Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#481 Потребителят е офлайн   Misho86 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 12 July 2012 - 12:31 AM

Здравейте, много съм притеснен моля за съвет. Капарирал съм едно френско булдоче и след седмица някаде ще си го взема. Виждам някаква подутина на дупето и опашката. Незнам това нормално ли е или не? Някои може ли да ми помогне? Благодаря ето и снимките

#482 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 09:07 AM

По-принцип никакви подутини не са нормални.Отидете да го видете така по-снимка нищо не може да се каже.
User's Signature

Качена снимка

#483 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 10:49 AM

Отново копирам това тук , може да е полезно на някой за избор на кученце :

Цитат

Приведените по-долу факти са ориентировъчни в избор на кученце и са основани на наблюдения на хора занимаващи се от дьлги години с породата –френски булдог.Има много тестове , как да се узнае характера на кученцата , но е нужно да се отчита и анатомията , която е пряко свьрзана с нервната система .
Да разгледаме кученце френски булдог на един месец , когато той още не е започнал да израства на дължина , височина и все още не е започнала промяната в пропорциите му.
Ако вие никога не сте имали френски булдог или въобще куче , то за първото запознанство с кученцата е най добре да вземете сьс себе си по-опитен човек , още по-добре е да видите няколко кучила от различни развьдници , да посетите няколко изложби и да добиете представа за кучетата и породата виждайки пораснали екземпляри , да прочетете стандарта и коментари по него , да се запознаете сьс стопани на французи , да се интересувате от характера и здравословното сьстояние на породата . Така ще имате първоначална подготовка , която ще ви е полезна в избора на домашен любимец.Трябва да се отбележе , че не говоря за избор на шоу куче , говорим за избор на обикновен домашен любимец отговарящ на породата от родословни родители , а вече в по нататъшното му развитие може да се изтъкнат неговите предимства .
В добрите развьдници , да се надяваме че няма племенен брак и най –вече ,че няма да го допуснат.В нашта удивителна страна(става дума за Русия) всички развьдчици ще ви уверяват ,че технните кученца от “импорт” са просто чудесни , бъдещи шампиони . Подобни изказвания ви препорьчваме да ги пропускате , ориентирайте се от своя вътрешен глас , включете своите аналитични способности и гледайте на кученцето реално и без емоции от типа “ Ах , какъв е красив , ах , какьв е миличьк и гальовен”
Ще подчертая , че едномесечните кученца вече имат пропорциите , които ще бъде вьв вьзрастно сьстояние , разбира се не всеки може да види това , за сьжаление.
Има едно общо правило !
Много активни , дьлгокраки , с дьлга шия и малка глава , тънкокостни и сьс започващи да се изправят уши , преди всичко ще бьдат нервни , болезнени(?) , неуравновесени и даже истерични кученца.
1. Глава , очи и уши
Кученце на един месец вече уверено бяга , здраво стои на лапи ,които не трябва да се разкрачват ( ушите нашата красота и гордост , на месец не е задьлжително да са изправени ). Добре е ушите да се изправят между 2 и 3 месеца , това означава , че кучето е достатьчно сурово по тип , сьс здрави кости , не е облегчен тип (разбира се тук не става въпрос за рахитични кученца ).Ако ухото се превива назад , а не напред , това може да е свидетелство за тънка ушна пластина което се явява генетичен брак . Такива уши може да не се изправят в бьдеще .
При кученца от добър и грижовен развьдчик , ушите са чисти отвьтре , розови , без никакьв мирис . Краищата им са красиво закрьглени . а не стьрчащи остро като при котките.
Огледалцето на носа , самата муцунка при гледане в профил , трябва да бьде чипоноса , немного наклонена кьм челото , в краен случай строго вертикална , но в никакьв случай наклонена кьм пода . На гьрба на носа трябва да е трудно да се сложи показалец (ако положите прьст напречно върху гьрба на носа не трябва да се вижда носната гьба или трябва да се изравнени ) , ако е повече значи кученцето ще бьде с дьлга муцунка .
Очите на кученцето трябва да бьдат чисти , ясни , весели , без зачервявания и изтечения.
Внимателно огледайте зъбите на кучето. Те трябва да бьдат остри и бели , венците –розови без всякакви признаци на вьзпаление и мирис от устата. Бледни венци могат да бьдат показател за това че кученцето има анемия или е в стрес . Долната и горната челюст имат по 6 резеца , 2 кучешки зьба , 8 премолара и 4 молара.. Долната челюст на кученцето достига нормална дьлжина кьм 6-8 седмица и тогава се установява и правилната захапка .Тя трябва да бьде широка , почти квадратна (именно тя дава обем на главата )и не трябва да е като “лодка” (както е при английския булдог)
2. Кожа и козина
Козината при здравото кученце е гладка , блестяща , пльтно прилягаща , без пърхут , люспи или олисявания. Не забрявайте да погледнете и кожата –тя трябва да бьде чиста и здрава , без пъпки , петна или каквито и да е дуги подозрителни новообразования .Помнете , че ако кученцето има признак на алергична реакция или някакьв проблем с кожата , то е много вероятно тези проблеми да сьпьтстват вашия питомец през целия му живот .
Здравото кученце не мирише на нищо , освен на удивителния си детски “млечен” мирис
3. Крайници и опашка
Лапите при едномесечните французи са къси , предните –прави и равни , без изкривявания , задните малко по-дьлги от предните , дебели и често с напречни кожни гьнки . Лактите не трябва да са изкривени навьн , но и не трябва да са под корпуса . Самите лапи трябва да бьдат паралелни , не се завьртат по-мечешки навьтре .
Задните крайници , ако се погледне кученцето отзад , трябва да образуват арка .
Добре е при избора да се видят как кученцата се хранят , тогава отзад ще може да се види как те поставят лапи , дефектите ще излезнат и разбира се ще се види кой е лидер и кой е стеснителен .
Опашката при малкия французин не трябва да бьде дьлга (вьпреки че по стандарт все още се допуска дьлжина до скакателните стави ), нито липсваща(сериозен порок) или много кьса .Може да бьде права или традиционно извита във вид на запетайка , поставена ниско и не трябва да се повдига над грьбната линия .
4. Общи правила
Кученцето трябва да е пльтно , монолитно , нищо не трябва да е излишно или силно подчертано.Желателно е да не взимате тльсто кученце , трябва да погледнете да не е с тънки кости , развьдчиците често прехранват кученцата , за да придобият “продажен” вид .По добре вземете по слабо кученце , но сьс едьр кокал отколкото тънкокостно, но добеличко .
И последно .
Избирете си кученце ,оставете капаро и се договорете кученцето да живее още поне месец , а най –добре два при майката .Това е много важно за психическото му развитие и по нататьшната му социализация .

User's Signature

Качена снимка

#484 Потребителят е офлайн   Misho86 Икона

Публикувано: 12 July 2012 - 01:36 PM

Ето и още една снимка

#485 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 02:59 PM

И 10 да качите все тая,докато не се види на живо ,палпира (най добре от специалист)
Но на мен лично, кученцето не ми изглежда добре :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#486 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 03:25 PM

Кога ли ще спрат хората да развъждат междусъседски кучета и кога хората ще разберат че само и единствено кученце от развъдник може да бъде здраво и отговарящо на стандарта на породата .Жал ми е да гледам тия измъчени и с не малко проблеми бебчета .Такъв хубав развъдник имаме в България , с такива красиви булдочета . :ug_119: :ug_119: Просто човек трябва да прецени дали да плати за едно здраво и с отлични гени бебче или да да се кръсти и да взима каквото и да е , просто да прилича на френч.Разликата в цената ще кажат някои , но нали после може да излезе по скъпо лечението .Късмет желая и много здраве на бебето :dog:

#487 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 03:55 PM

Както каза Chiita , това бебенце изобщо не изглежда добре и само вие можете да прецените дали да го вземете и да последват ежедневни посещения по клиники и доктори!!! Съжалявам, че ви го казвам, но това е очевидно и щом и на вас ви е направило впечатление, че нещо не е както трябва....
sosy радвам се, че има хора които расъждават като теб и общо взето към твоя пост бих добавила нещо, което многократно съм казвала: Кученцата в легитимните развъдници наистина са доста по скъпи от тези в зоомагазина, но с едно такова кученце посещенията при вет ще са ограничени на минимум, а с кученце от зоомагазин или междусъседско развъждане шанса да сте абонирани за клиниката е 90% сигурен!!!
И още нещо sosy, за голяма наша радост, развъдниците за породата Френски Булдог в България са повече от един и в полза на всички любители и за информация на желаещите да се свържат с нас ... ЛЕГИТИМНИ РАЗВЪДНИЦИ ЗА ФРЕНСКИ БУЛДОГ В БЪЛГАРИЯ
Както и за повече информация можете да се свържете с НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ФРЕНСКИ БУЛДОГ - БЪЛГАРИЯ на e-mail: frenchbullbg@gmail.com
Отворени сме за съвети и помощ към всички любители и притежатели на породата без значение кученцето ви дали притежава родословие или не!!!

#488 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 04:20 PM

Извинявам се ако съм засегнала собствениците на развъдници .Зная че са повече от един за което :rc_036: Просто аз лично съм следила развитието на един от тях , но няма да го спомена защото уважавам дейността ви и сигурно и вие като развъдник сте достойни за уважение .В момента сме с английски булдог но много искаме и французин за това следя развитието на породата , защото скоро ще вземем решение .Знам че разликата в цената мужду куче от развъдник и друго е значителна , но не е ли по добре човек ако няма възможност , да спестява определено време и да знае какво взима след това .За тези кучета си заслужава човек да спестява дълго време ако трябва , така че за мен това не е оправдание .Евтиното винаги излиза по скъпо .Когато човек иска качествено куче трябва и да плати цената . :md_064:

#489 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 04:34 PM

Показване на мнениетоsosy, в 12 July 2012 - 02:20 PM, написа:

Извинявам се ако съм засегнала собствениците на развъдници .Зная че са повече от един за което :rc_036: Просто аз лично съм следила развитието на един от тях , но няма да го спомена защото уважавам дейността ви и сигурно и вие като развъдник сте достойни за уважение .В момента сме с английски булдог но много искаме и французин за това следя развитието на породата , защото скоро ще вземем решение .Знам че разликата в цената мужду куче от развъдник и друго е значителна , но не е ли по добре човек ако няма възможност , да спестява определено време и да знае какво взима след това .За тези кучета си заслужава човек да спестява дълго време ако трябва , така че за мен това не е оправдание .Евтиното винаги излиза по скъпо .Когато човек иска качествено куче трябва и да плати цената . :md_064:

Няма за какво да се извинявате, няма обидени и засегнати :smile:
Радвам се, че има хора които расъждават като вас :rc_036: И да, наистина е много по-добре човек да събере средства и тогава да предприеме възможността да се сдобие с нов член на семейството си, но всеки сам преценява все пак
Пожелавам ви вашето английско булдоче да ви носи безкрайна радост и живот и здраве ще чакам да се похвалите и с един прекрасен Френч :ie_146:

#490 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 09:22 AM

Показване на мнениетоsosy, в 12 July 2012 - 03:25 PM, написа:

Кога ли ще спрат хората ...

Ами няма да спрат скоро , понякога е нужно всеки сам да се сблъска с проблемите за да достигне до своята истина(каквато и да е тя!Масово българина не обича да се учи от грешките на другите ,във всеки един аспект от живота.
User's Signature

Качена снимка

#491 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 01:32 PM

Лично аз се чудя дали виждат разликата във външния вид на едно кученце от развъдник и другото . За мен разликата е доста очебийна и човек дори и от снимки може да се ориентира как изглежда едно здраво , добре гледано и най вече чистокръвно кученце . Нямам нищо против нито мелезите , нито които и да било домашни кучета , но когато говорим за френски булдог , нека говорим за него , а не за приличащите на такъв . Виждала съм и такива които са без родословия , но все пак изглеждат много добре , но дали докато расте няма да се чудиш дали няма да се обади някакво генетично заболяване или дали се развива правилно и прилича ли все повече на булдог ??? :ud_009:

#492 Потребителят е офлайн   Artur1 Икона

Публикувано: 13 July 2012 - 03:39 PM

Здравейте! Нова съм във форума. От три дни имаме кученце, родено е на 22.05. Добре е, игриво, кротко, благо, но от вчера следобед започна да се изхожда по-рядко, а днес вече е с разстройство. Не сме имали досега домашен любимец и като първи такъв всяко нещо ни стряска. Предполагам, че това е познато на много от вас. Въпросът ми е - това нормално ли е и може ли да е от смяна на мястото, от новата храна, а вероятно е и от възрастта, все пак е бебе. Благодаря предварително за отговорите ви.

#493 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 03:51 PM

Здравейте, най-вероятно е от смяната на храната.
Но все пак наблюдавайте кученцето и ако видите нещо притеснително отидете на ветеринар :smile:

#494 Потребителят е офлайн   Artur1 Икона

Публикувано: 13 July 2012 - 03:54 PM

Благодаря. Това ще направя, но реших първо да попитам тук, защото имате опит.

#495 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 05:31 PM

Винаги при рязка смяна на храната кучетата получават разстройство, за това е хубаво в началото да се смесват като постепенно нараства количеството на новата храна.

#496 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 13 July 2012 - 07:35 PM

Когато се взима бебе, винаги трябва да се снабдите с няколко килограма храна от същата, с която е захранено в развъдника. Защото и без това смяната на обстановката е достатъчно стресираща за кученцето, а като се съчетае и с тотално различна храна, се рискува здравето на булдочето.

#497 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2012 - 07:07 AM

Би трябвало и развъдника да осигури храна, за поне седмица ,след като се вземе бебето .
На тази възраст малките бързо се обезводняват , затова и при такива симптоми(диария) по-добре да го види лекар.
ПС:Е при условие , че е питано вчера след обяд , надявам се нещата са се успокоили.
User's Signature

Качена снимка

#498 Потребителят е офлайн   Misho86 Икона

Публикувано: 14 July 2012 - 10:14 AM

Показване на мнениетоChiita, в 12 July 2012 - 02:59 PM, написа:

И 10 да качите все тая,докато не се види на живо ,палпира (най добре от специалист)
Но на мен лично, кученцето не ми изглежда добре :dh_188:

Защо да не е добре?

#499 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2012 - 10:52 AM

Ако оставим настрани подутината ,най-меко казано -изглежда ми слабичко,а те са " плюшени топки "на 30-40 дневна възраст (за породни белези въобще не говорим!)
:tb_195: ...
User's Signature

Качена снимка

#500 Потребителят е офлайн   Artur1 Икона

Публикувано: 14 July 2012 - 05:43 PM

здравейте, благодаря за бързите отговори, вече е по-добре, изглежда наистина е от храната, но много е лаком, този мъник е ненаситен

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни