Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#341 Потребителят е офлайн   Lunna Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 October 2010 - 12:08 AM

Приятели , вече ми се случва 2 - 3 пъти , когато ме е нямало няколко часа и се прибера Диора много да ми се зарадва ( нищо необичайно ) , но когато вече се успокои почва да хълца . Всичко продължава около половин до една минута . При други обстоятелства , не съм я чувала да го прави . От какво може да е ?

#342 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2010 - 12:13 PM

Показване на мнениетоCh@Rlie, в 21 October 2010 - 08:51 PM, написа:

Повечето малки кучета имат гастрит, но при правилни грижи го израстват. Говоря от личен опит. Много е важно каква храна ще му изберете, трябва да е за чувствителен стомах. В критични моменти му варете пилешко месце с малко ориз и после постепенно го свикнете пак на гранули.
И разбира се, най-добре се съветвайте с вашия ветеринар.

Това не е вярно.
Гастрита си е заболяване и като всяко заболяване си има някаква причина за появата му.
Не може да се твърди , че "повечето малки кучета имат гастрит". :ea_103:
User's Signature

Качена снимка

#343 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2010 - 12:25 PM

Това ми каза ветеринарният ни лекар, не си го измислям аз. Споделям го като част от моя опит в отглеждането на куче. Освен това наистина кучето ми имаше тази диагноза като малко, сега няма никакви проблеми от този род, което за мен потвърждава казаното.
User's Signature

Качена снимка

#344 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2010 - 01:03 PM

Да ,той ветеринаря ти каза и че всички брахиоцефали страдат от проблеми със сърцето.
Кучето ти е имало поставена такава диагноза,но каква е била причината за появата на подобни епизоди(вероятно не е било еднократно)...само едно предположение от моя страна-съществуват хранителни алергии,които се проявяват точно с гастроинтестинални симптоми.Промяната в диетата съответно ги прекратява.
Но тук говорим за отделен индивид ,не за всички малки кученца!Не е правилно да се обобщава така!
От моя опит с гледане на повече от 1 малко кученце ,съм на противоположно на твоето мнение.
PS:В най-скоро време ще прочета вероятно , че всички малки се разболяват и от демодекоза .
User's Signature

Качена снимка

#345 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 22 October 2010 - 03:20 PM

Ами незнам от какво се е получило.....попринцип го храня с гранули (Роял Канин,Хилс,Ориджен) и с малко консерва му правя сос за гранулите. Сега не е ял 2 дена и доктора ми каза да го захранвам по много малко с варено пилешко+ориз и постепенно да се върнем на гранулите.....сега още 2 дена ще пие и хапченца....ами да се надяваме,че ще изчезне като порасне и по рядко да имаме такива проблеми.
User's Signature

Качена снимка

#346 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2010 - 09:18 PM

Показване на мнениетоChiita, в 22 October 2010 - 01:08 PM, написа:

Да ,той ветеринаря ти каза и че всички брахиоцефали страдат от проблеми със сърцето.
Кучето ти е имало поставена такава диагноза,но каква е била причината за появата на подобни епизоди(вероятно не е било еднократно)...само едно предположение от моя страна-съществуват хранителни алергии,които се проявяват точно с гастроинтестинални симптоми.Промяната в диетата съответно ги прекратява.
Но тук говорим за отделен индивид ,не за всички малки кученца!Не е правилно да се обобщава така!
От моя опит с гледане на повече от 1 малко кученце ,съм на противоположно на твоето мнение.
PS:В най-скоро време ще прочета вероятно , че всички малки се разболяват и от демодекоза .

За сърцето не ми е казвал, че има проблем, а точно обратното, че няма, въпреки че сърцето му е малко по-голямо от нормалното. Каза ми, че тази аномалия се среща често при тези породи. Освен това не мисля, че може да се каже, че обобщавам, просто споделям мнението на нашия ветеринар, както и да е.
Не съм ветеринар и мога да дам съвет единствено като собственик, което предполагам е ясно за всички.
User's Signature

Качена снимка

#347 Потребителят е офлайн   dilqna_nedelcheva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 October 2010 - 05:15 PM

Здравей те на всички.Мойта французойка много боледува от какви ли не глупости,всеки месец и има нещо вече се побарках с тия болести.Исках да питам и вашите ли боледуват често и дали е от породата или мойта е кекавица хаха...

#348 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2010 - 01:14 PM

Засилете имунната система на кученцето , не е нормално младо куче да боледува толкова често.Успех!
User's Signature

Качена снимка

#349 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 11:18 AM

От известно време забелязвам, че на Спарки ноктите се цепят. Храним го с ПроПлан и не давам никакви допълнения като витамини, калции и тем подобни. А давам му бисквитки и други лакомства, а нали там уж има някакви добавки. За хората знам, че като се цепят ноктите е липса на витамини.
Но сега едното нокътче се е цепнало по средата почти, по дължината на нокътя. Представете си все едно е разделен наполовина. Явно доста го боли, защото си го ближе и стой с вдигната лапичка. :dh_188:
Няма как да го отрежа, защото е мнооого дълбоко. Иначе от разходките са му доста изпилени, не са дълги и не съм ги рязала досега.
Та какво да го правя, дайте някакъв съвет.

#350 Потребителят е офлайн   Joli i Alexa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2010 - 03:21 PM

Показване на мнениетоLunna, в 21 October 2010 - 11:13 PM, написа:

Приятели , вече ми се случва 2 - 3 пъти , когато ме е нямало няколко часа и се прибера Диора много да ми се зарадва ( нищо необичайно ) , но когато вече се успокои почва да хълца . Всичко продължава около половин до една минута . При други обстоятелства , не съм я чувала да го прави . От какво може да е ?

Моята Алекса също го прави и понеже се притесних защото ми изглежда като да не й стига въздуха в този момент попитах ветеринар, отговори ми че се получава от силна превъзбуда. Посъветва ме ако се случва често да слагам капки в носа й. Надявам се да съм ти била полезна

#351 Потребителят е офлайн   ^manik_{F}^ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 November 2010 - 01:21 PM

Здравейте!От какво е възможно на моята сладуранка да й е зачервено оченцето и има гурелчета.Може ли да е кунюнктивит както при хората,защото много се притеснявам.

#352 Потребителят е офлайн   Lunna Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2010 - 04:29 PM

Показване на мнениетоJoli i Alexa, в 12 November 2010 - 02:26 PM, написа:

Моята Алекса също го прави и понеже се притесних защото ми изглежда като да не й стига въздуха в този момент попитах ветеринар, отговори ми че се получава от силна превъзбуда. Посъветва ме ако се случва често да слагам капки в носа й. Надявам се да съм ти била полезна

Mерси много.Не се случва често,но понеже не ми се е случвало с друго куче и се бях постреснала :)

#353 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2010 - 04:33 PM

Показване на мнениетоLunna, в 21 November 2010 - 03:34 PM, написа:

Mерси много.Не се случва често,но понеже не ми се е случвало с друго куче и се бях постреснала :)

Звука, който издава точно хълцане ли е или нещо друго, защото ако е друго проблемът може да е съвсем различен и сериозен(недай си боже)

#354 Потребителят е офлайн   Lunna Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2010 - 04:42 PM

Показване на мнениетоC-suM, в 21 November 2010 - 03:38 PM, написа:

Показване на мнениетоLunna, в 21 November 2010 - 03:34 PM, написа:

Звука, който издава точно хълцане ли е или нещо друго, защото ако е друго проблемът може да е съвсем различен и сериозен(недай си боже)

Точно хълцане си е .Като при хората.Само като мн. се радва се случва.В месеца 1 път да се случи. Но все пак ми беше странно защото не бях чувала друго куче да го прави :dry:

#355 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 November 2010 - 10:15 AM

И на Мърфи и се случва това с хълцането и то когато се е разбесняла или като сме вън, непрекъснато души и явно от капките по тревата и влиза в нослето и се започва едно давене направо ужас, много се плаша, а и тя веднага идва и чака да и помогна.Обикновенно и правя масаж на гушката или се опитвам да и запуша нослето за да диша през устата, не че се получава, ама опитвам.

#356 Потребителят е офлайн   dELpI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2010 - 03:05 PM

Здравейте...искам да ви попитам нещо,моя сладур в момента има конюктивит ( според думите на вет-а е в напреднал стадии) Цялото око му е зачервено,само се чеше и ми дадоха капки ( ТИАЦИЛ ) Дали ще му помогнат тези капки изобщо или поне ще облекчат ли възпалението ? Той в окото има нещо като влакно в самото оче и вета каза,че било някъв вид инфекция,но не разбирам много... И още един въпрос имам,преди доста често му се вдървяваха крачетата(задните и ходеше за по 2-3 секунди все едно е с гипс на задните крака( общо взето навеждаше дупето на долу,изправяше крачето и го вдървяваше за 2-3 секунди и спре...след известно време пак.Дори някой път почва да трепери с крачето.Бяха му истискали аналната жлеза и му биха някакви инжекции и уж се оправи,но от няколко дена го прави доста често пак този номер и пак му я истискаха,но все още го прави...вета каза,че нямал рахитна броеница( или както там се казва) и имал само леки заченки на рахит на предния ляв крак,но той с него няма проблем,проблема му е в задните...МОже ли да ми даде някакъв съвет по двата ми върпоса и да ми кажете от какво може да е това с крачетата,защото ми е много жал да го гледам така...
User's Signature

Levski Sofia 1914

#357 Потребителят е офлайн   dELpI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2010 - 12:11 PM

Някои имал ли го е тоя проблем с краката !? Вие в тоя форум май отговаряте само на мнения,където можете да "нахраните" някой за това,че е попитал че иска куче и да обяснявате с подробности за развъдниците и тем подобни си ваши глупости,ама вече за 3ти път като пускам мнения в тая тема никакъв отговор...ае със здраве :tb_195:
User's Signature

Levski Sofia 1914

#358 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2010 - 04:29 PM

И аз оставам с впечатлението,че форума е по-малко посещаван и полезен от преди... :dry:

#359 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 12:39 PM

Показване на мнениетоdELpI, в 12 December 2010 - 11:16 AM, написа:

Някои имал ли го е тоя проблем с краката !? Вие в тоя форум май отговаряте само на мнения,където можете да "нахраните" някой за това,че е попитал че иска куче и да обяснявате с подробности за развъдниците и тем подобни си ваши глупости,ама вече за 3ти път като пускам мнения в тая тема никакъв отговор...ае със здраве :tb_195:

Доста грубо, не мислиш ли?!?
И то при положение, че тук е един от малкото форуми, където найстина можеш да намериш адекватно мнение, а не само празни приказки.
Щом никой не ти отговаря два пъти, амиии нека да помислим по пътя на логиката :ud_009: , ааа да, ами може би никой не е имал подобен проблем и точно по-този въпрос няма кой да даде адекватен отговор. Мисля, че нямаш нужда от пет отговора : "Ами на мен не ми се е случвало" - нали?
А щом не е достатъчно мнението на ветеринаря ти, и два пъти неможе да ти помогне, ами потърси второ мнение, не във форум, а при друг Вет.

Мой познати имат Пинчер, който има някакъв проблем със ставите. Незнам точно какво, но им казаха, че трябва да се оперира, но може и така да си живее, не му пречи. Задните два крака се изпъват назад, и все едно таза му се разширява. Той не се спира, ходи си така 2-3 секунди. Явно не му пречи и не изпитва болка. Досега се е случвало като скочи от високо, или някакво друго напрежение.

Ето един неадекватен отговор, едва ли, но дано помогне с нещо.

Дано кученцето се оправи скоро. И найстина без лоши чувства, не мисля че аналната жлеза и ставите са свързани по какъвто и да било начин, така че потърсете второ мнение.

#360 Потребителят е офлайн   bojkataara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 01:59 PM

Аз също съм на мнение, че аналната жлеза и ставите не са свързани по никакъв начин :ea_103:
Честа практика(поне в Плевен, и поне преди години когато имах питбулчета) на лекарите е да питат дали е истисквана аналната жлеза, и ако отговора е отрицателен, да предлагат такава "услуга"
Лошото в случая е, че след 1-2 подобни процедури, жлезата става ленива и неможе да се прочиства самостоятелно
Следват, постоянни посещения при вета, за поредната процедура! От постоянните прочиствания, се травмира тъканта и е възможно да последват доста по сериозни усложнения!!!
User's Signature

Летисия-Мишел Де Ла Гюм Уж Френч :)))

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема