Dog.bg Форуми : Как оцеляват моите питомци...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как оцеляват моите питомци...

#81 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 April 2011 - 05:46 PM

Ами не и оставяй яйца котките ще отмъкнат малките според мен, не я оставяй и да мъти със искуствени яйца защото ще се изстощи. Просто махай яйцата тя няма да снесе 200 яйца ;) 20-30 яйца най-много пък и тя преди тфа мисля че е снасяла

parrot_66 : да, давай цитатите
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Диви животни
Публикувано: 27 April 2011 - 06:29 PM

Просто и взимай яйцата :smile:

#83 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 April 2011 - 09:35 AM

Взех й ги. Съскаше, дуеше се и ме нападаше. Стана ми жал. Взех ги през нощта, когато беше на разходка в езерото. През деня не става от тях.
Днес снесе отново. :dry:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#84 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2011 - 11:38 PM

Взимай,взимай
User's Signature

Цитат

Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 08:48 AM

Лелеее Бушка къде съм бляла досега да не видя страхотната ти тема :wub: ...На един дъх я изчетох, даже 2 пъти...
Ти си моят идол и същевременно успокоение, че не съм единствената тотално "луда"(шегувам се), която е способна да си вкара пернати в банята... :af_089:
Тъй като ми предстои да си взимам патици(ама аз им строя все още езерцето), ми беше доста интересно да прочета от твоите Бушови неволи и емоции...
Някои неща ще са ми доста полезни за в бъдеще...Преди години гледах патици и кокошчици заедно(ама си нямаха голямо хубаво езерце, а едно микроскопично), но гледането ми се състоеше само да ги храня и не трая много, та съм си супер новобрaнка...Да не говорим,че този ми опит завърши трагично, когато след едно мое краткотрайно отсъствие, като се прибрах ги намерих всички.....от ловни кучета... :dh_188:
Трябваха ми доста години да позабравя, да се подготвя по качествено и да се реша, но мисля , че вече си е време(кокошчици вече имам пак, за патета говоря).Плюс това ти с такава любов говориш и разказваш за тях, че тотално ме нави и надъха... :beer:

По отношение яйцата и евентуални бъдещи бебешори бих могла да те посъветвам от скромен опит с кокошчици...Ама логиката май е същата...
Ако евентуално няма да можеш да отрежеш тотален достъп на мяукащи до бебетата...Не се занимавай, че после ще те е яд много...Ееее винаги има вариант да вкараш майката с бебетата пак в банята, докато станат достатъчно големички :ab_041:
Иначе това, което знам е ,че ако женската реши да мъти, спира да снася, пльосва се върху яйцата и няма мърдане...Ако решиш ,че все още не е момента,просто и взимай яйцата и я махай от гнездото...Тук уловката е да успееш да я разсееш, защото вдигали доста температура и са като болни през този период....Някои даже съветват да се обливат с ледена вода, само и само да излязат от това състояние...А иначе е нормално да се борите и да ти се кара, докато и взимаш яйцата...Не и се връзвай на драматичните сцени... :md_064:
Моля, ако ръся глупости и патиците нямат нищо общо с поведението на кокошчици, да ми бъде простено невежеството...
Успех от сърце и разказвай, какво си решила... :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#86 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 09:15 AM

Пак съм аз... :smile:
Забравих да ти кажа браво за кокошчици и , че са супер красиви чаровници :wub: ...Красимир не го видях нещо, та да те попитам...
Как е той и за в бъдеще евентуално дали не искаш другарче за него?! :ab_041: Не , че нещо, ама отсега да се подсигурявам, ако реша да гледам пак кокоши бебета и за карък, ако вземат да се пръкнат само петелчовци...та нали разбираш?! :r_181:
User's Signature

#87 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 12:03 PM

Цитат

Ако евентуално няма да можеш да отрежеш тотален достъп на мяукащи до бебетата...Не се занимавай, че после ще те е яд много...Ееее винаги има вариант да вкараш майката с бебетата пак в банята, докато станат достатъчно големички

Точно така вървяха и моите мисли. И за да не се окажа с патешко семейство в банята, реших да махна яйцата. Вчера не е снесла, спря да седи на празното гнездо - надявам се, че отмина всичко. До другата пролет.

Краси го няма. След като му умря дългогодишната другарка изкара дълго време сам. През зимата го намерих една сутрин свит и студен в къщичката. Просто ей така.

Групата, която взехме сега е от 5 кокошки и едно петле, което все още не знае, че е такова. Малки са още. Надявам се, че ще стигне Красимир по красота, като порасне.

А иначе - два петела заедно знам, че няма да се получи. Така че не рискувай много да ги размножаваш, че ще се чудиш какво да правиш с малките после.:md_064:
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#88 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 09:11 AM

Ооо съжалявам за Краси...поне си е поживял царски и много обичан при теб... :rc_036:
И на мен ми се стори на клипчето,че има едно малко петле, но понеже не бях сигурна затова те попитах.Аз наскоро по неволя трябваше да се справя със странната ситуация да накарам да 2 петела(Баща и син), да се приемат и примирят(защото не помислих преди да оставя Ева да мъти)...и успях, ама толко нерви изхабих, че направо не е истина...
В неуместната ми шега обаче имаше и истина, защото аз , ако един ден пак реша да ги оставя да имат бебета, първо ще се подсигуря, да имам евентуални осиновители, особено за евентуални бебета петли(а ти си перфектна и съм сигурна,че ще ги гледаш добре, без да се поддадеш на хранителните си навици :smile: ), защото с 3 или повече няма да се получат нещата, ще ме вкарат в лудница...
Но сега тъй като си ок ти пожелавам дълги години да те радват и да не те нервират много. :ae_085:

За патиците...
Когато прецениш или измислиш вариант за котките, можеш да и оставиш примерно само 2-3 яйца и като се родят бебоците мисля най много месец е достатъчен, докато станат достатъчно големи да не ги закачат мяукащите дяволчета...НО задължително си помисли, какво ще правиш, ако евентуално се родят само момчета, че доколкото видях и при тях действа теорията за мъжка непоносимост...
И не съм убедена, че само на пролет...Ако и при тебе действа теоремата за пълна лудница и нищо сигурно, както при мен(даже приятели ме майтапеха, че и пернатите са ми откачили)...Знам ли...Моите кокошчици се родиха края на септември... :wb_052:
Лек ден от мен и с интерес ще следя, как ти се развиват събитията... :rc_036:

P.с...Ще ти пратя на лични снимки (или ако искаш хвърли едно очо там в моята селскостопанска тема) да видиш, какво евентуално се опитвах да ти пробутам да осиновиш :ab_041: ...пък и може да ти послужат вдъхновяващо и амбициращо и да намериш начин за патиците... :ae_085:
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 10:29 AM

Видях твоите снимки - не всички около мен разбират манията ми, но искрено се възхитих на пернатите ти. Наистина са много красиви.

Стана ми интересна и сградата, в която живеят, поне доколкото се вижда на снимките. Прилича ми на измазвано на ръка, със заоблени ръбове. Много харесам подобни неща. Отдавна мисля да спретна нещо с тухли и измазано с кал за пернатите.

Проблема с патетата и че могат да се излюпят момчета и да създават проблеми с баща си, също го мислех. Изобщо - не знам дали ще се навия да им оставя яйца. Колкото повече го мисля, толкова повече се отказвам.
Хората около мен, с които говоря решават лесно проблема - в тенджерата пращат някого и проблема е решен. Но при мен това не е опция.

п.п. Патицата е направила ново гнездо и е снесла отново там. Явно реши, че щом в предишното изчезват, трябва да промени тактиката. Отново ще я разочаровам...
User's Signature

#90 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 03:39 PM

Бушка не е мания...Нормално виждане и подход е, ама за жалост в този побъркан свят нормалното човешко отношение, се струва маниакално...Както и да е това е друга тема...
Аз що си мислиш, че съм те набелязала като евентуална перфектна осиновителка на някое от моите пернати деца?!Все пак вероятността някой да си вкара в банята подопечните пернати и след това да си ги сготви е почти нулева...В днешно време си е направо като 6-ца от тото да попаднеш на човек, който да споделя твоите виждания и идеи... :ae_085:
Ама аз го измислих...По натам(евентуално другата година) можем да направим Българо-Италиански обмен на пернати :af_089: ...Ти ще пратиш някои паток, а аз понеже разбрах, че си Ок с петел може да ти отвърна с някоя кокошчица... :md_064:

По отношение на твоята патешка хитруша...
Не им минава толкова лесно, колкото си мислиш...Според зависи, колко е упорита и тя и ти...Но не се отчайвай, ще си поиграете малко на стражари и апаши и ще отмине... :md_064:
Няма да се предаваш и ако си решила твърдо, че не си готова да поемеш тази отговорност...До последно и взимай яйцата и не се разчувствай от драматичните и сцени и номера...

За постройката..Тя всъщност представлява кокошарник със залепена огромна волиера...Ами заварено положение ми беше, но имаше нужда от много подобрения и ремонти(поне според моите виждания).Все още не е тотално довършена, но ако говорим за кокошарник, те съветвам...
Необходима ти е постройка, човешки ръст, която да имаш възможност да разделиш на две вътре...Абе някаква квадратна тухлена основа с вътрешна вратичка или преграда(това в случай , че решиш да рискуваш и с кокоши деца)...И отпред задължително дворче с някакво водоемче тип коритце, малко езерце или както искаш го наречи...
За самия стил аз лично съм пристрастна към стария стил...Демек много дърво, камък и зеленина...И да груба мазилка ръчно направена, съчетана с овални и не толкова груби и ръбести форми влизат в перфектен синхрон(според мен)...А и са по безопастни за животинки... :ae_085:

P.с..Чакай да те развеселя, ако мога по въпроса за твоята изобретателна хубостница... :wub:
Във фамозната постройка имам някакви рафтове много високи...Ееееи казвам ти побъркаха ме тез кокошчици...Един ден влизам и нямаше въобще да се усетя, ако не ме беше стреснала една от котките която се беше сгушила да спи там :ud_009: ...Поглеждам и какво да видя...Поне 7-8 яйца...Ужас, а почти ненормално ми се струваше кокошка да успее да литне на толкова високо, а пък котките ми със сигурност яйца не снасят :ab_041:
Само искам да ти кажа, че си го извоюваха това място,защото продължиха да снасят там, колкото и перфектни кошчета и условия да съм им предоставила...Та се принудих най накрая да сложа една кошница и там...Сега най вече там снасят и са супер щастливи, че са ме надхитрили...Ама за тяхно разочарование яйцата пак им изчезват тъй необяснимо, както и преди... :smile:
Това ти го разказвам, за да те посъветвам очите на 6 и да не ги подценяваш, колко са изобретателни...

P.с.2..Пак стана някакъв роман, ама така съм като заговоря за любими същества...
Толкова от мен стискам ти палци и ще следя какво става, защото и на мен ми е много интересно. :ae_085:
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 07:19 PM

Наистина ме развесели :ab_041:

Мерси за съветите :ba_025:
User's Signature

#92 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 02 May 2011 - 08:49 PM

На мен кокошките сами неосъществима мечта , иначе съм голем кокошкар :af_089: ...
но да вметна , защо не си вземете токачки ?
По- красиви са може би от кокошките , а и при вашите условия ще могат сами да се пазят от кучета и котки ...
Патките ви живеят при тежки за тях условия , според мен ...

#93 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 09:00 PM

Обясни ми, моля: какво значи, че сами ще се пазят токачките? Не разбирам толкова, а са красиви птици.

Какъв е проблема за патиците?
Имам нужда от повече знания, определено не съм най-знаещата птицовъдка.
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 11:01 AM

То и аз не знам много , но помня баба ми гледаше токачки за красота ...
Те са по- близо до дивото , литват чудесно при опастност , спят на високо , и по- ще се пазят сами от кучета и котки ( според мен ) .
Иначе гледахме и патици , но те си искат много вода , а и ги хранеха с някакви водорасли , от блатата ,
не помня какви, нещо като леща .
Те са си създадени за воден начин на живот , и там са в безопастност, иначе ги мъчите ( може би ) .

М/у другото според Мойсей , и мен... според нас :af_089: водоплаващите са се появили преди динозаврите , едновременно с рибите .

5-ти ден от сътворението пише ... нали .. и , чак вечерта на 5- ти ден птиците населяват сушата . Четириногите на другият 6-ти ден . :ba_025:

#95 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 11:14 AM

Ами то повече вода от това(тук се вижда 1/3 от езерото заради клона, който падна вътре) дали може да им се предложи? Освен ако не ги пусна на свобода, разбира се. Те са по цял ден в езерото, което вече има дългогодишна тиня по дъното и има и растения, предполагам, че има и гадинки, които те ядат. Предлагам им допълнително разни неща, но те за сега ядат само царевицата.

А токачките са красиви много. Но това, че летят не е добре за моите условия. Езерото е с ограда и са в безопасност там. Но ако прехвръкнат в съседния двор или в другата част на нашия - наистина ще има проблем с кучетата. За котките не са хапка, достатъчно големи са. Те, котките, редовно ги навестяват да им пребъркат паниците, понеже единия паток хапва риба - няма никакъв проблем с това.
User's Signature

#96 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 11:24 AM

Аоо, идеално им е не е малко :ab_041:
Вземи си и турски патици :ab_041: 2 ...

#97 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 11:45 AM

E, няма много място за повече, ако искам да не се гъчкат. То мандаринките са ми мечта, но тях...друг път. :md_064:
User's Signature

#98 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 01:56 PM

Според мен условията на патките са номер 1 :)

Бушка наистина може да си земеш токачки те са агресивни ще се пазят от котки ама се съмнявам да надвият на кучета, но ако ги сложиш при кокошките може да стане голяма битка ;). Също така няма да имаш плъхове и мишки защото токачките издават дразнещи за тях звуци и гризачите се изнасят.

А тази селскостопанска тема за която говорите каде се намира линк може ли?
User's Signature

Цитат

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 02:12 PM

http://forum.dog.bg/...B0%D1%80%D0%BA/

Това с битките ме отказва.
Но това, че гонят гризачите ме изкушава. Знаеш, че където има птици и храна се въдят и гризачи. Може би след време ако се навия да заградя още едно дворче - само за тях, тогава може би...
User's Signature

#100 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 02:15 PM

Така става, но имай в предвид че и само женски да земеш пак ще се бият с петела и кокошките :)
User's Signature

Цитат

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема