Всъщност кучетата в МВР,ежегодно полагат изпити за проверка на работните качества.ПЕНСИОНИРАТ ГИ ТОГАВА КОГАТО РАБОТНИТЕ КАЧЕСТВО ПАДНАТ ДО ТОЛКОВА ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.Има случаи в които и 10 годишни кучета продължават да работят...........
МВР кучетата!
Публикувано: 04 January 2010 - 10:30 PM
Всъщност кучетата в МВР,ежегодно полагат изпити за проверка на работните качества.ПЕНСИОНИРАТ ГИ ТОГАВА КОГАТО РАБОТНИТЕ КАЧЕСТВО ПАДНАТ ДО ТОЛКОВА ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.Има случаи в които и 10 годишни кучета продължават да работят...........
Публикувано: 04 January 2010 - 11:22 PM

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/
Публикувано: 05 January 2010 - 11:49 AM
Интересува ме има ли някакви изисквания към кучетата, използвани в полицията при пускането им в разплод и определянето на двойките ? Какви са критериите, които се използват и на какво трябва да отговарят кучетата ? Правят ли им се здравни изследвания, следят ли се предците им, кой и как определя връзките ?
Публикувано: 05 January 2010 - 11:51 AM
Новини от WUSV: Промени на наредбите въз основа на включване на дългокосмести кучета за развъждане и отглеждане...
Публикуваме извадка от документ изпратен от WUSV до ОНОК на 25.09.2009г.
На Федералното събрание от 31.05./01.06.2008 г. се взе решение за промяна на стандарта за породите с оглед приемането на разновидността Langstockhaar mit Unterwolle (дългокосместо с подкозина). Промяната в стандарта на породите следва да се извърши чак след приемането на промяната на съответните наредби. Съобразно с това Федералното събрание трябва да гласува през тази година промените, за да може дългокосместото куче с подкозина да бъде интегрирано от 2010 година в Дружеството за немски овчарки за развъждане и отглеждане.
Засегнати са Наредбата за развъждане и отглеждане, Наредбата за инспектиране и Наредбата за киноложки изложения, при което посочените предложения за промяна на тези наредби предвиждат всеобхватна интеграция на дългокосместите кучета, а именно участие във всички киноложки изложения (на окръжни, провинциални и федерални първенства), във всички инспекции и в самото отглеждане и развъждане.
1. Наредба за киноложки изложения:
1.1. Промяна на I. Определения на понятия и компетенции:
Добавяне на нов текст пред 1.:
Дружеството провежда киноложки изложения за разновидностите на немската овчарка Stockhaar(къс до средно къс покривен косъм с много гъста и мека подкозина) и Langstockhaar mit Unterwolle (дълъг покривен косъм с много гъста и мека подкозина). Представянето на кучетата се извършва в съответствие с вида на косъма им в отделни класове и киноложки групи.
1.2. Промяна в II. Организация на киноложки изложения, точка 2. Разделяне по кла- сове:
стара редакция:
Изложените на киноложко изложение животни ще бъдат разделяни по класове. При изложенията, продължаващи няколко дни, като ден, в който това влиза в сила, се приема първият ден на изложението.
нова редакция:
Изложените на киноложко изложение животни ще бъдат разделяни по класове съответно за вид косъм Stockhaarи вид косъм Langstockhaar mit Unterwolle. При изложенията, продължаващи няколко дни, като ден, в който това влиза в сила, се прие-ма първият ден на изложението.
1.3. Промяна в II. Организация на киноложки изложения, точка 2.6. Киноложки групи:
стара редакция:
Една киноложка група се състои от най-малко три, най-много пет животни от една клетка, които са дефилирали на съответното киноложко изложение и са получили минималната киноложка оценка добър. Киноложката група .
нова редакция:
Една киноложка група се състои от най-малко три, най-много пет животни от една клетка, които са дефилирали на съответното киноложко изложение и са получили минималната киноложка оценка добър. Животните от една киноложка група трябва да имат един и същ вид косъм. Киноложката група ..
2. Наредба за инспектиране
2.1. Промяна по 1. Общи условия, параграф 2:
стара редакция:
Наредбата за инспектиране на Дружеството за немски овчарки служи за подпомагане на плановото отглеждане на породата Немска овчарка и регулира цялата сфера на инспекционното дело. Тя е съставна част на Устава и е задължителна за членовете на Дружеството.
нова редакция:
Наредбата за инспектиране на Дружеството за немски овчарки служи за подпомагане на плановото отглеждане на породата Немска овчарка в разновидностите Stockhaar и Langstockhaar mit Unterwolle и регулира цялата сфера на инспекционното дело. Тя е съставна част на Устава и е задължителна за членовете на Дружеството.
2.2.Промяна по 3.Условия за участие в инспекции, точка 3.1.За кучетата, параграф 1:
стара редакция:
За инспектиране се допускат само немски овчарки, които са регистрирани в родословния регистър на Дружеството. В годината на инспектиране те трябва да навършват най-малко две години.
нова редакция:
За инспектиране се допускат само немски овчарки с вид косъм Stockhaar или Langstockhaar mit Unterwolle, които са регистрирани в родословния регистър на Дружеството. В годината на инспектиране те трябва да навършват най-малко две години.
2.3. Промяна по 7. Инспектиране, точка 7.5. Непригодност за инспектиране, точка "f:
стара редакция:
Кучета с дълъг косъм или дълъг косъм с подкозина
нова редакция:
Кучета с дълъг косъм или дълъг косъм без подкозина
2.4. Промяна по 8. Инспекционно свидетелство и инспекционен регистър, параграф 2:
стара редакция:
Инспектираните кучета от дадена година, разделени по пол, ще бъдат оповестени в инспекционния регистър на Дружеството за немски овчарки. Инспекционният регистър е ..
нова редакция:
Инспектираните кучета от дадена година, разделени по разновидност Stockhaar и Langstockhaar mit Unterwolle, с подразделение по пол, ще бъдат оповестени в инспекционния регистър на Дружеството за немски овчарки. Инспекционният регистър е ..
3. Наредба за развъждане и отглеждане
3.1. Промяна по 1. Общи условия, параграф 2:
стара редакция:
Наредбата за развъждане и отглеждане на Дружеството за немски овчарки служи за подпомагане на плановото отглеждане и развъждане на породата немска овчарка и регулира цялата сфера на дейността по развъждането и отглеждането. Тя е съставна част на Устава и е задължителна за членовете на Дружеството. При необходимост могат да бъдат приети планове за отглеждане и развъждане като приложение към Наредбата за развъждане и отглеждане.
нова редакция:
Наредбата за развъждане и отглеждане на Дружеството за немски овчарки служи за подпомагане на плановото отглеждане и развъждане на породата немска овчарка в разновидностите Stockhaar и Langstockhaar mit Unterwolle и регулира цялата сфера на дейността по развъждането и отглеждането. Тя е съставна част на Устава и е задължителна за членовете на Дружеството. При необходимост могат да бъдат приети планове за отглеждане и развъждане като приложение към Наредбата за развъждане и отглеждане.
3.2. Допълнение по 4. Стойност на отглеждане и развъждане и условия за отглеждане и развъждане, вмъкване на нов параграф преди 4.1.:
нова редакция:
Отглеждането и развъждането на немската овчарка е разрешено само за разновидностите на вида космена покривка Stockhaar и Langstockhaar mit Unterwolle Не се разрешава чифтосване на двете разновидности.
3.3. Промяна по 4.1.4. Недопуснати за отглеждане и развъждане кучета, точка c, подточка 8:
стара редакция:
- кучета, които имат дълъг покривен косъм (Langstockhaar)
нова редакция:
- кучета, които имат дълъг покривен косъм без подкозина (Langstockhaar ohne Unterwolle)
Трабва да сме точни и кoнкретни,иначе се излагаме.
Публикувано: 05 January 2010 - 01:13 PM
Публикувано: 05 January 2010 - 01:14 PM
Интересува ме има ли някакви изисквания към кучетата, използвани в полицията при пускането им в разплод и определянето на двойките ? Какви са критериите, които се използват и на какво трябва да отговарят кучетата ? Правят ли им се здравни изследвания, следят ли се предците им, кой и как определя връзките ?
Кучетата които показват добри работни качества стават родители..............Ако се замислиш реално,това е най-добрата селекция за наще нужди
Публикувано: 05 January 2010 - 01:49 PM
Прочети още веднъж поста който съм написал.Не виждам как по-ясно да ти го кажа,за ДЪЛГОКОСМЕСТИТЕ КУЧЕТА.Но явно четеш избирателно и не си наясно с много нещта.А РАЗНИТЕ ОИРГАНИЗАЦИИ както се изразяваш е ОНОК и е единствената легитимна в БГ .Ако искаш ще ти дам линк да се убедиш
И последно въпросче ,ако ми позволиш.Паметника на който сте се снимали с твоето куче къде се намира,в БЕРКОВИЦА или в СВИЛЕНГРАД. НЕ ми е ясно...............
Публикувано: 05 January 2010 - 01:54 PM
Прочети още веднъж поста който съм написал.Не виждам как по-ясно да ти го кажа,за ДЪЛГОКОСМЕСТИТЕ КУЧЕТА.Но явно четеш избирателно и не си наясно с много нещта.А РАЗНИТЕ ОИРГАНИЗАЦИИ както се изразяваш е ОНОК и е единствената легитимна в БГ .Ако искаш ще ти дам лин да се убедиш
И последно въпросче ,ако ми позволиш.Паметника на кото сте се снимали с твоето куче къде се намира,в БЕРКОВИЦА или в СВИЛЕНГРАД.НЕ ми е ясно...............
Абе човече,въпросът беше зададен относно кучатата в МВР И ДЪЛГОКОСМЕСТИТЕ ТАКИВА В МВР,ако помислиш реално коментара ти дори няма общо с темата.За паметника мисля че съм написал къдее.ВСЕ ПАК АЗ СЪМ НА СНИМКАТА И ЗНАМ КЪДЕ СЪМ СЕ СНИМАЛ.
ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ ДЕТО САМО СЕ ЗАЯЖДАТ,ПОМОЛИХ ДА МАХНЕМ ТЕМАТА............
МЕЖДУ ДРУГОТО УВЕЛИЧИ СНИМКАТА.НА ПАМЕТНИКА ИМА НАДПИС
Публикувано: 05 January 2010 - 02:13 PM
Прочети още веднъж поста който съм написал.Не виждам как по-ясно да ти го кажа,за ДЪЛГОКОСМЕСТИТЕ КУЧЕТА.Но явно четеш избирателно и не си наясно с много нещта.А РАЗНИТЕ ОИРГАНИЗАЦИИ както се изразяваш е ОНОК и е единствената легитимна в БГ .Ако искаш ще ти дам линк да се убедиш
И последно въпросче ,ако ми позволиш.Паметника на кото сте се снимали с твоето куче къде се намира,в БЕРКОВИЦА или в СВИЛЕНГРАД. НЕ ми е ясно...............
Федералното събрание трябва да гласува през тази година промените, за да може дългокосместото куче с подкозина да бъде интегрирано от 2010 година в Дружеството за немски овчарки за развъждане и отглеждане.
ОТ 2010 ГОДИНА
ЛИЧНО АЗ ПОВЕЧЕ В ТАЗИ ТЕМА НЯМА ДА ПИША,ЗАРАДИ ТЕБ.ЩОМ КАТО ЗНАЕШ ПОВЕЧЕ ЗА МВР КУЧЕТАТА ПИШИ...................
Публикувано: 05 January 2010 - 02:49 PM
Директен въпрос - мога ли да подаря на МВР кученце с родословие, което да бъде обучено за вашата работа ?
Публикувано: 05 January 2010 - 03:22 PM
Naniox и от мен молба,недей.Сигурна съм ,че има много потребители ,на които им е интересно.Аз искам да питам,когато кучето се "пенсионира"какво става с него? В смисъл кучетата се продават или отиват при приемнни стопани?
П.П.Молба към потребителя vonpav,ако не ти е интересно ,не чети.Ако искаш да спориш ,кой е легитимен и кой не има вече достатъчни такива оср...ни теми.Остави ни тук да научим нещо интересно и полезно .....
Публикувано: 05 January 2010 - 03:24 PM

Умният начин да се държат хората пасивни и послушни, е да се сложат ясни граници за спектъра от допустими мнения и да се разреши широко обсъждане вътре в тези граници, като дори се окуражават най-критичните и дисидентски възгледи. Това дава на хората чувството, че имат свобода на мисленето, докато през цялото време основанията на системата се подсилват посредством ограничаването на обхвата на обсъждането.
Ноам Чомски
Публикувано: 05 January 2010 - 03:46 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 05 January 2010 - 03:55 PM
NANIOX скам да питам ....все гледаме по филмите , че ако посегнеш на полицейско куче те третират все едно си посегнал на полицай....то в БГ не е много ясно колко са защитени полицаите , ама има ли някаква наредба или нещо такова което да защити и животните?

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!
Публикувано: 05 January 2010 - 05:13 PM
Публикувано: 05 January 2010 - 06:37 PM
E, слава Богу някои ще спят спокойно, очевадно е че паметниците са различни!
И аз имам една молба, и уточнение: темите не са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА ЧЕТЕНЕ!
Моля, който не са му интересни и го дразнят.....просто да не ги чете!

Публикувано: 06 January 2010 - 11:33 AM
Публикувано: 06 January 2010 - 12:10 PM

Вход

Горе
Цитиране +