Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#541 Потребителят е офлайн   Malkiq_Yorko Икона

• Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 01 May 2013 - 06:35 PM

Здравейте,
Пиша Ви, защото с приятелят ми сме доста притеснени за нашия мъник. Той е почти на 6 седмици и все още няма поставена ваксина. Тъй като е още бебенце, се храни само с мляко.
Още на следващия ден, след като си взехме палето го заведохме на ветеринар. Прегледаха го и правиха му тест за някакви бактерии и инфекции, който беше отрицателен. Биха му глюкоза и антибиотик, дадоха ни и хапчета . Обясниха ни, че е бебе и има слаба имунна система и трябва да се подсили, кутрето не трябва да стои на студено, да се храни на често но по малки дози.
Всичко беше наред... играеше, хапеше... напълно нормално пале.. до днес сутринта. Започна да повръща и не иска да се храни, а изпражненията са леко редки (и преди да го вземем също).Веднага отидохме при ветеринара, където отново му биха глюкоза, взеха му проба от акото , смениха хапчетата с паста( 1г по няколко пъти на ден или на веднъж) и ни дадоха с течност, от която му се дава по 1 капка на ден. Но той продължава да повръща и не се храни. Отново го заведохме при ветеринара, биха му инжекции. Казват, че нормално трябва да се оправи, но ако до довечера не се оправи искат да го вземат заедно с млякото в клиниката. Но иначе бил добре....
Ако някой е имал подобни проблеми, ще съм много благодарна да споделите мнение и някакви съвети.
Благодаря Ви.

#542 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2013 - 08:01 PM

Показване на мнениетоMalkiq_Yorko, в 01 May 2013 - 07:35 PM, написа:

Здравейте,
Пиша Ви, защото с приятелят ми сме доста притеснени за нашия мъник. Той е почти на 6 седмици и все още няма поставена ваксина. Тъй като е още бебенце, се храни само с мляко.
Още на следващия ден, след като си взехме палето го заведохме на ветеринар. Прегледаха го и правиха му тест за някакви бактерии и инфекции, който беше отрицателен. Биха му глюкоза и антибиотик, дадоха ни и хапчета . Обясниха ни, че е бебе и има слаба имунна система и трябва да се подсили, кутрето не трябва да стои на студено, да се храни на често но по малки дози.
Всичко беше наред... играеше, хапеше... напълно нормално пале.. до днес сутринта. Започна да повръща и не иска да се храни, а изпражненията са леко редки (и преди да го вземем също).Веднага отидохме при ветеринара, където отново му биха глюкоза, взеха му проба от акото , смениха хапчетата с паста( 1г по няколко пъти на ден или на веднъж) и ни дадоха с течност, от която му се дава по 1 капка на ден. Но той продължава да повръща и не се храни. Отново го заведохме при ветеринара, биха му инжекции. Казват, че нормално трябва да се оправи, но ако до довечера не се оправи искат да го вземат заедно с млякото в клиниката. Но иначе бил добре....
Ако някой е имал подобни проблеми, ще съм много благодарна да споделите мнение и някакви съвети.
Благодаря Ви.

Ами според мен кученцето е било прекалено малко,като сте го взели и това няма как да не му се отрази.Не знам нито с какво мляко сте го хранили,нито за разтворите,които говорите,но според мен голяма грешка сте направили,че сте отделили толкова малко кученце от майка му.
User's Signature

Качена снимка

#543 Потребителят е офлайн   Malkiq_Yorko Икона

• Покажи галерията
Публикувано: 01 May 2013 - 08:32 PM

Благодаря за мнението. Казаха ни, че няма проблем и може да го вземем. Храним го със същото мляко, с каквото го е хранил господинът от които го взехме. Той ни показа как да го приготвяме, каква доза да му даваме и всичко останало. От този петък по принцип трябва да започнем хранене и с гранули за бебета... също ни ги даде стария собственик и ни направи дозировка за гранулите.
След повторното посещение на ветеринара, се нахрани вече за 2-ри път и не е повръщал. Силно се надявам да не се налага престоя му в клиника и да се оправи по бързо.
Благодаря.

#544 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2013 - 11:09 PM

Показване на мнениетоMalkiq_Yorko, в 01 May 2013 - 09:32 PM, написа:

Благодаря за мнението. Казаха ни, че няма проблем и може да го вземем. Храним го със същото мляко, с каквото го е хранил господинът от които го взехме. Той ни показа как да го приготвяме, каква доза да му даваме и всичко останало. От този петък по принцип трябва да започнем хранене и с гранули за бебета... също ни ги даде стария собственик и ни направи дозировка за гранулите.
След повторното посещение на ветеринара, се нахрани вече за 2-ри път и не е повръщал. Силно се надявам да не се налага престоя му в клиника и да се оправи по бързо.
Благодаря.

Ами пожелавам ви успех и дано скоро всичко бъде наред :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#545 Потребителят е офлайн   evellin Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 May 2013 - 07:59 AM

Здравейте. Преди 6 -7 месеца ми подариха женски булдог на около годинка. След като ми я дадоха забелязах, че лявото око и бяга, а дясното ухо е затворено. На гърба и единия крак имаше много пъпчици и ставаха на рани. Отведохме я на лекар, пуснаха изследвания и не можаха да разберат пъпките от какво са, а в ушето се оказаха гъбички. Март месец я оперираха, изчистиха ушето напърно, каналът се отвори и кучето беше добре. Преди две седмици ушето отново тръгна да се затваря и за 2 дни се затвори напълно. Отново започна да се пълни с гной, отново започна да скимти, главата на една страна, направо е мъчение и сега отново я оперираха, но лекарите казват, че отново ще се получи и ще се наложи цялостна операция, но тя няма да чува, ще губи равновесие.. искам да попитам, някой срещал ли е същия проблем ? Имам и мъжки, но него си го взех от бебе и имахме проблеми с ушите, хванахме проблима на време и чак такива крайни неща не са се случвали.

#546 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2013 - 10:04 AM

Направете антибиотикограма и лекувайте инфекцията.Ако има тесни канали или поради някаква причина се стесняват ,операция е наложителна.Щом са ви казали ,че ще губи равновесие явно е засегнато вътрешното ухо , но за това трябва да коментирате с лекарите си , защото тук са само предположения.Окото и продължава ли да "бяга"?
User's Signature

Качена снимка

#547 Потребителят е офлайн   evellin Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 May 2013 - 06:07 PM

Ами антибиотикограма правиха. А инфекцията с антибиотици не се лекува, единствено операция. Вътрешното ухо е засегнато. Втората операция мина добре, но ако пак се затвори ушето ще се наложи цялостна операция и точно заради това ще започне да губи равновесие, ще се върти в кръг.. ще пада и не знаем вече какво да правим. Лекарите казват, че повече частични не могат да се правят, а те са на 100% сигурни, че пак ще се затвори, но все пак се надявам, че вече се е оправила и няма да се разрастне пак. В момента и давам да пие вода със сода, нали уж убивала всякакви гъбички.. няма какво да и навреди и ще опитам. А окото и бяга още, но не толкова.

#548 Потребителят е офлайн   Gry Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 January 2014 - 10:51 PM

Съвети при газове? Сигурно е питано вече, но моя французин само пърди и то смъртоносно хаха
Знам, че е доста нормално за породата, пробвала съм само два вида храни и е все едно и също, не му давам човешко ядене. Съвет? Кисело мляко?

П.С. за щастие доста рядко, но съм забелязвала, че тестисите му понякога се качват нагоре по пениса т.е. изхлузват се от сакчето, нормално ли е това?

#549 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2014 - 02:23 AM

Показване на мнениетоGry, в 05 January 2014 - 11:51 PM, написа:

Съвети при газове? Сигурно е питано вече, но моя французин само пърди и то смъртоносно хаха
Знам, че е доста нормално за породата, пробвала съм само два вида храни и е все едно и също, не му давам човешко ядене. Съвет? Кисело мляко?

П.С. за щастие доста рядко, но съм забелязвала, че тестисите му понякога се качват нагоре по пениса т.е. изхлузват се от сакчето, нормално ли е това?

Ами то е до куче. Че всички пърдят е ясно, но въпросът е,че при нас голямо влияние оказва храната. Като я сменям въждам разлика и в честотата и в силата на "обгазяването" :ab_041: Не знам до колко е редно и дали ще помогне киселото мляко, но внимавайте какво е, защото имам познати, на които кучето получи алергичен шок от кисело мляко. Аз лично на моя му давам натурална активия, но по малко и не всеки ден. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#550 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 January 2014 - 02:34 AM

Това често става при радост от превъзбуда(и не само) :ab_041:
Много се смях на въпроса ти в добрия смисъл :ba_025:
Иначе за млякото аз давам кисело козе :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#551 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2014 - 02:47 PM

Показване на мнениетоGry, в 05 January 2014 - 10:51 PM, написа:

Вероятно е от гранулата ,която даваш .Някоя друга марка може по добре да му се отразява.
Киселото мляко помага в известна степен ,стига да е истинско ( с живи бактерии ) :md_064: а не бъкано с химии и сухо мляко. Друг вариант е някакъв пробиотик ,има на пазара няколко вида за кучета.
User's Signature

Качена снимка

#552 Потребителят е офлайн   ike_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:frenchbulldog

Публикувано: 14 November 2014 - 10:05 PM

Здравейте , лятото бях оставила куч на приятеля ми да го гледа за няколко дена докато ме няма.Като се върнах забелязах че единия тестис е зачервен.Предположих че е нещо ухапан намазах го 2 3 дена с крем здраве , после го заведох на вет дадоха ми разтвор противовъзпалителен и му мина след 1 2 мазания.Преди месец и полувина вече това зачервяване отново се появи.Мазах със същия разтвор , после на вет отново , не минава...Минахме на разтвор и кортизон крем ... почна да минава след 3 4 дена мазане и пак се върна във начално състояние.Пак на вет махнахме кортизона почнах да мажа със Тридерм крем от хуманна аптека 2 3 дена - не помогна даже стана по червен.Пак на вет отидохмед дадоха ни антибиотик Синулокс пихме до 9 дена (2пъти на ден по 250 мг) и нищо...Моля за съвет какво да правим , дайте ми някой добър вет във София ? Куч не се ближе , не го сърби , не му причинява никакво неудобство проблема който има..храни се нормално...Давам и витамини и пробиотик заради приема на антобиотика ....
Само единия тестис е зачервен.Куч е на 6 месеца и половина
User's Signature

Ike The Great

#553 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2014 - 12:41 AM

Не знам какъв съвет да ви дам, освен да търсите точна и конкретна диагноза и да не давате антибиотици за щяло и нещяло..

http://forum.dog.bg/...-в-догбг/

http://forum.dog.bg/...-в-софия/
User's Signature

Качена снимка

#554 Потребителят е офлайн   NeLy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2014 - 09:06 AM

Здравейте,

от 2 дни имаме малък проблем. Като пипна пишуната на малкия и си свива коремчето .. в смисъл стяга се. Онзи ден забелязах, че се ближе и реших да проверя какво става. Значи проблема не е отгоре в кожичката, а на самия пенис – няма зачервяване външно, няма подуване... Просто като му пипна вътре твърдичкото .. тоест пениса и се свива, при мааалко по-леко стискане даже негодува ... Не е отпаднал, не изглежда болен. Дали сте се сблъсквали с такава ситуация?

#555 Потребителят е офлайн   Vickyzh Икона

Публикувано: 15 August 2015 - 03:08 PM

Здравейте! От месец и половина имаме френски булдог вкъщи. Казва се Мо и е на 3 месеца. Относно проблема... От вчера се чеше в земята отзад и си ближе опашката. Изглежда неспокоен. Когато се чеше скимти. Вчера му дадох хапче за вътрешно обезпаразитяване. Какво му има? Четох много,много и вече тотално се обърках. Моля помогнете ми

Темата ви се слива с Тема "Здравословни проблеми " Въздържайте се от сьздаване на нови теми , ако има подходящи други в които да зададете въпроса си !!!
МОД

#556 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2015 - 07:50 PM

Показване на мнениетоVickyzh, в 15 August 2015 - 04:08 PM, написа:

Здравейте! От месец и половина имаме френски булдог вкъщи. Казва се Мо и е на 3 месеца. Относно проблема... От вчера се чеше в земята отзад и си ближе опашката. Изглежда неспокоен. Когато се чеше скимти. Вчера му дадох хапче за вътрешно обезпаразитяване. Какво му има? Четох много,много и вече тотално се обърках. Моля помогнете ми!

Здравейте! С какво храните кучето? Колко често го обезпаразитявате и с какво? Има вероятност да е проблем с аналните жлези - отидете на доктор на всяка цена. Това е порода при която посещенията при вет са по-чести, особено в началото. Намерете доктор на който имате доверие. Успех!
User's Signature

Качена снимка

#557 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2015 - 08:29 PM

Да, най-вероятно трябва да му бъдат изстискани аналните жлези.
Хубавото на това е, че ще видите промяната моментално след процедурата.

#558 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2015 - 02:24 PM

Здравейте,

от години не съм писала тук, но до скоро всичко при нас беше нормално и не е имало нужда. За съжаление нещата започнаха да стават зле. Преди около 2 месеца се сдобихме с тежка форма на дерматит. Лекувахме го с антибиотицим шампоани и други препарати. Най-важната част от лечението е специална диета и нещата там са прилични.
Но на Коледа получихме ужасен подарък, докато си разопаковахме подаръците Спарки получи първия си епилептичен пристъп. Гърчене на пода с пяна и се напишка. Веднага се обадихме на ветеринаря ни. Пълни кръвни изследвания. През деня получи общо 3 припадъка и вчера още един. Ветеринаря ни заключи епилепсия, след 3 посещения, множество изследвания и сега е на лекарства, коийто правят изключително жизненото ни куче като парцал. Спи непрекъснато и дори не му се разхожда.
Много ни е мъчно да го гледаме такъв. И най-малкото вълнение предизвиква припадък.
А той е много обичано куче, емаме дъщеря на 4 години, която обожава да си играе с него. Двамата постоянно дивеят вкъщи. Сега и е много трудно да разбере защо не бива да си играе със Спарки.
Готови сме да направим всичко, за да му осигурим приличен живот.
Приемаме всякакви съвети.

#559 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2016 - 04:09 PM

Сьжалявам за Спарки !Нещо е отключило епилепсията,която най- често е наследствена . За сьжаление протоколите за лечение в конвенционалната медицина обикновенно само намаляват пристъпите , ако ги контролират напълно, сте късметлии.Предполагам са отхвърлили сьрдечно заболяване ?
User's Signature

Качена снимка

#560 Потребителят е офлайн   Sway 91 Икона

Публикувано: 30 January 2016 - 08:06 AM

Здравейте, имам бял френски булдог на 4м., женски. Преди НГ започна да се чеше по главата, заведохме я на лекар - би й антибиотик, противовъзпалително лекарство и съответно кучето спря да се чеше. След 1 седм. започна отново. Пак я заведох отново същата процедура. Селед като животното не спря с чесането я заведох на друг лекар. Изследва я за краста - теста беше отрицателен. Откри й гъбички в ушите, изписа капки 10 дена. Чесането спря за около седмица. Сега се чеше по предните и задните лапички. Проверявам я за бълхи, но няма. Обезпаразитена е външно, а и няма допир с други животни. Сега я мажа с Екзематин Ц. Не виждам някакво подобрение при животното Сменила съм препаратите, спряла съм ароматизаторите, смених й храната, защото си мислех, че може да е алергия към нещо.
Животното е игриво, имаме малко проблеми с кучешката храна, явно нещо не й харесва, но пак яде от време на време. Може ли да ми дадете съвет или поне добър лекар, при който да я заведа?

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни