Dog.bg Форуми : Специална тема

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Специална тема

#81 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 November 2011 - 09:06 AM

Цитат

Фурия,защо ми даваш такива кофти съвети?Да продължавам комуникация и да давам шансове,че виждаш ли хората май не знаели какво са писали.

Е, защото по Скайпа звучаха съвсем нормално и отделих достатъчно време да поговоря с хората, като мислих че става дума за чисто недоразумение поради спецификата на интернет комуникация... Мислих че след този разговор вече наистина ще се видим лице в лице и ще изясним окончателно нещата, не съм и предполагала че панаира ще продължи. Имат ти телефона - ако им стиска да повторят всичките тези глупости и обвинения - да ти се обадят и да се видим. Аз обидени от изложби новобранци няма да ги гоня да дондуркам, сори, имам собствени интереси - предпочитам кучето си да го изведа сега по златната есен още веднъж, отколкото да се занимавам с клюки и клевети по твой и мой адрес. Гнус.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#82 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 09:40 AM

Здравейте!
Ако в България имаше по 15-20 родословни чау на изложба, както е на Запад, не знам колко мегабайти от форума биха отишли за подобни ненужни спорове.
Жалко е, че сме трима човека на кръст с 5 кучета и няма разбирателство и съгласие и си правим бури в чаша вода....Ако страничен човек, любител на породата чете това би бил луд да си вземе родословно чау и да се вкара в този "страшен филм".
Както и да е, дано да се видите на кафе или на пица и да си поговорите човешки, да се разберете и да очертаете приоритетите си.Ще ви бъде трудно в следващите години да развивате породата, ако не го направите.След година Торнадо минава към ветерани, Лаурентина е на 5 години...Аз не зная дали ще продължа с тази дейност, не че съм свършил кой знае какво, но се опитах.Помислете вие какво може да направите за чау в България и дали може сам човек да направи нещо.От личен опит ви казвам, че граничи с невъзможното.А вие имате млади и обещаващи кучета, които един ден може би ще трябва да кръстосате, но поради лична неприрязън не бихте сторили. И къде остава породата?
User's Signature

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07

#83 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 November 2011 - 10:58 AM

tornado
Абсолютно правилен въпрос в края на постинга, браво. И съм виждала на Евразия както обидени, плюещи по стопани и кучета взели първо място и съскащи че всчко е купено-продадено, така и добронамерени хора, подаващи ръка на съперника и казващи "Честито, браво!". Защото знаят - днес ти си на второ място - утре със същия конкурент може да си на първо, няма място за обиди и гнусни предположения или претенции. Със съдия говорила била, мче ако човек обикаля по изложби непрекъснато да сиди в ъгъла и да не смее да говори изобщо от параноята да не се изтълкува поведението му неправилно? що за глупости са това, къде отива удоволствието от изложбата, от това да се видиш с приятели и познати, да потърсиш мнението на специалисти и извън ринга в личен разговор? Аз напротив гледах как развъдчици с известни кучета след даденото описание и отсъждане идват при експерта и задават доуточняващи въпроси, а когато вече се познават със съдията - поздравяват и разменят няколко реплики преди ринга. Това не е странно или погрешно - хората се познават, няма да се правят на темерути от параноята някой нещо там да не си помисли. Виждала съм и шампиони които са свалени от ринга в нашата порода точно поради недоверчивото си държание, но развъдчика не е правил истерия от това - това са животни в крайна сметка, не са плюшени играчки, може да са уморени от път, примерно - случва се.
Човек просто не трябва да търси под вола теле според мен. Аз лично за този тип който търся съм предварително готова да отнеса куп оплювания от страната на другите стопани, от сега се подготвям морално:-)))) Защото както гледам ще е неизбежно :ab_041:
User's Signature

#84 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 15 November 2011 - 08:19 PM

Показване на мнениетоtornado, в 15 November 2011 - 07:40 AM, написа:

Здравейте!
Ако в България имаше по 15-20 родословни чау на изложба, както е на Запад, не знам колко мегабайти от форума биха отишли за подобни ненужни спорове.
Жалко е, че сме трима човека на кръст с 5 кучета и няма разбирателство и съгласие и си правим бури в чаша вода....Ако страничен човек, любител на породата чете това би бил луд да си вземе родословно чау и да се вкара в този "страшен филм".
Както и да е, дано да се видите на кафе или на пица и да си поговорите човешки, да се разберете и да очертаете приоритетите си.Ще ви бъде трудно в следващите години да развивате породата, ако не го направите.След година Торнадо минава към ветерани, Лаурентина е на 5 години...Аз не зная дали ще продължа с тази дейност, не че съм свършил кой знае какво, но се опитах.Помислете вие какво може да направите за чау в България и дали може сам човек да направи нещо.От личен опит ви казвам, че граничи с невъзможното.А вие имате млади и обещаващи кучета, които един ден може би ще трябва да кръстосате, но поради лична неприрязън не бихте сторили. И къде остава породата?

Изпревари ме, и аз като страничен любител на породата исках да напиша почти същото. Отстрани изглежда ужасно,повярвайте!!!! Спора е безмислен!!!
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#85 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 08:32 PM

:ba_025:
User's Signature

www.chowchowbg.com

#86 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 08:19 PM

Темата за цветовете е доста обширна и не е на първо място в задачата на истинско развъждане. По цвета на козината и дължината й се ориентират лаиците: ауууу, крем, ауууу, смуф. Аууууу мъжко и женско с родословие - аре да плодим.

Човек, който се интересува от ЗДРАВЕТО на една порода първо гледа родословието на родителите, предците назад, анатомия, глава, пропорции, движения. И знае стандарта наизуст. А пък окраската - особено рецесивна такава - много внимателно преценява.
така че аз не мога да го проумея това желание да се нашарят всичките окраски в България, та ние тук не избираме килим според цвета на пердета, а говорим за развитието на породата, което означава не количество, а качество.

За това смятам че Люси много правилно гледа и разсъждава относно

Цитат

много добре знам каква линия искам да градя. Цветовете се докарват в последствие.

По-добре малкото червени или черни кучета с отлично здраве, анатомия, породни движения и поведение, отколкото сума ти шарени окраски с три порока само в едната глава.

Цитат

сега точно търся дом за мъжио бебе на 7 месеца изоставено от собственичката си
- приемен дом е от мен. Няма да стои дълго при нас: бебе на 7 месеца - ще замине като топъл хляб.
User's Signature

#87 Потребителят е офлайн   Имаме мечка вкъщи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:чау-чау , пътешествия , кулинария и др.

Публикувано: 28 February 2012 - 09:18 PM

Цитат

Темата за цветовете е доста обширна и не е на първо място в задачата на истинско развъждане. По цвета на козината и дължината й се ориентират лаиците: ауууу, крем, ауууу, смуф. Аууууу мъжко и женско с родословие - аре да плодим.

Човек, който се интересува от ЗДРАВЕТО на една порода първо гледа родословието на родителите, предците назад, анатомия, глава, пропорции, движения. И знае стандарта наизуст. А пък окраската - особено рецесивна такава - много внимателно преценява.
така че аз не мога да го проумея това желание да се нашарят всичките окраски в България, та ние тук не избираме килим според цвета на пердета, а говорим за развитието на породата, което означава не количество, а качество.

На разбирам какви са ти проблемите, а те явно са много, но просто се замисли какво пишеш най-накрая! Няма да влизам пак в конфронтации с теб, или който и да е- просто няма смисъл!Нито мисля да се оправдавам за каквото и да било!!! Ясно ли е? Ти като гледаш родословие и т.н какво си направила по-точно по въпроса за развитието на породата? Беше вкарвала някакво куче някога си...какъв цвят беше, какво стана с него като си гледала толкова много? А другото ти куче от къде е? ААА от зоомагазин, дето само спамиш наляво-надясно, да не се купуват импулсивно кучета ала-бала! Не се занимавай с нас и не обръщай внимание на нашия пъпи мил! Нали така беше?
Не искам да коментирам всички твои противоречиви изказвания в този форум, а и не само тук!Говорили сме и сме коментирали с който трябва и всеки знае какво говориш и за кои или по-точно чии кучета! Доста постове ти игнорирах с мълчание, ама твоето прекрачва всякакви граници!Уж идеята беше да се стимулира породното развъждане, да има кучета с родословие и т.н. и какво стана накрая...вече има такива, но те се оплюват !! :eg_033:
И така да питам най-накрая аз кой аджеба може да плоди? Кой има това право? надявам се Фурия да каже най-накрая!какви са изискванията? какви кучета трябва да има бъдещият развъдник и развъдчик?каква линия, какви цветове,к аква дължина на косъма?Какви ПОЗНАНИЯ?!аз като един лаик се сещам само за изисквания от страна на БРФК и на ФЦИ и не помня да се споменава нещо за типове, окраски и дължина на косъма! И дали някой ще ми каже , че плодовете на нашето бъдещо развъждане не струват изооообщо не ми пука!
И така аз много се радвам за кучето на Люси , да е живо и здраво! Но нека да попитам след като толкова се интересувате и гледате родословия и поколения, знаете ли, че в България има полусестра на Кисс? Дам има има от същият баща е и е със степен на тазобедрена дисплазия "Д" и куп други здравословни проблеми!
Ноооо както и да е, Аури е здрава Благодаря на Ангел за страхотното куче с невероятен характер), надявам се и Дончо...и така керванът си върви, пък кучетата нека да си лаят!
User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 29 February 2012 - 12:22 AM

svetamops, totschica

Много ви благодаря. След около два месеца ще видите малкото съкровище. Сега дивее и е голяма сладурана,само е за гушкане,но пък няма ваксини за това ще и се размине на първо време.

Така ,знам че в БГ има полу сестра на Симон. Знам обаче и мнението на водещи развъдчици като например, Тизиана и Максимилиано Капри, собственици на толкова обсъжданият скоро време Развъдник Леони Империяли. Те имат съвместни кучета, и сигурно са по глупави от мен.Да си прецакват дълго граденото с много труд име. А и не само Те. Знам за поколенията му и за това че 99 процента всичко е по Германия, Щатите, Италия и куп още държави. Доказал се мъжкар на световно ниво,не на селски изложби само за оценка зада се включи в развъдна дейност, на който могат да завидят мнозина.Производител желан от редица водещи развъдчици в цял свят. Знам и че Фей му е внучка и много добре я виждам как е . Също че и повечето е природа и късмет.

Имаме мечка вкъщи

Ако не се лъжа щот сега не съм в кондиция , ти самата ми сподели,че от развъдника на Дончо се родило кучило с най тежка форма на дисплазия, при условие че родителите били чисти. На това му викам природа, и тя преценява.

Сега, аз нося отговорността за моите кучета, както вие за вашите. Преценявам внимателно постъпките си ,къде правилни къде не, това е мой проблем, не чужд. Целта ми е не да плодя количество , а качество.За да се развива,не да се множи количествено породата, двете неща са коренно различни. Но за това времето ще покаже.

Същото важи и за всички с родословни кучета тук. Всеки си преценява постъпките и си носи отговорността. Съдиите оценяват, а хората преценяват, кой крив кой прав. И за това пак времето ще покаже. Важно е всички обаче да гледаме адекватно на нещата, не емоционално. Без така наречената развъдна слепота. Това важи за всички ни.

ОТ ТОВА ЗАВИСИ ЛЮБИМАТА НИ ПОРОДА. И каквато основа положим, такава ще върви за напред. Все още няма никаква основа. Не се заблуждавайте.

На мен обаче ми писна от всичките тези разправии.А и когато давате примери,правете го с вашите кучета, не намесвайте моите.За които колкото и да не ви се вярва почти не знаете нищо. Даже е смешно в очите на другите, шепа хора да си вадят очите. И колкото и да не ми се иска скоро ще се наложи да взема мерки.

И за да се развеселя ето ви снимка на моето съкровище как се фръцка пред брат си. Който заминава другата седмица в Германия.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#89 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 06:37 AM

IA---

Цитат

шепа хора да си вадят очите.

Оооо, няма такова нещо - един единствен човек се мъчи със събиране на клюки, лъжи, клевети и интриги да принизи до нивото си шепа народ. Аз въпросния човек изобщо не го отразявам - задължително във всяка една порода има един такъв. Убедих се с години обикаляне по изложби в това.
Ричард Бючъмп, кинолог и съдия с над 35-годишен стаж много добре го е казал през още 1987-ма в интервюто си с Джен Фергюс:

Цитат

Бих ви посъветвал да купувате първото си кученце след като вие две-три години внимателно следите цялата порода. Не да купувате, а само да наблюдавате. Да четете, да гледате и да слушате особено новобранците в породата трябва да си държат устата затворена и да слушат. Човек, получил първите си две-три титли или получил първият си шампион, си мисли че знае всичко. Истината е в това, че малко ще са хората, които разбират по-малко от този новоизлюпен познавач, когото понякога ти се иска да го затвориш в някоя тоалетна, само и само да млъкне.

и

Цитат

Както казах предисторията трябва да е дълга. Първо трябва да имате знанията за породата и да познавате стандарта й. Вие сте длъжен да имате представа каква трябва да е породата в бъдещето и какво да правите с потомството, което в крайна сметка ще имате. За да узнаете това, трябва да мине доста време, през което вие ще се учите на различни неща.

Относно въпросния мъжкар - аз просто се изумявам като чета някои реплики тук. Че този мъжкар да не го е произвел сам кученце с дисплазия? Или се е клонирал? Или майката и производителите назад в родословието й нямат нищо общо с дадено кученце? Явно не го е раждала майката, бащата сам го е произвел, чрез калем или фиданка, няма начин. Люси, казах ти като четохме родословието назад, ама много назад, на едно женско куче - ето там има един мъжкар, който... По-нататък знаеш.
За това като се твърди че даден конкретен мъжкар дава дисплазни кучила, човек трябва да разполага с факти, а не клюки и слухове.

Бючъмп относно лейди-дракони и мъжкар-производител:

Цитат

Вие по никакъв начин не можете да убедите лейди-дракони. Няма значение какво е постигнал вашия производител и колк прекрасен е той, вие непрекъснато ще се сблъсквате с тези претенции. Производительт може да получи добра дума от тях само след смъртта си. Тогава той автоматично ще мине от персона нон грата в светец. Не бива да очаквате публични овации преди този тъжен момент тогава те ще дойдат и ще ви кажат: О, чухме че сте изгубили вашият прекрасен Рекс, та той винаги ни беше любимец. И това ще са същите онези хора, които през целият живот на вашето куче като през ад са ви накарали да преминете всичките тези петте смъртни теста. Ако сте готови да приемете този факт и продължавате да искате да имате свой собствен мъжкар-производител, остава само да ви пожелая късмет.

Някои неща оттогава насам не са се променили, както виждаш.
Я да дам и линк към интервюто му, има директна връзка с темата относно родословните кучета:
За малките кученца: http://forum.dog.bg/...?showtopic=1952
За женските: http://forum.dog.bg/...?showtopic=1991
За мъжките: http://forum.dog.bg/...?showtopic=1947

Така че "лейди-дракони", както правилно формулирал Бючъмп, да плюят и да съскат. А ти се залавяй за работа.

И дай инфо за 7-месечното момче, кога ще го взимаме, кога ще го докарам у нас, готови сме за временен дом, знаеш.
User's Signature

#90 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 02:48 PM

Людмила честито, каква приятна изненада!Кученцето изглажда страхотно, дано да се развие като здраво и хубаво чау!Добре е че има хора като теб, които инвестират сериозни средства и имат желание да се развива породата в България!Родителите са перфектни, вярно е, че Симон има кучило от кучката Боярина Сибири от развъдника "Из дома генерала" от същия град, от което кучило за съжаление в България дойде болната от степен Д на тазобедрена дисплазия Любов из дома Генерала.От 6-тия си месец тя е на обезболяващи и ще бъде така до края на живота си.Не е прецедент от напълно здрави родители да роди болно кученце, дано всичко да бъде наред с Кис.Божа работа е.

Искам да използвам този пост да питам понеже научих , че съм допуснал много и ужасно непоправими грешки в моята дейност с чау, бихте ли били така любезни да ми ги посочите, за да може аудиторията на този форум да се запознае с тях и да не ги допуска?Въпроса е към Людмила, Фурия и всички които смятат че съм допуснал огромни грешки?Спрямо какво и кого, кой правилник, кое медицинско изискване съм допуснал грешки?

Фурия постнала си чудесни линкове.В единия се казва че човек трябва да се огледа 2-3 години преди да си вземе мечтаното кученце, съгласен съм.При теб тези години може би са 7-8.Бих те попитал защо ти като един изявен ментор и адепт на чау-чау в България не си вземеш мечтаното родословно куче и да вземеш да направиш нещо за породата в България?Освен писането в този форум.То май не помага особено?Дори напротив - от 30-40 човека тук преди 5-6 години, сега сме 5.
Не ми се пише повече, обичам много жените, но в този форум всичките отрицателни черти на "нежния" пол са налице, че и отгоре.
User's Signature

www.chowchowbg.com

#91 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 03:03 PM

tornado

Цитат

Бих те попитал защо ти като един изявен ментор и адепт на чау-чау в България не си вземеш мечтаното родословно куче и да вземеш да направиш нещо за породата в България?

Защото, господине, вашата мечта и моя относно породата в България се разминават драстично.

Взех веднъж едно супер-болно родословно кученце, благодаря, и не искам повече. Три клиники подтвърдиха диагноза, която се предава по наследство.
Аз върху болно животно развъждането няма да градя, вече имам един вечно куц, гниещ и болнав любим куч, не ми трябва второ такова, било с родословие било без. И въпросът не е в пари, колкото и да не го проумявате този аспект. Аз от развъдчицата, която ми продаде това ми ти нещастниче стотинка не съм поискала да ми върне, но сега съжалявам че не й върнах кучето с огласка на диагнозата, както ме съветваха опитните развъдчици. Без скандали, но с огласка, още повече че малката стоя при мен само близо седмица, и бе на 2.5 месеца. А не на 5 месеца да я гледам от самото раждане.
Радвам се че я подарих - не продадох, а подарих срещу един метален лев, да е здрава като монета - на добри хора с условие да не се плоди. Виждам се с тях когато те са в София, показват ми снимки и разказват за кучето, никога не е било пускано за разплод, макар че родословието му е дълго от тук та чак до Екватор. Хората имат опит с чау, знаеха за диагнозите й, поеха лечението й а развъдчицата беше съгласна и се радваше че й се разминава неприятната новина че й връщат кучето.
Да обяснявам ли как въпросната развъдчица ме подкокоросваше да излекувам тихомълком кученцето и да премълча за диагнозата а после да я водя по изложби и да я пускам за скачки?
Или някои други подробности ви интересуват - например как тя ме молеше да посоча за причина на връщането на кученцето "алергия" на децата ми, която те нямат към кучета? Само и само да си намери извинения за производство на своите кучила. Така че не сте точно вие този, който ще ми говори кое, как и кога НЕ съм направила.

Аз се гордея на факта че не се поддадох на молбите и омайвания на развъдчицата си и НЕ ПРОИЗВЕДОХ БОЛНИ ЖИВОТНИ. А бих могла от 2007-ма насам - нямаше и да разберете дори.

Нямам никакво намерение да правя "нещо за породата" в този смисъл за който говорите вие. Идея си нямате какви родословни кучета са ми били предлагани без условие на съвладение практически без пари само и само да ги водя по изложби. Отказвах подобни предложения защото много добре знам какво искам, а още по-добре знам какво НЕ искам да виждам назад в родословието на кученцето ми.

Не ми трябва шампион с 6 пъти оперирани очи, благодаря.
User's Signature

#92 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 February 2012 - 04:15 PM

Мечонка, благодаря ти! Тя много ме радва! Страхотна сладуркаКачена снимка

Като сме почнали да си пишем на имена.

Имаме мечка вкъщи

Елена, така ли според твоите думи, ти приемаш градивна критика? И не се занимаваш със интриги? Тъй като ти ме увери ,че искаш да си говорим за неща които теб лично те интересуват, не мен. Щот аз ти подхвърлих нещо, за да преценя как наистина може да се говори с теб, и стана поредната простотия.Отново. И да си кажа чесно щях да се учудя ,ако не беше.Съдей по всичко от началото.

Да правилно ми е решението да съм до тук и да избягвам контакти. Фактите го показват. Откакто си тук, всяка тема е така. Все някой те обидил, все нещо не ти харесва, точно на теб.Трябва ли сега и аз да изпиша фермани ,ти какво си казала и за кого. Не знам каква ти е целта, но постигна страхотни успехи..... и не само тук, и сега....
Но пък аз сам до тукКачена снимка

Кой бил с фалшиви родословия. Кой продавал дисплазни. Кой си уреждал титлите. Какви са чуждите кучета, не виждаш ли вашите, чуждите. Кой кво казал и за кого . Колко не сме доволни от всичко и всеки. Айде аман вече с тази толерантност, и то в името на какво, на нищо.Всеки път да си затварям очите ми писна.

tornado

Ангеле, радвам се че ти харесва малкатаКачена снимка но нещо вече не го приемам на сериозно.Качена снимка
На въпроса ти.

Да казах че си допуснал грешки.Аз си заставам зад думите. Всеки от нас може да го направи. И го прави по една или друга причина.
Заплоди два различни типа кучета без да предвидиш резултата. Ако чакате обаче да ги коментирам, както правите вие с моите. Това няма да стане.Оставам това на другите хора и съдии, въпреки, че мога да изпиша фермани. От моята гледна точка, както провите вие от вашата.
Разбирам обаче,че като вече не сте единствени, ви пречи на спокойствието.
Но не ме забърквайте във вашите филми. Не ми коментирайте кучетата. Давайте примери с вашите перфектни, те са ви пред очите.
Да сбърках вчера, че от на Дончо развъдника се е родило цяло кучило дисплазни. Било е на Лаура, от чисти родители. За това какво ще реши природата за моите, касае само мен, не вас. Аз нося отговорността за моите, вие за вашите. Този лаф за жените, на мен ми е смешен.Водя курсове не само по фън шуй, а и с различни психолози от чужбина и знам на какво сте способни. Ти като си мъж що се вързваш на женски капризи. А и питай Елена ,тя какви забележки има към теб. На нея си дал куче, не на мен. Не си ли се замислял щом се пишат постоянни простотии и иска постоянно чуждо мнение, и това я вълнува, нещо не и харесва?. Май трябва вие по между си да си поговорите, искрено, не да замествате хората във вашите неща. Кучетата,ти си ги произвел тя си е купила. Тук работа между вас, няма никой от нас.

Хората с дисплазната женска, защо изобщо са я купили болна? Защо не са я върнали, веднага? Къде са им документите, удостоверяващи произхода? И защо бе аджеба изобщо ги замесвате, в примери които лично не касаят вас и ваши кучета?

Р.Р. За това, че много хора не пишат тук, това не значи не се не подържа връзка с повечето от тях. Говоря за себе си. Въпрос на желание.Някой просто не им се занимава, не че има някаква причина, точно. Други естесвено си имат така.

#93 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 05:09 PM

...Интересно, а Елена Покиньчереда от Чау-Дален знае ли че българските й "колеги" упрекват точно Симон в производство на дисплазни кученца?
Люси, да взема да преведа всичките тези подмятания по негов адрес на руски и да ги пратиш на развъдчицата да бъде информирана какви неща се говорят по негов адрес.
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 February 2012 - 05:16 PM

Ми като се замисля ще стане голям фурор. Щот тя е сериозен човек и няма да остави нещата така.Клевета за доказал се разплодник цял свят, не е шега. Може и да си търси правата през ФЦИ. И не само тя защото има доста развъдници които са градили основа точно върху тази кръвна линия.
Ехе отново може да станем за смях. Суперско, та даже не само тук, ами и по светаКачена снимка

На мен друго ми е интересно. В чии задни места бъркам всеки път като си представя резултатите и кучетата? Чия глава не може да заспи? Чии интереси толкова засегнах? И каквиКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#95 Потребителят е офлайн   dragomira Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 29 February 2012 - 07:50 PM

ИА, да ти е честито съкровището! Дано ви донесе много радост!

А относно последните писания... Мислех да не се намесвам, но просто съм изумена до какво може да доведе едно недоразумение!

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 February 2012 - 05:09 PM, написа:

...Интересно, а Елена Покиньчереда от Чау-Дален знае ли че българските й "колеги" упрекват точно Симон в производство на дисплазни кученца?
Люси, да взема да преведа всичките тези подмятания по негов адрес на руски и да ги пратиш на развъдчицата да бъде информирана какви неща се говорят по негов адрес.

Не виждам някъде из постовете бащата на това прекрасно, малко кученце да е упрекнат в каквото и да е и да са подценени качествата му! Това което е казано за въпросното поколение с дисплазия, в което той има участие, е по съвсем друг повод. Ако бяхте вникнали малко по-дълбоко в конкретиката, не се бяхте втурнали импулсивно да съскате една срещу друга щяхте да разберете какво имам в предвид. Целта на форума не е ли хората, обичащи породата да си помагат, да се подкрепят и да се опитат ЗАЕДНО и в България най-накрая да създадат и изградят нещо стойностно ?!

#96 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 08:20 PM

dragomira

Цитат

Целта на форума не е ли хората, обичащи породата да си помагат, да се подкрепят и да се опитат ЗАЕДНО и в България най-накрая да създадат и изградят нещо стойностно ?!

О, благодаря че ме светнахте за целта на форума. Какво ли щях да правя без вас!? Да ви напомня - чрез лъжи, клюки, интриги, клевети нищо стойностно не може да се изгради. Ако бяхте вникнали маааалко повече в контекста вместо да се хвърляте да защитавате определени хора - щяхте да го проумеете.
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 08:48 PM

Привет отново!
Фурия, съжалявам за лошия ти късмет с това кученце!Явно така е било писано.
Людмила, скрупулите ви по отношение на кръстосване на смуф с дългокосместо не ги разбирам, това е практика на много доказани развъдници и не е никакъв проблем и против никакъв правилник.Резултатите са чудесни и отзивите са от хора, чието мнение високо ценя.
Точно аз никога не съм говорил против ничий кучета и никога не съм участвал в интриги, върнете постовете до времето, в което станах член на този форум.
Относно Любов из дома Генерала, дисплазията е доказан факт с 5 рентгенови снимки направени с упойка в Стара Загора, а дали идва от Симон или от майката или от прадядо пет поколения назад никой не може да каже.Нито вие, нито" Чау Дален", нито" Из Дома генерала".Пишете им, питайте ги, пишете и на ФЦИ и разкажете историята на Любов нека от централата да отсъдят кой е виновен.
Не виждам смисъл да участвам повече в този форум.Не ми се занимава с глупости.Ще помоля Нанко да деактивира или спре профила ми.Не ме търсете по скайпове, телефони и фейсбуци.Не мисля че дължа на някого нещо тук.
Желая ви успех!
User's Signature

www.chowchowbg.com

#98 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 08:58 PM

Показване на мнениетоtornado, в 29 February 2012 - 06:48 PM, написа:

Относно Любов из дома Генерала, дисплазията е доказан факт с 5 рентгенови снимки направени с упойка в Стара Загора, а дали идва от Симон или от майката или от прадядо пет поколения назад никой не може да каже.Нито вие, нито" Чау Дален", нито" Из Дома генерала".

Точно така. И беше изключително гнусно че кученцето с тази тежка форма на дисплазия се споменава единствено с името на бащата, като буквално преди два дни е докарано бебе от същия баща. Голяма "честитка" за добре дошла на бебето, няма що.

Отвратителна история. Не помня вашите кученца да са били посрещнати така във форума.

Относно кученцето за което говорих - аз не съжалявам. Просто сега бягам далеч като видя назад в родословията заглавието на този развъдник. Опита беше безценен, така че не напразно съм без родословно куче - определено не е поради липса на пари. Просто повече няма да позволя да ми пробутат какво ли не под заглавието "шоу-класа". Мерси. Предпочитам да не направя нищо, отколкото да плодя инвалиди.
Това е моята позиция като на стопанка на инвалид.
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 February 2012 - 09:23 PM

сесе, радвам се че ти харесава и тази сладуркаКачена снимка ще я намачкаш обещавам

Показване на мнениетоdragomira, в 29 February 2012 - 07:50 PM, написа:

Целта на форума не е ли хората, обичащи породата да си помагат, да се подкрепят и да се опитат ЗАЕДНО и в България най-накрая да създадат и изградят нещо стойностно ?!

Драгомира, благодаря и на теб. Но моля те отговори ми. Ти къде видя някой да се подкрепя и да прави нещо заедно?. Що не използваш търсачка, пък да прочетеш постовете назад. Виж от къде тръгват разправиите и колко пъти аз обявявам нещо и то се опорочава . Нещо ми писна да си затварям очите. Аз обаче мисля ,че си умна жена и може да прецениш сама нещата.Качена снимка

tornado

Недей така, ще ме разплачеш. Много интересно, от месеци се варя в интриги и упреци от твои купувачи.Включително и какво ти си казал. Говори ли сме не веднъж. Ти сам си казвал да не обръщам внимание щот била млада и...И когато на човек просто му писва да го коментирате,щот те са твоето лице, а и ти се обърна с въпрос към мен, се фръцкаш точно като жените дето много ги обичаш. Така да сме точни.Аз не съм казала никъде,че не трябва да се запложда смуф и дългокосместо чау, а че кучетата са различен тип, и не може да се гарантира какво качество ще излезе. Което също не коментирам. А и си е твоя работа.И това са много различни неща.Но ти вероятно знаеш. Относно това дали ще пишеш тук, решението е твое. Аз не мога да го променя.

Р.Р. много интересно как може някой да си позволява да коментира постоянно друг, жалко ,ниско и долно.Явно друга работа си няма и му идва от вътре.
Пък за кучето Любов из дома Генерала нали не е ваше, що го кометирате.

#100 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 09:44 PM

IA---

Цитат

Аз не съм казала никъде,че не трябва да се запложда смуф и дългокосместо чау, а че кучетата са различен тип,

Той изобщо не разбра за какво му говориш.
Ти говориш за различен тип кучета - а той го разбира като за дълга козината и смуфове.

Господи, и тези хора си регистрират приставките.

Мъъъъкаааааааааааа....................

Вижте какво, ентузиасти на размножаването на родословните мъжки и женски, ще ви кажа следното: мъжко с родословие + женско с родословие НЕ Е РАЗВЪЖДАНЕ.

Развъждането и селекция на кучета е един вид зоотехническа дейност, целяща подобряване на всяко следващо поколение или поне задържането на определено ниво без деградация на кучила като цяло. Я да се огледаме - кой от тук присътстващите разсъждава за породата? ще се съберем пет души на кръст, останалите искат само да плодят кучила и не ги е еня за нищо друго.
Писано преписано, говорено преговорено, обяснявано преобяснявано - омръзна ми от 2004-та да се въртя в този безумен кръг, обяснявайки най-елементарни неща. Че родословието не е гаранция за качеството. Че далеч не всяко родословно куче трябва да дава поколение. Че дори не всеки шампион трябва да дава поколение. Че и без това горката ни порода е потънала в куп болести, така че към закупуването към куче за разплод трябва да се подхожда много внимателно с готовност за отбраковка.
Абе просто ми писна да преливам от пусто в празно.

Господи, слез и си прибери верисиите. Горката ни порода.
User's Signature

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема