Бобтейл
Публикувано: 05 August 2009 - 03:12 PM
пп: след ново прочитане на темата стигнах до извода, че май трябва да се обърна към Lisa за повече инфо за бобтейли в София или бъркам?
Публикувано: 05 August 2009 - 03:18 PM
Публикувано: 06 August 2009 - 09:43 AM
пп: след ново прочитане на темата стигнах до извода, че май трябва да се обърна към Lisa за повече инфо за бобтейли в София или бъркам?
Според мен много трудно ще си намериш бобтейл в България - аз моята си я намерих чрез интернет от Москва` оттам ми я доведоха във Варна - просто имах късмет че попаднах на човек а не на мошеник защото първо я платих и после чаках да си я получа Тогава и приятелите ми ме обявиха за луда Цялата работа отне около 2 месеца а на мен ми струваше около $ 2000 Извинявам се за липсата на пунктуация компютърът нещо откачи
Публикувано: 06 August 2009 - 10:52 AM
Ние не сме планирали тази година малки / поради други емоции, свързани с честото ми пътуване и ангажименти/.
В никакъв случай не поръчвайте чрез зоомагазин, нищо че често те /зоомагазините/ се представят като "развъдници". Елементарна проверка чрез Google показва, че те "развъждат" всички възможни и невъзможни породи. По този въпрос многократно се е писало във форума...
Решете си какво бобтейлче искате - което да водите по изложби или домашен любимец - и тогава се обърнете към някой развъдник от не съвсем съседните ни страни.

Моите бобтейли също не са оттук и всеки от тях беше дълго избиран и "издирван", до степен, че цената нямаше значение, защото желанието да ги имам беше по-силно от всичко.
Успех !

Публикувано: 06 August 2009 - 05:28 PM
Публикувано: 05 October 2009 - 08:28 PM

Публикувано: 07 October 2009 - 01:07 PM
Комбинацията куче-дете е изключително сполучлива и аз я препоръчвам на всеки, който може да си го позволи. Бобтейлът пък е уникална порода, която в Англия използват за възпитанието на децата в домове за дечица с проблеми в умственото развитие. Няма друго такова куче!
Публикувано: 07 October 2009 - 01:29 PM
Комбинацията куче-дете е изключително сполучлива и аз я препоръчвам на всеки, който може да си го позволи. Бобтейлът пък е уникална порода, която в Англия използват за възпитанието на децата в домове за дечица с проблеми в умственото развитие. Няма друго такова куче!
И ние бяхме така с ходенето на градина-особено следобед всички деца скачаха на оградата да и се радват!А по-голямата ми дъщеря гордо я води на каишка(моята е страшно кротка,когато я водят децата)-кучето е с 30кг.по-тежко

Сега около градината се насъбраха доста бездомни и Галка се страхува и за това не ходим заедно.
Комбинацията куче-дете(деца в моя случай

Поздрави!
Публикувано: 07 October 2009 - 01:53 PM
Наистина, доброто настроение и усмивките са най-естественото състояние в компанията на бобтейл. Странно и хубаво е, когато намръщеният израз на човека срещу теб на улицата изчезне и отстъпи място на широка усмивка, предизвикана от вида на кучета ми. На ден отговарям поне на 10-15 човека на въпроси за породата и т.н.
Що се отнася до целувките - те са някакъв постоянен изблик на радост. Понякога си мисля, че дори прекаляват с тях, но пък положителните емоции са "полезни за здравето"...

Но и Бернаската овчарка е много красиво куче ! Да ви е жива и здрава !
Публикувано: 07 November 2009 - 11:18 AM
http://www.fci.be/up...016A2003_en.doc
Съдиите , експерти на породата, обръщат особено внимание на този пасаж от стандарта :
"GENERAL APPEARANCE : Strong, square-looking dog of great symmetry and overall soundness. Absolutely free from legginess...
BODY : Rather short and compact. "
Удължените крака се считат за недостатък /както и отсъствието на дълбоки гърди/.
Акцентът върху тази "квадратност" на кучето е определящ спрямо анализа на останалите качества. Ако има плоски гърди или удължени крака, независимо от захапка, цвят на очи, ъгли, ...хендлинг , оценката не е отлична. Развъдчиците определят тези кученца като Pet клас.
Публикувано: 29 September 2010 - 11:23 AM

Досега не съм писала тук и се чувствам виновна, затова сега ще наваксам и ще ви представя Амиго - нашата любов на 2г. и 5 месеца.
Амиго е третото куче, което имаме и първия бобтейл. Прави са всички, които казват - "веднъж бобтейл - завинаги бобтейл"

Той е най-най-най доброто, спокойно, уравновесено същество, което познавам. Най-милия и любвеобилен домашен любимец (всъщност за нас е третото ни дете, но някои казват, че не е добре кучетата да се оприличават и третират като хора).
НО, Амиго има нужда да бъде третиран като човек - по-скоро като дете. Той обожава да бъде гушкан, целуван, гален и глезен! А ние нямаме нищо против!

Амиго е сърбин по рождение, но Бургазлия по душа.

спирам да пиша и оставям снимките да говорят - те го правят по-добре от мен :-)

Публикувано: 29 September 2010 - 01:58 PM
Amigo's, в 29 September 2010 - 09:28 AM, написа:

Как да няма бобтейли !!!

CH Romania, CH BG, JCH Romania, JCH BG, JCH Serbia & Montenegro BOPS FELICITY DREAM - Lisa.
За нея и за мулти СН Абел - JCH RO, CH RO, CH MD, CH BG съм писала назад в темата.
Съгласна съм с казаното от Amigo's за Амиго

други бобтейлски качества има в предишните страници. Затова и много си ги обичаме.

Ето една снимка от последната ЦАЦИБ изложба в Букурещ на най-новата и естествено най-разглезена моя слабост -
Софи, / на 12,5 месеца - JCH Montenegro, JCH Makedonia, JCH Moldova, JCH Bulgaria, JCH Georgia, JCH Romania /
Публикувано: 20 October 2010 - 10:10 AM
AMIGO (Silver whirlwind bops kid rock x Ester) получи 3xCAC, 3xCACIB, 2xBOB, BOG-2 и стана Шампион на България, Гранд Шампион на България и Балкански шампион.

Още снимки от участието ни в Банско може да видите тук
Публикувано: 20 October 2010 - 03:42 PM

Затова ще покажа снимка на двамата от изложбения ринг - когато се вършеше сериозната работа :-)

И след това една обща снимка с "родителите"