Dog.bg Форуми : Груминг на кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (36 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Груминг на кокер спаньол

#661 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 March 2011 - 07:42 PM

Ето и нещо ново за грууминг на Американски кокер спаниел :md_064:
ВИДЕО

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#662 Потребителят е офлайн   mishelin26 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 12:17 PM

Привет, привет :re_037:
Изчетах по-голямата част от темата, но някои неща не ми станаха ясни. Извинявам се, ако въпросите ми са глупави
1. От каква възраст може да се започне триминга
2. Сресвате ли козинката с четка и ако Да, с каква по-точно. Моята принцеса е мъничка, но много и пада козинката и ми се искаше с нещо да сресвам, за да предотвратим наслояването на косми по нас и в цялата къща :ab_041: Имам котка с почти същата дължина на козинката, но структурата на космената покривка е съвсем различна и не става с нейният гребен. Препоръчаха ми в един зоомагазин уж четка за кокер, но тя само заглажда козинката без дефакто да сваля косъма.
3. В каква посока се подрязва вътрешната част на ухото - нямали космите да падната вътре ( видях, че много назад сте пускали клипчета и снимки, но при мен повечето неща не се отварят)
4. Какъв шампоан да и взема (нещо от което ста доволни) и имали нужда за по-късокосместите да се ползва балсам? Идея си нямам каква ще стане като порастне малката, но за момента козинката е относително къса.
Май това са за момента. Ноктенцата ги подрязах вчера, аз използвам нокторезачка, че с нея имам тренинг от котката :smile: Лапките мисля да ги подстрижа в края на юни когато започнем да излизаме по разходки.
Прилагам и снимка, за да ни видите козинката

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#663 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 30 May 2011 - 01:59 PM

За триминг е много рано. Още нямате нужда от такъв. Като започне да става рошава козината, да стърчи във всички посоки - тогава триминг.
Ушите се подстригват отвътре като станат сравнително дълги космите и има осили навън. Аз подстригвам в обратна посока на растежа на космите, и не, не влизат косми в ушите, просто се внимава накъде падат отрязаните крайчета.
Ноктите засега ще можете да ги режете с нокторезачка, но скоро ще станат по-твърди и ще трябва да си вземете ножица за кучешки нокти.
Аз лично ползвам шампоаните на Биогенс, фрески, с натурални съставки, без Парабен, който е канцерогенен, има вид за кафяви кучета, във вашият случай има за бебета.
А засега козинката можете да я "сресвате" с гумена четка или ръкавица. Предназначени са за късокосмести кучета и свалят мъртвия косъм доста добре. Четките са няколко вида, овални, закачащи се за ръката или с дръжка като обикновените четки. Ръкавиците са си ръкавици.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#664 Потребителят е офлайн   mishelin26 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 09:20 AM

Много благодаря за информацията :) Ще ходя в края на седмицата да кастрирам писаната си и ще купя шампоан и нова четка за бебка. И преди съм имала куче, но тя беше кръстоска между коли и немска овчарка (дължина на косъма като на овчарка) и не се е налагало да правя нищо освен сресване. А за рязането на ноктите - нейните също режех с нокторезачка - това е най-малкият проблем де, като не става ще си купим ножичка :)

#665 Потребителят е офлайн   Еми и Каси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2011 - 03:24 PM

Здравейте, някой може ли да ми препоръча някой , който да ми подстриже кучето . Аз съм от София и коллко пари ще ми струва ? Мерси =)

#666 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 23 June 2011 - 09:29 AM

АКо става дума за обръсване - да му свали цялата козина, може всеки ветеринар, който има машинка.
За подстригване т.е. правене на прическа, кокерска, трябва специалист със фризьорски салон за кучета. В интернет не може да не се намират.
User's Signature

#667 Потребителят е офлайн   kris11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2011 - 10:18 AM

Показване на мнениетоЕми и Каси, в 22 June 2011 - 03:24 PM, написа:

Здравейте, някой може ли да ми препоръча някой , който да ми подстриже кучето . Аз съм от София и коллко пари ще ми струва ? Мерси =)

За Варна -"РИЦ "ул. Македония 27А -телефон: 052 642403 .Става записване и по телефона.
Информативно - на мен ми взеха 17 лв за цялостно постригване /почти бръснене/- изцяло тяло, уши,лапи , глава .По мое искане оставиха 1 перчемче на хубавеца. Не слагат упойки !!! ,Не овързват кучетата. Миналата година цената беше 20 лв . Това е цена за кокер -за др.по-големи породи цената е друга според габарита.

Имам питане : някой правил ли е опити за постригване на коки с непрофесионална машинка?? Оглеждам в нета машинки за постригване на Филипс и Ремингтон със самозаточващи се ножчета , на 220V /задълбително без батерии /. Има ги на сносни цени от 30-56 лв според модела. Явно за цялосто постригване няма да издържат. но поне за уши, вежди, лице трябва да станат. Въпреки, че е постриган на 29.05 козинката порасна малко и взеха дасе лепят бодили по ушите .
User's Signature

Качена снимка

#668 Потребителят е офлайн   magitt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2011 - 01:01 PM

Ние минахме на една приятелка кокерката с машинка.Марка "Мозер" купувана от Метро за около 90лв.И си заслужава.Цялата беше подстригана и на моя кокер част от лапите и ушите.Това стана за час и половина.Много добра марка са.Професионалната фризьорка на кучета използва Мозер, но по-висок клас машинка.

http://solingen-burg...pha_filter_id=0
User's Signature

Качена снимка

#669 Потребителят е офлайн   kris11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2011 - 02:03 PM

Вече купих :http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/830526/P11130505/%D0%9C%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-REMINGTON-HC-5015;jsessionid=(J2EE6778200)ID1933469555DB00572757083030121981End;saplb_*=(J2EE7368800)7368852
На промоция 30 пари. В сравнение с Филипс QC-5010 /5000;5002;5005/е доста по-тежка, и по-мощна. Абе за 30 пари и 3г. гаранция какво повече. Следващия модел 5030 с повече приставки е с 14,90 пари по-скъпа / че това е половина машинка -заради 2 пластмасови накрайници в повече и 1 незнайна ножица
User's Signature

Качена снимка

#670 Потребителят е офлайн   sisa_explosion~* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 August 2011 - 03:59 PM

error

#671 Потребителят е офлайн   sisa_explosion~* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 August 2011 - 07:13 PM

A имам въпроси,защото мисля да си подстрижа кокерката.Но как това ще и се отрази,искам да я подстрижа късо,защото виждам,че и е много топло с тази дълга козина.но се чуда дали да го направя?

#672 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2012 - 07:53 PM

в такива случаи, дори перфектният грууминг е безсилен :) enjoy the snow :)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#673 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 April 2012 - 10:47 AM

Вики, аз ползвам гребен ако искам да среша козината. Антистатичен. А не четка. Четката само уврежда козината и я наелектризира. А и боцка, както всички сме установили.

Ако искам да свалям мъртва козина ползвам Триминг например този който много хубаво чрес сресване издърпва умиращата козина и едно-две ресания на седмица са достатъчни да свалят козината, която ще пада. Прилагам го и на котките си много успешно.

Стеф, ушите отвътре се подстригват, както и това което е между ушите и шията в основата. Остава за сресване само външната страна, която би трябвало да се сресва всеки ден и да не е оплетена. Лапите при ноктите и възглавничките също трябва да са подстригани, както и подмишниците. Останалото е доста по-лесно за сушене. Аз след като изкъпя Сара я подсушавам с хавлия 10 мин, ако е лятоп я сресвам и пускам така, ако е още студено пускам сешоар за 20тина мин докато реша. Веднъж подсушена с хавлия мокротата не създава проблем кучето да влезе в къщата. Аз моята си я къпя в банята и подсушавам в хола.
User's Signature

#674 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни

Публикувано: 02 April 2012 - 12:14 PM

Дааа, явно боцкат! :ab_041: Ами, ще й взема такъв и ще търся някакъв гребен тогава. Мерси :)) А за сушенето - аз не я суша след баня, имам хубава кърпа, която попива доста и я търкам хубаво с нея, иначе още щом види сешоара се крие под леглото, жал ми е да я мъча - много я е страх от него, милата.. :ab_041:
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

#675 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 02:14 PM

Ще сменям гребена и аз ,че дъщеря ми вчера като го реши и каза че ток я удря :af_089: аз и се смях ама днес наистина е наелектризирана козината .За подстригването на ушите ,пробвах и резнах оплетеното отдолу на сгъвките иначе на другите места оплетено няма защото се решим всеки ден.Ама подстригах малко,той много се върти .В София сигурно има,къде да ги заведете да я свършат тая работа ,но тук ще трябва да се справя сама,няма как съпругът ще помага !

#676 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 03 April 2012 - 01:38 PM

Аз сама си я подстригвам Сара. Сядаме си двете и малко по малко, бавничко, една лапка, едно ушенце и за 1-2 дни сме готови за лятото.
User's Signature

#677 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни

Публикувано: 03 April 2012 - 08:48 PM

А тези триминги със сменяеми ножчета ли са?
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

#678 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 04 April 2012 - 11:15 AM

Точно този, който ползвам аз не е. Но то и няма нужда. То няма ножчета вътре, а самите зъбци са заточени от вътрешната си страна и така захващат козината по-добре и я "изскубват". Има и други видове, те имат сменяеми ножчета, но на мен не ми харесаха.
User's Signature

#679 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 13 June 2012 - 04:40 PM

По муцунката на Бъди от двете страни има по-светли косъмчета, които стърчат, не знам дали се получиха при смяната на козината, не искам да ги подстрижа с ножица, има ли някакъв уред с който да се премахнат?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#680 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2012 - 09:02 PM

Деси, пробвай да ги оскубеш с ръката, като гледам на снимката са като мъхче повече. ако ги острижеш с ножица, после стават по-плътни.
User's Signature

Качена снимка

• (36 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема