Много котета търсят дом!
Публикувано: 02 February 2010 - 12:55 AM
Положително досега:
7 големи котки осиновени (няколко от тях от хора, насочени от Сауа, благодарности към нея!)
5 котки са кастрирани: 4 мъжки и 1 женска. Женската е кастрирана благодарение на Дора и Приятели на котката - много, много благодаря!
Сега лошите новини:
за съжаление с един от осиновители връзката е загубена и имаме големи притеснения, ако имате идеи за връзка с човек, на когото се знае само първо име и мобилен, на който не отговарят - моля, дайте ги насам)
може би в друг свят това щяха да са хубави новини: има 10 нови котенца, родени през декември. Уж всички са обещани, 3 вече са осиновени, но да видим.
Поради някои недоразумения Юлия ми няма много доверие, не иска и да работи с организации.
В момента има 8 некастрирани мъжки и 20тина некастрирани женски, 4 от тях - кърмят, 1 с подозрения, че е бременна, Юлия ме заклейми за самия дявол, че предложих да я кастрира, та да не роди.
Повече снимки тук.

Публикувано: 02 February 2010 - 01:12 AM

Публикувано: 02 February 2010 - 01:19 AM
напълно съм съгласна, ту изпадам в паника, което пък води до това да искам да се откажа, ту си казвам, че отказването не е вариант. Беше договорено с Юлия една по една или две по две да се вземат котките на стационар или приемни домове, където да се подготвят за осиновяване, но се получи неприятно недоразумение, тя изпадна в паника и това ни върна назад в самото начало след месец усилия.
Пиша тук и с молба за съвет. Моите възможности са изчерпани. На 3 пъти се отказвам и пак се връщам, защото ситуацията е ужасна. А на всичко отгоре аз вече не знам помагам ли, преча ли, може ли да има сполучлив край всичко това.

Публикувано: 02 February 2010 - 01:28 AM
Дирдри остави за тези котки половин чувал суха храна при мен.
Публикувано: 02 February 2010 - 11:36 AM
Интересувам се от малките котенца.
Имам огромно желание да се грижа за някое от тях.

Живея с още 3 момичета и техните предпочитания са за женско писанче.
За мен лично няма значение, но все пак трябва се съобразявам.
Ако има женско котенце, от новородените, което не е намерило нов дом, за мен ще бъде голяма радост да му осигуря такъв.
Оставям тел и skype за контакт.
тел. 0899/242638
skype didi_dianova
Публикувано: 03 February 2010 - 11:21 PM
Пиша, за да ви кажа, че най после открих моето котенце.
То се нуждаеше от дом, а аз от него!!!!

Сега съжителстваме щастливо заедно.
Благодаря !

Браво! Качи снимки, да се порадваме и ние :)
Публикувано: 04 February 2010 - 09:04 AM
и аз би се радвала да видя снимки - вчера се чухме по телефона с Дидито, след като бе писала тук и тя с много радост ми каза, че вече е горд осиновител. Но не мисля, че тази тема е най-подходяща, все пак не става дума за някоя от котките, за които пишем тук.
Дидито,
може би да пуснеш отделна тема, примерно в раздел 'С котка в леглото'? Или ако е осиновено бездомно животинче, предполагам мод няма да има против направо в 'Разкази с чуден край' да пишеш.

Публикувано: 05 February 2010 - 01:32 AM
Публикувано: 05 February 2010 - 01:25 PM

Предполагам, че като поотрасне ще го кастрирате. Да ви е жив и здрав и дълги години да му се радвате!

Публикувано: 05 February 2010 - 07:10 PM

Публикувано: 05 February 2010 - 08:31 PM

Публикувано: 05 February 2010 - 08:45 PM

Пусни една муха на бабичката за снимане на годните котки (мъжкарите май и малките) евентуално за домове. Да се напускат обяви, нека си стоят, пък не се знае късметът откъде може да изскочи.
пс. Тя ако живее в апартмент (не помня да си споменавала някъде) е възможно и съседите й да скочат скоро. Така че можеш да й кажеш, че е само в нейн интерес всичко това.

Публикувано: 05 February 2010 - 09:14 PM
Искам да благодаря още и на Janny, и Дирдри!
Юлия живее в апартамент и както правилно предположихте, си има сериозни проблеми със съседите. А на всичко отгоре е отказала да участва в общото начинание да се санира входа, в което са се включили всички апартаменти, без нея. Това е преляло чашата - Юлия доскоро е чистила входа, но от два месеца и това са й отказали, което си е удар по доходите й.
Мога много да изпиша колко тежък и тъжен е живота й, но най-малкото, не е редно да предам доверието й като изложа подобни неща в публичното пространство. А и едва ли това би повлияло на мнението, което до тук съм ви изградила за жената и отношението й към животните.
И обяви са пуснати, за съжаление така попаднахме на 3ма от черния списък. Утре ще й занеса примерните договори за осиновяване, дано поне така сплаши несериозните.

Публикувано: 07 February 2010 - 05:47 PM
Вчера с Janny се видяхме с Юлия - има още 3 бременни котки, включително и една от кърмещите котки. Видяхме се и с вета, който помага много: с кастрациите, с убеждававането, с градивното си отношение. Разбрахме, че Юлия е много вярваща, религията й отрича аборта и всяка човешка намеса, така че за нея кастрацията е грях. Това прави нещата още по-трудни.
Важното е, че не се отказваме и благодарение на Janny са предплатени кастрациите и на 7 женски. Също така, Janny успя да се свърже с човек, който отговори на телефона, където на мен не ми вдигаха, и поне разбрахме, че осиновителят, който изчезна, е дал истинското си име и има връзка с хората, на които е телефона.
Още 1 коте е осиновено, като Юлия е подписала с момичето договора, който взех от тук и й занесохме. Говорих с друго семейство, много сериозни и свестни хора ми се сториха. Ще поддържат връзка с Юлия и дано всичко е наред.
Искам да благодаря още веднъж на Janny, която отдели време, емоции и финанси за котките. И да я издам - тя е истинска "повелителка на котките" - освен, че всички котки на Юлия й се радваха и галеха, като излизахме от вета, от един двор се появи невероятно красив оранжев котак, който се втурна като куче да й се радва :) Даже и храна отказа пред перспективата да е до Janny :) Специални благодарности и на Дирдри, която в много трудна за нея ситуация задели чувал храна за котетата.
Знам, че съм досадна и с благодарностите, но съм задължена много на Дора, която ме подкрепя през цялото време със съвети и реална помощ. Без нея отдавна да съм се отказала.
Днес съм по-уверена, че след като толкова много хора ни помагат, би следвало бавно и с 'рецидиви', но все пак да се справим. Нали?

Публикувано: 09 February 2010 - 12:19 AM
Искам да кажа на всички, че тя е свършила сама досега много работа и че благодарение на Elizd имаме успешно кастрирани мажки котьовци, желание за сътрудничество с евангелистката Юлия и предплатени 7 кастрации за дамите.
Стопанката Юлия се оказа костелив орех с който е доста трудно да се разбереш. След 2 часа нормален диалог, тя отключи една стая, извади оттам един котарак, обяви че това е нейният любимец, който няма да бъде кастриран и ще си живее щастливо с Юлия, заключен вовеки веков в тази стая. Аз онемях. Кастрацията на другите 8 мъжки котака става абсолютно безмислена, след като този ще си остане за разплод, нали така???? А Elizd, спокойна и явно свикнала на такива реплики, овладя положението и предоврати избухването ми.
Тук искам да споделя , че Ели плаща всички кастрации от джоба си, което никак не е малко. Юлия отказва категорично друг ветеринар да извършва операциите и трябва да се ползва само този доктор, който тя познава от години. За щастие той ни сътрудничи и прави голямо намаление, защото ситуацията е наистина много тежка. Но въпреки това, разходите са непосилни само за един човек и аз искам да помоля всеки който може, да отдели 5 или 10 лева и да помогне на тези несретници. Всяка помощ. колкото и малка да е, ще има значение. В момента там има към 40 котки. Аз не съм сигурна в тази цифра може да са 35 или 50 - това, според мен, и самата Юлия не знае.Факт е обаче, че положението е катастрофално и не знаем кога ще излезе извън контрол. Има нужда не само от финансова, но и от всякаква помощ. Помощ за убеждаване на стопанката за належащата нужда от кастрации, помощ за задомяване на котки ... Ще бъдем много благодарни за всякаква помощ, наистина.
Ели, хората от Равно поле са осиновили котка нали? Коя?
Публикувано: 09 February 2010 - 12:45 AM

Животът не се измерва с броя на вдишванията , а с броя на моментите , спиращи дъха ни!!!
Публикувано: 18 February 2010 - 02:07 PM
- с Janny бяхме при Юлия в неделя, едната от 3те бременни котки вече беше родила (самата тя на 6-7 месеца!), всичките 3 котенца измряли...
- последните 2 мъжки котарака са кастрирани току-що, дано бързо се възстановят от операцията
- стигнахме до Петър, изчезналия осиновител, чрез детински сценарий - представих му се, че сме запознали в някакво заведение и сме си говорили, че и двамата имаме котки. Пък уж тогава ми бил дал тел. Питах го какво е станало - каза, че е дал котака на дядо си. Било много стресирано и диво животното, а той искал гальовно и сега пак си търси коте. Моля да го имате предвид, добавила съм го в черния списък тук. За съжаление повече новини нямаме, стискаме палци всичко да е наред.
- няма нови осиновени котки, нещо се изгубиха хората, които Юлия беше намерила за бебетата. Но пък има подадени контакти от няколко души: MechoPuh, Дирдри, Сауа.
И още веднъж да благодаря на всички, които помагат!