Dog.bg Форуми : Много котета търсят дом!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много котета търсят дом!

#61 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 April 2010 - 09:06 PM

След близо 6 седмици от последните постове, мога да 'се похваля' само с още малко неща:
  • още 2 женски котки са кастрирани (отново с проблеми с уголемена матка, едната кастрация ни е 'таксувана' за две, така че остават пари за още 3). Това прави 4 женски и 12 мъжки кастрирани, но още мноооого некастрирани...
  • котето, което едни от най-обещаващите стопани взеха, пак си търси дом. По-долу пиша за него, реших, че при толкова много теми ще е грехота да бълвам още...
  • от новите котила са взети едва 2 котета. Поне са при свестни хора (ох, надявам се!)
  • котките пред блока на Юлия родиха общо 10 котенца. Много се надявам да ми стигнат силите и парите и тях да кастрираме...
  • поне се надявам, че решихме проблема с паразитите, макар че там никога не се знае.

Стивън е роден на 15 декември и е от едно от, надявам се, последните котила в тази тема. Осиновиха го прекрасни хора, които макар че се постреснаха от това, че има тения, не го оставиха. Да, но се оказа, че племенникът им, който идва веднъж на месеца на гости, е алергичен към котки. И не могат да го задържат. Но понеже не им се иска Стивън да се връща обратно, където пак да се изложи на риск от паразити, предлагат да го задържат до края на април, с надеждата до тогава да му намерим дом. Даже предлагат следващата ваксина да поемат финансово. И на мен ми е притеснено и ми се иска да успеем преди крайния срок, но няма да го дадем на всеки :)

Има обяви, даже в неделя с едно момиче трябваше да идем да се запознаем. Но... срещата се отложи с опция да се отмени съвсем. Реших да пиша тук, може да му излезе късмета. Ето го:
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#62 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2010 - 09:44 AM

Кратка и тъжна актуализация на темата:
Стивън е осиновен от момиче, което много се надявам да му предостави постоянен любящ дом, който котакът заслужава. Засега, обаче, считам, че е в приемен дом, докато не се убедя, че всичко е наред.
Няма нови кастрирани котки
Раздадени са още 4 котенца, но заедно с тези на лелята на Юлия общо 13 малки търсят дом

Това е, съжалявам...
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#63 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2010 - 01:00 PM

Толкова много бих искала да помогна, но аз съм мноого невъздържана и най-много лелята да си изяде боя от мен :( Простоооо. Пожелавам ви много успехи и здрави нерви, за да успеете да се преборите с жената.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2010 - 01:11 PM

Показване на мнениетоElizd, в 03 May 2010 - 07:49 AM, написа:

Кратка и тъжна актуализация на темата:
...
Това е, съжалявам...

Недей да съжаляваш. Правиш най-доброто в ситуацията. Просто с такива хора трябва огромно почти нечовешко търпение и много много време и строг контрол. Е, след като прочетох материала, който Zonker е дал в темата ти за събирачите в "Кампании, идеи, помощ", в който пишеше, че в дома на подобни откачалки в САЩ са намерени умрели 200 котки си мисля, че този случай поне толкова лош не е!

#65 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2010 - 11:59 PM

blueocean и MechoPuh, благодаря ви, момичета, за подкрепата!

С Юлия често се отчайвам: имаше едно животинче от книгата Доктор Ох-Боли (Дулитъл), май беше Бутни-Дръпни. Ей така ни тече комуникацията с нея. А близките ми въобще не ме разбират и даже се дразнят, на няколко пъти съм споменавала за моето 'хоби' в офиса - там пък ме мислят за ... да го кажем 'чудачка'. И на този фон съм двойно по-благодарна за вашето търпение и разбиране.

Почти през ден се чувам с Юлия и/или Любка (леля й) и през няколко дена ходя там да помагам. Има още лоши новини от там.

В момента при леля й има 3 нейни котки и 2 майки от улицата. Живите бебета са 7 на тези котки + 1 от улицата. Прибрала улични котета, защото една от майките долу в помещението, където са родили, не пускала другите майки и техните котенца били гладни. Оставих й пари да ги занесе на вет, защото имаха много влажни и сълзящи очи (на мен не ми ги дават, мислят, че ще ги убия. Което аз в никакъв случай не бих направила!). Ветът не поставил диагноза, бил им инжекции. Имали подуване около устата. Резултатът е, че за 2 дена умряха 4 котенца, включително и от здравите дебелички на мацата, която роди горе. Останалите засега са стабилни (черно-бялото от втората снимка горе дясно почина):

Прикачена снимка
Прикачена снимка

Юлия е раздала още от малките, но пък са й върнали едно - много мячело. При нея има 3 малки в момента, утре с една колжка ще ходим да си избере едно, макар че Юлия не иска да ги дава, че някои от майките имат кърма, да не направят мастит. Пак я притисках и заплашвах за кастрациите (предплатени са от февруари и има за още 3), но вече и сама не си вярвам.

С помощта на Приятели на котката кастрирах един мъжки на лелята на Юлия, но най-вероятно другата прибрана от нея котка е бременна от него, защото били в една стая и той, макар че бил малък (оказа се на 9 месеца), я приклещил. Този път ще се боря да я кастрирам преди да роди. С нея ще гледам да взема и некастрираната женска на Любка, както и поне 1-2 от уличните.

Има и още нещо при Любка, което много ме притеснява и не зная какво да направя. Тя има 7 кучета:

• Една женска е много зле (сляпа, с тумор в едното око и изкривявания на задните крака),
  • един мъжки, който е много стар и има проблеми със сърцето и е прекалено охранен,
  • още една дебеличка женска и
  • 4та й синове, които никога не са излизали от апартамента, не са социализирани и са много страхливи (поне към мен). Не зная какво да правя там. Първото куче според вет не би издържало операция и упойка. Това, което според мен би помогнало поне малко, е да се заведат на вет и да се разхождат редовно и за по-дълго (поне младите). Какво мога да направя, според вас?

Неприятно ми е да мрънкам, но за тези кастрации няма да се справя сама и ще имам нужда от помощ. Ако някой може да осигури превоз Слатина-Банишора в неработен ден или в работен след 19ч. и да не е гнуслив, за да ми помогне със залавянето, ще съм много благодарна. Планирам това да стане след около 2 седмици, за да почнат малките да се хранят сами, защото са родени м/у 28 април и 1 май и засега разчитат на майките. Пиша от сега, за да се планира 'акцията', пък и защото с тези жени винаги има риск за съжаление в последния момент да откажат и да се уплашат, аз да се размекна и да не направим нищо. А ако съм поела анагажимент и съм въвлякла още хора, се надявам да има по-добър шанс за резултати.Всякакви съвети са добре дошли.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#66 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2010 - 10:01 AM

Вчера ходихме с 2 колежки и едната осинови това коте:
Прикачена снимка
Изкарах над 2 часа при Юлия и леля й. Няма да ви изненадам, че пак имам лоши новини и двете жени пак са се отдръпнали и не само, че не желаят да сътрудничат, а дори пречат:

• Любка каза, че е 'размислила' и не иска да кастрира женската си котка. Добре поне, че 2та мъжки са кастрирани.
  • Още едно котенце е починало (едно от черните от втората снимка горе).
  • Занесла съм им 4 кг. качествени гранули, както и пакет BabyCat 34 на RC, за да захранват малките и майките. Само че дават само на малките, на майките гранула не дават - не искали да ги ядат и храната си стои отворена. Хранят ги с евтини консерви. Едната майка не била яла от дни, а другата ядяла постоянно (тази, която има 5 котенца, първата снимка горе). А като я видяхме - хълбоците й стърчат, коремът й хлътнал. Ужас! Отново помолих да й оставят гранули, даже от бебешките да й дават. Ако трябва да си стои паничката постоянно там.
  • От котетата на улицата (по-точно - мазето), са останали 7 живи, някои от които били по-големи. Само че били много диви, дори не съм ги снимала. Самата аз се чудя има ли смисъл. Със сигурност не са обезпаразитени, няма начин да не са болнави, все пак вируса, който умори 5 котенца от там дойде. За осиновяване и дума не може да стане при тези обстоятелства...
  • Юлия се разплака като ни даваше котето. В резултат, за малко колежката ми да се откаже - стана й мъчно, не искаше да я разстройа като го вземе. Добре че, осъзна, че всъщност спасява животинчето като го взима.
  • Юлия добре ме насоли пред колежките ми - за кого сме го вземали това коте, какви са тези странни работи, разказа надълго и нашироко някакви семейни драми, които представят още по-откачено ситуацията.
  • Юлия си е взела обратно една млада женска котка, която беше дала на сина си и приятелката му. Той искал да я закара на някаква вила, където нямало никой през повечето време, че мацата много била дива, пък и те си били взели още едно малко коте от Юлия и прибрали едно куче от улицата и тази вече не я искали. Добре, че Юлия я е спасила, но я държи я в клетка, а животното ръмжи и умира от страх от стадото и от нас. Една от колежките ми е учила за вет, пък си е и кучкарка и коткарка, каза, че според нея така още повече се стресира, по-добре да я оставят за малко да се осъзнае и да не й обръщат внимание. Юлия естестено не ни послуша, животното остана затворено.
  • И за капак, от останалите 2 котенца при Юлия, едното е болно (спуснало е 3тия клепач и е много апатично). Пак имат глисти и бълхи, отново я помолих да ги обезпаразитява редовно. Искахме да го вземем и закараме на вет, Юлия ми се навика, че съм разправяла точно като приятелката на сина й, че котките й са въшливи и болни, какви били тези глупости, те просто си играели и току-що другото го е одраскало по очето, затова има гурели.
От темата за събирачи на животни видях линка към подобна история (там нещата са по-зле) и се замислих. Само в блока на Юлия и съседния има поне 4-5 души, които се отнасят по подобен начин към животните. Това са включително Юлия, (може да се каже, че и сина й), леля й, Илияна, жена с добри намерения, която прибира животни от улицата, за да ги обезпаразитява, ваксинира и социализира, но не смогва (има няколко теми пуснати тук от Сауа, добре че тя помага, та жената не е съвсем сама. Оставих й 2 кг кучешка храна - жената е с дете и възрастни родители, а е безработна от години. Нямам идея как се справят с толкова кучета и котки), а Юлия от онзи ден ми говори и за някаква баба, на която да сме помогнали, размножавала котки на балкона си. С тази възрастна жена няма да мога да се захвана - то е ясно, че то с Юлия, Любка и Митко (сина) не се справям, камо ли да се правя, че мога да помогна на друг. Отново отправям молба за съвети и идеи и най-вече конструктивна критика (знам, че съм прекалено мека към тях).

Също така, въпреки, че едната котка за кастрация отпада, молбата ми за помощ и транспорт остава актуална. Говорила съм с приятелка да ми помогне със залавянето, купила съм и 3 клетки, Любка има още една, ако сме толкова успешни и късметлии, че да хванем повече - ща ги сложим временно по 2 в по-големите боксове.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#67 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 May 2010 - 02:37 PM

Мила Ели, възхищавам се на упорството, постоянството и ЗДРАВИТЕ ти нерви! :wub:

Чакам да сигнализираш, ако имаш нужда от помощ, знаеш! (Само да не става дума за пряк контакт с въпросната жена, чеееее със сигурност ще й направя нещо лошо, ако се случи да се видим фейс-ту-фейс! :eg_033:)
User's Signature

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.

#68 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2010 - 03:12 PM

Инче, златна си, Качена снимка
Тъкмо мислех, че сама си пиша и сама си чета темата и очевидно все по-зле се справям, щом никой не желае да ми се довери на организацията :)

Благодаря за подадената ръка и обещавам да те държа настрана от жените :)

Намеренията ми са след около 2 седмици да отидем с двама души в Слатина. Единият 'помагач' вече е осигурен, моята приятелка, която живее там и чрез която се запознах с Юлия. И така, кандидат-помагаческата кампания вече е затворена! Теб те броя за другия помагач, честито :))

Ще пиша на лични, когато имам дата, но горе-долу пиша и тук, за да давате идеи и корекции:
В 3-4 клетки, взимаме 2те майки от апартамента на Любка и хващаме колкото можем от уличните котки (м/увременно ще проуча трябва ли капан, т.е. толкова ли са диви, колкото жените ми казват). Закарваме всички в клиника в Банишора за кастрация. Ако не уредим транспорт, ще се опитам да примамя някой таксиметров шофьор, в таксито ще можем да се качим само 2ма души в такъв случай (1 отзад да крепи клетките и 1 отпред, най-много с 1 клетка). Ще координирам преди това с клиниката, по принцип е хубаво да не е петък вечер или събота, защото ще трябва да чакат до понеделник-вторник за хирург, а не ми се ще да ги държим толкова дълго в тези транспортни боксове. Ще питам и какъв е риска да се кастрират докато още кърмят (сис сигурност ще е след като малките вече се хранят сами). По принцип котките на Юлия имат мляко поне 3 месеца, може би защото там постоянно има малки. Никак не ми се иска да ги чакаме толкова.

Относно връщането: мисля уличните да останат малко по-дълго на стационар и да ги върна обратно на улицата. Не знам обаче какво ще стане с уличната, която роди горе. Любка и Юлия казват, че е много добра и гальовна, но от мен бяга и малко хъска. Не ми се иска нито на улицата да я пускаме, нито горе да я връщаме. Ще помисля за варианти. Другата прибрана е определено по-спокойна. нената история е много тъжна: била е домашна, но е одраскала детето в семейството и са я изхвърлили (буквално: на първия етаж са и просто са я хвърлили от балкона). Живяла е на улицата около месец, където е забременяла, а самата тя е на по-малко от годинка. Ще й пускам обяви и твърдо ще й търся дом. Като разцветка е същата като малките си, т.е. бяла с кафяви и сиви петънца, не е типичната трицветка, има преобладаващо бяло. Ако имам възможност, следващият път ще ги снимам и напускам обяви. Изчаквах да отбият малките, преди да се реша, но няма какво да отлагам.

Ще им търся на тези две маци приемен дом и ще се надявам и постарая за постоянен.

Важно: Надявам се заедно да се справим и да не загубя нервите и времето ви. Но възможни проблеми има много, включително и нищо да не успеем да направим, ако жените са против.

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#69 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 May 2010 - 03:30 PM

Аз също мога да помогна, Юлия ми има доверие. Само трябва да кажеш кога, да видя дали ще се измъкна от работа. Ако мога, винаги съм на линия, нали знаеш. :md_064:

#70 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2010 - 03:44 PM

Благодаря на Caya и на In_none!

Ще пиша на лични, когато успея да направя някаква що-годе изпълнима организация.

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#71 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2010 - 03:44 PM

извинявам се - двоен пост, заради неуко задкомпютърно устройство, стар браузър и бавна нет връзка.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#72 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2010 - 09:02 PM

Двете седмици минаха преди точно 7 дни...

Относно кастрациите на уличните и 2те прибрани котки: Любка или пак се е отметнала, или е истина, че котките още хранят малките, както твърди тя. И не иска да ги даде за кастрация, защото не били захранени още самостоятелно бебоците. Отложихме (пак) за по-другия уикенд. Благодаря на всички, които предложиха помощ, момичета, много съм ви задължена и съжалявам, че ви мотая!

Относно големите котки при Юлия: от нея нямам новини, последно ми каза да не й се меся повече и да си намеря някой друг, по-нуждаещ се, щом толкова съм искала да помагам. И аз си обещах да спра да изливам енергия напразно. В крайна сметка тези усилия и пари можех да насоча към нещо, което би имало резултат. От една страна ме е срам и ми е неудобно да се оттегля без резултата, на който се надявах, но от друга - вече не виждам смисъл. Спречкахме се, защото я натискам за кастрациите и за осиновяване на големите котки в чужбина. Тя не иска.

Относно малките котета: обнових обявите и днес са ходили някакви хора, избрали са коте, ще го вземат през седмицата. Много ме уплащи една жена, която ми писа на имейла в отговор на една от обявите: "Внимавайте много на кого давате котета, вижте това" с линк към историята на онзи Евгени. Питах дали знае нещо ново и затова да ми пише, каза, че не знае, но да сме внимавали, мпжел и през посредници да работи. Радвам се, че пише на хората, които предлагат котета, само че наистина се стреснах. И тук наскоро някой писа, че сайта му пак е активен, но знае ли се нещо със сигурност? В нета нищо не можах да намеря, което да подсказва, че пак се е развихрил... 
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#73 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2010 - 10:13 PM

Честно казано вече пиша с много мъка в тази тема: и защото ми е трудно да продължа напред, и защото нямам нищо хубаво да напиша.

Братът на Юлия почина преди малко повече от седмица, чух се с нея само, за да й изкажа съболезнования, беше много зле. Няма нови осиновени котки, помоли да се чуем по-нататък. Няма да й се обаждам поне месец, надявам се от леля й да науча новини.

Иначе относно леля й: четирите останали бели котета и майка им са като енциклопедия за болести и паразити. Освен ужасно многото бълхи, имат и гиардия и панлевкопения. От вторник са на стационар, където се борят за тях. Най-малкото, изтърсачето няма много шансове, моля, стискайте му палци.

Ако не се лъжа, тези котета се родиха в средата на април, т.е. трябва да са на близо 2,5 месеца, а на мен ми изглеждат на около 1 месец. Много са слаби и вяли... Въпреки всичко и благодарение на добрите грижи на лекарите, вече се заиграват и живват.

Успяха засега да се измъкнат от жената, при която бяха, но там има още 2 малки с една майка от улицата, както и 3те постоянни котки на Любка. Направо е чудо, че всички са що-годе ок при тези болести и паразити.

За съжаление, бъдещето на белите котки е много несигурно. Като се стабилизира, майката ще бъде кастрирана и ще се пробвам да й търся дом, макар че досега никой не е проявил интерес. Ако не успея скоро да им намеря дом, обмислям връщането им обратно - вече поех анагажимент към 6 други котета и просто не е реалистично да ги държа на стационар с месеци - нито за тях е добре, нито за мен в възможно финансово. Ще е страхотно, ако някой предложи приемен дом, защото хич не ми се ще да се връщат там, пък и самата Любка заплашва, че ще ги изхвърли, защото не ги иска като пораснат...

Иначе се опитахме да отмъкнем част от уличните котки за кастрация, но мисията не беше успешна (макар че спечелихме едно саламче, с което ни замериха от прозорците, докато залагахме капан на котките, та не бяхме съвсем 'капо' :)
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#74 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2010 - 04:26 PM

От бялото котило за щастие всички оживяха.

Майката вече е кастрирана и този уикенд трябва да я ги връшам обратно. Ужасно ми се свива сърцето, но нямам алтернатива...

Ето малко снимки, едното коте е доста интересно: с едно ярко синьо око и едно зелено. Останалите са със зелени очи, майката е с жълто-зелени, сигурно като се доизбистрят ще имат нейния цвят. Много са хубави и интересни (според мен, но явно никой друг не мисли така, след като няма и едно запитване по обявите).

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#75 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 July 2010 - 04:30 PM

Ели, аз ги намирам за прекрасни! Станали са още по-красиви! Видях ги миналата седмица в ДХ и наистина не разбирам как няма запитвания за тях. Момиченца са в изключително нежни цветове :wub:. Единственото момченце сред тях също е сладурче.

#76 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2010 - 11:15 PM

Прикачена снимка Прикачена снимка - едно от женските с по-тъмна маска
Прикачена снимка - женското с различни очи (има сними по-нагоре)
Прикачена снимка Прикачена снимка - мъжкото
Прикачена снимка Прикачена снимка - друго женско, най-слабичко
Прикачена снимка - майката Прикачена снимка - тук за сравнение с едно от малките

Тези хубавици и хубавец са във временен дом в следващите няколко дена. Това им идва по чудо и благодарение на samanta, която ги приютява до петък. Така ще могат да потичат и да подивеят като истински малки терористчета, каквито трябва да бъдат здравите малки котаци :) Тя пише за тях в нейната тема тук.

После се връщат в клетката в стационара, защото до момента няма никакъв интерес към тях...

Иначе междувременно вече са съвсем здрави и ваксинирани с първа ваксина (от 28 юли).

Още малко снимки тук.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#77 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2010 - 08:17 PM

Котетата са обратно в клетка вече втора седмица. Наистина имам нужда от помощ с приемни домове, ще съм много задължена, ако някой откликне! Не е хуманно, здравословно и нормално да изкарат целия си живот до момента в толкова малко пространство! Няма ли кой да откликне, дори и само за 1 коте и за няколко дена?

Ето едно клипче на прекрасния и гальовен Фют:

и на затворничетата (съжалявам за шума, но пък може да усетите атмосферата, в която са):

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#78 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2010 - 12:06 AM

Днес правихме тестове на 4те котета за FeLV (котешка левкемия) и FIV (котешки спин). Хубавите новини са, че резултатите са отрицателни, т.е. нямат тези болести.

Искам да помоля за помощ - сметките в хотела, тестовете и подготовката са непосилни за мен, а става дума за 9 котета и една котка. Има шанс да заминат за чужбина (ако имаме поне малко късмет) и пътят ще е около 200 -300 Евро (само за тези 5).

И котаците, и аз ще сме изключително задължени за финансова подкрепа. Много ми е неудобно да моля, след като съм възпитавана дори и да нямам възможност, пак да дам. Досега се справях благодарение на близки и приятели, но вече ми е неудобно да прося все от тях.

ПС
Прилагам касов бон за хотела само за септември. Платила съм до 18 септември.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#79 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2010 - 10:57 PM

Прилагам и бележка за тестовете, които направихме. Отново дилетантски съм изтрила името на фирмата (тържествено обещавам да се науча да работя поне с елементарна програма за обработка на снимки!).

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#80 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2010 - 12:06 PM

Стискайте палци на това котешко семейство! След броени часове, ако всичко е наред би трябвало да летим към Швейцария, където се надяваме бързо да отидат в новите си домове.

Много ще сме ви задължени, и котаците, и аз, ако някой може да помогне с цената на каргото. До посления момент няма да знаем колко е, очаква се да е около 350-400 лева. Живот и здраве като се върнем, ще кача тук бележката.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

• (5 Страници) +