Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#461 Guest_tsveti4kaaa_*

• Група: Гости

Публикувано: 01 January 2012 - 08:44 PM

Дам май това ще е в крайна сметка :dog:

#462 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 January 2012 - 10:15 AM

Показване на мнениетоfrenchi_lucky, в 01 January 2012 - 08:13 PM, написа:

Здравейте ! Имам си един прекрасен сладур ,който обаче в момента не е добре :( От година беше констатиран проблем със ставите ,ошипяване и съответно имаше и лечение като когато се обостря проблема отново се провежда курса лечение.Днес обаче той едва се движи,трудно му е да е в седнало и в легнало положение ,не може да си намери място миличкия ,боли го.Казаха ,че е прищипан нерв ,но имам чувството ,че все повече се влошава.Той е така от сутринта и понеже днес 01.01. е много трудно в 9 сутринта да намериш ветеринар на разположение ,след дълго издирване намерих един ,който поне да може да му облекчи болката по някакъв начин. кучето приема нестероиден препарат за проблема със ставите ,той му постави още една доза подобен препарат и се оказа ,че това е било изцяло погрешно.Ако някой е запознат с този тип проблеми при френския булдог и ако има информация относно някакво ефективно лечение,а не временно моля да пише !! Благодаря !

Винаги при подобни симптоми при някоя от хондродистрофичните породи(дакел, пекинез , мопс , френчи и подобни)трябва да се мисли за дискова херния.Отидете да ви направят рентгенови снимки и евентуално миелография.Лечението може да е оперативно , а може и да е консервативно в определени случаи.Нестероидните противовъзпалителни няма да решат проблема(ако става дума за дискова херния),кортикостероидите имат добър ефект при ранна симптоматика.На каква възраст е кучето и от къде сте?
User's Signature

Качена снимка

#463 Потребителят е офлайн   frenchi_lucky Икона

Публикувано: 02 January 2012 - 07:29 PM

Показване на мнениетоChiita, в 02 January 2012 - 10:15 AM, написа:

Показване на мнениетоfrenchi_lucky, в 01 January 2012 - 08:13 PM, написа:

Здравейте ! Имам си един прекрасен сладур ,който обаче в момента не е добре :( От година беше констатиран проблем със ставите ,ошипяване и съответно имаше и лечение като когато се обостря проблема отново се провежда курса лечение.Днес обаче той едва се движи,трудно му е да е в седнало и в легнало положение ,не може да си намери място миличкия ,боли го.Казаха ,че е прищипан нерв ,но имам чувството ,че все повече се влошава.Той е така от сутринта и понеже днес 01.01. е много трудно в 9 сутринта да намериш ветеринар на разположение ,след дълго издирване намерих един ,който поне да може да му облекчи болката по някакъв начин. кучето приема нестероиден препарат за проблема със ставите ,той му постави още една доза подобен препарат и се оказа ,че това е било изцяло погрешно.Ако някой е запознат с този тип проблеми при френския булдог и ако има информация относно някакво ефективно лечение,а не временно моля да пише !! Благодаря !

Винаги при подобни симптоми при някоя от хондродистрофичните породи(дакел, пекинез , мопс , френчи и подобни)трябва да се мисли за дискова херния.Отидете да ви направят рентгенови снимки и евентуално миелография.Лечението може да е оперативно , а може и да е консервативно в определени случаи.Нестероидните противовъзпалителни няма да решат проблема(ако става дума за дискова херния),кортикостероидите имат добър ефект при ранна симптоматика.На каква възраст е кучето и от къде сте?

За да се установи дискова херния не трябва ли да се прави скенер ?Иначе рентгенови снимки имаме от преди една година и се оказа ,че има изшипяване ,но когато се обостри след приема на лекарства му минава.Сега положението е по-сериозно,на моменти така си влачи крака все едно има пареза и ходи изгърбен.Днес му сложиха кортикостероид около 10 сутринта и няма промяна .Кучето е на 7 години ,от Бургас сме.

#464 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2012 - 10:38 AM

Скенер Ок ,но мисля че е трудно достъпен за кучета освен ,ако имате връзки по човешките болници.Миелографията също ще ви покаже дали има някъде проблем.Наблегнете на диагностиката.Защото времето е важно при показания за хирургия.Успех
User's Signature

Качена снимка

#465 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 03 January 2012 - 02:23 PM

Показване на мнениетоfrenchi_lucky, в 02 January 2012 - 05:29 PM, написа:

За да се установи дискова херния не трябва ли да се прави скенер ?Иначе рентгенови снимки имаме от преди една година и се оказа ,че има изшипяване, но когато се обостри след приема на лекарства му минава. Сега положението е по-сериозно, на моменти така си влачи крака все едно има пареза и ходи изгърбен. Днес му сложиха кортикостероид около 10 сутринта и няма промяна. Кучето е на 7 години, от Бургас сме.

Коя клиника в Бургас ползвате? Имайте предвид, че рентгеновите снимки от преди 1 година са неактуални. На мен всичко това ми прилича точно на дискова херния, а консервативното лечение (с медикаменти) на този проблем има само временен ефект. Моля прочетете тук има много полезна информация относно действията, които можете да предприемете за кученцето - дискова херния
Имайте предвид, че това е много сериозно състояние, което с времето се влошава.

#466 Потребителят е офлайн   andonova Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 January 2012 - 02:30 PM

Здравеите отново от добрич с моето френчи пак на ново съштия проблем с чесането ... последно слагах капки за уши 14 дни и всичко беше ексрта ... нямаше и помен от някакъв сърбеж . след отшумяване явно на деиствието минаха 10 дни и отново всичко по старо му отново я закарах на доктор пак демодекоза инжекция... и оште повече се усилва ... някои нешто да саветва?? плс...

#467 Потребителят е офлайн   biberonka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2012 - 03:39 PM

Първо да започна с това, че съм нова...Здравейте на всички :re_037: На Булди преди два месеца започнаха да му падат мигличките и над тях козинката...отидохме на лекар...ДЕРМАТИТ...мазахме с Гентакулин и ни мина всичко. Беше ОК до онзи ден :eg_033: ...същата песен, на същото око. Започваме пак да се мажем, та въпросът ми е...постоянно ли ще се появява този дерматит? Няма ли начин да се излекува напълно? Куч е бял и знам, че белите са повече предразположени на кожни заболявания. Ще бъда благодарна, ако някой сподели нещо или се е сблъсквал с тази болест...

#468 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2012 - 06:00 PM

Трябва да откриете причината за появата на подобни симптоми-може да е алергия , може демодекоза ,възпаление и още други нещица...Така общо "дерматит" не ви върши работа ,а още по малко някой може да ви отговори или да ви даде съвет. Говорете с лекаря си и ако не са правени изследвания ги направете.
User's Signature

Качена снимка

#469 Потребителят е офлайн   biberonka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2012 - 10:14 AM

Благодаря ви...днес сме на изследвания...дано всичко се оправи :) :re_037:

#470 Потребителят е офлайн   biberonka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2012 - 11:31 AM

Имаме си гъби... :sa_021: Мажем вече с Низорал, пием витамини за козина...и така...

#471 Потребителят е офлайн   bemi Икона

Публикувано: 16 March 2012 - 04:13 PM

Здравейте :) моето куче е на една годинка.. скоро забелязахме,че след като пишка и му остава жълта течност,смятахме че е от пишкането,но започна да се появява постоянно.Ако някои се е сблъсквал с този проблем нека да каже някакви предположения.. и дали има повод за тревоги :( Благодаря..

Не е нужно да поставяте въпроса си във всяка тема :wb_052:
МОД!

#472 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2012 - 04:28 PM

По принцип от моя личен опит в отглеждането на мъжко куче мога да кажа, че в периода на полово израстване
момчетата започват да отделят жълтеникаво-зелен секрет..... Надявам се във вашия случай да е това :mg_062:
Но все пак ако намирате нещо тревожно в поведението му заведете го на ветеринар,
той най добре ще каже дали има поводи за тревога! :md_064:

#473 Потребителят е офлайн   bemi Икона

Публикувано: 16 March 2012 - 04:37 PM

Благодаря :) ще ходим на лекар :)))

#474 Потребителят е офлайн   mimkaviki Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2012 - 10:42 AM

Здравейте аз съм Мария и не съм писала от 7-8 месеца но вече незнам какво да правя моят Арчи постоянно се чеше по очите и под предните две крачета и си прави рани мн ме е жал да го гледам така, имам чувството че ще си ги извади очите .Ходихме по какви ли не лекари едни казваха краста др демодекоза трети алергия писнало ми е вече от ветеринарни лекари идва ми на всичките да и хвана дипломите и да и ги скъсам.Половин година кученцето се оправя и пак всичко наново. Помогнете ми ако знаете нещо ефикасно .Благодаря много!

#475 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 12:42 PM

Нещо ефикасно за какво?
Ако има демодекоза или друг вид краста ,изследванията му трябва да потвърдят диагнозата.Демодекозата се лекува минимум два месеца , независимо дали на 3-4 седмица симптомите са отшумели и се правят постоянно проби.
Ако е алергия ,при спазване на строга диета ,кожата ще се успокоява ,като нарушите режима отново ще пламва.
Забележете от какво се подобрява (медикаменти , смяна на храна , провеждане на специфично лечение ,примерно за демодекоза и т.н.) и му направете нужните изследвания.
User's Signature

Качена снимка

#476 Потребителят е офлайн   berguni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2012 - 08:12 PM

Аз имах подобен проблем.Някаква гъбична инфекция имаше голямото ми куче.Първо е мажехме с едно мазило 2 седмици,никакъв ефект стана още по-лошо.После намерих грануфорин и с него минаха повечето неща,но се разнесе по цялото тяло.И накрая след 1 месец мъка ни биха някакви инженкции и кучето се оправи

#477 Потребителят е офлайн   andonova Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 April 2012 - 07:02 AM

Zdraveite na men prosto ve4e mi pisna ot smotanite doktori v nashata oblast(VARNA,Dobri4) obikolih gi vsi4kite...i nakraq kakvo da vi kaja razgovora e edin i susht..ami to vasheto ku4e ili ima demodekoza ili krasta ili gybi ili i nie ne znaem sus sigurnost...po4va se edno mazane edni injekcii edni hap4eta prah4eta raztvori...i nakraq ku4eto nemoje i vyzduh da si vzeme leji po cql den ... 4eshese a dokrtora na vseki pregled hop 50 lv...4esno da vi kaja mnogo mi pisna...Nqmat dori aparatura po koqto da go izsledvat ot kakvo e alegri4no(ako vyobshe e alegriq)..Prosto shteli da pratqt kryv v holandiq i za 300 evro moje da razberem kakvo mu e...kolko qko a??:))kolko po 300 po trista vzeha...i nakraq ...gorkoto mi to..az ako bqh na mqstoto na kucheto mi..nqmashe da izdyrja..sega e na godina i polovina...ot edna ne sme spirali s lekarite,s skupata hrata koqto e po-skuka i ot moqta....i nakraq nqma nikakva promqna...ama nikakva,dori podobrenie..i vzehme reshenie...otivame v barcelona i tam shte q testvat s nujnata aparatura..i horata do 1 sedmica shte kajat...na kucheto tova i tova NE!!
Az neznam tiq bg doktori kak moje vyobshte da sa dokroti..spored men sa med.sestri :)))xaxa...az imah i drugo kuche...no za jalost...po lekarska nebrejnost ako moje taka da se nare4eu.edna sutrin ne se sabudi...sled leka klizmi4ka..i doktora dori kaza utre pak shte doida nishto mu nqma..i na sutrinta...miloto to..
zatova hora vnimavaite s tiq med.sestri .... ili neznaqt kvo mu ima i samo cedqt pari...ili znaqt i pak cedqt...A az si obi4am durjavata..

#478 Потребителят е офлайн   biberonka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2012 - 02:38 PM

Показване на мнениетоChiita, в 07 April 2011 - 03:52 PM, написа:

Ваксина, няма!За профлактика -всеки месец пипета Stonghold или Advocate.Те не предпазват от зараза , те ликвидират евентуална зараза настъпила в предходните 4-5 седмици преди слагането на препарата.Не коментирам профилактиката с ивермектини ,защото французите са по 10-15 кг максимум и не е чак толкова скъпо използването на пипети,както при едрите и гигантските породи.
Advantix има известен репелентен ефект срещу комарите ,но мисля че за повече от 2 седмици не бих му се доверила.Има каишка на Интервет Scalibor, която също е с репелентен ефект срещу ухапвания от насекоми(комари и флеботомуси(разпространители на лайшманиозата)),освен това предпазва от бълхи и кърлежи.

Мисля и аз да се насоча към Интервет Scalibor...Chiita би ли ми казала, в къщи трябва ли да се носи и колко време издържа ? Благодаря предварително...

#479 Потребителят е офлайн   biberonka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2012 - 02:42 PM

Забравих да питам и с къпането как е? Като се сложи нашийника чака ли се да минат няколко дни ?

#480 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 09:30 AM

По принцип се носят постоянно.Няма връзка с къпането ,както при фронтлайна -къпеш и слагаш
User's Signature

Качена снимка

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема