Dog.bg Форуми : Стани приемен стопанин - спаси един живот!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Стани приемен стопанин - спаси един живот! Шанс за кучета от изолаторите

#221 Потребителят е офлайн   Andriana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2010 - 12:06 AM

Докторке, да не грешите нещо - тази нежна снежна принцеса хич не ми мяза на дерибей ea_103.gif
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#222 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 February 2010 - 12:08 AM

нтц
само дето не пръхтеше така:)))
милият тюлен
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#223 Потребителят е офлайн   Gutzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2010 - 09:57 PM

Здравейте, милички. Досега не съм писала тук, но не минава и ден да не надзърна дори и за пет минутки какво се случва и какви чудеса творите. Неизменно пускам и по някоя сълза - я от радост, я от мъка.
Но да мина по същество. Първо за сетен път благодаря на вас, защото заради вашия усилия и труд аз имам Арни, един от агресивните ротвайлери, които попадат в Сеславци и чакат. Той сега е едно много спокойно куче и се радва на старините си, макар и с разнебитено здраве.
Вторият и далеч по-важен въпрос е, че не съм спирала нито за миг откакто се натъкнах на "институцията" Сеславци да разказвам на куцо и сакато за това място и за шанса, който очаква всяка клета душица попаднала там. В 99,99999% от случаите попадам на втрещени погледи и възмутено-изненадани псевдо-интелигенции, за които е пълен абсурд да приютят душица от там. Но един ден чудото се случи и аз най-сетне открих човек склонен, не, напарво вече силно желаещ да влезе в програмата за временен дом на бебета от изолатора. О, чудо! Тогава разбрах каква радост е това.
Обаче момичето има един проблем. Тя живее под наем. Има принципното разрешение от хазяите си да гледа куче. Големият въпрос е как да се справи със съседите си.
Та моята молба е да ми помогнете, колкото можете, с нормативната уредба. Какви и колко подписи трябва да събере тя? Какво става, ако има от ония често срещани съседи, които просто отказват да подпишат. Аз също живея под наем и знам, че това означава 1000(хиляди) пъти повече уповаване на закон, разпоредби и правилници, които живеещите в собствено жилище в същия вход могат да нарушават стократно.
Моля ви, нека помогнем на това момиче да помогне на куп бебета да намерят своя истински дом, защото тя наистина иска да стане приемен стопанин.

Уф, то ужасно дълго станало моето писание.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#224 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 February 2010 - 10:11 PM

Измененията в закона за етажната собственост, които гласяха, че трябва да искаш съгласието на съседите, за да гледаш животно, не бяха приети. Сегашният закон няма такива клаузи.

Никой освен наемодателя няма нужда да дава съгласие. Само кучето се вписва в домовата книга като взето за отглеждане. И му се плаща такса вход. И разбира се трябва да гледа да не лае по цял ден, за да не смущава съседите.

Все още не мога да се ориентирам обаче в кашата от закони дали такова куче се и регистрира. По един закон това става след 6 седмична възраст, по една от наредбите на столична община това става 14 дни след навършване на 6 месеца. Но дори и да трябва, сегашните 4-месечни бебета са кастрирани вече eg_033.gif , така че с документите и паспорта от Сеславци може да се регистрира бързо.

Ще се радваме да я приветстваме в семейството на приемните стопани. Дано скоро й се уредят нещата и да имаме поредното спасено от онзи ад бебе. В момента приемен дом чакат 3 4-месечни кученца, ако не се лъжа. Има ги снимани в темата за Сеславци.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#225 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 February 2010 - 10:21 PM

Цитат(Buddy28 @ Feb 9 2010, 12:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...дойде ли непознат човек, понякога дори да чуе стъпки по стълбището се пъха веднага под леглото. Та молбата ми е да ми дадете линк към подходяща тема за социализация, ако знаете такава. А ако смятате, че е нормално и й трябва време, ще чакам.

Мисля, че няма такава тема. Погледни различните теми в раздела за обучение. Както и темата на stassi за Жорко и Жужка.
Аз не съм специалист, но някъде четох, че в такава ситуация най-добрия вариант е новия човек да не обръща внимание на малката, ако тя реши да се покаже да я почерпи щедро с лакомство.
И май най-добрата реакция от твоя страна е да не я викаш, да не реагираш въобще на това й поведение. За да не го приеме като нещо хубаво, че се е скрила. Разбира се, ако се покаже, щедри награди и така. Аз бих ти препоръчала да работите с предварително уговорени чести посещения като я оставяш малко гладна преди това. Така наградите ще са още по-сладки.

Пак казвам, че това са само мои размишления, може да окажат и точно обратен ефект. Най-добре прочети темите и пусни и там пост с проблема.
User's Signature

#226 Потребителят е офлайн   stassi Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 February 2010 - 05:39 AM

Наистина, както казва my_kaya, опитите да успокоиш животното по време на неговия страхов пристъп се възприема от него като потвърждение от твоя страна, че наистина има нещо, от което да се страхува. Т.е. получава се положително затвърждаване на нежеланото поведение.

Обикновено признаците за подобен страх от шумове и непознати е свързан с криене (най-вече при котките), уриниране, тежко дишане при кучетата, нервно тъпчене на място, включително при някои кучета и силно слюнкоотделяне. Аз имам такъв случай вкъщи. Понякога кучето панически лае.

Опитай се наистина да не прибягваш до награди или наказания в такива случаи. Това е най-важното - да не си мисли кучето, че като му казваш "всичко е наред" всъщност му казваш, че именно така трябва да реагира. Обратно, ако му се скараш - това само ще усили неспокойното и напрегнато поведение.

Ако това наистина е проблем, те съветвам да създадеш пространство, което да е само на кучето. В темата "Случаят Жорко и Жужка" съм описала колко важно се оказва това за животното. Вратата на клетката винаги трябва да е отворена. Можеш да го научиш, че това е неговото място като му даваш храна и оставяш водата вътре.

След това е важно да демонстрираш спокойствие. В никакъв случай не обръщай внимание докато има страхови изблици. Опитай дори да не поглеждаш. Просто се преструвай, че нищо не се е случило.

Най-много бихейвиористите препоръчват метода на "обезчуствяване" - т.е. след като си установила от какъв точно шум се страхува госпожицата, я подлагаш на именно такъв или сходен шум / събитие, само че в много малки и контролирани дози. Като не забравяш да не обръщаш внимание през това време. Ако има кой да ти помогне с шумно ходене пред вратата - 5 минути преди това поиграй здраво с животното с най-любимата играчка, след това започва шумът, а ти се преструваш, че нищо не се случва. И така, с много търпение.. постепенно шумът се засилва. Целта е кучето да разбере, че толерираш желаното спокойно поведение (непосредствено преди шума), а не това нежелано поведение после, което ти ще игнорираш като неприемливо и неинтересно.

#227 Потребителят е офлайн   vikiangelova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 03:33 PM

Така,пуснахме темичка за осиновяване на Арон.Не съм писала дълго време,за което съжалявам.Може би сте се били притеснили,че ме няма никаква.Мога само да ви успокоя,че вече всичко е наред с милото ми момче и то вече си търси стопани wub.gif

#228 Потребителят е офлайн   Kate2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 03:47 PM

да ви представя пораснали сладки момиченца - цели 4 броя - мои две, на д-р Станкова и Мирчето на Sarah Marina. Беснеят и тичат като кончета, после ядят, пак ядат и спят.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#229 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 February 2010 - 03:51 PM

Цитат(vikiangelova @ Feb 13 2010, 03:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Може би сте се били притеснили,че ме няма никаква.

Не притеснили, защото се вижда колко му е добре у вас, по-скоро затъжили.
Успех с осиновяването на Арон великолепния гигант. wub.gif
User's Signature

#230 Потребителят е офлайн   vikiangelova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 03:54 PM

Хора,не знам дали ме разбирате.Толкова ми е трудно и мъчно да пусна обява за Арон.Все едно.....ох,не знам и аз егати.

#231 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 February 2010 - 03:58 PM

Цитат(vikiangelova @ Feb 13 2010, 03:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хора,не знам дали ме разбирате.Толкова ми е трудно и мъчно да пусна обява за Арон.Все едно.....ох,не знам и аз егати.

Знам какво е да се влюбиш в куче. Помислете семейството има ли вариант да го задържите. Ясно, че разходите стават двойни, но пък и кефа е двойно по-голям.
Ако ли няма начин, дано попадне на най-добрите стопани, които да го обичат колкото вие, че и повече.
User's Signature

#232 Потребителят е офлайн   vikiangelova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 04:06 PM

Цитат(my_kaya @ Feb 13 2010, 03:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Знам какво е да се влюбиш в куче. Помислете семейството има ли вариант да го задържите. Ясно, че разходите стават двойни, но пък и кефа е двойно по-голям.
Ако ли няма начин, дано попадне на най-добрите стопани, които да го обичат колкото вие, че и повече.

В гарсониера живееме.И вече и комшийте са ме вдигнали на "ура",не че нещо им преча,просто са зли.Толкова ме беше страх от този ден,в който трябва да пусна обява за него,но ето че дойде.Все едно са ме стиснали за гърлото.

#233 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2010 - 04:16 PM

Kate2009, благодаря ти за снимките! Точно в другата тема питах дали са здравички. Много са красиви - и твоите сивушки, и Мирка. В Сеславци щяха да са "сдали багажа" вече - с парвото на Вито и Тито, добре щяха да се уредят всички.

А Арон наистина е толкова прекрасен, този грамаданчо, раздялата с него ще е много трудна. И с вашето куче са вече приятелчета.
Но както и да е, vikiangelova, ако не можете да го задържите, гледайте поне да го дадете на познати хора, за да поддържате контакт, да си го виждате. Така или иначе, вие спасихте живота на Арон. Дано е все така обичано момчето, както при вас. За съжаление, не можем да задържаме при себе си всички обичани от нас кучета.

#234 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 06:31 PM

Ето я и Айя доста пораснала - наддала е 1 кг. и вече кара предучилищна ab_041.gif
Прикачена снимка

Батковците са в шок, защото малката е като пепелянка - хапе до каквото се добере, лапички, бърнички, уши, но най си пада по космати опашки. Голдънът я обожава, но другият, който е прибран от улицата и би трябвало да проявява по-голямо разбиране, бяга от нея като дявол от тамян.
Прикачена снимка

Иначе като цяло е много добре. Направихме кожно изследване и се оказа, че има гъбички, та към момента лекуваме тях.
Поздрави на всички сеславчета от Айя!

#235 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2010 - 06:49 PM

Ще се оправи Айя, няма къде да ходи, щом ти е паднала в ръчичките! И кубчето на Рубик вече реди - ще си отиде детето при новите стопани направо с диплома за поне шести клас smile.gif .

#236 Потребителят е офлайн   mostly_harmless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 07:18 PM

И ние да докладваме re_037.gif

След деветдневна диария и почти ежедневни посещения в "Добро хрумване" за този период, мъниците са най-сетне наред. Понадупчиха им дупетата (и една лапа), поизтормозихме ги с някое друго хапче, но вече са съвсем добре и двете. Много игриви и ядливи, въобще като истински кучета wub.gif Сега вече гледаме да ги поохраним по-добре, че още са си кльощавки, особено Блуто, зашото тя и повръщаше, а и поизгуби апетит по едно време. Сега яде като хала де.

Та така, всичко е наред. Чакаме да мине още малко време след антибиотиците и ще ходим на ваксини.

Ето и снимки oc_171.gif
Прикачена снимка Прикачена снимка

#237 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2010 - 07:34 PM

mostly_harmless
Малки душички златни. Много ми хареса 3-тата снимка, където се чудят кой първи ще стигне до леглото ab_041.gif

Pepi71
Айя е прекрасна!

#238 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2010 - 07:37 PM

Прекрасни са! wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#239 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2010 - 08:32 PM

Абе хора, как ги правите тези снимки, бе?! Че кученцата са сладури - сладури са. Но пък чак такива снимки, те са неустоими! Не е честно!
Майтапа настрана, бебенцата са прекрасни. Радвам се, че са вече съвсем здравички. И какви са се ококорили, нищо общо няма с унилите им физиономийки, когато ги взехте. Браво на децата и на вас!
Как ви се отрази финансово "деветдневната диария"? Да помагаме ли?

#240 Потребителят е офлайн   mostly_harmless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 09:45 PM

Нали! Наистина са прекрасни smile.gif И са толкова различни по характер - Блу е много спокойна, уверена някак, един единствен път съм я чула да лае, докато Бейб джавка доста, скоклива една такава, тя милата, много драматично прие инжекциите, сигурно през две пресечки са я чули как пищи, докато Блу гък не каза. И двете са чудесни, винаги са готови да си играят, но пък ако човек в момента прави нещо друго и не може да се занимава с тях - разбират от една дума и си стоят настрани и гледат, много деликатни кученца. И са умници, преди малко за десетина минути занимания, почти се научиха да сядат по команда!

nort2005, благодаря за предложението, но засега няма нужда, справяме се smile.gif Дано това да беше, че се изтормозиха милите, такова чудо не бях виждала

pepi71, страхотна е Айя, толкова различна от измъченото кученце, което видях преди време в клиниката, браво на вас!

Стискам палци и на останалите мъници да се оправят бързо!

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни