Стани приемен стопанин - спаси един живот! Шанс за кучета от изолаторите
Публикувано: 12 February 2010 - 12:06 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 12 February 2010 - 09:57 PM
Но да мина по същество. Първо за сетен път благодаря на вас, защото заради вашия усилия и труд аз имам Арни, един от агресивните ротвайлери, които попадат в Сеславци и чакат. Той сега е едно много спокойно куче и се радва на старините си, макар и с разнебитено здраве.
Вторият и далеч по-важен въпрос е, че не съм спирала нито за миг откакто се натъкнах на "институцията" Сеславци да разказвам на куцо и сакато за това място и за шанса, който очаква всяка клета душица попаднала там. В 99,99999% от случаите попадам на втрещени погледи и възмутено-изненадани псевдо-интелигенции, за които е пълен абсурд да приютят душица от там. Но един ден чудото се случи и аз най-сетне открих човек склонен, не, напарво вече силно желаещ да влезе в програмата за временен дом на бебета от изолатора. О, чудо! Тогава разбрах каква радост е това.
Обаче момичето има един проблем. Тя живее под наем. Има принципното разрешение от хазяите си да гледа куче. Големият въпрос е как да се справи със съседите си.
Та моята молба е да ми помогнете, колкото можете, с нормативната уредба. Какви и колко подписи трябва да събере тя? Какво става, ако има от ония често срещани съседи, които просто отказват да подпишат. Аз също живея под наем и знам, че това означава 1000(хиляди) пъти повече уповаване на закон, разпоредби и правилници, които живеещите в собствено жилище в същия вход могат да нарушават стократно.
Моля ви, нека помогнем на това момиче да помогне на куп бебета да намерят своя истински дом, защото тя наистина иска да стане приемен стопанин.
Уф, то ужасно дълго станало моето писание.
Публикувано: 12 February 2010 - 10:11 PM
Никой освен наемодателя няма нужда да дава съгласие. Само кучето се вписва в домовата книга като взето за отглеждане. И му се плаща такса вход. И разбира се трябва да гледа да не лае по цял ден, за да не смущава съседите.
Все още не мога да се ориентирам обаче в кашата от закони дали такова куче се и регистрира. По един закон това става след 6 седмична възраст, по една от наредбите на столична община това става 14 дни след навършване на 6 месеца. Но дори и да трябва, сегашните 4-месечни бебета са кастрирани вече

Ще се радваме да я приветстваме в семейството на приемните стопани. Дано скоро й се уредят нещата и да имаме поредното спасено от онзи ад бебе. В момента приемен дом чакат 3 4-месечни кученца, ако не се лъжа. Има ги снимани в темата за Сеславци.

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 12 February 2010 - 10:21 PM
Мисля, че няма такава тема. Погледни различните теми в раздела за обучение. Както и темата на stassi за Жорко и Жужка.
Аз не съм специалист, но някъде четох, че в такава ситуация най-добрия вариант е новия човек да не обръща внимание на малката, ако тя реши да се покаже да я почерпи щедро с лакомство.
И май най-добрата реакция от твоя страна е да не я викаш, да не реагираш въобще на това й поведение. За да не го приеме като нещо хубаво, че се е скрила. Разбира се, ако се покаже, щедри награди и така. Аз бих ти препоръчала да работите с предварително уговорени чести посещения като я оставяш малко гладна преди това. Така наградите ще са още по-сладки.
Пак казвам, че това са само мои размишления, може да окажат и точно обратен ефект. Най-добре прочети темите и пусни и там пост с проблема.

Публикувано: 13 February 2010 - 05:39 AM
Обикновено признаците за подобен страх от шумове и непознати е свързан с криене (най-вече при котките), уриниране, тежко дишане при кучетата, нервно тъпчене на място, включително при някои кучета и силно слюнкоотделяне. Аз имам такъв случай вкъщи. Понякога кучето панически лае.
Опитай се наистина да не прибягваш до награди или наказания в такива случаи. Това е най-важното - да не си мисли кучето, че като му казваш "всичко е наред" всъщност му казваш, че именно така трябва да реагира. Обратно, ако му се скараш - това само ще усили неспокойното и напрегнато поведение.
Ако това наистина е проблем, те съветвам да създадеш пространство, което да е само на кучето. В темата "Случаят Жорко и Жужка" съм описала колко важно се оказва това за животното. Вратата на клетката винаги трябва да е отворена. Можеш да го научиш, че това е неговото място като му даваш храна и оставяш водата вътре.
След това е важно да демонстрираш спокойствие. В никакъв случай не обръщай внимание докато има страхови изблици. Опитай дори да не поглеждаш. Просто се преструвай, че нищо не се е случило.
Най-много бихейвиористите препоръчват метода на "обезчуствяване" - т.е. след като си установила от какъв точно шум се страхува госпожицата, я подлагаш на именно такъв или сходен шум / събитие, само че в много малки и контролирани дози. Като не забравяш да не обръщаш внимание през това време. Ако има кой да ти помогне с шумно ходене пред вратата - 5 минути преди това поиграй здраво с животното с най-любимата играчка, след това започва шумът, а ти се преструваш, че нищо не се случва. И така, с много търпение.. постепенно шумът се засилва. Целта е кучето да разбере, че толерираш желаното спокойно поведение (непосредствено преди шума), а не това нежелано поведение после, което ти ще игнорираш като неприемливо и неинтересно.
Публикувано: 13 February 2010 - 03:51 PM
Не притеснили, защото се вижда колко му е добре у вас, по-скоро затъжили.
Успех с осиновяването на Арон великолепния гигант.

Публикувано: 13 February 2010 - 03:58 PM
Знам какво е да се влюбиш в куче. Помислете семейството има ли вариант да го задържите. Ясно, че разходите стават двойни, но пък и кефа е двойно по-голям.
Ако ли няма начин, дано попадне на най-добрите стопани, които да го обичат колкото вие, че и повече.

Публикувано: 13 February 2010 - 04:06 PM
Ако ли няма начин, дано попадне на най-добрите стопани, които да го обичат колкото вие, че и повече.
В гарсониера живееме.И вече и комшийте са ме вдигнали на "ура",не че нещо им преча,просто са зли.Толкова ме беше страх от този ден,в който трябва да пусна обява за него,но ето че дойде.Все едно са ме стиснали за гърлото.
Публикувано: 13 February 2010 - 04:16 PM
А Арон наистина е толкова прекрасен, този грамаданчо, раздялата с него ще е много трудна. И с вашето куче са вече приятелчета.
Но както и да е, vikiangelova, ако не можете да го задържите, гледайте поне да го дадете на познати хора, за да поддържате контакт, да си го виждате. Така или иначе, вие спасихте живота на Арон. Дано е все така обичано момчето, както при вас. За съжаление, не можем да задържаме при себе си всички обичани от нас кучета.
Публикувано: 13 February 2010 - 06:31 PM

Батковците са в шок, защото малката е като пепелянка - хапе до каквото се добере, лапички, бърнички, уши, но най си пада по космати опашки. Голдънът я обожава, но другият, който е прибран от улицата и би трябвало да проявява по-голямо разбиране, бяга от нея като дявол от тамян.

Иначе като цяло е много добре. Направихме кожно изследване и се оказа, че има гъбички, та към момента лекуваме тях.
Поздрави на всички сеславчета от Айя!
Публикувано: 13 February 2010 - 06:49 PM

Публикувано: 13 February 2010 - 07:18 PM

След деветдневна диария и почти ежедневни посещения в "Добро хрумване" за този период, мъниците са най-сетне наред. Понадупчиха им дупетата (и една лапа), поизтормозихме ги с някое друго хапче, но вече са съвсем добре и двете. Много игриви и ядливи, въобще като истински кучета

Та така, всичко е наред. Чакаме да мине още малко време след антибиотиците и ще ходим на ваксини.
Ето и снимки

Публикувано: 13 February 2010 - 08:32 PM
Майтапа настрана, бебенцата са прекрасни. Радвам се, че са вече съвсем здравички. И какви са се ококорили, нищо общо няма с унилите им физиономийки, когато ги взехте. Браво на децата и на вас!
Как ви се отрази финансово "деветдневната диария"? Да помагаме ли?
Публикувано: 13 February 2010 - 09:45 PM

nort2005, благодаря за предложението, но засега няма нужда, справяме се

pepi71, страхотна е Айя, толкова различна от измъченото кученце, което видях преди време в клиниката, браво на вас!
Стискам палци и на останалите мъници да се оправят бързо!