Dog.bg Форуми : Как оцеляват моите питомци...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как оцеляват моите питомци...

#101 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 May 2011 - 02:17 PM

Агресорки!
Токачки съм виждала много в Рупите, в двора на църквата на баба Ванга. Клечат по клоните на дърветата. Тогава за първи път видях кокошки по дърветата.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#102 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 May 2011 - 02:32 PM

:ab_041: Абре хубави птици и яйцата им са много здрави ;)
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 03 May 2011 - 04:50 PM

А и не боледуват от нищо токачките ... ии имам ви горе -долу за интелигентни жени с Григо ,
едно е да кажеш -" нахраних кокошките "
друго - " отивам да нахраня токачките " :md_064: :md_064:

да не споменавам колко секси е- " Софиянка храни токачки" ... , представям си го нарисувано от Рубенс ... :wub:

Няма да се бият вечно , особено ако ги вземеш от малки .Мн. са красиви ... еех искам токачки . :wub:

#104 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 05:17 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 03 May 2011 - 04:50 PM, написа:

горе -долу за интелигентни жени с Григо ,

Горе-долу мерси :ab_041:
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#105 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 05:20 PM

:ab_041: :af_089: :ab_041:

http://www.youtube.c...player_embedded

:rc_036:

#106 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 09:06 AM

http://talkcockatiel...ead.php?t=20014 ,понеже не намерих темата за варенето на яйца намерих една нова ,в която съветват яйцата да бъдат сварени.Не знам дали може да се отвори.

#107 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 05:06 PM

Мога ли да давам на кокошките черупки от яйца?
User's Signature

#108 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 06:19 PM

Елементарно . Не може понеже ще почнат да ядат собствените си яйца . :ab_041:
Дай им пясък , коприва скълцана , щир , цвекло .
За пиенье - чай от коприва .

#109 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 06:34 PM

И аз така съм чувала, за това попитах.
А копривата не я искат. може би трябва да я накълцам? Аз им дадох целите растения.
Иначе кълват всичко друго зелено, каквото дам - изчезва.
User's Signature

#110 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 06:50 PM

Wsy]nost po priroda te sa hi]nici eeee ..

Накълцай копривата , елементарно ... нали им щипи на езика :ab_041:

По природа те са хищници , ядат месо , кръв , кайма ... :ab_041: червей , скакауци .

Протеини ..., като няма -

Зеуеви листа , тикви , черници , дини и пъпеши особено много ... грозде .
търсят захар / глюкоза в храната като нас ..(виж колянната става им се сгъва напред , ако не си видела ) :md_064:

е една стара птица , у Виена я снимах :af_089:

#111 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 07:18 PM

:ba_025:
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 07:28 PM

На село давахме на кокошките много ситно счукани черупки от яйца,но не едри за да не започнат да си ядят яйцата.МНОГО обичат листа от глухарче,кори от диня,хляб и земни червей.Нашите обичаха и натрошени охлюви. :ba_025:

#113 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2011 - 07:44 PM

Листа от глухарче давам. А на червеите още се чудят, малки са и са хранени само със смески. До скоро нищо освен смеската не ядяха, та ги уча постепенно.
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2011 - 11:37 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 02 May 2011 - 10:29 AM, написа:

п.п. Патицата е направила ново гнездо и е снесла отново там. Явно реши, че щом в предишното изчезват, трябва да промени тактиката. Отново ще я разочаровам...

Трето гнездо - скрито, чак днес го намерих, вътре имаше 6 яйца. Пак ми е гузно, че й ги взимам. Да не се повреди това пиле от толкова снасяне? Или както на кокошките им няма нищо, така и на нея?
User's Signature

#115 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2011 - 08:35 PM

Упорита патица,не се чуди ако те изненада с патета. Май започва по добре да ги крие,като вижда че и изчезват.... :ab_041:

#116 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2011 - 08:37 PM

Ако можеш да я заградиш,за да нямат достъп котки до нея и да и оставиш 2,3 яйца?Някакси с мрежа отгоре?

#117 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2011 - 09:50 PM

Много е трудно - голямо е мястото. Езерото е поне 3/6 метра, пространството около него с още 2 метра отгоре, представи си каква площ е това. Бих могла да й пригодя една голяма кучешка волиера и да я преместя там. Но тук има друг проблем - откакто са дощли новата двойка - почти нищо не ядат от това, което им предлагам. Жито, царевица, смески, риба, хляб, зеленчуци, трева, листа - нищо! Само по мъничко царевица на два дена. По цял ден чопкат из езерото и около него - явно си намират достатъчно храна сами. Та ако се наложи да я заключа - сигурно ще умре от глад. Освен това, реших, че няма па да увеличавам броя патки - не ми се и мисли какво ще стане, ако пораснат малките и почнат да се бият помежду си.
Но както е почнала да ги крие няма да се изненадам наистина да изведе патенца един ден...
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2011 - 09:23 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 11 May 2011 - 10:37 AM, написа:

Показване на мнениетоbushkata, в 02 May 2011 - 10:29 AM, написа:

п.п. Патицата е направила ново гнездо и е снесла отново там. Явно реши, че щом в предишното изчезват, трябва да промени тактиката. Отново ще я разочаровам...

Трето гнездо - скрито, чак днес го намерих, вътре имаше 6 яйца. Пак ми е гузно, че й ги взимам. Да не се повреди това пиле от толкова снасяне? Или както на кокошките им няма нищо, така и на нея?

:ab_041: :af_089:
Аз ти казах, че ако е достатъчно упорита, изобретателна и има мегдан ще си поиграете доста на стражари и апаши :ab_041: ...Не се притеснявай нищо и няма,просто се опитва да те преметне, като се превъплъщава усилено в ролята на "Mнoгoстрадалната Геновева" :md_064: ...Това с изненадващите патета има вариант да се получи, ако е достатъчно хитра и си направи гнездо вътре в самото езеро(ако има някое дърво или камък)...Така хем ще спре евентуален достъп от маци, хем упоритата и стопанка ще бъде затруднена максимално :db_046: ...Ооохх смешно ми стана, защото обикновенно каквато и безумна идея да ми мине през главата, моите поне, не знам точно как я хващат, но обикновенно ми спретват нещо много приблизително... :eg_033:
А иначе не се занимавай да ограждаш цялото езеро...Ако решиш(ама нали се разбрахме другата година да правим обмен :r_181: ) има едни котешки мрежи,(които се използват за възпиране на мяукащи бегълци), лесно се монтират, не струват скъпо и вършат чудесна работа...Та можеш с такава да и оградиш едно местенце около гнездото(надявам се езерото да не ти е дълбоко 5 метра :ab_041: )..Сложи мътенето и после максимум месец, докато станат достатъчно големички и си ок...и задължително иска, не иска, и остави само 2-3 яйца...

За храненето на кокошчици бих добавила...Ябълка, череши, спагети(моите обожават спагети :ud_009: , нямам идея дали е правилно, но тук по подразбиране спагетите са задължително в менюто на всичко де що мърда)...Само чистосърдечно те съветвам да не ги учиш всичко нарязано, щото ако ти е интересно да видиш обидени и сyпер нацупени кокоши физиономии, как изглеждат...Някой път ще ти ги снимам моите, когато неблагоразумно съм си позволила да им поднеса нещо на едро... :eg_033: Примерно и динени кори никакъв шанс(а нормалните кокошки обожават принципно)...Моите се фръцкат обидени...Та дори и там сме на вариант чиста диня, ситно нарязана.. :eg_033: Нали знаеш...Кой, каквото сам си направи, никoй не може...
Лек ден от мен и разказвай, че наистина много ме заинтригува твоята петешка хитруша... :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#119 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2011 - 11:37 AM

Пак съм аз(кат некои кърлеж съм :smile: )...
Само за коректност ми се искаше да ти уточня, евентуално да си помислиш и да си прецениш хубаво...
Има и неприятни уловки в цялата история...Примерно може да не са оплодени точно тези яйца, които си решила.Може да се роди някое бебе с малформация и да умре.Може още в самото яйце да умре и още един милион непредвидени ситуации, но там наистина е пророда и просто , както дойде...Единственото, което трябва да спазваш коректно е да следиш от момента в които наистина се плиокне(на тази дума кирилизатора се запъва :eg_033: ) да мъти и дните...виж там за патиците не помня колко бяха точно...В този случай , ако прехвърли установените дни и дай някакъв толеранс и, ако нищо не се излюпва най вероятно яйцата не са оплодени и трябва да я разкараш от гнездото.Защото ще се изтощи много и както ти бях казала някъде в предишните постове...Просто трябва да я извадиш от това състояние за нейно добро...
Не искам да те натъжавам, обезсърчавам или отказвам, но съм длъжна да те предупредя за някои неща...
В крайна сметка само звучи драматично(според зависи, как ги виждаш и изживяваш нещата), ако не мислиш много за тези евентуалности би трябвало да се получат нещата... :ae_085:

p.s...Правя се на много знаеща, защото преди време ми подариха инкубатор(само си представи какви подаръци получавам :ud_009: ), доста видове може да се излюпят вътре...Кокошки,патици и един куп други...Не знам защо си въобразих, че ако контролирам нещата, може да е по надеждно(тъпа работа :dry: , това преди години, а и защото нямах възможност тогава да обезопася всичко както си му е редът)...За мое щастие се зачетох много по разни форуми и...абе не е работа за мене,въпреки,че се споменава, че и начинаещи може да се справят...Един милион "ако" и "дали" има и мани...добре че не се захванах... :mg_062:
При моите кокошчици се получи всичко естествено и късметлииски донякъде, както си дадох сметка...
В този смисъл не е тук мястото, но ако някои които има нужда и знае за какво иде реч...Подарявам чисто нов неотварян инкубатор(по късно ще погледна модела), ама на знаещи и коректни хора... :beer:
Край спирам се, че няма спирка... :ab_041:
Хубав ден на всички... :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#120 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2011 - 03:05 PM

Хих, мерси за съветите.
За сега се отказах от малки патета. По-натам ще го мисля, тя ще има да снася тепърва.
Не знам дали е само на пролет или и есента, ама ще разбера.

А на кокошлетата за сега им кълцам всичко, щото тепърва се учат да ядат други неща, освен смеската, с която бяха хранени преди за ги взема. Има напредък - хапват вече и други работи. В началото гледаха глупаво и не знаеха за какво им давам тия странни неща. Но ще имам предвид да не ги разглезвам, постепенно ще увеличавам големината на парчетата. Че то си е досадно - правя салата за нас и после още толкова време кълцам остатъците за кокошките...
За спагетите - и старите ми кокошки, и старите патици, и всички нови пернати също много ги обичат. Винаги, когато правя спагети сварявам повече от колкото ни е нужно. И така открих, че ги харесват - предложих им остатъка и те го хапнаха с кеф.
User's Signature

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема