tornado
Цитат
Бих те попитал защо ти като един изявен ментор и адепт на чау-чау в България не си вземеш мечтаното родословно куче и да вземеш да направиш нещо за породата в България?
Защото, господине, вашата мечта и моя относно породата в България се разминават драстично.
Взех веднъж едно супер-болно родословно кученце, благодаря, и не искам повече. Три клиники подтвърдиха диагноза, която се предава по наследство.
Аз върху болно животно развъждането няма да градя, вече имам един вечно куц, гниещ и болнав любим куч, не ми трябва второ такова, било с родословие било без. И въпросът не е в пари, колкото и да не го проумявате този аспект. Аз от развъдчицата, която ми продаде това ми ти нещастниче стотинка не съм поискала да ми върне, но сега съжалявам че не й върнах кучето с огласка на диагнозата, както ме съветваха опитните развъдчици. Без скандали, но с огласка, още повече че малката стоя при мен само близо седмица, и бе на 2.5 месеца. А не на 5 месеца да я гледам от самото раждане.
Радвам се че я подарих - не продадох, а подарих срещу един метален лев, да е здрава като монета - на добри хора с условие да не се плоди. Виждам се с тях когато те са в София, показват ми снимки и разказват за кучето, никога не е било пускано за разплод, макар че родословието му е дълго от тук та чак до Екватор. Хората имат опит с чау, знаеха за диагнозите й, поеха лечението й а
развъдчицата беше съгласна и се радваше че й се разминава неприятната новина че й връщат кучето.
Да обяснявам ли как въпросната развъдчица ме подкокоросваше да излекувам тихомълком кученцето и да премълча за диагнозата а после да я водя по изложби и да я пускам за скачки?
Или някои други подробности ви интересуват - например как тя ме молеше да посоча за причина на връщането на кученцето "алергия" на децата ми, която те нямат към кучета? Само и само да си намери извинения за производство на своите кучила. Така че не сте точно вие този, който ще ми говори кое, как и кога НЕ съм направила.
Аз се гордея на факта че не се поддадох на молбите и омайвания на развъдчицата си и НЕ ПРОИЗВЕДОХ БОЛНИ ЖИВОТНИ. А бих могла от 2007-ма насам - нямаше и да разберете дори.
Нямам никакво намерение да правя "нещо за породата" в този смисъл за който говорите вие. Идея си нямате какви родословни кучета са ми били предлагани без условие на съвладение практически без пари само и само да ги водя по изложби. Отказвах подобни предложения защото много добре знам какво искам, а още по-добре знам какво НЕ искам да виждам назад в родословието на кученцето ми.
Не ми трябва шампион с 6 пъти оперирани очи, благодаря.