Dog.bg Форуми : МВР кучетата!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

МВР кучетата!

#41 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: German Shepherd Dog
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

Публикувано: 04 January 2010 - 10:30 PM

Цитат(arina @ Jan 2 2010, 04:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Противно на мнението, че темата трябваа да бъде заличена, искам да попитам вярно ли е, че работните кучета в МВР ги "пенсионират" на 6 години, и още - ако има дългокосмести сред тях - как се оценяват работните им качества и вярно ли е, че отстъпват на стандартните НОК? Питам, защото съм чувала от специалисти противоположни мнения, просто ми е любопитно.

Всъщност кучетата в МВР,ежегодно полагат изпити за проверка на работните качества.ПЕНСИОНИРАТ ГИ ТОГАВА КОГАТО РАБОТНИТЕ КАЧЕСТВО ПАДНАТ ДО ТОЛКОВА ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.Има случаи в които и 10 годишни кучета продължават да работят........... smile.gifДългия косъм се води порок на породата и влияе при изложби ,развъдна дейност и т.н.Но за работно куче няма проблем да е с дълъг косъм стига да притежава нужните качества за работа,а косъма не е критерии за това............. ba_025.gif

#42 Потребителят е офлайн   Атила Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 January 2010 - 10:40 PM

И тези хора излязаха такива zz_225.gif zz_225.gif ,че просто нямам думи. ed_142.gif

#43 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2010 - 11:22 PM

Ето една статия където пише с какви кучета работи германската полиция
ЦЪК
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#44 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 05 January 2010 - 11:49 AM

NANIOX rc_036.gif

Интересува ме има ли някакви изисквания към кучетата, използвани в полицията при пускането им в разплод и определянето на двойките ? Какви са критериите, които се използват и на какво трябва да отговарят кучетата ? Правят ли им се здравни изследвания, следят ли се предците им, кой и как определя връзките ?

#45 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 11:51 AM

Цитат(NANIOX @ Jan 4 2010, 08:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(arina @ Jan 2 2010, 04:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Противно на мнението, че темата трябваа да бъде заличена, искам да попитам вярно ли е, че работните кучета в МВР ги "пенсионират" на 6 години, и още - ако има дългокосмести сред тях - как се оценяват работните им качества и вярно ли е, че отстъпват на стандартните НОК? Питам, защото съм чувала от специалисти противоположни мнения, просто ми е любопитно.

Всъщност кучетата в МВР,ежегодно полагат изпити за проверка на работните качества.ПЕНСИОНИРАТ ГИ ТОГАВА КОГАТО РАБОТНИТЕ КАЧЕСТВО ПАДНАТ ДО ТОЛКОВА ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.Има случаи в които и 10 годишни кучета продължават да работят........... smile.gifДългия косъм се води порок на породата и влияе при изложби ,развъдна дейност и т.н.Но за работно куче няма проблем да е с дълъг косъм стига да притежава нужните качества за работа,а косъма не е критерии за това............. ba_025.gif

Новини от WUSV: Промени на наредбите въз основа на включване на дългокосмести кучета за развъждане и отглеждане...
Публикуваме извадка от документ изпратен от WUSV до ОНОК на 25.09.2009г.

На Федералното събрание от 31.05./01.06.2008 г. се взе решение за промяна на стандарта за породите с оглед приемането на разновидността Langstockhaar mit Unterwolle (дългокосместо с подкозина). Промяната в стандарта на породите следва да се извърши чак след приемането на промяната на съответните наредби. Съобразно с това Федералното събрание трябва да гласува през тази година промените, за да може дългокосместото куче с подкозина да бъде интегрирано от 2010 година в Дружеството за немски овчарки за развъждане и отглеждане.
Засегнати са Наредбата за развъждане и отглеждане, Наредбата за инспектиране и Наредбата за киноложки изложения, при което посочените предложения за промяна на тези наредби предвиждат всеобхватна интеграция на дългокосместите кучета, а именно участие във всички киноложки изложения (на окръжни, провинциални и федерални първенства), във всички инспекции и в самото отглеждане и развъждане.
1. Наредба за киноложки изложения:
1.1. Промяна на I. Определения на понятия и компетенции:
Добавяне на нов текст пред 1.:
Дружеството провежда киноложки изложения за разновидностите на немската овчарка Stockhaar(къс до средно къс покривен косъм с много гъста и мека подкозина) и Langstockhaar mit Unterwolle (дълъг покривен косъм с много гъста и мека подкозина). Представянето на кучетата се извършва в съответствие с вида на косъма им в отделни класове и киноложки групи.
1.2. Промяна в II. Организация на киноложки изложения, точка 2. Разделяне по кла- сове:
стара редакция:
Изложените на киноложко изложение животни ще бъдат разделяни по класове. При изложенията, продължаващи няколко дни, като ден, в който това влиза в сила, се приема първият ден на изложението.
нова редакция:
Изложените на киноложко изложение животни ще бъдат разделяни по класове съответно за вид косъм Stockhaarи вид косъм Langstockhaar mit Unterwolle. При изложенията, продължаващи няколко дни, като ден, в който това влиза в сила, се прие-ма първият ден на изложението.
1.3. Промяна в II. Организация на киноложки изложения, точка 2.6. Киноложки групи:
стара редакция:
Една киноложка група се състои от най-малко три, най-много пет животни от една клетка, които са дефилирали на съответното киноложко изложение и са получили минималната киноложка оценка добър. Киноложката група .
нова редакция:
Една киноложка група се състои от най-малко три, най-много пет животни от една клетка, които са дефилирали на съответното киноложко изложение и са получили минималната киноложка оценка добър. Животните от една киноложка група трябва да имат един и същ вид косъм. Киноложката група ..
2. Наредба за инспектиране
2.1. Промяна по 1. Общи условия, параграф 2:
стара редакция:
Наредбата за инспектиране на Дружеството за немски овчарки служи за подпомагане на плановото отглеждане на породата Немска овчарка и регулира цялата сфера на инспекционното дело. Тя е съставна част на Устава и е задължителна за членовете на Дружеството.
нова редакция:
Наредбата за инспектиране на Дружеството за немски овчарки служи за подпомагане на плановото отглеждане на породата Немска овчарка в разновидностите Stockhaar и Langstockhaar mit Unterwolle и регулира цялата сфера на инспекционното дело. Тя е съставна част на Устава и е задължителна за членовете на Дружеството.
2.2.Промяна по 3.Условия за участие в инспекции, точка 3.1.За кучетата, параграф 1:
стара редакция:
За инспектиране се допускат само немски овчарки, които са регистрирани в родословния регистър на Дружеството. В годината на инспектиране те трябва да навършват най-малко две години.
нова редакция:
За инспектиране се допускат само немски овчарки с вид косъм Stockhaar или Langstockhaar mit Unterwolle, които са регистрирани в родословния регистър на Дружеството. В годината на инспектиране те трябва да навършват най-малко две години.
2.3. Промяна по 7. Инспектиране, точка 7.5. Непригодност за инспектиране, точка "f:
стара редакция:
Кучета с дълъг косъм или дълъг косъм с подкозина
нова редакция:
Кучета с дълъг косъм или дълъг косъм без подкозина
2.4. Промяна по 8. Инспекционно свидетелство и инспекционен регистър, параграф 2:
стара редакция:
Инспектираните кучета от дадена година, разделени по пол, ще бъдат оповестени в инспекционния регистър на Дружеството за немски овчарки. Инспекционният регистър е ..
нова редакция:
Инспектираните кучета от дадена година, разделени по разновидност Stockhaar и Langstockhaar mit Unterwolle, с подразделение по пол, ще бъдат оповестени в инспекционния регистър на Дружеството за немски овчарки. Инспекционният регистър е ..
3. Наредба за развъждане и отглеждане
3.1. Промяна по 1. Общи условия, параграф 2:
стара редакция:
Наредбата за развъждане и отглеждане на Дружеството за немски овчарки служи за подпомагане на плановото отглеждане и развъждане на породата немска овчарка и регулира цялата сфера на дейността по развъждането и отглеждането. Тя е съставна част на Устава и е задължителна за членовете на Дружеството. При необходимост могат да бъдат приети планове за отглеждане и развъждане като приложение към Наредбата за развъждане и отглеждане.
нова редакция:
Наредбата за развъждане и отглеждане на Дружеството за немски овчарки служи за подпомагане на плановото отглеждане и развъждане на породата немска овчарка в разновидностите Stockhaar и Langstockhaar mit Unterwolle и регулира цялата сфера на дейността по развъждането и отглеждането. Тя е съставна част на Устава и е задължителна за членовете на Дружеството. При необходимост могат да бъдат приети планове за отглеждане и развъждане като приложение към Наредбата за развъждане и отглеждане.
3.2. Допълнение по 4. Стойност на отглеждане и развъждане и условия за отглеждане и развъждане, вмъкване на нов параграф преди 4.1.:
нова редакция:
Отглеждането и развъждането на немската овчарка е разрешено само за разновидностите на вида космена покривка Stockhaar и Langstockhaar mit Unterwolle Не се разрешава чифтосване на двете разновидности.
3.3. Промяна по 4.1.4. Недопуснати за отглеждане и развъждане кучета, точка c, подточка 8:
стара редакция:
- кучета, които имат дълъг покривен косъм (Langstockhaar)
нова редакция:
- кучета, които имат дълъг покривен косъм без подкозина (Langstockhaar ohne Unterwolle)

Трабва да сме точни и кoнкретни,иначе се излагаме. fa_067.gif

#46 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2010 - 01:13 PM

Точни и коректни за кое.ТЕМАТА Е МВР КУЧЕТАТА,В МВР ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА............Ти ми цитираш наредби и други документи на разни организации.За пореден път казвам че наще кучета нямат общо с въпросните.........

#47 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2010 - 01:14 PM

Цитат(dog.bg @ Jan 5 2010, 10:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
NANIOX rc_036.gif

Интересува ме има ли някакви изисквания към кучетата, използвани в полицията при пускането им в разплод и определянето на двойките ? Какви са критериите, които се използват и на какво трябва да отговарят кучетата ? Правят ли им се здравни изследвания, следят ли се предците им, кой и как определя връзките ?

Кучетата които показват добри работни качества стават родители..............Ако се замислиш реално,това е най-добрата селекция за наще нужди smile.gif

#48 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 01:49 PM

Цитат(NANIOX @ Jan 5 2010, 11:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Точни и коректни за кое.ТЕМАТА Е МВР КУЧЕТАТА,В МВР ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА............Ти ми цитираш наредби и други документи на разни организации.За пореден път казвам че наще кучета нямат общо с въпросните.........

Прочети още веднъж поста който съм написал.Не виждам как по-ясно да ти го кажа,за ДЪЛГОКОСМЕСТИТЕ КУЧЕТА.Но явно четеш избирателно и не си наясно с много нещта.А РАЗНИТЕ ОИРГАНИЗАЦИИ както се изразяваш е ОНОК и е единствената легитимна в БГ .Ако искаш ще ти дам линк да се убедиш fa_067.gif .
И последно въпросче ,ако ми позволиш.Паметника на който сте се снимали с твоето куче къде се намира,в БЕРКОВИЦА или в СВИЛЕНГРАД. НЕ ми е ясно............... re_037.gif

#49 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2010 - 01:54 PM

Цитат(vonpav @ Jan 5 2010, 11:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Прочети още веднъж поста който съм написал.Не виждам как по-ясно да ти го кажа,за ДЪЛГОКОСМЕСТИТЕ КУЧЕТА.Но явно четеш избирателно и не си наясно с много нещта.А РАЗНИТЕ ОИРГАНИЗАЦИИ както се изразяваш е ОНОК и е единствената легитимна в БГ .Ако искаш ще ти дам лин да се убедиш fa_067.gif .
И последно въпросче ,ако ми позволиш.Паметника на кото сте се снимали с твоето куче къде се намира,в БЕРКОВИЦА или в СВИЛЕНГРАД.НЕ ми е ясно............... re_037.gif

Абе човече,въпросът беше зададен относно кучатата в МВР И ДЪЛГОКОСМЕСТИТЕ ТАКИВА В МВР,ако помислиш реално коментара ти дори няма общо с темата.За паметника мисля че съм написал къдее.ВСЕ ПАК АЗ СЪМ НА СНИМКАТА И ЗНАМ КЪДЕ СЪМ СЕ СНИМАЛ.

ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ ДЕТО САМО СЕ ЗАЯЖДАТ,ПОМОЛИХ ДА МАХНЕМ ТЕМАТА............ eg_033.gif

МЕЖДУ ДРУГОТО УВЕЛИЧИ СНИМКАТА.НА ПАМЕТНИКА ИМА НАДПИС eg_033.gif

#50 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2010 - 02:13 PM

Цитат(vonpav @ Jan 5 2010, 11:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Прочети още веднъж поста който съм написал.Не виждам как по-ясно да ти го кажа,за ДЪЛГОКОСМЕСТИТЕ КУЧЕТА.Но явно четеш избирателно и не си наясно с много нещта.А РАЗНИТЕ ОИРГАНИЗАЦИИ както се изразяваш е ОНОК и е единствената легитимна в БГ .Ако искаш ще ти дам линк да се убедиш fa_067.gif .
И последно въпросче ,ако ми позволиш.Паметника на кото сте се снимали с твоето куче къде се намира,в БЕРКОВИЦА или в СВИЛЕНГРАД. НЕ ми е ясно............... re_037.gif

Федералното събрание трябва да гласува през тази година промените, за да може дългокосместото куче с подкозина да бъде интегрирано от 2010 година в Дружеството за немски овчарки за развъждане и отглеждане.

ОТ 2010 ГОДИНА wb_052.gif ,НЕ ЗНАМ ЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ КАТО МИ КОПИРАШ РАЗНИ ТЕКСТОВЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕШ МНОГО КОМПЕТЕНТЕН,А ДАЛИ СЪМ В ЧАС Е ДРУГА ТЕМА.

ЛИЧНО АЗ ПОВЕЧЕ В ТАЗИ ТЕМА НЯМА ДА ПИША,ЗАРАДИ ТЕБ.ЩОМ КАТО ЗНАЕШ ПОВЕЧЕ ЗА МВР КУЧЕТАТА ПИШИ...................

#51 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 05 January 2010 - 02:49 PM

Човек, недей ... ние, любителите четем с интерес. И с уважение и респект към вас, хората, които работят с тази прекрасна порода. Тези хора, които непрекъснато се заяждат с всичко и всички, породата не ги интересува, ако ги интересуваше поне малко, биха се радвали на хора като теб и биха се възхищавали от кучетата, които обучавате. За съжаление ... виждаш как стои въпроса.

Директен въпрос - мога ли да подаря на МВР кученце с родословие, което да бъде обучено за вашата работа ?

#52 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 05 January 2010 - 03:22 PM

Тъкмо човек да намери интересна тема ,която да следи и от която има какво да се научи,и веднага се намира поредната личност която да се заяжда и да си пее старата песен ОНОК-БОГОК.
Naniox и от мен молба,недей.Сигурна съм ,че има много потребители ,на които им е интересно.Аз искам да питам,когато кучето се "пенсионира"какво става с него? В смисъл кучетата се продават или отиват при приемнни стопани?

П.П.Молба към потребителя vonpav,ако не ти е интересно ,не чети.Ако искаш да спориш ,кой е легитимен и кой не има вече достатъчни такива оср...ни теми.Остави ни тук да научим нещо интересно и полезно .....
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#53 Потребителят е офлайн   dogmasters Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 03:24 PM

Очаквам коментари od_172.gif само пояснявам,че органът ed_142.gif е в жълто mc_004.gif

User's Signature

Умният начин да се държат хората пасивни и послушни, е да се сложат ясни граници за спектъра от допустими мнения и да се разреши широко обсъждане вътре в тези граници, като дори се окуражават най-критичните и дисидентски възгледи. Това дава на хората чувството, че имат свобода на мисленето, докато през цялото време основанията на системата се подсилват посредством ограничаването на обхвата на обсъждането.
Ноам Чомски

#54 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2010 - 03:46 PM

Прави впечатление,че в почти всяка тема има някой,който пише само,за да дразни.NANIOX,най-добре игнорирайте тези,които дразнят и продължете да пишете в темата-на повечето от нас им е интересно.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#55 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 03:55 PM

Присъединявам се към мнението на Дог.бг и последвалите го!

NANIOX скам да питам ....все гледаме по филмите , че ако посегнеш на полицейско куче те третират все едно си посегнал на полицай....то в БГ не е много ясно колко са защитени полицаите , ама има ли някаква наредба или нещо такова което да защити и животните?
User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

#56 Потребителят е офлайн   dimitar m. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 05:13 PM

Ето нашия паметник в СВИЛЕНГРАД които е същия като този в БЕРКОВИЦА явно в онова блиско време са ги правили серийно.Но е факт че все пак са изразявали почетта си към труда и саможертвата на граничаря.А сега ролята на кучето е сменена от термовизии и други технически средства.За жалост в поделението в К.АНДРЕЕВ.са останали две кучета .същото е и на гръцката граница но какво да се прави времената се менят.Не ми се иска да го казвам но кучетата там не са това което трябва да бъде едно полицеиско куче.Но вината не е у кучетата.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#57 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 January 2010 - 06:37 PM

Цитат(dimitar m. @ Jan 5 2010, 03:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето нашия паметник в СВИЛЕНГРАД които е същия като този в БЕРКОВИЦА

E, слава Богу някои ще спят спокойно, очевадно е че паметниците са различни!
И аз имам една молба, и уточнение: темите не са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА ЧЕТЕНЕ!
Моля, който не са му интересни и го дразнят.....просто да не ги чете!
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#58 Потребителят е офлайн   Атила Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 11:04 PM

Винаги можеш да дариш куче. Но на каква възраст става въпрос малко или голямо.И имаш ли някакви предпочитания за какво да бъде обучено. Правят се тестове на самото куче на 3м. на 8м.

#59 Потребителят е офлайн   Атила Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2010 - 11:33 AM

Отговор на ARINA. Зависи от здравословното състояние, работните му качества на самото куче, то може да изкара и над 10г. За дългокосместата овчарка, зависи от неиния водач, ако има желание може да я научи и да пише. x_194.gifНе отстъпва по нищо на стандартната.Само в изложби не се допускаха. Но има и брак в кучетата като цяло.

#60 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 January 2010 - 12:10 PM

http://www.razgrad.m.../winner_dog.htm
rc_036.gif
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни