Dog.bg Форуми : Доживяхме регистър на домашните кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доживяхме регистър на домашните кучета Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 April 2010 - 09:12 AM

Столичната община ще изгради информационна система за регистрация, идентификация и контрол на животните
14.4.2010 г.
Информационна система е необходима за изпълнение на задълженията на общината, съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност и Закона за защита на животните. Целта е институцията да упражнява ефективен контрол върху броя на регистрираните и ваксинирани безстопанствени и домашни кучета на територията на Столична община. Информационната система на Столична община ще бъде част от Интегрираната информационната система за регистрация, идентификация, проследяване на движенията и контрол на здравния статус на животните на Националната ветеринарномедицинска служба. Всички данни ще се събират по централизиран начин в една база данни. В системата ще могат да бъдат въвеждани данни по различни начини за собствениците на животни и за самите животни. Ще бъдат въвеждани данни за типа на идентификатора /напр. чип/, цифрите от номера на идентификатора, дата на поставяне, която може периодично да бъде актуализирана, като и лицето, поставило маркировката от регистъра на ветеринарните лекари. Ще бъдат посочвани специфичните особености на животното име, пол, порода, цвят, дата на раждане, номер на паспорта и дата на издаване, както и пълен адрес.
http://www.sofia.bg/...p...46242&nxt=0

#102 Потребителят е офлайн   ThEBlazZeD Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 April 2010 - 07:14 PM

Незнам,дали вече сте отговорили на този въпрос ,но се чувствам длъжен да попитам....Къде мода да се регистривам:Аз и Любимеца ми.....
User's Signature

Аквариума е готов :) :) :)

#103 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2010 - 09:53 PM

Аз направих така:
1. Паспорт и поставяне на чип при ветеринарен лекар (той от своя страна трябва да впише данните в регистъра)
2. Декларация в данъчна служба по местоживеене по ЗМДТ, като си слагаш едно копие от паспорта от твоята лична карта и ако кученцето има основание да бъде освободено от данък, прилагаш документ, който доказва това обстоятелство (например, ако е кастрирано документ за манипулацията)
http://www.sofia.bg/pictss/d117.jpg
3. Ако не сте освободени от такса и живеете в София, след като подадеш декларацията отиваш да си внесеш 24 лв. годишната такса и си готов, ако си в друга община - провери на вашия сайт, какъв размер на таксата сте си определили.Квитанцията за платената такса си прикрепяш някъде в паспорта.

Ако не съм права за нещо, чакам някой да ме поправи.

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни