Стани приемен стопанин - спаси един живот! Шанс за кучета от изолаторите
Публикувано: 02 February 2010 - 12:19 PM
Здравейте, да ви се представим и ние
. Аз съм Лили, а кученцата са Блу и Бейб другите две момиченца от неделя. Блу е кафявичката, кръстихме я така, защото беше много тъжна и тиха първия ден. Прекрасни са двенките
, много нежни и деликатни, почти не съм им чувала гласчетата. Не са стресирани изобщо, радват се много на нас и Ида, въпреки че тя, маймуната, упорито ги игнорира, предпочита си малки котета и това е. Имат апетит, но ме притеснява силното разстройство вече трети ден и не им давам по много храна. При Блу мисля, че вече започва да отминава. За щастие не повръщат, няма кръв в изпражненията и определено не са унили затова много силно се надявам, че не е парвовироза. Ако, като се прибера от работа все още е така, ще ги заведа на лекар довечера или утре. Засега това е от нас, пускам малко снимки от първия им ден, ще им направя и тяхна си тема скоро и ще пусна още снимки

Благодаря на nort2005 и на всички останали добри хора, които помагат на душите

Благодаря на nort2005 и на всички останали добри хора, които помагат на душите

Публикувано: 02 February 2010 - 12:46 PM
И днес сме зле за съжаление. Айя има кръв в изпражненията и сутринта я оставихме пак в клиниката, ще постои ден-два. Биймър не яде, пъшка, боли го коремчето, днес нямаше температура, наляха му система и отнесе три инжекции. Миличкият, толкова е малък още, че не може да лае и като го боцкат мяука като контенце.
Публикувано: 02 February 2010 - 07:48 PM
mostly_harmlei, както си ги подредила двете хубавици до радиатора, много са сладки. Относно разстройството - почти няма бебе в Сеславци, което да не е с разстройство. Понякога и с кръв. Учудващо, но и за щастие, в много малко от случаите се касае за парвовироза. Заведи ги на вет, да им даде нещо, ще се оправят, чукам на дърво.
Айя е прекрасна, но се притеснявам за Биймър - той е толкова мъничък, и най-елементарната зараза е опасна за него. Дано има късмет бебето, д-р Бобадова, стискаме палци за момченцето!
Дано и Мирка се задържи здравичка, сладурка е и тя. С една дума, моля се и петте кученца да растат здрави и силни, вече има защо. Благодарение на mostly_harmlei, Pepi71 и Sarah Marina техният живот започва отначало.
Айя е прекрасна, но се притеснявам за Биймър - той е толкова мъничък, и най-елементарната зараза е опасна за него. Дано има късмет бебето, д-р Бобадова, стискаме палци за момченцето!
Дано и Мирка се задържи здравичка, сладурка е и тя. С една дума, моля се и петте кученца да растат здрави и силни, вече има защо. Благодарение на mostly_harmlei, Pepi71 и Sarah Marina техният живот започва отначало.
Публикувано: 02 February 2010 - 09:56 PM
само фактът, че тези симпатяги вече са прибрани и някой се грижи за тях е .... зашеметителен!
каквото сабя покаже - дано всички успеят за издрапат!
както казваше дядо ми на времето - сложиш ли му на някой име - по-трудно ще му е вече да се измъкне от живота тихомълком! (по който повод всички бездомни котки и кучета в детския ми периметър имаха имена).
стискам палци за мъниците!
каквото сабя покаже - дано всички успеят за издрапат!
както казваше дядо ми на времето - сложиш ли му на някой име - по-трудно ще му е вече да се измъкне от живота тихомълком! (по който повод всички бездомни котки и кучета в детския ми периметър имаха имена).
стискам палци за мъниците!
Публикувано: 02 February 2010 - 10:26 PM
Май се изяснява проблемът при Биймър. Още като го взехме от Сеславци в изпражненията му имаше глисти, но беше весел, лаком, без повръщане и разстройство. Влоши се след като му дадох обезпаразитяващо, започна да пъшка, спря да се храни, вчера през целия ден и вода не приемаше, коремчето му се поду, отпадна, два дни не се е изхождал по голяма нужда. Преди половин час си свърши голямата работа, която се състоеше в по-голямата си част от глисти, а преди малко и повърна огромен глист, да се чудиш къде се е свряла тази ужасна гадост в милото мъничко коремче. Направо се е задръстил милият.
Иначе е в пълен стрес от абоката, който му поставиха сутринта, стои вдървен, лежи вдървен, движи се вдървен, много е чувствително момчето.
На снимките изглежда голям, а е само 2,170 кг.
Иначе е в пълен стрес от абоката, който му поставиха сутринта, стои вдървен, лежи вдървен, движи се вдървен, много е чувствително момчето.
На снимките изглежда голям, а е само 2,170 кг.
Публикувано: 02 February 2010 - 10:55 PM
На 25.І. д-р Станкова даде първо обезпаразитяващо на бебетата, но Биймър най-вероятно още не е бил там. И по-добре може би. Дано само това му е проблемът на бебчо, и да тръгне към подобрение. Наистина на косъм е висяло животчето му, щеше да е поредната безименна жертва.
Всички приемни семейства на сеславски животинки, вие сте герои! Давате живот и бъдеще на изхвърлените и нежеланите, благодаря ви.
Всички приемни семейства на сеславски животинки, вие сте герои! Давате живот и бъдеще на изхвърлените и нежеланите, благодаря ви.