Аз не искам мутрите да минават на червено също като мен, нито съседът ми да има 5 кучета, които се оказват НЕ негови, веднага щом направят някоя беля. Искам да сме еднакво отговорни и равни пред закона. Искам закони, които работят т.е. регистър, който да се попълва, чете и има практически смисъл от него.
Но не искам да ми хвърлят прах в очите с поредната безсмислена и неработеща инициатива. А тази изглежда да бъде такава. Защото преди направата на регистър трябва да се извършат още няколко други неща /да ги изброявам ли/ и тогава регистърът ще бъде смислен и работещ.
Някой не иска да го направи, за съжаление. И отново "грешни" се оказват хората, които искат да спазват законите. Някой не иска да спре безконтролния внос, какво говорим - те даже лиценцират "вносители", никой не иска да приеме едно нормално нещо - за внос и продажба на куче да се иска ДОКАЗАН ПРОИЗХОД, ЧИП И ВАКСИНАЦИЯ ЗА БЯС, които да се доказват не с лепенка в поредния фалшив ветпаспорт, а с изследване в оторизирина клиника.
Не хората, които искат да спазват законите, а тези, които правят законите такива, че те да не могат да бъдат спазвани са проблем. Не зная дали е корупция или какво е точно, но факта си е факт - на никой от чиновниците не му пука за кучетата. Затварят си очите пред фактите, обеснявайки как "домашните" кучета са проблем. Те може и да са проблем, но са единия от проблемите и докато нещата се решават на парче, ще бъде така.
Иначе чипирането е начина, друг няма и е положително, че поне това го има. Дано и за другото им просветне някой ден.