Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#501 Потребителят е офлайн   alina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 July 2012 - 08:51 PM

Здравейте , имам 5 малки бебенца френчита( на5 дни ). Едното е със запек в момента и то явно болезнен . Водихме я при вета и направи клизма което успокои временно коремчето , но сега пак е същото положение . Та ако може някой да даде съвет какво да направя за да може поне малко да облекча маника .
User's Signature

Качена снимка

#502 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 23 July 2012 - 10:58 PM

При бебета на 5 дни проблема със запека най-често е причинен от неопитна майка, която ражда за първи път. Права ли съм? Майката трябва да ближе регулярно корема на кученцата като по този начин стимулира изхождането им, и ако не го прави - кученцетата получават запек. Поемете ролята й и масажирайте корема на кученцето докато се изходи. Друга причина може да е състава на млякото на майката, но щом имате проблем само с едно кученце, изключвам този вариант. По-скоро майката не успява да се справи и вие трябва да й помогнете.

#503 Потребителят е офлайн   alina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2012 - 11:52 PM

Благодаря ти много! Правилно е , че е първо раждане. От опит с другото ми куче знам за масажа на коремчето и го прилагам , но явно ще трябва да е по често. Иначе по принцип ги ближе много често , даже бих казала прекалено .
User's Signature

Качена снимка

#504 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2012 - 11:37 AM

Масаж на ануса с влажна топла кърпа , а може и да намажете с малко глицерин или 2-3 капки вътре да впръскате. На 5 дни обикновенно майката много добре ги облизва и може да не виждате изпражнения в този период.Странно е да има твърди изпражнения на тази възраст.Проверете и да не би да плаче поради друга причина да остава гладно или нещо друго.
User's Signature

Качена снимка

#505 Потребителят е офлайн   alina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2012 - 08:36 PM

Вече всичко е наред с бебока. Изхожда нормално и спря да плаче. За храненето се храни повече от добре. Малките са с 24 часово наблюдение. При тях винаги има човек който е буден. Скоро ще пусна и снимки. Благодаря ви за помоща !
User's Signature

Качена снимка

#506 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 24 July 2012 - 10:04 PM

Показване на мнениетоChiita, в 24 July 2012 - 09:37 AM, написа:

Странно е да има твърди изпражнения на тази възраст. Проверете и да не би да плаче поради друга причина да остава гладно или нещо друго.

Ще добавя нещо, тъй като френските булдочета са брахицефална порода с къси муцунки. При хранене, понякога силните кученца избутват по-слабите и по-слабите в желанието си да хапнат повечко мляко, започват да сучат по-бързо, неравномерно, и понякога нагълтват доста въздух. Това също може да доведе до колики и подуване на стомахчето. При такъв случай, ако някое кученце с системно избутвано, се оставя първо то да се насуче спокойно и след това и другите, така след няколко дни кученцата изрявняват теглото си (след като сме дали преднина на по-слабите) и вече се справят чудесно и сами.

#507 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2012 - 03:15 PM

Май трябва да го имаме предвид не само за кучетата
http://www.razkritia...BE%D0%BA%D0%BE/
http://www.karakacha...php?topic=218.0

#508 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 11:18 AM

Здравейте!Искам да ви попитам,имам френски булдог на два месеца,но забелязвам в последните дни,че са му червени очите.Не изцяло,има и бяло,но и малко червено.Днес сме на лекар,но просто за информация дали имате представа какво може да е,защото се притеснявам.А вечерта като го заведа ще видим какво ще кажат

#509 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 12:01 PM

Показване на мнениетоborislava_, в 03 October 2012 - 11:18 AM, написа:

Здравейте!Искам да ви попитам,имам френски булдог на два месеца,но забелязвам в последните дни,че са му червени очите.Не изцяло,има и бяло,но и малко червено.Днес сме на лекар,но просто за информация дали имате представа какво може да е,защото се притеснявам.А вечерта като го заведа ще видим какво ще кажат

снимки, моля, как да кажем по подразбиране :md_064: , мери ли му промилите за алкохол

#510 Потребителят е офлайн   louche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 12:55 AM

Ева - вече станахме на 4 месеца и половина. Ината ни расте с всеки изминал ден, да не говорим и какъв "кон с капак" сме вече :eg_033: не приема, не предава и направо понякога ме докарва на ръба да ревна ... Отделно, че и ми държи сметка и ми се кара, като я овикам, колкото и странно да звучи :ud_009: :eg_033: :ea_103:

Обаче от около седмица ни пада козината (леглото цялото е в косми)? Нормално ли е при тях? :dog:
User's Signature

facebook.com/chakov

#511 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 09:21 AM

Ако сменя козина е нормално.
User's Signature

Качена снимка

#512 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 04:29 PM

Здравейте,вчера бяхме на лекар,но казаха,че понякога е нормално за тези породи да им се зачервяват очите.То не е постоянно,само от време на време.Иначе и при нас забелязвам,че нещо е много нервен от два дена,постоянно хапе и драска и диванът е целия в косми.Явно сменя козината,нищо,че е още малък...и аз днес като му направих забележка,защото много силно ме ухапа,ми се скара :dog:

#513 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 05:27 PM

Показване на мнениетоdessymar, в 01 February 2012 - 10:47 PM, написа:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: иии...такааа, както обещах, специално за SONYBUL и онези, които смятат да си вземат малки ,сладки Френчита......Е това е резултата :ed_142: :tb_195: :ec_117: Прикачен файл DSC_0324.JPGкрак на столПрикачен файл DSC_0333.JPGподлакътник на стол- десенПрикачен файл DSC_0337.JPGподлакътник на стол- лявПрикачен файл DSC_0334.JPG :zz_226: ъгълчеПрикачен файл DSC_0338.JPGлеглото на детенцетоПрикачен файл DSC_0345.JPGперваз на прозорец, даже :zi_182:Прикачен файл DSC_0349.JPGдруго ъгълче :zf_093: Прикачен файл DSC_0341.JPGи СЯ, очаквам да ме черпиш :zz_227: , а тези които си имат бебенца!!!!!! , да му мислят :oj_088:

Показване на мнениетоborislava_, в 04 October 2012 - 04:29 PM, написа:

Здравейте,вчера бяхме на лекар,но казаха,че понякога е нормално за тези породи да им се зачервяват очите.То не е постоянно,само от време на време.Иначе и при нас забелязвам,че нещо е много нервен от два дена,постоянно хапе и драска и диванът е целия в косми.Явно сменя козината,нищо,че е още малък...и аз днес като му направих забележка,защото много силно ме ухапа,ми се скара :dog:

покажиго, тоз поразник :ab_041: , да му видим муцката, само се оплакваш :ab_041: ,
а характера :ea_103: трябва да промениш , нали си чувала нещо за първите 7 мин, 7 дни, 7 месецса
и за де не си сама , виж през какво минах

Прикачена снимка

#514 Потребителят е офлайн   louche Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 06:03 PM

Показване на мнениетоborislava_, в 04 October 2012 - 04:29 PM, написа:

Абсолютно едно към едно, а сме на 4 месеца. Скимтене, подскачане, нервност, дране, хапане, козина пада, очите в ъгълчетата са леко зачервени, поразии - мислех, че няма какво, но ... кошмар е и толкова много го ядох заради нея и направо не мога да я озаптя! Вече седмица така ...
User's Signature

facebook.com/chakov

#515 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 06:47 PM

Утре ще се постарая да кача снимки..иначе за зачервените очи,лекарката каза,че много лесно им се замърсяват и затова понякога така става.А малко по малко изграждаме характер...интересното е,че ме буди да го сваля от леглото/при нас спи,не издържах/,за да се изпишка на пода,а вчера преди да отида на работа свърши и двете нужди и като се прибрах нямаше нищо..бях много учудена :ud_009: все едно чака да съм у нас,за да чистя след него,да не е мръсно докато ме няма :ab_041: само сега в банята да го научим ще е много добре :dog:

#516 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 07:16 PM

Показване на мнениетоborislava_, в 04 October 2012 - 06:47 PM, написа:

Утре ще се постарая да кача снимки..иначе за зачервените очи,лекарката каза,че много лесно им се замърсяват и затова понякога така става.А малко по малко изграждаме характер...интересното е,че ме буди да го сваля от леглото/при нас спи,не издържах/,за да се изпишка на пода,а вчера преди да отида на работа свърши и двете нужди и като се прибрах нямаше нищо..бях много учудена :ud_009: все едно чака да съм у нас,за да чистя след него,да не е мръсно докато ме няма :ab_041: само сега в банята да го научим ще е много добре :dog:

нали си даваш сметка, че е бебче,
а и това след известно време няма да е така,
ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ТЕБ, но повярвай,
тези моменти МНОГО ще ти липсват,
споделяй свободното си време с него доколкото е възможно!!!!!

#517 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 07:40 PM

Да,постоянно сме заедно...единствено като съм на работа се разделяме за 5-6 часа/добре,че съм на смени/.Знам,че не мога да очаквам веднага да се научи,но просто се очудих като му казах“не“ не леглото и как веднага си слиза долу :af_089: утре ще се постарая да ви ог покажа :ae_085:

#518 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 09:26 PM

Показване на мнениетоborislava_, в 04 October 2012 - 07:40 PM, написа:

Да,постоянно сме заедно...единствено като съм на работа се разделяме за 5-6 часа/добре,че съм на смени/.Знам,че не мога да очаквам веднага да се научи,но просто се очудих като му казах“не“ не леглото и как веднага си слиза долу :af_089: утре ще се постарая да ви ог покажа :ae_085:

френчи не трябва да се подценява, и затова е и в 9 група на FCI

#519 Потребителят е офлайн   NeLy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 09:10 AM

А пък ние си имаме това на пишлето ?! Някой може ли да каже какво е?
Докторът ми вчера не беше в града, но ми каза, че е възможно да е "млечна инфекция" и да не се притеснявам толкова,
но ако днес още го има да му звънна, та днес... пъпчиците бяха по-мънички, не са зачервени не се сърби, не се близка ... на 2 месеца и 2 дни сме!

#520 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 12:31 PM

Borislavaaaa :ab_041: , фактите говорят,
хехехе, а твоето е още мнооого малко :zz_232:

Прикачена снимка

:re_037:

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 24