Бушка аз въпреки всичко те съветвам да не подценяваш възможността за някой неканен гост.При мен със сигурност имаше такъв, но какво точно...не мога да ти кажа.
Отправната точка по която мисля за твоя проблем от няколко дни е факта, че хич не ти снасят яйца.Сега ясно, че и на теб предполагам , ти пука за яйцата, колкото и на мен, но все пак начина по който си гледаш и храниш пернатите според мен е малко вероятно да имат някакъв хранителен или въобще здравословен проблем.За това ще ти разкажа при мен какво се случи, дано ти послужи или поне да си помислиш дали съществото на проблема не е някъде в тази посока, защото повтарям съвсем не смятам за нормално при грижите, които полагаш, да не снасят.
В моят случай нещата се развиха по следния начин...
Не снасяха и някак си станаха неспокойни(не чак като в твоя случай, но подобно).Първо си помислих, че просто не снасят, а и тъй като никога не ми е било това водещ фактор, не обърнах кой знае колко внимание.Мина време и случайно в разговор с хора от околността ми споделиха, че най вероятно причината е някой крадльо на яйца.Те всъщност ми споменаха белка и други(извини ме, но не им помня имената, а ако трябва да съм съвсем честна дори не им ги знам на Български, да не говорим, че някои не знам точно как изглеждат и какво са точно

)....все пак имай в предвид, че живея в дивашка местност, която си има от всичко по много.
Посъветваха ме да сложа камера, поне със сигурност да разбера за какво иде реч или да следя много стриктно и да прибирам яйцата навреме.Не направих нито едното, нито другото, защото в първия случай, какво се очакваше да направя, дори и да разбера с точност каква е таз животинка?...За втория(това със следенето и изпредварването) си имах моя теория, че тъй като доста време мина преди да се усетя наистина, че нещо краде яйцата(когато намерих купища черупки по най различни места на двора, в който кокошките никога не са имали достъп...те си имат огромен кокошарник и си стоят там)...реших , че туй 'нещо', си е свикнало и , ако изведнъж му се цъкне храната, ако е хищно може да се назлоби на кокошчици...Може да звучи смешно и знам, че е така(щото много ми се смяха и тук на гениалната теория

), но докато умувах как да изляза от скапаната ситуация...Първоначално затварях мястото където спят вечер и го отварях сутрин в 4-5 часа, но си дадох сметка, че така не може да продължава вечно и спрях.После докато продължавах да мъдрувам какво да правя ми се наложи да замина и през дните в които ме нямаше се случи нещастието...Петльо се сбил с 'нещото' или може и с нещо друго де да знам и аз, не знам дори дали се е случило през деня и кога...нищо общо взето...и е намерен ранен, но жив, което ме навежда на мисълта, че се е бил с нещо не особено голямо, което примерно да го клъцне и да го елиминира моментално.В следствие на раните и пораженията си отива на следващия ден.После разбрах, че не са ме послушали и са започнали да взимат яйцата прясно снесени(това двукраки, които си правят каквото си наумят, без да се съобразяват с моите желания) ...то и си беше трудно, щото всичките ми пернати и до ден днешен, нямат точно време или дори не може да се предвиди в коя част на деня ше се наканят.Така, че може и да е съвпадение, може да е смешно и всичко, но няколко дни след като яйцата са започнали да липсват, петльо го отнесе.
За съжаление в тоз каръшки период въобще и не ми се даде възможност да разбера или да проумея какво, защо и как(поне да видя дали пак щяха да изчезват яйца)...защото след много кратък период ловци с които си водя моята лична война от как се помня(щото им беше много забавно да ми стрелят по котките)...прерязаха оградата на кокошарника и си намерих всички кокошчици и патици...както и да е...от ловни кучета.(Това се случва преди поне 7-8 години).След този случай доста години не се навивах пак да си взема пернати(но пък си взех ротвайлери

)...и лека полека нещата се наредиха.Ловците се укротиха до някаква що годе поносима степен(предполагам нямаха идея с какво се захващат в началото и имам предвид себе си

), оправих си стабилно кокошарника, взех си нови кокошчици и засега единственото ми притеснение е , да не вземе онуй неизвестното животно да се завърне, че да не получа някое дежа вю...

Засега всичко е ок, все още отгоре не съм закрила кокошарника(бях решила да го направя тип волиера), ама все не остава време, а и е огромен, но ако почнат да изчезват пак яйца...предполагам ще намеря веднагически
Объркан ми се получава разказа, но ми се искаше да споделя опит и целта ми е , освен да си кажа, а и ако има вероятност да намериш някои допирни точки или съвпадения,освен това и евентуално да послужа за урок с грешките, които съм допуснала или не съм.Все още мисля по тези случаи и не знам дали вината е в мен или къде.
п.п.Тоз роман го творя от доооста време и ако ви се стори, че съм се преповтаряла, звуча разхвърляно и не по същество на места...Моля направете се , че не забелязвате
п.п.2.Chita...За кокошчици обясних по горе, че абсолютно нямат достъп до нито едно от местата, където намирах черупки от яйца.А по отношение на мишки...Как да ти кажа...С маците, които съм си култивирала, съм се зарекла, че ако намеря мишле, което е преживяло повече от 24 часа, то ще да е някакво супер късметлийче и ше си го прибера да си го гледам за домашен любимец

От доста години са кът мишчици и съвсем скоро може да ги обявят за застрашен вид...особено в моята зона.