- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Тя е малка и бяла,на снежинка прилича пухкава сладурана търси топъл дом
Публикувано: 20 December 2009 - 06:56 PM
Това е Снежанка.Живее на площада,обикаля около кафетата и се радва на всяка капка внимание.Обича хората,обича да играе със себеподобни.
Изглежда чистичка и поддържана.Възраст неизвестна,вероятно е младоче,весела и пъргавка е.Търси дом,обич и отговорни стопани,които да гарантират че Снежи никога повече няма да се озове на улицата.Задължително условие е да се кастрира ,ще се окаже помощ за това от хора във форума ако се налага.
Публикувано: 20 December 2009 - 07:09 PM
Ще я кастрира,ако се окаже че не е кастрирана.Как мислите,да я давам ли.Как да разбера че е надежден кандидата,как да съм сигурна че няма да се злупотреби със животинчето.
Публикувано: 20 December 2009 - 07:10 PM
Мисля,че въпросите,които insult задава ще свършат работа,за да прецениш кандидат-стопанина:
-Защо искате това куче? /търся ентусиазъм, добронамереност и заинтересованост. истината е, че първите 5-6 изречения са решаващи за по-нататъшния развой на разговора - обикновено веднага се познава дали това е подходящия човек./
-Гледали ли сте куче преди? /търся адекватни обяснения, най-добре да чуя история за починало от старост куче, предпочитам хора с опит в породата. важно е за мен да не чувам човека насреща да се дуе и да смята, че знае всичко за кучетата/
-Мислите ли, че ще бъдете добри стопани за него? /поразително е колко серозно хората отговарят на този въпрос и колко често си признават или дори за първи път разбират, че не биха били/
-Трябва да ви предупредя за възможни проблеми с него /тук обяснявам, че кучето е с неясен бекграунд, че това крие рискове и т.н. - очаквам разбиране на този факт, но и яснота, че предстоят и трудни дни, в които новите стопани ще трябвад а се справят/
-Какво е работното ви време? /търся дом, в който кучето да остава само не повече от 4-5 часа на ден, предпочитам семейство с деца - не само защото децата са си вкъщи, но и защото това показва известна степен улегналост. досега съм давала само два пъти куче на хора без деца -milenka_bs от форума и едно младо семейство, което взе Грети /
-Нали знаете, че кучето гълта доста пари - не само за храна, но и за ваксини и ветеринарни нужди? /тук съм най-снизходителна, стига човекът да ми покаже, че има достатъчно интерес и добро отношение, ако каже, че е кът с парите и ще храни с човешка храна, примерно, за мен е ОК. не питам за кастрацията - обикновено давам животното кастрирано, но ако не е - повдигам въпроса в опит да насърча кастрацията. ако хората не искат да кастрират обаче - това не е решаващо за мен. всеки сам си преценява./
-Кога ще дойдете да го видите? /не давам кучета на хора, които не са дошли да се запознаят с животното поне веднъж преди да решат дали това е тяхното куче. случвало се е да дойдат уж на "оглед", а после да си тръгнат с куче, но не и да им закарам аз кучето без да са го виждали или нещо такова. поразително е колко много хора си мислят, че това е пица, която трябва да им се достави вкъщи/
Публикувано: 20 December 2009 - 07:20 PM
Публикувано: 20 December 2009 - 07:40 PM
Стискам ви палци!
ПП Темата ме подсети за хората с Грети (момичето впоследствие се регна тук, но не помня ника), преди месец им се роди дъщеричка, много са щастливи, а Грети е пръв бебегледач

Публикувано: 20 December 2009 - 07:50 PM
Публикувано: 20 December 2009 - 07:58 PM
Мисля да я даваме,да е на топличко и тя по празниците.Благодаря ти JennyB,че си толкова съпричастна и извинявай че те нагърбвам и с тая задача.
Голям длъжник съм ти,дано да мога да се реванширам някога.
Сега остава да мислим за превоза,по празниците доста хора пътуват,може да имаме късмет да се уредим.
Публикувано: 20 December 2009 - 08:05 PM
Публикувано: 21 December 2009 - 10:51 AM
Права си. А и щом има кой тук да наглежда как вървят нещата, мисля, че няма да има проблеми. Аз бих могла да помогна с кастрацията, ако стопаните не могат да се оправят сами.
Публикувано: 21 December 2009 - 01:13 PM
Абсолютно !!!

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 21 December 2009 - 07:44 PM
Аз съм тази,която иска Снежи за свекърва си,а с Вас се познаваме лично.Миналата година много ми помогнахте за Дребосъчка-помните ли,края на юни'08?(Бях бременна и в безизходица)Това ще разсее ли съмненията?Не съм влизала тук от тогава и нямах представа за дискусията,научих за Снежи от подарявам.ком

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 21 December 2009 - 08:35 PM
За кастрацията - в началото на януари, имаш ли нещо против? Да не отлагаме.
Публикувано: 21 December 2009 - 08:38 PM
За кастрацията - в началото на януари, имаш ли нещо против? Да не отлагаме.
Поемам ангажимент,разбира се.Единствено ме притеснява,че може да е кастрирана,за това бих изчакала едно разгонване,пък и да не е в лютата зима,но ще се съобазя с вашите решения

Публикувано: 21 December 2009 - 08:44 PM
А ниските температури защо те притесняват? Нали няма да се гледа на двор кученцето?
Публикувано: 21 December 2009 - 09:18 PM
А ниските температури защо те притесняват? Нали няма да се гледа на двор кученцето?
Аз мислех да я водя в ита вет при д-р Чернева.И там има ехограф.Така или иначе те ще са й лекари после.Няма да се гледа на двор,точно за това и да се разгони няма да бъде проблем.А дали може да е бременна?

Публикувано: 21 December 2009 - 09:33 PM
Дали е бременна, може да каже докторката. Но това какво значение има?
Публикувано: 21 December 2009 - 09:46 PM
Аз мога да предложа следното: ако е бременна Снежи (пу-пу де!) мога да поема малките за раздаване по осиновители - за да не се притеснявате допълнително.
- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »