- (11 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Представяне Кой какъв е и от къде е дошъл...
Публикувано: 17 December 2009 - 03:12 PM
Подхвърлена от съседи на стълбището, Лара открива отворена врата и намира нас. Имаше си и нашийник, но стопани не намерихме. Сега е моето любимо същество и част от семейството ми. Висока е 55 см. и тежи 20кг.
Публикувано: 17 December 2009 - 04:26 PM
Щастлива съм, че е до мен и зная, че точно тя успя да открадне сърцето ми. Бъди ми живо и здраво диване прекрасно!
We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 17 December 2009 - 08:18 PM
lilia9532 Намалих ти снимката, че беше огромна и много бави, занапред, моля, качвай по-малки снимки - а ако имаш нужда от помощ ми пиши на лични, ще ти предложа няколко лесни начина :)
Публикувано: 25 December 2009 - 07:49 PM
Собствениците на родителите казват, че майката мък е смесица от пекинез и японски хин (което хич не ми се вярва...).
Както и да е! Приятелят ми като я видя и се влюби в нея. Взе я за 10 лева, защото не било хубаво да се подарява куче... Дори и една стотинка да дадеш, но да знаеш, че ще ти е живо и здраво... Дано да продължава така още дълги години!!!
В момента е на годинка и 9 месеца и съжителства с болонка на 13 години (вече почти напълно ослепяла), две морски свинчета и хамстер. Преди имаше за съквартиранти и две птички (мисля Неразделки), но изяде едното птиче и другото умря след време...
В общи линий е голям дивак, ама наистина голям! Пълна е с енергия... когато Джеси (болонката) и изяде храната тя идва при нас- човеците и започва да скимти и да пуска сълзи (знае как да борави с Драмата ). Иии... постоянно мрънка и си говори нещо, все е недоволна. НО като цяло е една малка ГушлиВка
Публикувано: 30 December 2009 - 11:06 AM
осиновен чрез бездом.инфо.. малтретиран и изхвърлен от първоначалните си стопани (по неизвестни причини), асоциален, наплашен и изключително недоверчив..
сега е едно добро и (относително) послушно щастливо куче.. вече сме заедно3 години...
Публикувано: 30 December 2009 - 03:38 PM
Взехме я на 5 месеца.
Сега тежи 14 кг. и е висока 32 см.
Публикувано: 30 December 2009 - 03:54 PM
Първата - Ася, донесена ми е точно 29 дни след като погребахме първото ми куче. Уж съм я взела само за събота и неделя. Ама то беше толкова мъничко, бълхясало, с рани по гърба, глисти ..... Някой е оставил кашонче с четири кученца на около 3 седмици на главния площад, на слънце в страшни жеги. Та две от кученцата не дочакали, едното някой уж го е взел, а Ася ми донесе една жена, с молба да я приютя точно за два дни. И ето, че станали три години и половина откакто е с нас Щяха да я вземат на някаква пречиствателна станция, където постоянно тровели кучета.
Обещах на мъжа ми, че ще я дам в понеделник, но като дойде човека да я вземе и каза - хвърли го там, отзад в колата .... А тя едва започа да яде, след 60-та бълха не ги броихме, обезпаразитихме я. Само я притиснах и казах "не, няма, не сега" и си тръгнах.
Втората - Герда.
От срещата ми с нея датира и първия ми пост в този форум :)
Слагам няколко снимки и на двете (малко се увлякох)
Публикувано: 30 December 2009 - 04:39 PM
Публикувано: 02 January 2010 - 04:26 PM
това са Кари и Роза. И двете са без родословие. Получих го като подарък от съдбата.
В моето ново семейство всички домашни любимци са били прибирани от улицата. Когато станах член на това семейство имаше котарак, с който се "сдушихме" само за 2 седмици, въпреки опасенията на приятеля ми. За съжаление котарака се измъкна, и повече не се появи. И така почти година. Месеци след това паничката му си седеше на мястото... Май всички го приехме не много добре.
Кучето се появи тази пролет, в края на май. На едната снимка е само месец след като дойде у дома. Седмици наред бях пилила на половинката да си вземем "нещо". Той само казваше " не бързай". Даже бях гледала обявите за кучета водачи, които се дават за гледане докато навършат година... Мернах го докато отивахме една сутрин на работа, на ръба бордюра на една улица в квартала, и ми се стори, че лае. На другата вечер го чух отново, ту по-близо до блока ни, ту по-далече: търчеше нагоре надолу по улицата и ту скимтеше, ту лаеше. Издържах точно 2 часа да го слушам така, накрая се обадих на мъжа ми, че слизам да го търся из тревата, а той ако може да излезе от работа, да идва да помага. Намерих я лесно, само я гушнах, и тя заспа в ръцете ми. Тъкмо се събираше в двете ми шепи. Когато 15 мин. по-късно се появи половинката, тя си спеше кротичко в мен. Купихме мляко от близкия денонощен, прибрахме се, изкъпахме я, и той се върна на работа, а аз я нахраних и сложих да спи... Честно казано, очаквах, че свекърва ми ще изхвърли и мен и кучето :) Но не стана така.
На другия ден мъжът ми я заведе на ветеринар, а същата вечер аз разбрах, че вече съм безработна...
Мисля си, че ако не беше Карито, надали щях да го понеса толкова добре.
Според вета кучето беше най-много на месец и половина. А според мен го бяха изхвърлили, защото вече си имаше хигиенни навици. Или просто си беше умничка. И вече 7 месеца е у дома. Стана страхотно, голямо куче, което лае та се скъсва, щом хора които не живеят във входа минават по стълбите. Умира да играе с деца, само че е много голяма, и по-скоро ги плаши, така че не я оставям никога пусната. От време на време ни се измъква от душача ( без него няма усмиряване), и още не съм схванала как го прави този номер, лисичката му с лисичка... От 1-я ден в който се озова у дома, е винаги с нас, където и да ходим и независимо колко ще се бавим; лежи си кротко в колата и ни чака.
Котката също дойде у дома случайно. Тя е морска котка :) . Намерихме я в полето това лято, като се прибирахме едн а нощ. Бяхме я заслепили с фаровете. Като слязох от колата, се оказа котенце, което се събра само в едната ми шепа, и направо се вкопчи в мен, измършавяло и мяукащо. Взехме го не без уговорки, и със споразумението, че котето остава на село, защото вече имаме куче... Само че не стана точно така :) Когато след 2 месеца и половина майка и татко се прибраха и те от село, котката се появи и тя с кошницата и капризите си... Племенницата я кръсти Роза, и името напълно й подхожда, защото и до днес забива ноктенца или зъбчета като бодлички в нечий крак :)
Не съм се разминала без дежурните бутания на саксии, изравяне на точно най-любимите ми цветя, и всички обичайни неща за 2 "бебета". Обаче с чиста съвест казвам, че без тях у дома не можем. Като 15 мин. не ги чувам, и всичко е тихо и спокойно, тръгвам да ги търся из къщата да проверявам каква са ми я натворили и дали са добре.
Публикувано: 27 January 2010 - 04:04 PM
Здравейте и от нас: Сара, Бу и аз
Нашето семейство се състои от русенка (аз), варненец (мъжот), тревненка (Сара) и плачковка (Бу). Преди 3 години се преместихме да живеем в Трявна. Пред блока живееше Сара, гледана и обгрижвана от всички живеещи тук. На 21.07.2008г., Сара тръгна с един съсед към гората, но явно не и е било интересно и е решила да се прибере и пресичайки я блъсна микробус. В това време аз си боядисвах терасата (имахме пожар и всичко беше мад и маскара) и чух удара и съответно писъците на Сара. Веднага викнах мъжът си и хукнахме към кучето. Качихме я в колата и на ветеринар, от там се почна ходене по мъките няколко месеца с надеждата, че кучо ще проходи, е не проходи. Не ми се влиза в подробности, беше кошмарно. Сега Сара си живее с нас, голяма е глезотия, обича хората, но мрази себеподобните си и е винаги готова да се сбие с някое куче. За нея разходка значи търси и набий. Пролет и лято се стараем да я разхождаме из горите, но зимата няма как и обикаляме нашия и съседния блок и ако се засечем с някой съсед, който си разхожда животинката почва едно лаене (винаги е на повод) и дърпане, съответно аз почвам да не-кам и я вдигам. Та са ми кошмарни разходките с нея в градски условия. След като Сара стана домашна и освободи терена, пред блока се настани Бу (и тя е женска, но това име са и дали децата от блока, понеже все рови изпод контейнерите - боклук и от там Бу). Родом е от Плачковци, на някаква лекарка кучката и забременява от неизвестен, котилото е раздадено, нашата е гледана 6 мес. в къща, но не знам защо е натирена. Ромчета от съседния блок я вземат и тя се настанява пред нашия. Кучето е доста енергично, има ловджийска жилка, младо е ( февруари става на 2г.) и прави бели. Имаме тук една злобарка, на която чехлите и пред вратата редовно биваха изяждани и тя все заплашваше, че ще извика хора, които да убият кучето. Един съсед я занесе на майка си, но един ден това куче пак се появи. Оказа се, че е била на синджир и от нея са искали да лае, демек да пази и понеже тя не лаела я пуснали пак пред блока. И злобара пак се активира със заплахите. Намерих една жена, която се съгласи да я вземе, като аз поемах всички медицински разходи по кучето и изхранването, но като отидох да видя къде ще живее видях 2 големи кучета на синджир и тая като ми каза, че предишните и ги отровили, защото не били вързани и аз като ревнах.... и звъннах на мъжа си с молба да приберем и това. Той се съгласи с уговорката, че кучето ще спи на терасата, ми съгласих се, по добре на терасата в къщичка отколкото вързана и без никаква свобода. Мдааа, знаете ли къде спи кучето .....хехехе в хола, е на хазаите май не им се нрави, че 2 кучета се ширят в хола им, ма криза е, смеят ли да ни изгонят Бубка обича свободата, обича горите, обича да гони сърни и зайци, обича да рови и влиза в дупки, не обича да изпълнява команди Весело е в къщи с тези две маймуни
Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка. Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си. Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 29 January 2010 - 11:36 PM
Преди време получих една много мила покана да пиша в този форум и да се присъединя, но все нещо времето ми е дефицит, та доста се забавих. За което - огромно извинение! Но по-добре късно, отколкото никога Освен това, човек трябва да отделя време предимно на хубавите емоции, а не обратното, както за съжаление, често правим...
Ето и нашата история.
Имам дъщеря и син - тинейджъри. По повод първото им кандидатстване в живота - гимназиалното, бях им обещала отрано подаръци,които иначе трудно бихме могли да си позволим - за да им дават допълнителен стимул в трудните дебри на обучението Казах им да си намислят нещо,което много желаят, да ми го кажат отрано, за да събирам пари, и при влизането в хубава гимназия, ще им го подаря. Дъщеря ми посиска лабрадор, задължително светъл. Тя винаги си е мечтаела да има куче, а аз обичам кучета - та сключихме сделката. И ето, че тя влезе в гимназия, от която аз съм изключително доволна, и дойде моят ред да се реванширам за усилията на детето. Единственото, за което я помолих, е да изчака до пролетта - с цел да може хем да е навлязла малко в ученето, хем да може да обръща по-сериозно внимание на кучето си. Защото то беше само за нея, аз само щях да поизчиствам акита понякога И си чакаме ние двенките пролетта на 2010 годинаааа....
Октомври месец попаднах съвършенно случайно на този форум. Една колежка искаше да осинови коте и бях й обещала да видя какви обяви има в интернет и да й помогна (тя не говори български, макар че живее и работи тук) Попаднах директно на една тема от "Без дом" - знаете, какви са там тъжни-тъжни, страдалчески историите, изпълнени с толкова много любов и всеотдайност... четях, четях темата за едно коте и сълзите сами се стичаха... После погледнах и втора, и трета... и така цяла нощ изкарах в четене и рев, четене и радост - за щастливите завършеци и за това, че има такива хора! Към сутринта попаднах на една тема, където една съфорумчанка представяше бездомните кучета, за които се грижи с надежда, че някой ще им предложи дом и на тях. Едно бяло куче видях там... някой в темата спомена, че има страшна прилика на голдън ретривър - наистина - една такава косматка, със гащи, на които всеки голдън би завидял! Викам си: ех, виж как бихме могли да помогнем и ние, ама... говорих с дъщеря ми със свито сърце за това куче - бях сигурна, че като всяка тинейджърка ще се тръшне, че й предлагам улично куче. Приятелките й имат все едни такива екзотични породи, а тя беше сънувала нейното лабрадорче цели 2 години! Абе, бях сигурна, че няма да се съгласи и само ще си докарам конфликт...
За мое най-голямо учудване, милото ми дете се разплака, докато й разказвах за форума и прекрасните хора тук, които вдигат на крак полуживи животинки! Детето ми прие веднага да вземе кучинка - преди да я е видяла на снимка, преди да е попитала за възрастта й!!! - и това беше един от най-прекрасните подаръци, които съм получавала в живота - да разбера, че съм възпитала едно дете с голямо, жалостиво сърце, способно да обича не "марката" и "лъскавинята", а да слуша сърчицето си!
Това е нашата история. Надявам се тя да не е уникална, а да се повтаря във все повече семейства. Подаръкът е не само куче, а още по-голяма сплотеност в семейството, още по-топла любов между всички.
Ето и снимчици на нашата Беки Тя е едно котенце. Едно същество, което се старае във всяка една минута да ни изкаже огромната си обич и признателност, едно голямо домошарче
Публикувано: 06 February 2010 - 04:34 AM
Намерихме се преди около 3 месеца - видях я на сайта на една организация (първа снимка). Търсех си кученце и първоначално се бях спряла на едно друго сладурче, но докато ми погледнат молбата и успея да мина през интервюто, кученцето бе осиновено вече. Тогава погледът ми попадна това нещастно, скелетоподобно създание със сплъстена козинка и липсващо оченце. Отидох да я видя и на живо положението се оказа доста по-зле - душицата беше толкова уплашена от всичко и всички, че само ръмжеше и почти не даваше да я докоснат. Както и да е, накрая ми я връчиха да я поразходя, но тя не искаше да върви, така че седнахме на тревата и прекарахме заедно повече от час. Когато им я върнах, вече знаех, че ще я взема вкъщи...измина още една седмица, обади ми се приемното семейство, за да предупредят, че е агресивна и хапе. Аз ги успокох, че някакси ще оцелея след ухапване от 3 килограмово куче с обратна захапка и в крайна сметка ми я дадоха заедно с една торба антибиотици. Оказа се, че се разболяла в приюта, а за капак я бяха кастрирали преди да й е минало напълно. След като поразпитах за миналото й, ми казаха, че нищо не се знае, освен че е била с бездомник, който не можел да се грижи вече за нея, не е яла една седмица в приюта от стрес и са щели да я приспят, тъй като се проявила като агресивна и съответно неосиновяема. Е, неосиновяема за американци. Да, ръмжи, понякога, все по-рядко, обаче. Е, да, наистина ме сръфа на няколко пъти, но само предупредително. Толкоз с агресията. Оказа се, че е настроена приятелски и към хора, и към други кучета - поне засега жертви няма
Само след 2 седмици кученце качи тегло, мина през 3 часа грууминг и СПА процедури и започна за първи път да ходи на каишка. След месец отидохме на голяяяяма екскурзия, която й се отрази още по-добре и най-вече й помогна да се отпусне, когато е навън. Сега постепенно излиза все повече и повече от пашкула си и започва да ми вярва... Даже позволява миене на зъби с четка срещу морков!
- (11 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »