Дете е в болница, след като го нападнало дого аржентино
Публикувано: 14 December 2009 - 07:39 PM
Мъж отглеждал 2 кучета от агресивни породи, без да ги връзва
Куче порода дого аржентино, собственост на мъж от русенското село Кривина, жестоко нахапа 9-годишно момченце.
Детето е без опасност за живота, но с множество наранявания.
20-годишният Цветлин отглежда в двора си 2 кучета от агресивни породи. Те не били вързани и нападнали детето, когато минало край къщата.
Детето било спасено от съсед, който излязъл с железен прът и разгонил кучетата.
Видео тук

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 14 December 2009 - 07:44 PM

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ - А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ !
Публикувано: 14 December 2009 - 07:52 PM

Жалко, че има хора, които разсъждават като теб. Интересно така ли ще разсъждаваш ако на мястото на това дете е твоето. Ами ако не го е ритало????

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 14 December 2009 - 09:11 PM
Публикувано: 14 December 2009 - 09:20 PM
Грешиш , хубаво е че има хора като мен и като dmst , надявам се хората които разсъждаваме трезво и обективно да семе повече....от хора които четат една новина и решеват да я постнат в някой форум и чакат злобни коментари към кучетата (било то бездомни или не) ....... Аз имам 2 кучета и пред мен са прочвявали деца жестокост към моите кучета...пред мен....което знам звучи абсурдно, но е така, докато майка му налапала фаса и седи и пие кафе с френдки....и нищо не вижда....

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ - А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ !
Публикувано: 14 December 2009 - 09:42 PM
Аз също съм съгласна с dmst, но Факт е,че кучетата са били пуснати и Факт е, че стопанина го е нямало...
Истината е някъде посредата..
Публикувано: 14 December 2009 - 10:01 PM
Аз също съм съгласна с dmst, но Факт е,че кучетата са били пуснати и Факт е, че стопанина го е нямало...
Истината е някъде посредата..
И аз съм на твоето мнение, кучетата най-често търпеливо понасят децата и точно това се питах .. къде е бил стопанина му... Имах една позната - пускаше си догото да убива котките в двора, но и ставаше "много тъжно, измитайки трупчета". (някъде около девет котки беше уморила до миналата година). И като на сън живее. Някои хора просто, въпреки че знаят, че в някои предвидими ситуации кучето им би реагирало по даден начин, пак се отнасят безотговорно ...
Публикувано: 14 December 2009 - 10:19 PM
Да не е хубаво,че детето е нахапано и лежи в болницата в момента,но това опира и да възпитанието на децата.
Много добре си спомням като бях малка ходейки по улицата как едно мангалче ръчкаше едно улично куче,което спеше между едни коли и за една бройка не му извади окото.Едно момиче около 16-17 годишно му се развика да го остави и го попита - "На теб ще ти е приятно ли така да те бутат докато спиш?" мангалчето не реагира изобщо и продължи да ръчка клучето.
Не знам колко правилно мисля в момента,но съм ставала и свидетел на още по-изродско държание към животните,кучетата,дори и от възрастни хора,а те възпитават деца.Не е нормално да ходиш по улицата и да риташ бебе куче,което не се е научило да ходи на повод,да пищи от болка и страх,а хората по улицата да го гледат как го рита и да не му обръщат внимани.
Малко се отклоних от темата,но мисля,че трябва и децата да имат правилно възпитание за да приемат животните като същества,които дишат и изпитват болка,а не да ги използват като играчки.
Публикувано: 14 December 2009 - 10:23 PM
Аз не се съмнявам че има гаменчета, които постъпват по този начин,но как така решихте, че и това дете е от тях???

www.streletz.eu
Публикувано: 14 December 2009 - 10:30 PM

Публикувано: 14 December 2009 - 10:42 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 14 December 2009 - 10:43 PM
П.с. Стопаните на животинките от тази порода да не се обиждат - Преди време приятели, отиващи там искаха да ми оставят догото си заради това, поправете ме ако греша.
Публикувано: 14 December 2009 - 10:43 PM
Писна ми вече да слушам глупости - сунльо и пунльо гледат кучета, без да полагат никакви грижи относно възпитанието и социализацията им, а после при всеки инцидент се започва все едно и също - обсъждания, дискусии и накрая го отнасят винаги съвестните и грижовни притежатели на кучета и самите кучета, които с нищо не са виновни, че техните стопани така са ги възпитали.
Крайно време е вече да се вземат някакви ефективни мерки срещу собственици на подобни кучета, за да може и бъдащите такива да имат еднои наум когато си вземат куче, особено от едрите породи или от тези с нисък праг на дразнимост.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 14 December 2009 - 10:55 PM
Писна ми вече да слушам глупости - сунльо и пунльо гледат кучета, без да полагат никакви грижи относно възпитанието и социализацията им, а после при всеки инцидент се започва все едно и също - обсъждания, дискусии и накрая го отнасят винаги съвестните и грижовни притежатели на кучета и самите кучета, които с нищо не са виновни, че техните стопани така са ги възпитали.
Крайно време е вече да се вземат някакви ефективни мерки срещу собственици на подобни кучета, за да може и бъдащите такива да имат еднои наум когато си вземат куче, особено от едрите породи или от тези с нисък праг на дразнимост.
Анджък де... Може би 2020-та ще стане

Публикувано: 14 December 2009 - 11:07 PM
Анджък де... Може би 2020-та ще стане

Забрави, 2012г свършва света ....

Направо съм изумена какви безмозъчни хорица са се навъдили в този форум

Публикувано: 14 December 2009 - 11:17 PM
Много е тъжно. Не са виновни нито децата, нито кучета - те само жертви на една безкрайно упорита неадекватност и безотговорност...
Публикувано: 14 December 2009 - 11:22 PM
Аз не се съмнявам че има гаменчета, които постъпват по този начин,но как така решихте, че и това дете е от тях???
В конкретния случай може детето с нищо да не го е предизвикало, но аз лично като развождам кучето си в парка наблюдавам абсолютно отсътствие на възпитание при децата на тема "как да се държат в присътствие на куче"

Но не всички кучета са такива по темперамент и това е нормално. Горкото дете

Дано да се оправи детенцето по-бързо

Публикувано: 14 December 2009 - 11:29 PM