериозно и спешно! На всичкото отгоре една от котките била родила, ей така незнайно, едно котенце (добре че е едно душичката).
Иначе за момента чакам снимки и поне докато съм на работа (а аз съм почти всеки ден), ще мога да разпращам обяви де що може. За съжаление повечето котки са пораснали, а в БГ това си е проблем.
Ами това е в общи линии - положението е кофти zz_219.gif
Приемам всякакви съвети fa_067.gif и помощ...

#8 Потребителят е офлайн   ivilina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 02 December 2009 - 10:33 PM

на каква цена е кастрирането на момичетата?
Пс: Защото никога не съм водила животните си за кастрация ab_041.gif
User's Signature

Всяко куче се нуждае от мил собственик , който да го обича , а не на 2 година да го прати в "Сеславци" или на улицата !
Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 10:36 PM

Цитат(ivilina @ Dec 2 2009, 10:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
на каква цена е кастрирането на момичетата?
Пс: Защото никога не съм водила животните си за кастрация ab_041.gif

около 80 е за момиче (без преференции)

#10 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 December 2009 - 10:53 PM

Все още има безплатни кастрации!
Единствено кастрационния център в Студентски град почива за малко през лятото!
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 11:04 PM

Цитат(elena07 @ Dec 2 2009, 10:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Все още има безплатни кастрации!
Единствено кастрационния център в Студентски град почива за малко през лятото!

Благодаря!
Надявам се да се спогодим с нея и да действаме по въпроса.

#12 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 December 2009 - 11:19 PM

Гледайте да се спогодите, защото само след няколко месеца котките ще са 50. И колкото да е грозно да го кажа рано или късно тези животни ще свършат на улицата, някои ще си идат до дни след като попаднат на нея. Никога няма да си обясня поведението на подобни жени. Те съзнателно мъчат животните, но като им предложиш една начална помощ във вид на кастрация, те се хващат с оправдания тип първо мъжките.

Трудно е да се даде съвет в тази ситуация, но това, което е сигурно е, че преди търсенето на дом трябва да е кастрацията. Домът се намира трудно, а с подобни снимки в подобна обстановка, да не кажа невъзможно, а кастрацията ще предотврати раждането на още мъченици.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 11:36 PM

Знач какво ги очаква dry.gif Жената е струден характер (като повечето хора с такъв проблем), дори е оставяла котенце в магазина, където работя, за подаряване, но си го е взела обратно. Имах идея да взема поне най - малките, защото от опит вече знам, че при нас доста бързо им се намира дом. За съжаление шефката ми отказа, точно заради споменатия случай wa_048.gif wa_048.gif
Вече имам нови снимки на котките:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2009 - 05:39 PM

Ей това не го очаквах... dry.gif
Тя отказва да кастрира момичетата, според нея опасността идва от мъжкарите, които можели да оплодят малките женски, които били заедно, ама всъщност не били заедно за момента.. и т.н. и т.н. На всичкото отгоре от кастрационния център и били казали да изчака "докато си тръгнат немците" eg_033.gif То докато си чака, ще вземат да се пръкнат още две три, които моментално стават още един проблем (с увеличаващ се брой). Сами се сещате как е завъртяна историята... Предложих и помощ в завеждането на маците до клиниката и връщането им обратно, дори и казах че ще се опитам и безплатен транспорт да подсигуря, а тя само измрънка нещо от сорта на "да, да, аз ще отида със снахата, няма проблем". Големият проблем всъщност идва от това, че тази жена не иска да си дава котките. Хем идва и се оплаква, хем ми казва намери им стопани, а когато опре до това или до кастрация, тя не дава! cd_045.gif Освен това често казва едно, а после друго (за ситуацията в тях), не се убеждава лесно нито можеш да хванеш края на историите и.
Хайде сега кажете какво да направя, ако имате идеи... Да и спечеля доверието може и да стане, може и да не стане. Не веднъж е правила кофти номер с котките, не само сега ами и преди. Вариант има - да ги открадна и да ги нося на вет и по приемни домове и т.н. ab_041.gif супер, спасявам ги и всичко е 6!, Да ама тя е в апартамент нито доброволно дава котките, нито можеш да ги откраднеш или тайничко да ги вземеш.
Казах и, че има кандидат от Пазарджик, а тя каза "Не става", дори след обяснение от моя страна, че ще проверим щателно. Имах още един кандидат, той се скри някъде.
ud_009.gif ud_009.gif ud_009.gif Днес дойде за 5 мин!

#15 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 04 December 2009 - 12:05 AM

Дам, няма оправия с такива жени, това мога да ти кажа. Това не означава, че трябва да се откажеш. Напротив! Тия животни са по за ожалвания от онези на улицата. Затворници и жертви на криворазбрано виждане за домашния любимец. Моят съвет е твърдост. Бавно и търпеливо. Този месец една котка кастрирана, веднага пускаш обяви. После още една. Казваш, че не можеш да й помогнеш ако не иска да кастрира. В един момент клякат. Ти няма да хванеш всичките 30 наведнъж я. Почни с една и й пусни обяви и така бавничко. Колко малки ще се родят докато трае този процес е само проблемът. И тая да спре да прибира.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2009 - 12:31 AM

Щом дава мъжките, започвай с тях. Докато се е огънала. Че после, ама те страдали, боли ги и повече няма да ти ги даде. Поне да се намали до минимум шанса да ги запложда.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 02:03 AM

Да, явно ще почнем с мъжките, защото поне това за момента е нещо. Блу ти си права, че не трябва да се изпуска какъвто и да било шанс. Вече имам втори отговор от Пазарджик, момиче на 17год, което обаче ще дойде с баща си и ще вземе котето. Малко необещаващо звучи, но все още я разпитвам и се надявам да излезе с хубав край тази история. ae_085.gif
Стискайте палци!

#18 Потребителят е офлайн   дирдри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни ,природа ,антиглобализъм ,холистична литература,професията ми готвач,литература

Публикувано: 20 December 2009 - 11:15 PM

С тези много котета какво стана?
User's Signature

Животът не се измерва с броя на вдишванията , а с броя на моментите , спиращи дъха ни!!!

#19 Потребителят е офлайн   Lubka Christova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 December 2009 - 03:22 PM

Е, не! Това е жестоко!
Не съм си мислила, че някой може да направ такова нещо. А на всичкото отгоре и да не дава да му се помогне и да си стиска котките, при положение, че очевидно ги измъчва.
Това любов към животните ли е или някакво болно мислене?!

Няма ли някаква организация в България, която да има правото да отнема животните от такива собственици??!

#20 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 08:13 PM

Жената не се обажда нито идва. Утре ще се свържа с нея, имам кандидати за две котки!

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни