Здравословни проблеми
Публикувано: 30 April 2010 - 10:33 AM
Не е проблем да се използват човешки капки за очи ,стига да са с точните показания.В случая , ако причините са "цъфтежа на тревите"т.е. някаква алергична реакция ,офталмосептонекса няма да помогне , защото той няма алергична насоченост (със спирането или намалянето на "цъфтежа" ще изчезнат и симптомите), ако е някакьв лек конюктивит-може и да помогне.
Публикувано: 08 May 2010 - 05:04 PM

Публикувано: 09 May 2010 - 12:24 AM
Ще се оправи малкия, сигурна съм, той е много сладичък и игрив :) Много целувки от нас и скоро да оздравявате :) :) :)
Публикувано: 09 May 2010 - 04:08 PM
Публикувано: 11 May 2010 - 09:41 AM
Публикувано: 11 May 2010 - 02:41 PM
Marfieta, в 11 May 2010 - 09:46 AM, написа:
Да, и при нас всеки път ги чисти и лекаря.
Имам Адилак или нещо подобно му беше името, сега и едни мазни капки ни дадоха да му слагам. То вярно, че тия големи уши събират всичката прах и мърсотия, ама.....
Публикувано: 15 May 2010 - 09:51 PM
Diora, в 10 May 2010 - 11:19 PM, написа:
Здравейте,с моята англичанка имахме същия проблем и се оказа начален стадий на отит...сега се чистим на седмица и няма почти нищо...консултирайте се с ветеринар...
Публикувано: 24 May 2010 - 07:23 PM
Много ще се радвам, ако някой ни помогне...защото изобщо не ми се ходи отново до ветеринаря

Та, Макс е прекрасен черен булдог с бяло петно на гърдите ( те са като клонинги , та прилича на всички останали от снимките тук

На 22 Май стана на една година. Проблемът ни е, че козината му пада страшно много.
До сега като сме казвали на ветеринари, или в големи зоо магазини все ни препоръчват капките за козина( които са като тези за паразити, бълхи и т.н. ) или някакви спешъл шампоани...
Е...ефект - зеро.
Значи като говоря за косми, говоря за много косми! Всеки ден по пода е като с килим...все едно не съм чистила от 2 седмици. Като го къпя - запушва сифона. Като го реша - 3 четки с косми пълни. Страшна работа...
Само не ми казвайте че е нормално. Мооооляяяяя!
Публикувано: 24 May 2010 - 08:10 PM
Здравейте,
Много ще се радвам, ако някой ни помогне...защото изобщо не ми се ходи отново до ветеринаря

Давате ли му витамини ?
И ние да се оплачим

Публикувано: 25 May 2010 - 02:28 PM
Raya777, в 24 May 2010 - 05:28 PM, написа:

Та, Макс е прекрасен черен булдог с бяло петно на гърдите ( те са като клонинги , та прилича на всички останали от снимките тук

На 22 Май стана на една година. Проблемът ни е, че козината му пада страшно много.
До сега като сме казвали на ветеринари, или в големи зоо магазини все ни препоръчват капките за козина( които са като тези за паразити, бълхи и т.н. ) или някакви спешъл шампоани...
Е...ефект - зеро.
Значи като говоря за косми, говоря за много косми! Всеки ден по пода е като с килим...все едно не съм чистила от 2 седмици. Като го къпя - запушва сифона. Като го реша - 3 четки с косми пълни. Страшна работа...
Само не ми казвайте че е нормално. Мооооляяяяя!
megaderm на virbac е за подхранване на козината и кожата плус това зъдържа и витамини и други съставки,които още пове4е спомагат за добрия вид така4е може дапробвате ина4е това е един доказан и много добър продукт но, нека и други се изкажат по тази тема защото този проблем се среща и при много други породи.
Публикувано: 27 May 2010 - 11:15 AM
PS:Ако си имате "дългокосмест френски булдог " тогава вече проблема е друг.

Публикувано: 27 May 2010 - 01:22 PM
Chiita, в 27 May 2010 - 09:20 AM, написа:
PS:Ако си имате "дългокосмест френски булдог " тогава вече проблема е друг.

eaxeaxEAXeeAAX и аз присъствах на този случай когато заедно срещнахме дългокосмест френски

Публикувано: 04 June 2010 - 09:23 AM
Вече незнам какво да правя, през 2 месеца сме по доктори - повръща много често. Ето сега цяла нощт повръща, ходихме в клиниката - снимка, кръвна картина, тестове за паровироза и корона - всичко ок, а животното си повръща. Вече 2 часа не е, но е много отпаднал и измъчен. А аз - още повече....

а повръщането по време на возене с кола - него пък изобщо не го броя....
При вас случва ли се често?
Публикувано: 04 June 2010 - 10:42 AM
Реално някакво диагноза така и не чух от лекарката. Сега не смея да отида на работа, седя и го гледам как спи. Одеве повърна пак и си мислех, дали да не го оставя в клиниката за 24 часа, но като се сетих, че ще го стресират там, самичък, затворен в клетка и се отказах