Здравословни проблеми
Публикувано: 01 May 2013 - 06:35 PM
Пиша Ви, защото с приятелят ми сме доста притеснени за нашия мъник. Той е почти на 6 седмици и все още няма поставена ваксина. Тъй като е още бебенце, се храни само с мляко.
Още на следващия ден, след като си взехме палето го заведохме на ветеринар. Прегледаха го и правиха му тест за някакви бактерии и инфекции, който беше отрицателен. Биха му глюкоза и антибиотик, дадоха ни и хапчета . Обясниха ни, че е бебе и има слаба имунна система и трябва да се подсили, кутрето не трябва да стои на студено, да се храни на често но по малки дози.
Всичко беше наред... играеше, хапеше... напълно нормално пале.. до днес сутринта. Започна да повръща и не иска да се храни, а изпражненията са леко редки (и преди да го вземем също).Веднага отидохме при ветеринара, където отново му биха глюкоза, взеха му проба от акото , смениха хапчетата с паста( 1г по няколко пъти на ден или на веднъж) и ни дадоха с течност, от която му се дава по 1 капка на ден. Но той продължава да повръща и не се храни. Отново го заведохме при ветеринара, биха му инжекции. Казват, че нормално трябва да се оправи, но ако до довечера не се оправи искат да го вземат заедно с млякото в клиниката. Но иначе бил добре....
Ако някой е имал подобни проблеми, ще съм много благодарна да споделите мнение и някакви съвети.
Благодаря Ви.
Публикувано: 01 May 2013 - 08:01 PM
Malkiq_Yorko, в 01 May 2013 - 07:35 PM, написа:
Пиша Ви, защото с приятелят ми сме доста притеснени за нашия мъник. Той е почти на 6 седмици и все още няма поставена ваксина. Тъй като е още бебенце, се храни само с мляко.
Още на следващия ден, след като си взехме палето го заведохме на ветеринар. Прегледаха го и правиха му тест за някакви бактерии и инфекции, който беше отрицателен. Биха му глюкоза и антибиотик, дадоха ни и хапчета . Обясниха ни, че е бебе и има слаба имунна система и трябва да се подсили, кутрето не трябва да стои на студено, да се храни на често но по малки дози.
Всичко беше наред... играеше, хапеше... напълно нормално пале.. до днес сутринта. Започна да повръща и не иска да се храни, а изпражненията са леко редки (и преди да го вземем също).Веднага отидохме при ветеринара, където отново му биха глюкоза, взеха му проба от акото , смениха хапчетата с паста( 1г по няколко пъти на ден или на веднъж) и ни дадоха с течност, от която му се дава по 1 капка на ден. Но той продължава да повръща и не се храни. Отново го заведохме при ветеринара, биха му инжекции. Казват, че нормално трябва да се оправи, но ако до довечера не се оправи искат да го вземат заедно с млякото в клиниката. Но иначе бил добре....
Ако някой е имал подобни проблеми, ще съм много благодарна да споделите мнение и някакви съвети.
Благодаря Ви.
Ами според мен кученцето е било прекалено малко,като сте го взели и това няма как да не му се отрази.Не знам нито с какво мляко сте го хранили,нито за разтворите,които говорите,но според мен голяма грешка сте направили,че сте отделили толкова малко кученце от майка му.

Публикувано: 01 May 2013 - 08:32 PM
След повторното посещение на ветеринара, се нахрани вече за 2-ри път и не е повръщал. Силно се надявам да не се налага престоя му в клиника и да се оправи по бързо.
Благодаря.
Публикувано: 01 May 2013 - 11:09 PM
Malkiq_Yorko, в 01 May 2013 - 09:32 PM, написа:
След повторното посещение на ветеринара, се нахрани вече за 2-ри път и не е повръщал. Силно се надявам да не се налага престоя му в клиника и да се оправи по бързо.
Благодаря.
Ами пожелавам ви успех и дано скоро всичко бъде наред

Публикувано: 27 May 2013 - 07:59 AM
Публикувано: 28 May 2013 - 10:04 AM
Публикувано: 30 May 2013 - 06:07 PM
Публикувано: 05 January 2014 - 10:51 PM
Знам, че е доста нормално за породата, пробвала съм само два вида храни и е все едно и също, не му давам човешко ядене. Съвет? Кисело мляко?
П.С. за щастие доста рядко, но съм забелязвала, че тестисите му понякога се качват нагоре по пениса т.е. изхлузват се от сакчето, нормално ли е това?
Публикувано: 06 January 2014 - 02:23 AM
Gry, в 05 January 2014 - 11:51 PM, написа:
Знам, че е доста нормално за породата, пробвала съм само два вида храни и е все едно и също, не му давам човешко ядене. Съвет? Кисело мляко?
П.С. за щастие доста рядко, но съм забелязвала, че тестисите му понякога се качват нагоре по пениса т.е. изхлузват се от сакчето, нормално ли е това?
Ами то е до куче. Че всички пърдят е ясно, но въпросът е,че при нас голямо влияние оказва храната. Като я сменям въждам разлика и в честотата и в силата на "обгазяването"

Публикувано: 06 January 2014 - 02:34 AM

Много се смях на въпроса ти в добрия смисъл

Иначе за млякото аз давам кисело козе

Публикувано: 07 January 2014 - 02:47 PM
Gry, в 05 January 2014 - 10:51 PM, написа:
Вероятно е от гранулата ,която даваш .Някоя друга марка може по добре да му се отразява.
Киселото мляко помага в известна степен ,стига да е истинско ( с живи бактерии )

Публикувано: 14 November 2014 - 10:05 PM
Само единия тестис е зачервен.Куч е на 6 месеца и половина

Ike The Great
Публикувано: 16 November 2014 - 12:41 AM
http://forum.dog.bg/...-в-догбг/
http://forum.dog.bg/...-в-софия/

Публикувано: 20 November 2014 - 09:06 AM
от 2 дни имаме малък проблем. Като пипна пишуната на малкия и си свива коремчето .. в смисъл стяга се. Онзи ден забелязах, че се ближе и реших да проверя какво става. Значи проблема не е отгоре в кожичката, а на самия пенис – няма зачервяване външно, няма подуване... Просто като му пипна вътре твърдичкото .. тоест пениса и се свива, при мааалко по-леко стискане даже негодува ... Не е отпаднал, не изглежда болен. Дали сте се сблъсквали с такава ситуация?
Публикувано: 15 August 2015 - 03:08 PM
Темата ви се слива с Тема "Здравословни проблеми " Въздържайте се от сьздаване на нови теми , ако има подходящи други в които да зададете въпроса си !!!
МОД
Публикувано: 15 August 2015 - 07:50 PM
Vickyzh, в 15 August 2015 - 04:08 PM, написа:
Здравейте! С какво храните кучето? Колко често го обезпаразитявате и с какво? Има вероятност да е проблем с аналните жлези - отидете на доктор на всяка цена. Това е порода при която посещенията при вет са по-чести, особено в началото. Намерете доктор на който имате доверие. Успех!

Публикувано: 28 December 2015 - 02:24 PM
от години не съм писала тук, но до скоро всичко при нас беше нормално и не е имало нужда. За съжаление нещата започнаха да стават зле. Преди около 2 месеца се сдобихме с тежка форма на дерматит. Лекувахме го с антибиотицим шампоани и други препарати. Най-важната част от лечението е специална диета и нещата там са прилични.
Но на Коледа получихме ужасен подарък, докато си разопаковахме подаръците Спарки получи първия си епилептичен пристъп. Гърчене на пода с пяна и се напишка. Веднага се обадихме на ветеринаря ни. Пълни кръвни изследвания. През деня получи общо 3 припадъка и вчера още един. Ветеринаря ни заключи епилепсия, след 3 посещения, множество изследвания и сега е на лекарства, коийто правят изключително жизненото ни куче като парцал. Спи непрекъснато и дори не му се разхожда.
Много ни е мъчно да го гледаме такъв. И най-малкото вълнение предизвиква припадък.
А той е много обичано куче, емаме дъщеря на 4 години, която обожава да си играе с него. Двамата постоянно дивеят вкъщи. Сега и е много трудно да разбере защо не бива да си играе със Спарки.
Готови сме да направим всичко, за да му осигурим приличен живот.
Приемаме всякакви съвети.
Публикувано: 07 January 2016 - 04:09 PM
Публикувано: 30 January 2016 - 08:06 AM
Животното е игриво, имаме малко проблеми с кучешката храна, явно нещо не й харесва, но пак яде от време на време. Може ли да ми дадете съвет или поне добър лекар, при който да я заведа?