Здравословни проблеми
Публикувано: 22 October 2010 - 12:08 AM
Публикувано: 22 October 2010 - 12:13 PM
Ch@Rlie, в 21 October 2010 - 08:51 PM, написа:
И разбира се, най-добре се съветвайте с вашия ветеринар.
Това не е вярно.
Гастрита си е заболяване и като всяко заболяване си има някаква причина за появата му.
Не може да се твърди , че "повечето малки кучета имат гастрит".

Публикувано: 22 October 2010 - 12:25 PM
Публикувано: 22 October 2010 - 01:03 PM
Кучето ти е имало поставена такава диагноза,но каква е била причината за появата на подобни епизоди(вероятно не е било еднократно)...само едно предположение от моя страна-съществуват хранителни алергии,които се проявяват точно с гастроинтестинални симптоми.Промяната в диетата съответно ги прекратява.
Но тук говорим за отделен индивид ,не за всички малки кученца!Не е правилно да се обобщава така!
От моя опит с гледане на повече от 1 малко кученце ,съм на противоположно на твоето мнение.
PS:В най-скоро време ще прочета вероятно , че всички малки се разболяват и от демодекоза .
Публикувано: 22 October 2010 - 03:20 PM
Публикувано: 22 October 2010 - 09:18 PM
Chiita, в 22 October 2010 - 01:08 PM, написа:
Кучето ти е имало поставена такава диагноза,но каква е била причината за появата на подобни епизоди(вероятно не е било еднократно)...само едно предположение от моя страна-съществуват хранителни алергии,които се проявяват точно с гастроинтестинални симптоми.Промяната в диетата съответно ги прекратява.
Но тук говорим за отделен индивид ,не за всички малки кученца!Не е правилно да се обобщава така!
От моя опит с гледане на повече от 1 малко кученце ,съм на противоположно на твоето мнение.
PS:В най-скоро време ще прочета вероятно , че всички малки се разболяват и от демодекоза .
За сърцето не ми е казвал, че има проблем, а точно обратното, че няма, въпреки че сърцето му е малко по-голямо от нормалното. Каза ми, че тази аномалия се среща често при тези породи. Освен това не мисля, че може да се каже, че обобщавам, просто споделям мнението на нашия ветеринар, както и да е.
Не съм ветеринар и мога да дам съвет единствено като собственик, което предполагам е ясно за всички.
Публикувано: 10 November 2010 - 11:18 AM
Но сега едното нокътче се е цепнало по средата почти, по дължината на нокътя. Представете си все едно е разделен наполовина. Явно доста го боли, защото си го ближе и стой с вдигната лапичка.

Няма как да го отрежа, защото е мнооого дълбоко. Иначе от разходките са му доста изпилени, не са дълги и не съм ги рязала досега.
Та какво да го правя, дайте някакъв съвет.
Публикувано: 12 November 2010 - 03:21 PM
Lunna, в 21 October 2010 - 11:13 PM, написа:
Моята Алекса също го прави и понеже се притесних защото ми изглежда като да не й стига въздуха в този момент попитах ветеринар, отговори ми че се получава от силна превъзбуда. Посъветва ме ако се случва често да слагам капки в носа й. Надявам се да съм ти била полезна
Публикувано: 21 November 2010 - 04:29 PM
Joli i Alexa, в 12 November 2010 - 02:26 PM, написа:
Моята Алекса също го прави и понеже се притесних защото ми изглежда като да не й стига въздуха в този момент попитах ветеринар, отговори ми че се получава от силна превъзбуда. Посъветва ме ако се случва често да слагам капки в носа й. Надявам се да съм ти била полезна
Mерси много.Не се случва често,но понеже не ми се е случвало с друго куче и се бях постреснала :)
Публикувано: 21 November 2010 - 04:33 PM
Lunna, в 21 November 2010 - 03:34 PM, написа:
Mерси много.Не се случва често,но понеже не ми се е случвало с друго куче и се бях постреснала :)
Звука, който издава точно хълцане ли е или нещо друго, защото ако е друго проблемът може да е съвсем различен и сериозен(недай си боже)
Публикувано: 21 November 2010 - 04:42 PM
C-suM, в 21 November 2010 - 03:38 PM, написа:
Lunna, в 21 November 2010 - 03:34 PM, написа:
Звука, който издава точно хълцане ли е или нещо друго, защото ако е друго проблемът може да е съвсем различен и сериозен(недай си боже)
Точно хълцане си е .Като при хората.Само като мн. се радва се случва.В месеца 1 път да се случи. Но все пак ми беше странно защото не бях чувала друго куче да го прави

Публикувано: 22 November 2010 - 10:15 AM
Публикувано: 02 December 2010 - 03:05 PM

Levski Sofia 1914
Публикувано: 12 December 2010 - 12:11 PM

Levski Sofia 1914
Публикувано: 13 December 2010 - 12:39 PM
dELpI, в 12 December 2010 - 11:16 AM, написа:

Доста грубо, не мислиш ли?!?
И то при положение, че тук е един от малкото форуми, където найстина можеш да намериш адекватно мнение, а не само празни приказки.
Щом никой не ти отговаря два пъти, амиии нека да помислим по пътя на логиката

А щом не е достатъчно мнението на ветеринаря ти, и два пъти неможе да ти помогне, ами потърси второ мнение, не във форум, а при друг Вет.
Мой познати имат Пинчер, който има някакъв проблем със ставите. Незнам точно какво, но им казаха, че трябва да се оперира, но може и така да си живее, не му пречи. Задните два крака се изпъват назад, и все едно таза му се разширява. Той не се спира, ходи си така 2-3 секунди. Явно не му пречи и не изпитва болка. Досега се е случвало като скочи от високо, или някакво друго напрежение.
Ето един неадекватен отговор, едва ли, но дано помогне с нещо.
Дано кученцето се оправи скоро. И найстина без лоши чувства, не мисля че аналната жлеза и ставите са свързани по какъвто и да било начин, така че потърсете второ мнение.
Публикувано: 13 December 2010 - 01:59 PM

Честа практика(поне в Плевен, и поне преди години когато имах питбулчета) на лекарите е да питат дали е истисквана аналната жлеза, и ако отговора е отрицателен, да предлагат такава "услуга"
Лошото в случая е, че след 1-2 подобни процедури, жлезата става ленива и неможе да се прочиства самостоятелно
Следват, постоянни посещения при вета, за поредната процедура! От постоянните прочиствания, се травмира тъканта и е възможно да последват доста по сериозни усложнения!!!

Летисия-Мишел Де Ла Гюм Уж Френч :)))