Dog.bg Форуми : Дете е в болница, след като го нападнало дого аржентино

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Дете е в болница, след като го нападнало дого аржентино Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 December 2009 - 07:39 PM

Дете е в болница, след като го нападнало дого аржентино

Мъж отглеждал 2 кучета от агресивни породи, без да ги връзва

Куче порода дого аржентино, собственост на мъж от русенското село Кривина, жестоко нахапа 9-годишно момченце.

Детето е без опасност за живота, но с множество наранявания.

20-годишният Цветлин отглежда в двора си 2 кучета от агресивни породи. Те не били вързани и нападнали детето, когато минало край къщата.

Детето било спасено от съсед, който излязъл с железен прът и разгонил кучетата.

Видео тук
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#2 Потребителят е офлайн   aak1983 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 December 2009 - 07:44 PM

и какво ..... това не е ли форум за хората които обичат животните .... всеки път като видите по новините нещо подобно и не можете да сварите да пускате теми..... и какво.....ами ако лапето е дразнило кучето.....ако повечето хора които ги дават по тв новините да се жалват са предизвиквали тези животинки......??? Никой не знае какво е станало ...., лапето едва ли ще каже - ритах го и ме ухапа., нали? Никой ли от вас не е присъствал на тормозна бедни животинки от лапета и от големи мъже, аз лично съм виждала такива жестокости......сега особенно околко празници с тези бомбички....вс знаете малките момченца на кое място слагат бомбички на бездомните котенца и кученца....,нали? Хайде замислете се, може тези животни просто да се защитават от хората..... dry.gif
User's Signature

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ - А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ !

#3 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 07:52 PM

Цитат(aak1983 @ Dec 14 2009, 05:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
и какво ..... това не е ли форум за хората които обичат животните .... всеки път като видите по новините нещо подобно и не можете да сварите да пускате теми..... и какво.....ами ако лапето е дразнило кучето.....ако повечето хора които ги дават по тв новините да се жалват са предизвиквали тези животинки......??? Никой не знае какво е станало ...., лапето едва ли ще каже - ритах го и ме ухапа., нали? Никой ли от вас не е присъствал на тормозна бедни животинки от лапета и от големи мъже, аз лично съм виждала такива жестокости......сега особенно околко празници с тези бомбички....вс знаете малките момченца на кое място слагат бомбички на бездомните котенца и кученца....,нали? Хайде замислете се, може тези животни просто да се защитават от хората..... dry.gif

Жалко, че има хора, които разсъждават като теб. Интересно така ли ще разсъждаваш ако на мястото на това дете е твоето. Ами ако не го е ритало????

User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 09:11 PM

Човека много правилно си разсъждава,хората трябва да обърнат внимание на възпитанието на децата си,а не само да викат олеле след свършен факт-тук преди година две идиотите от спту-то по автотранспорт убиха пинчерчето на една баба,незнайно защо,може би защото е било мъничко и не е могло то да ги убие,а лично моето куче не обича деца,защото като малко пухкаво бебе махленските кретенчета го замерях с камъни,това не са деца това е социално зло,което от време на време си получава заслуженото!И за да не пишете ред глупости-да имам дъщеря,тя расте с животни,има си свое куче,което обича и се грижи за него,но аз никога не съм я плашила като малка,че голямото страшно куче ще я изяде,че ще се разболее от него или да иде да го ритне или удари!Кучетата са животни,те доста рядко се защитават от деца,най-често ги избягват или търпеливо ги понасят,дори ги покровителстват и защитават-за да нахапе дете догото явно е имало сериозна причина,а друг въпрос е къде е бил стопанина му по това време.

#5 Потребителят е офлайн   aak1983 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 December 2009 - 09:20 PM

Жалко, че има хора, които разсъждават като теб. Интересно така ли ще разсъждаваш ако на мястото на това дете е твоето. Ами ако не го е ритало????

Грешиш , хубаво е че има хора като мен и като dmst , надявам се хората които разсъждаваме трезво и обективно да семе повече....от хора които четат една новина и решеват да я постнат в някой форум и чакат злобни коментари към кучетата (било то бездомни или не) ....... Аз имам 2 кучета и пред мен са прочвявали деца жестокост към моите кучета...пред мен....което знам звучи абсурдно, но е така, докато майка му налапала фаса и седи и пие кафе с френдки....и нищо не вижда....
User's Signature

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ - А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ !

#6 Потребителят е офлайн   armani9208 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2009 - 09:42 PM

Кучетата са животни,те доста рядко се защитават от деца,най-често ги избягват или търпеливо ги понасят,дори ги покровителстват и защитават-за да нахапе дете догото явно е имало сериозна причина,а друг въпрос е къде е бил стопанина му по това време.

Аз също съм съгласна с dmst, но Факт е,че кучетата са били пуснати и Факт е, че стопанина го е нямало...
Истината е някъде посредата..

#7 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 10:00 PM

Истината винаги е някъде по средата,ама винаги кучетата излизат виновни!

#8 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 14 December 2009 - 10:01 PM

QUOTE (armani9208 @ Dec 14 2009, 09:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кучетата са животни,те доста рядко се защитават от деца,най-често ги избягват или търпеливо ги понасят,дори ги покровителстват и защитават-за да нахапе дете догото явно е имало сериозна причина,а друг въпрос е къде е бил стопанина му по това време.

Аз също съм съгласна с dmst, но Факт е,че кучетата са били пуснати и Факт е, че стопанина го е нямало...
Истината е някъде посредата..

И аз съм на твоето мнение, кучетата най-често търпеливо понасят децата и точно това се питах .. къде е бил стопанина му... Имах една позната - пускаше си догото да убива котките в двора, но и ставаше "много тъжно, измитайки трупчета". (някъде около девет котки беше уморила до миналата година). И като на сън живее. Някои хора просто, въпреки че знаят, че в някои предвидими ситуации кучето им би реагирало по даден начин, пак се отнасят безотговорно ...
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#9 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2009 - 10:19 PM

Все опира да стопаните и кучетата.
Да не е хубаво,че детето е нахапано и лежи в болницата в момента,но това опира и да възпитанието на децата.
Много добре си спомням като бях малка ходейки по улицата как едно мангалче ръчкаше едно улично куче,което спеше между едни коли и за една бройка не му извади окото.Едно момиче около 16-17 годишно му се развика да го остави и го попита - "На теб ще ти е приятно ли така да те бутат докато спиш?" мангалчето не реагира изобщо и продължи да ръчка клучето.
Не знам колко правилно мисля в момента,но съм ставала и свидетел на още по-изродско държание към животните,кучетата,дори и от възрастни хора,а те възпитават деца.Не е нормално да ходиш по улицата и да риташ бебе куче,което не се е научило да ходи на повод,да пищи от болка и страх,а хората по улицата да го гледат как го рита и да не му обръщат внимани.
Малко се отклоних от темата,но мисля,че трябва и децата да имат правилно възпитание за да приемат животните като същества,които дишат и изпитват болка,а не да ги използват като играчки.
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#10 Потребителят е офлайн   streletz2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 10:23 PM

Какво ви става бе хора,никъде в информацията не се споменава,че детето е закачало кучетата,а само че е минало от там!!! Не ви ли е хрумнало,че детето просто е тичало и по този начин е включило рефлекса за преследване на кучетата??? Не ви ли минава през мисълта,че именно страхът и ужасът на детето предизвиква агресията на кучетата??? И как по дяволите решихте, че то е виновно???
Аз не се съмнявам че има гаменчета, които постъпват по този начин,но как така решихте, че и това дете е от тях???
User's Signature

www.streletz.eu

#11 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2009 - 10:30 PM

Аз не говоря точно за това дете,че е провокирало кучетата като ги е закачало,а имам впредвид,че има деца,които за да се изкефят ще замерят кучето с камък за да се разлае и да оголи зъби и после ще се спукат от смях,като едно мое съседче,което се е качило до последния етаж само за да разлае кучето ми ud_009.gif
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#12 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 10:42 PM

Май слагате каруцата пред коня-не е известно по каква причина кучетата са нападнали детето.Доколкото ми е известно куче без причина не напада,камо ли дете.Нужна е вид правокация.Какво лющим тук?Кой крив,кой прав,при оскъдна информация за случилото се.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#13 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 14 December 2009 - 10:43 PM

Аз имах подобен случай като дете - хем обичам животните и съм расла с такива цял живот. Излизам пред оградата на една приятелка и кучето й щеше да ми откъсне сухожилието на крака- започна да лае, а аз се уплаших. Никога не се бях плашила дотогава от кучета, напротив - гушках ги и ги галих. Не е в децата причината. Много е естествено като човека пуска кучетата си на вратата, а детето минава покрай тях, то да почувства страх. Кучетата усещат страха, в този момент напускат тяхната територия, където е кой??! Детето. Това е достатъчно, за да тръгнат след него. Какво мислите, че става - детето е с разкъсвания по главата и не знам си още къде... А кучетата защо са без повод? Пак говорим за етика. Пит Бул и дого си тичкат "фриййй". Не искам да си представям какво ще се случи със стопанина, ако това беше в Германия. Впрочем там пит була и догото се водят "dangerous breed" и не може дори да стъпи зад грница. Т.е. забранени...

П.с. Стопаните на животинките от тази порода да не се обиждат - Преди време приятели, отиващи там искаха да ми оставят догото си заради това, поправете ме ако греша.
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#14 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 10:43 PM

Престанете с тея глупости - детето е виновно, кучето е виновно. Нито детето, нито кучето е виновно - виновен е собственикът му че не го е социализирал, че не го е вързал, че не го е обучил и каквото още искате.
Писна ми вече да слушам глупости - сунльо и пунльо гледат кучета, без да полагат никакви грижи относно възпитанието и социализацията им, а после при всеки инцидент се започва все едно и също - обсъждания, дискусии и накрая го отнасят винаги съвестните и грижовни притежатели на кучета и самите кучета, които с нищо не са виновни, че техните стопани така са ги възпитали.

Крайно време е вече да се вземат някакви ефективни мерки срещу собственици на подобни кучета, за да може и бъдащите такива да имат еднои наум когато си вземат куче, особено от едрите породи или от тези с нисък праг на дразнимост.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#15 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 December 2009 - 10:55 PM

QUOTE (vano @ Dec 14 2009, 10:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Престанете с тея глупости - детето е виновно, кучето е виновно. Нито детето, нито кучето е виновно - виновен е собственикът му че не го е социализирал, че не го е вързал, че не го е обучил и каквото още искате.
Писна ми вече да слушам глупости - сунльо и пунльо гледат кучета, без да полагат никакви грижи относно възпитанието и социализацията им, а после при всеки инцидент се започва все едно и също - обсъждания, дискусии и накрая го отнасят винаги съвестните и грижовни притежатели на кучета и самите кучета, които с нищо не са виновни, че техните стопани така са ги възпитали.

Крайно време е вече да се вземат някакви ефективни мерки срещу собственици на подобни кучета, за да може и бъдащите такива да имат еднои наум когато си вземат куче, особено от едрите породи или от тези с нисък праг на дразнимост.

Анджък де... Може би 2020-та ще стане ab_041.gif
User's Signature

~Athanna

#16 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 11:07 PM

Цитат(Athanna @ Dec 14 2009, 09:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(vano @ Dec 14 2009, 10:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Анджък де... Може би 2020-та ще стане ab_041.gif

Забрави, 2012г свършва света .... ab_041.gif

Направо съм изумена какви безмозъчни хорица са се навъдили в този форум smile.gif "лапето" дразнило кучето, лапето тичало, лапето го ритнало .... ходи се прегледай човекО!
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   slawianka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 11:17 PM

Изцяло съм съгласна с мнението на vano. От всички тези повтарящи се истории имам чувството, че повечето "собственици" изобщо не осъзнават каква огромна отговорност е "да имаш куче" - в много отношения. Лошото е, че колкото и да се говори по подобни теми, тази отговорност просто не може да се втълпи - трябва да се разбере и приеме. И не мога да разбера защо това не става - след всички трагедии, които продължават да се случват, след всички дебати, след всички опити на специалисти и на хора с опит в отглеждането и възпитанието на куче.
Много е тъжно. Не са виновни нито децата, нито кучета - те само жертви на една безкрайно упорита неадекватност и безотговорност...
User's Signature

Качена снимка

to cat around

#18 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 14 December 2009 - 11:22 PM

Цитат(streletz2009 @ Dec 14 2009, 10:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво ви става бе хора,никъде в информацията не се споменава,че детето е закачало кучетата,а само че е минало от там!!! Не ви ли е хрумнало,че детето просто е тичало и по този начин е включило рефлекса за преследване на кучетата??? Не ви ли минава през мисълта,че именно страхът и ужасът на детето предизвиква агресията на кучетата??? И как по дяволите решихте, че то е виновно???
Аз не се съмнявам че има гаменчета, които постъпват по този начин,но как така решихте, че и това дете е от тях???

В конкретния случай може детето с нищо да не го е предизвикало, но аз лично като развождам кучето си в парка наблюдавам абсолютно отсътствие на възпитание при децата на тема "как да се държат в присътствие на куче" ea_103.gif при мен се случваше няколко пъти деца да ми ритат (в буквален смисъл) кучето с крясъци и трясъци, да не говорим че постоянно размахват с пръчки, топки, пищящи играчки пред него, тичат... Добре, че моето куче няма никаква агресия и е много добре социализирано и никога няма да посегне нито към човек, нито към куче ea_103.gif
Но не всички кучета са такива по темперамент и това е нормално. Горкото дете dh_188.gif думите ни няма да му помогнат, но поне има шанс, че повече родители ще прочетат това и ще успеят да възпитават децата си с обич към животни, а не да ги плашат от "кучето дето ша та изяде ако не слушаш" dh_188.gif
Дано да се оправи детенцето по-бързо dh_188.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   streletz2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 11:23 PM

Отговора е много прост:глоби,глоби,глоби........ и т.н.Тогава може и да стигнем германците!!!
User's Signature

www.streletz.eu

#20 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2009 - 11:29 PM

Все пак искам да добавя, че не съм казала, че детето е виновно, нито пък кучето ea_103.gif просто наполедък това се случва доста често и... dh_188.gif но съм на мнение че трябва да се възпитават децата в това отношение. И кучетата, разбра се. dh_188.gif А това зависи от отговорност на стопанина, която явно не е факт в тази исория dh_188.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни