blueocean и MechoPuh, благодаря ви, момичета, за подкрепата!
С Юлия често се отчайвам: имаше едно животинче от книгата Доктор Ох-Боли (Дулитъл), май беше Бутни-Дръпни. Ей така ни тече комуникацията с нея. А близките ми въобще не ме разбират и даже се дразнят, на няколко пъти съм споменавала за моето 'хоби' в офиса - там пък ме мислят за ... да го кажем 'чудачка'. И на този фон съм двойно по-благодарна за вашето търпение и разбиране.
Почти през ден се чувам с Юлия и/или Любка (леля й) и през няколко дена ходя там да помагам. Има още лоши новини от там.
В момента при леля й има
3 нейни котки и 2 майки от улицата. Живите
бебета са 7 на тези котки
+ 1 от улицата. Прибрала улични котета, защото една от майките долу в помещението, където са родили, не пускала другите майки и техните котенца били гладни. Оставих й пари да ги занесе на вет, защото имаха много влажни и сълзящи очи (на мен не ми ги дават, мислят, че ще ги убия. Което аз в никакъв случай не бих направила!). Ветът не поставил диагноза, бил им инжекции. Имали подуване около устата. Резултатът е, че за 2 дена умряха 4 котенца, включително и от здравите дебелички на мацата, която роди горе. Останалите засега са стабилни (черно-бялото от втората снимка горе дясно почина):
Юлия е раздала още от малките, но пък са й върнали едно - много мячело. При нея има
3 малки в момента, утре с една колжка ще ходим да си избере едно, макар че Юлия не иска да ги дава, че някои от майките имат кърма, да не направят мастит. Пак я притисках и заплашвах за кастрациите (предплатени са от февруари и има за още 3), но вече и сама не си вярвам.
С помощта на Приятели на котката кастрирах един мъжки на лелята на Юлия, но най-вероятно другата прибрана от нея котка е бременна от него, защото били в една стая и той, макар че бил малък (оказа се на 9 месеца), я приклещил. Този път ще се боря да я кастрирам преди да роди. С нея ще гледам да взема и некастрираната женска на Любка, както и поне 1-2 от уличните.
Има и още нещо при Любка, което много ме притеснява и не зная какво да направя. Тя има
7 кучета:
- Една женска е много зле (сляпа, с тумор в едното око и изкривявания на задните крака),
- един мъжки, който е много стар и има проблеми със сърцето и е прекалено охранен,
- още една дебеличка женска и
- 4та й синове, които никога не са излизали от апартамента, не са социализирани и са много страхливи (поне към мен). Не зная какво да правя там. Първото куче според вет не би издържало операция и упойка. Това, което според мен би помогнало поне малко, е да се заведат на вет и да се разхождат редовно и за по-дълго (поне младите). Какво мога да направя, според вас?
Неприятно ми е да мрънкам, но за тези кастрации няма да се справя сама и
ще имам нужда от помощ. Ако някой може да осигури превоз Слатина-Банишора в неработен ден или в работен след 19ч. и да не е гнуслив, за да ми помогне със залавянето, ще съм много благодарна. Планирам това да стане след около 2 седмици, за да почнат малките да се хранят сами, защото са родени м/у 28 април и 1 май и засега разчитат на майките. Пиша от сега, за да се планира 'акцията', пък и защото с тези жени винаги има риск за съжаление в последния момент да откажат и да се уплашат, аз да се размекна и да не направим нищо. А ако съм поела анагажимент и съм въвлякла още хора, се надявам да има по-добър шанс за резултати.Всякакви съвети са добре дошли.