Dog.bg Форуми : Как оцеляват моите питомци...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как оцеляват моите питомци...

#181 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 July 2012 - 07:36 AM

Показване на мнениетоgrigo009, в 10 July 2012 - 04:23 PM, написа:

Сега се присетих нещо....
Да не би да си имаш неочаквани посетители тип белка или други подобни?...Преди години имах кокошчици, които така имаха проблеми и най вече смятах, че са от тия дето не снасят, а на финала се оказа, че намерих след време милион черупки на яйца скрити грижовно я между насечения дървен материал, който ще се използва за през зимата(ама само за камина, така, че смятай след колко време съм се усетила :dry: ), я по някакви други места.Ма наистина толкова много, че простоооо...И всъщност се оказа, че съм 'обвинявала' кокошчици без причина.Но принципно петльо би трябвало да има основен проблем с подобни крадльовци на яйца...
В този смисъл моят предишния си отиде така след бой с нещо си...злобно, хищно, крадливо и гладно...
Виж по някакъв начин да разбереш дали не е в тази насока проблема :ba_025:

От опит знам, че ако е било белка тя е щяла нападне кокошките, а не яйцата.Така една вечер останах без най-младите кокошки, за което вината си е изцяло моя. Ако вашите кокошки са имали достъп до дървата е възможно да са снасяли там и затова след време да сте намерили черупки на това място. А после мишки да са си похапнали яйцата Кокошките често снасят на необичайни места.

#182 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2012 - 07:40 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 09 July 2012 - 11:02 PM, написа:

Не са слаби. Това, че не снасят не ми е дерт. И е само последствие от странното им поведение.
Това, че се крият по цял ден и излизат накокошинени е главният симптом, че имат някакъв проблем. Не снасянето е само част от последствията от проблема.

Вероятността ястребите да са причината е най-вероятна.

#183 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 July 2012 - 10:15 AM

Показване на мнениетоChita, в 11 July 2012 - 07:40 AM, написа:

Вероятността ястребите да са причината е най-вероятна.

Ех, ако е така - няма да мога да им помогна. Тъпо ми е, че не се чувстват добре, искам да им помогна, обаче...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#184 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2012 - 05:43 PM

Дворчето им сигурно е обезопасено и отгоре за да не станат жертва, но те няма как да знаят това :ab_041:

#185 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2012 - 06:18 PM

Аз не мисля че ястребите са причината, витамини и минерали даваш ли им?
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2012 - 09:14 PM

Двора не е обезопасен отгоре, не е "дворче", а е голямо пространство под дървета около езерото, което е разделено на три двора - за всички петли и кокошки. (Ма то вярно, че и да имаше - те нямаше да знаят :ab_041: )
Ето една снимка, на която се вижда ограденото около езерото, но това не са целите дворове - има още.
Прикачена снимка

Добавки не им давам.

Днес ги изхвърлих от кокошарника и го затворих. Направих им лек навес в двора им, ако имат желание - да се крият там, но да са пак навън. Обикаляха си сякаш нищо не се е случило. Наблюдавах ги внимателно. Когато ордата гугутки се разлиташе в разни посоки изведнъж, кокошките се стряскаха от шума и хукваха да тичат из двора. Така че започвам да клоня към това, че е стрес от ястребите.
Може би когато започна това - едната се е изплашила, когато ястреба е ловувал, скрила се е. На другия ден се е стреснала просто от шум на крила и пак се е скрила. И е започнала да се крие постоянно, превърнало се е в повтарящо се поведение, в матрица и е зациклила. Защо и другата започна да се държи така - не знам. Може и да не ми е вярна теорията.
Но ще спирам достъпа до къщата им няколко дена подред през деня, да видим дали това повтарящо се поведение ще се промени.

И тук е момента да напомня, че все още подарявам поне единия от петлите. Аз така - повтарям си, може все пак да ми провърви :be_107:
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#187 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2012 - 09:18 PM

Прати го до Варна, а аз ще го препратя на баба ми на село. :ab_041: Тя гледа кокошки.

#188 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2012 - 09:37 PM

То хубаво предложение е, обаче сложността на задачата идва от там, че търся място, където няма да го ядат.
Което очевидно е сложна задача, както е видно от датата на другата тема - а именно от преди година и никакво развитие. :dry:
User's Signature

#189 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2012 - 09:56 PM

Знам условието. :ab_041: Аз като им кажа няма с пръст да го пипнат и ще го оставят да си живее при техните кокошки. Ако видиш зор може да го пуснеш по еконт или др. фирма, аз ще го поема от тук. Ще намеря някой да го вземем, че мен ме е страх от птици. :ab_041: гарантирам ти, че никой няма да го изяде.

#190 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 12 July 2012 - 08:25 AM

Оо деба този петел ...

М/у др. кокошка се лекува от стрес , както и от клякане да мъти , като се намокря със студена вода .
Топи се във водата , и после и теглят един лек бой , или я захлупваха под кош за 1 час , не помня .
Просто след като изсъхне става нов човек , все едно се събужда от сън .

Ще пусна тука ( ако разрешите) снимки на страхотни декоративни кокошки , един приятел ги гледа .
Страхотно красиви , страхотно .!

#191 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 12:44 PM

Бушка аз въпреки всичко те съветвам да не подценяваш възможността за някой неканен гост.При мен със сигурност имаше такъв, но какво точно...не мога да ти кажа.
Отправната точка по която мисля за твоя проблем от няколко дни е факта, че хич не ти снасят яйца.Сега ясно, че и на теб предполагам , ти пука за яйцата, колкото и на мен, но все пак начина по който си гледаш и храниш пернатите според мен е малко вероятно да имат някакъв хранителен или въобще здравословен проблем.За това ще ти разкажа при мен какво се случи, дано ти послужи или поне да си помислиш дали съществото на проблема не е някъде в тази посока, защото повтарям съвсем не смятам за нормално при грижите, които полагаш, да не снасят.
В моят случай нещата се развиха по следния начин...
Не снасяха и някак си станаха неспокойни(не чак като в твоя случай, но подобно).Първо си помислих, че просто не снасят, а и тъй като никога не ми е било това водещ фактор, не обърнах кой знае колко внимание.Мина време и случайно в разговор с хора от околността ми споделиха, че най вероятно причината е някой крадльо на яйца.Те всъщност ми споменаха белка и други(извини ме, но не им помня имената, а ако трябва да съм съвсем честна дори не им ги знам на Български, да не говорим, че някои не знам точно как изглеждат и какво са точно :bm_008: )....все пак имай в предвид, че живея в дивашка местност, която си има от всичко по много.
Посъветваха ме да сложа камера, поне със сигурност да разбера за какво иде реч или да следя много стриктно и да прибирам яйцата навреме.Не направих нито едното, нито другото, защото в първия случай, какво се очакваше да направя, дори и да разбера с точност каква е таз животинка?...За втория(това със следенето и изпредварването) си имах моя теория, че тъй като доста време мина преди да се усетя наистина, че нещо краде яйцата(когато намерих купища черупки по най различни места на двора, в който кокошките никога не са имали достъп...те си имат огромен кокошарник и си стоят там)...реших , че туй 'нещо', си е свикнало и , ако изведнъж му се цъкне храната, ако е хищно може да се назлоби на кокошчици...Може да звучи смешно и знам, че е така(щото много ми се смяха и тук на гениалната теория :blush: ), но докато умувах как да изляза от скапаната ситуация...Първоначално затварях мястото където спят вечер и го отварях сутрин в 4-5 часа, но си дадох сметка, че така не може да продължава вечно и спрях.После докато продължавах да мъдрувам какво да правя ми се наложи да замина и през дните в които ме нямаше се случи нещастието...Петльо се сбил с 'нещото' или може и с нещо друго де да знам и аз, не знам дори дали се е случило през деня и кога...нищо общо взето...и е намерен ранен, но жив, което ме навежда на мисълта, че се е бил с нещо не особено голямо, което примерно да го клъцне и да го елиминира моментално.В следствие на раните и пораженията си отива на следващия ден.После разбрах, че не са ме послушали и са започнали да взимат яйцата прясно снесени(това двукраки, които си правят каквото си наумят, без да се съобразяват с моите желания) ...то и си беше трудно, щото всичките ми пернати и до ден днешен, нямат точно време или дори не може да се предвиди в коя част на деня ше се наканят.Така, че може и да е съвпадение, може да е смешно и всичко, но няколко дни след като яйцата са започнали да липсват, петльо го отнесе. :dry:
За съжаление в тоз каръшки период въобще и не ми се даде възможност да разбера или да проумея какво, защо и как(поне да видя дали пак щяха да изчезват яйца)...защото след много кратък период ловци с които си водя моята лична война от как се помня(щото им беше много забавно да ми стрелят по котките)...прерязаха оградата на кокошарника и си намерих всички кокошчици и патици...както и да е...от ловни кучета.(Това се случва преди поне 7-8 години).След този случай доста години не се навивах пак да си взема пернати(но пък си взех ротвайлери :ab_041: )...и лека полека нещата се наредиха.Ловците се укротиха до някаква що годе поносима степен(предполагам нямаха идея с какво се захващат в началото и имам предвид себе си :smile: ), оправих си стабилно кокошарника, взех си нови кокошчици и засега единственото ми притеснение е , да не вземе онуй неизвестното животно да се завърне, че да не получа някое дежа вю... :tb_108: Засега всичко е ок, все още отгоре не съм закрила кокошарника(бях решила да го направя тип волиера), ама все не остава време, а и е огромен, но ако почнат да изчезват пак яйца...предполагам ще намеря веднагически :bk_022:
Объркан ми се получава разказа, но ми се искаше да споделя опит и целта ми е , освен да си кажа, а и ако има вероятност да намериш някои допирни точки или съвпадения,освен това и евентуално да послужа за урок с грешките, които съм допуснала или не съм.Все още мисля по тези случаи и не знам дали вината е в мен или къде.

п.п.Тоз роман го творя от доооста време и ако ви се стори, че съм се преповтаряла, звуча разхвърляно и не по същество на места...Моля направете се , че не забелязвате :ae_085:
п.п.2.Chita...За кокошчици обясних по горе, че абсолютно нямат достъп до нито едно от местата, където намирах черупки от яйца.А по отношение на мишки...Как да ти кажа...С маците, които съм си култивирала, съм се зарекла, че ако намеря мишле, което е преживяло повече от 24 часа, то ще да е някакво супер късметлийче и ше си го прибера да си го гледам за домашен любимец :ab_041: От доста години са кът мишчици и съвсем скоро може да ги обявят за застрашен вид...особено в моята зона.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#192 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 02:03 PM

Grigo009, неточно се изразих наричайки крадците мишки - всъщност имах в предвид плъхове. Котките май не обичат да си имат работа с тях. Но това са само мои предположения. Продължавам да твърдя обаче, че ако беше невестулка или белка, кокошките щяха да пострадат преди яйцата. Тука май смесих твоята история с тази на Bushkata :ab_041:

#193 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 02:35 PM

Белка , невестулка , пор задължително убиват всички кокошки, ако са под 10 бр. .
Раните са само по шията , и не взимат яйца , а извличат само 1 кокошка .
Съселите крадат яйцата и ги складират .
Има капани за тях , но трябва да пишеш в търсачката мармот трап ...
http://www.youtube.c...h?v=VOjwtJGg7iU

#194 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 02:51 PM

Ами в такъв случай, ако е съсел...аз такова нещо съм виждала мисля един път в живота си и бяха супер симпатични...Нещо като между коте и катеричка :wub: ...Ама възможно ли е да стигне до бой с петел това животинче се питам и въобще може ли да го нарани сериозно?

п.п.Бушка извини ме, че така си позволявам в твоята тема, ама много ми се иска да разбера, ако мога някои неща.Само да получа някакъв отговор за размисъл и проучване и преставам :ae_085: А и ти можеш да достигнеш до отговори евентуално. :ae_085:

Chita...Не мисля плъхове наистина, че може да са 'нарушителите' или поне искрено се надявам.Ама тук май точно тази разновидност липсва и Благодаря на Господ , за което. :smile:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#195 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 02:52 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 12 July 2012 - 02:35 PM, написа:

Белка , невестулка , пор задължително убиват всички кокошки, ако са под 10 бр. .
Раните са само по шията , и не взимат яйца , а извличат само 1 кокошка .
Съселите крадат яйцата и ги складират .
Има капани за тях , но трябва да пишеш в търсачката мармот трап ...
http://www.youtube.c...h?v=VOjwtJGg7iU

Съселите не са ли твърде малки за да отмъкнат кокоше яйце? По-скоро крадат яйцата на малки птици.

#196 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 03:32 PM

Нямам обяснение как носят яйцата .
Освен , че ги носят слизат с тях по вертикалният отвор на кумина , и ги складираха в нишата на печката( гладът е по- силен от тока и гравитацията ) .
Крадяха яйцата от една баба съседка , и ги носеха при мен ( къщата при мен е необитаема) .

Обаче аз връщах яйцата обратно на бабата , и съселите се скапваха да ги носят като малоумни . :ab_041:
Бе просто сложете една икономична лампа да им свети нощем , и кокошките ще си ги пазят сами ...
или вържете куче наблизо всички тия животинки ги е страх от куче .

За бой с петел ... съселът - едва ли , не знам ... може и да е белка .
Ще питам тия дни един познат кокошкар .

#197 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 10:24 PM

Интересни истории :mg_062:
Ще видим как ще се развият нещата при мен.
User's Signature

#198 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2012 - 01:52 PM

Прасенцето е мн сладко ...

#199 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2012 - 03:51 PM

Бре! Къде са им опашките на тия двата петела?
User's Signature

#200 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2012 - 07:12 PM

Декоративно прасе ли е това?
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни