Как оцеляват моите питомци...
Публикувано: 03 May 2011 - 02:17 PM
Токачки съм виждала много в Рупите, в двора на църквата на баба Ванга. Клечат по клоните на дърветата. Тогава за първи път видях кокошки по дърветата.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 May 2011 - 02:32 PM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 03 May 2011 - 04:50 PM
едно е да кажеш -" нахраних кокошките "
друго - " отивам да нахраня токачките "

да не споменавам колко секси е- " Софиянка храни токачки" ... , представям си го нарисувано от Рубенс ...

Няма да се бият вечно , особено ако ги вземеш от малки .Мн. са красиви ... еех искам токачки .

Публикувано: 03 May 2011 - 05:17 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 03 May 2011 - 05:20 PM
Публикувано: 10 May 2011 - 09:06 AM
Публикувано: 10 May 2011 - 05:06 PM

Публикувано: 10 May 2011 - 06:19 PM

Дай им пясък , коприва скълцана , щир , цвекло .
За пиенье - чай от коприва .
Публикувано: 10 May 2011 - 06:34 PM
А копривата не я искат. може би трябва да я накълцам? Аз им дадох целите растения.
Иначе кълват всичко друго зелено, каквото дам - изчезва.

Публикувано: 10 May 2011 - 06:50 PM
Накълцай копривата , елементарно ... нали им щипи на езика

По природа те са хищници , ядат месо , кръв , кайма ...

Протеини ..., като няма -
Зеуеви листа , тикви , черници , дини и пъпеши особено много ... грозде .
търсят захар / глюкоза в храната като нас ..(виж колянната става им се сгъва напред , ако не си видела )

е една стара птица , у Виена я снимах

Публикувано: 10 May 2011 - 07:18 PM

Публикувано: 10 May 2011 - 07:44 PM

Публикувано: 11 May 2011 - 11:37 AM
bushkata, в 02 May 2011 - 10:29 AM, написа:
п.п. Патицата е направила ново гнездо и е снесла отново там. Явно реши, че щом в предишното изчезват, трябва да промени тактиката. Отново ще я разочаровам...
Трето гнездо - скрито, чак днес го намерих, вътре имаше 6 яйца. Пак ми е гузно, че й ги взимам. Да не се повреди това пиле от толкова снасяне? Или както на кокошките им няма нищо, така и на нея?

Публикувано: 11 May 2011 - 09:50 PM
Но както е почнала да ги крие няма да се изненадам наистина да изведе патенца един ден...

Публикувано: 14 May 2011 - 09:23 AM
bushkata, в 11 May 2011 - 10:37 AM, написа:
bushkata, в 02 May 2011 - 10:29 AM, написа:
п.п. Патицата е направила ново гнездо и е снесла отново там. Явно реши, че щом в предишното изчезват, трябва да промени тактиката. Отново ще я разочаровам...
Трето гнездо - скрито, чак днес го намерих, вътре имаше 6 яйца. Пак ми е гузно, че й ги взимам. Да не се повреди това пиле от толкова снасяне? Или както на кокошките им няма нищо, така и на нея?

Аз ти казах, че ако е достатъчно упорита, изобретателна и има мегдан ще си поиграете доста на стражари и апаши

А иначе не се занимавай да ограждаш цялото езеро...Ако решиш(ама нали се разбрахме другата година да правим обмен

За храненето на кокошчици бих добавила...Ябълка, череши, спагети(моите обожават спагети

Лек ден от мен и разказвай, че наистина много ме заинтригува твоята петешка хитруша...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 14 May 2011 - 11:37 AM

Само за коректност ми се искаше да ти уточня, евентуално да си помислиш и да си прецениш хубаво...
Има и неприятни уловки в цялата история...Примерно може да не са оплодени точно тези яйца, които си решила.Може да се роди някое бебе с малформация и да умре.Може още в самото яйце да умре и още един милион непредвидени ситуации, но там наистина е пророда и просто , както дойде...Единственото, което трябва да спазваш коректно е да следиш от момента в които наистина се плиокне(на тази дума кирилизатора се запъва

Не искам да те натъжавам, обезсърчавам или отказвам, но съм длъжна да те предупредя за някои неща...
В крайна сметка само звучи драматично(според зависи, как ги виждаш и изживяваш нещата), ако не мислиш много за тези евентуалности би трябвало да се получат нещата...

p.s...Правя се на много знаеща, защото преди време ми подариха инкубатор(само си представи какви подаръци получавам

При моите кокошчици се получи всичко естествено и късметлииски донякъде, както си дадох сметка...
В този смисъл не е тук мястото, но ако някои които има нужда и знае за какво иде реч...Подарявам чисто нов неотварян инкубатор(по късно ще погледна модела), ама на знаещи и коректни хора...

Край спирам се, че няма спирка...

Хубав ден на всички...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 14 May 2011 - 03:05 PM
За сега се отказах от малки патета. По-натам ще го мисля, тя ще има да снася тепърва.
Не знам дали е само на пролет или и есента, ама ще разбера.
А на кокошлетата за сега им кълцам всичко, щото тепърва се учат да ядат други неща, освен смеската, с която бяха хранени преди за ги взема. Има напредък - хапват вече и други работи. В началото гледаха глупаво и не знаеха за какво им давам тия странни неща. Но ще имам предвид да не ги разглезвам, постепенно ще увеличавам големината на парчетата. Че то си е досадно - правя салата за нас и после още толкова време кълцам остатъците за кокошките...
За спагетите - и старите ми кокошки, и старите патици, и всички нови пернати също много ги обичат. Винаги, когато правя спагети сварявам повече от колкото ни е нужно. И така открих, че ги харесват - предложих им остатъка и те го хапнаха с кеф.