Dog.bg Форуми : Кучето само у дома

Към съдържанието

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето само у дома Оцени темата: ***** 2 Гласове

#101 Потребителят е офлайн   aspen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 May 2007 - 01:56 PM

ами по темата за страха от раздяла - имам питане - лабрадора ми е на 5 месеца от както сме го взели (беше на 10 седмици) до сега като го оставяме сам той прави милион поразии у дома, направо е готов да унищожи къщата, та затова му спретнахме негово място, направо луксозна остъклена тереса, но това не помогна много - той продължава да унищожава и да скимти по цял ден - ама наистина по цял ден. осира и опикава всичко наоколо (не се карам, ама като го гледам явно разбира, че е "грешник"). като се приберем е направо най-щастливото куче на света. но оставим ли го пак сам, дори за няколко минути - същата история, просто няма край. моля, посъветвайте какво да направя - не искам да страда, а да разбере, че няма да го изоставим, нали сме го взели, за да го обичаме, а той просто временно е сам. помощ!!!
User's Signature

Animals are just like us, only different shapes, thats all;
Theyre here to color the world, just like we have different flowers.
Supreme master Ching Hai

#102 Потребителят е офлайн   myki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 02:03 PM

прекръсти се до 10 мес поне b) ..бъди упорита, "говорете" имам предвид "да" "не" и т.н. има толкова много теми тук. Лично аз не мога да затворя куче в клетка ( въпреки, че е решение) и си слагам главата в торбата какво ще намеря , когато се пробера/...

#103 Потребителят е офлайн   aspen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 02:17 PM

муки, мерси, ама клетка за нас не е опция, поне за сега, може би някога, ако ни се наложи да го транспортираме или нещо такова. за дома не мога да си го представя в клетка. казваш до 10 месеца? леле, то апартамента ще е за основен ремонт oleeee а за говоренето - ами уж му говоря, ама той дали разбира немога да кажа dribble
User's Signature

Animals are just like us, only different shapes, thats all;
Theyre here to color the world, just like we have different flowers.
Supreme master Ching Hai

#104 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2007 - 09:39 PM

Здравейте! Темата ми е доста интересна тьй като от скоро имам малко nok в кьщи.И понеже има един период от няколко часа в който няма никой в кьщи - тогава се правят най много бели безнаказано.Най много ме е страх от изгризването на някой кабел от разклонител и затова изключвам всичко в стаята когато излизам,затова ми хрумна да попитам има ли нещо с което мога да намажа кабелите или краката на маса,табуретки и тн.за да са неприятни за гризане и да предодвратя подобни опити когато няма никой?

#105 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2007 - 04:58 PM

Здравей, аз нямам много опит, но някъде из форума (не мога да открия къде точно) беше коментирано, че мебелите се мажат с люти чушлета (на мен ми беше малко странно и заради това съм го запомнила). Иначе тук в зоомагазините предлагат шпрей, с който като напръскаш нежеланото за гризане място и любимецът се дразни и не ходи там. Аз си го купих и наистина има ефект, но трайността му е 24 часа приблизително... на следващия ден пак трябва да пръскаш (аз го използвам предимно да спася кучо от гризането на едни компютърни кабели, които няма как да се обезопасят)
Успех!
Ако те интересува мога да проверя какво е точно името на шпрея....

#106 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2007 - 10:22 PM

Ще е полезно ако може да кажеш името - имаме същия проблем с изгризване само че на дървени мебели n)
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#107 Потребителят е офлайн   elena_lazarova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2007 - 11:58 AM

пробвала съм със шпрей ама нищо не свърши работа- яде дърво досущ като дървеница. Имам Хъски - Тара на 11 месеца - свикнахме й с това дъвчене в коридора. Там я оставяме през деня - напоследък не беше правила много големи бели. Тръгнахме на почивка - свекърва ми трябваше да я гледа. Два часа след като излязохме тя е дошла в къщи и всички ключове за осветление в коридора са били изпоядени и свалени - стърчали жици - просто ужас. Като си при нея няма никакъв проблем. Много се притеснявам - нямам толкова време за обучение - в смисъл ами ако утре я хване ток. Иначе всичко е обезопасено. Беше се опитала да яде контакт - вече няма достъп до него - единствено ключовете - не съм предполагала, че ще ги докопае. Сменихме ги в събота. Днес сутринта мъжът ми излиза на работа, а синът ми още спял. Затворил съпругът ми вратата, за да не пречи на сънят му. 15 минути по-късно детето става и какво да види: единият ключ вече отишъл. HELP ME!!!! Наистина не зная как да постъпя. Ще започна съветите от 1-ва стр., но дотогава.............

#108 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2007 - 12:02 PM

това ми мирише на отмъщение....сърбали сме таз попара ;)
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#109 Потребителят е офлайн   elena_lazarova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2007 - 12:14 PM

И аз така си го оприличавах, въпреки мнения във форума, че кучетата не били отмъстителни. А как се справихте

#110 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2007 - 12:40 PM

ами има моменти когато не се справяме s) ...според мен се е нагласил по "моя" часовник т.е. сътрин разходка, храна, казвам му чао и ако се прибера веднага след работа няма проблем..нищо не е пипано...ако не дай си боже закъснея час намирам визглавниците от едната стая в дугата, одеала на купчина, изорани саксии...пробвала съм с ограничаване на пространтвото..по-лошо става така, че когато ме няма му е отворена цялата къща + 2 балкона ( обича да гледа и да клюкарства)...поне се разсейва..та така е при нас... ;)
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#111 Потребителят е офлайн   elena_lazarova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2007 - 01:38 PM

не знам - притеснявам се от стърчащите кабели. Мъжът ми заплаши, че ще я върже на каишка 1 метър. Не смея да я пусна в цялата къща - изпитвам ужас какво ще намеря. Синът ми излезе преди час. Сега чакам да ми се обадикато се върне да каже колко ключа трябва да купя - и за какво ли???????

#112 Потребителят е офлайн   tattoo Икона

• хахо
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 August 2007 - 01:59 PM

ОЧАКВАИ НЕ ОЧАКВАНОТО b) по-скоро трябваше да е заглавието на темата.До каква степен може да достигне косматото цунами в действия!!!Хора съчуствам ви искренно,но и се посмях от сърце.Стискам палци на всички да се справят с проблемите който имат 1super

#113 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2007 - 02:07 PM

Цитат

не знам - притеснявам се от стърчащите кабели. Мъжът ми заплаши, че ще я върже на каишка 1 метър. Не смея да  я пусна в цялата къща - изпитвам ужас какво ще намеря. Синът ми излезе преди час. Сега чакам да ми се обадикато се върне да каже колко ключа трябва да купя - и за какво ли???????

Може би сте го правили, но ако не сте, опитайте. Моят щурчо вършеше същите белички и аз умирах от ужас заради кабелите из къщи, но, слава богу, размина се. Когато излизахме, той оставаше за доста часове сам и му оставях моя дреха - една роба, с която се развявах из нас, или пък от панталоните, с които го водя на разходка. Оставяхме и доста играчки - топка, разни там за дъвчене и теглене - негови си неща. И започнахме да го заварваме легнал на пода или леглото, но върху моята дреха. А белите някак бързо престанаха. Това за дрехата го четох някъде из руските форуми - напомняла за стопанина, не се чувствал самотен и т.н. Така че от годинка някъде не прави бели. Сега ще стане на три през ноември и ми е най-доброто и послушно куче. Оставяла съм го сам дори в друг дом, просто се е налагало да изляза без него. Казвам му "хайде, чакай ме и пази" /лабрадор пазач b) / и излизам. Първият път бях много притеснена и тичах да се върна по-бързо, но нищо не беше направил. Сега го оставям спокойно. Разбира се за малко, колкото да ида до магазин или пазар. Вече без мои дрехи и няма проблеми. мисля, че и при вас ще премине тоя беляджийски период . Кученцето все още си е тинейджър. b)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#114 Потребителят е офлайн   elena_lazarova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2007 - 02:18 PM

Eni благодаря за успокояващите думи. Това за дрехата и аз го прочетох - още утре ще го приложа. Дано мине. И аз така се успокоявах докато не направи тези бели. Вместо да помиряса то обратното a) Стискам си палци и ще пиша какъв е ефектът super best

#115 Потребителят е офлайн   EternalDarkness Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 07:42 PM

az imah problem s nemeca,s koito se razdelih imenno zaradi tova naskoro..varsheeshe vsi4ko..ne smeeh da otida ni na kafe sled rabota,nito da izlqza ve4er..laene,skimtene,a ve4e beshe na godina.mislq vse pak 4e gre6kata e v men.taka go sviknah,bez da se otdelq i za minuta ot men,tova ot prekomerna radost ,4e imam tova ku4e..
sega predstoi/nedelq/da si vzema malko nok-4e i nqma da povtorq gre6kata...reshila sam da se izpokaram s vsi4ki sasedi ako trqbva,no ku4eto 6te svikne da stoi samo...!:)
uspeh na vsi4ki ,koito imat takiva problemi s puh4ovcite i na men s novoto popalnenie:)
Моля, пишете на кирилица.
мод

Прикачени файлове

#116 Потребителят е офлайн   elena_lazarova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2007 - 03:54 PM

здравейте,

с дрехата нищо не стана - в един от другите форуми ме посъветваха да пробвам с люта чушка. Хич не ми се вярваше. Ама вече трети ден не е направила нищо?????????? bravoS Е и аз се подлютих малко очите де r) ама нали трети ден имаме здрави ключове. Дано премине тази страст.

#117 Потребителят е офлайн   ИНЧОЛИНИ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 12:40 AM

Хорааа, и мойто терминаторче е голям калпазанин.  :rolleyes:
По описаните симптоми в началото на темата установих, че страда от остър хроничен страх от раздяла с мене.  :kisel:
Това, което описвате - гризане на мебели, дъвчене на кабели, пишкане вкъщи... просто ми е до болка познато. Всички каси на врати са ми сякаш нагризани от бобър. Пробвах със спрея против гризане - нищо. Посъветваха ме да намажа вратите с течен аналгин, за да му горчи, направих и това - пак нищо. Първия ден имаше ефект, но след това явно се пристрасти - започна да ми го ближе още от ръката, докато го мажех. Само с люта чушка не съм пробвала още.
Освен това част от стената ми е направо... изкъртена - да, да, честно ви казвам - кучето ми е като Хилти. Скача и със задните лапи рита стената - изкъртило е около 10 см в дълбочина.
Отделно един контакт (слава Богу, само един) ми е изваден и отдавна лампата не работи, ама не защото е изгоряла крушката, нали се сещате.
За воя да не говорим - съседите отдавна се канят да ме изселват. Наскоро на едно събрание, един пигмей от кооперацията ми даде дори срок 6 месеца, за да престане кучето ми да лае. То, да ви кажа честно, не е точно лай - то е нещо средно между лай и вой... по-скоро нещо като пищене... Мамка му!
Няма да ви изброявам колко ценни книги ми е "прочело"...  :mazohist:
И странно защо, когато вляза да се къпя и си приготвя бельо, след това го намирам изядено... Е, не всеки път, но се случва.
Преди известно време ми идваха нагости едни съседи с кученце. Моят пудел-терминатор здраво си побесня с гостенчето - голяма игра падна. Да, ама оттогава сякаш са му задействани "мъжките" животински инстинкти (което е доста странно, защото досега е показвал всички признаци на гей) - пишка точно на местата, където са бесняли с другото куче.
Сега, пределно ясно ми е, че маркира територия - осъзнах, че каненето на друго куче у дома е грешка. Знам също, че на куче можеш да се караш В МОМЕНТА, в който върши беля, за да разбере за какво се караш. Знам също и че е неправилно да се тика муцуната в "белята", затова не го правя. Но побеснявам, когато се прибера вкъщи след поредния тежък ден и ме тресне в носа онази остра миризма на амоняк.
Напоследък всяка вечер чистя пода с доместос (който съдържа белина и най-успешно премахва миризмата), пера диван, табуретка, килим... Всяка вечер. И на следващата вечер пак се налага да го пера.  :mazohist: :mazohist: :mazohist:
Пробвах да увелича времето за разходка, белким няма нищо в мехура, което да излива през деня... Общо взето имаше някакъв ефект, ама не задоволителен.
Пробвах да слагам "препятствия" пред най-често опикаваните обекти - пак не помага, защото пуделите са доста скокливи и провирни.
Най-неприятното е, че не мога и да се карам много, а особено пък да нашляпвам, защото гадинката му с гадинка, е развило нещо като страхова невроза и се напишква като му се карам. - Познайте кой след това трябва да чисти и това! :rolleyes:
Едно френдче ми даде линк към този форум и като прочетох темата, мога ведро да кажа, че съм обнадеждена, че има решение, че има и други като мен - не съм сама...
Моля все пак, ако някой има конкретна идея и по моя мултикомплициран случай - аз съм широко отворена за съвети, мнения и препоръки!  :blink:

#118 Потребителят е офлайн   ИНЧОЛИНИ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 09:30 PM

Започнах да прилагам предложените в началото на темата терапии и май има резултат.
От известно време насам съм спряла да превръщам прибирането си в "драма", не че някога съм го правела.
Днес като се прибрах, пак беше пишкал при саксиите, по един фотьойл и по килима. Не му се карах, не го бих, но го изведох от хола, за да не гледа какво правя. (Чувала съм, че кучето не трябва да гледа като му чистят белите, защото се кефи и пак ги прави после)...
След това излязох замалко и преди това го оставих в коридора, като му преместих там плетеното иглу (той там си спи, това му е "скривалището") и ми казах: "Стой тука! Сега се връщам." и му пипнах нослето - реших това да ми е условен знак. Излязох и нямаше никакъв звук. Ходих до мазето и докато се мотаех из входа, изобщо не е лаел или виел. Като се прибрах след около 20 минути, го намерих точно там, където го бях оставила. - Ми, похвалих го.  :blink: Заслужаваше си.
Сега аз съм в едната стая, а то е в хола и си лежи пак в иглуто и кротува.
Май "ще стане човек от него".  :blink: ;)

#119 Потребителят е офлайн   Karaiwanow Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 December 2007 - 10:14 AM

Здравейте колеги :) От 4 дни съм собственик на двумесечно Хъски. Страхотен сладур е тоя малкия, но имам някои въпроси относно възпитанието му. (Изчел съм всичко за "Кучето само у дома" и "Доминантно поведение") Първо ще опиша как се опитвам да го възпитавам, защото ме е страх че съм твърде строг с него. Аз умирам да го мачкам по цял ден и по цяла нощ, но се опасявамл, че ще го разглезя и един от многобройните проблеми, за които четох във форума може да дойде и до моята глава.
1. Определил съм му едно място за забранено и не го пускам да ходи там. Дори съм го преградил защото не ме слуша все още. Ако все пак се промуши някакси, го хващам казвам му строго НЕ, хващам го зад врата и го раздрусвам.
2. Опитвам се да го науча да стои сам, понеже когато сме на работа със съпругата ми няма как.. сам ще стои и не искам да притеснява съседите. Ако съм вкъщи се затварям в едан стая и го оставям да ходи навсякъде другаде освен тази стая. Естествено започва да скимти и да вие много силно (ох ... съседите). Ако не спре известно време излизам "уж" до тоалетната без изобщо да му обръщам внимание и пак се прибирам. СЪщото се е повтаряло десетки пъти едно след друго. Втория ден от тренировката стоя почти цял ден сам без да реве. От време на време излизам и го викам да си играем, защото не издържам така да го мъча... :(
3. Когато излизам и се прибера се правя че не го виждам за 10тина мин и след това го викам да си играем.
4. Когато излизам го чуквам леко по нослето с показалец и му казвам чао, след което затварям вратата зад себе си.

Относно съня:
Първата вечер се опитахме да го накараме да спи в коридора (не знам и аз защо :huh:) беше страхотно трудно, късаше ми се сърцето като го слушам как скимти, но все пак с мнооооооооооого упоритост успях да го накарам да спи в коша си в коридора.

Втората вечер преместих коша му до спалнята ни, защото все пак е бебче и иска да се чувства сигурно... поне така разсъждавам. Събуди ни 2 пъти, искаше да се качи на спалнята, не му разрешихме (той и не може все още  ;D)

Третата вечер спа като бебе, нищо не се случи, спахме си до 11 часа сутринта, направо да не повярваш.

Четвъртата вечер (снощи) обаче беше доста зле. Скимтеше постоянно и не искаше да спи. Не беше силно скимтене, но достатъчно та да не можем ние да спим. През деня го водих на Лекар защото имаше много упорито разстройство и му би инжекция с някакъв антибиотик и ми даде едно лекарство на прах да му слагам в храната. Може би на това се дължи безпокойството му ... ?

И накрая въпросът ми: Когато скимти вечер какво да правя ? Да му обръщам ли внимание, да го сложа ли в коша, да го погаля за да се успокои ? Той е малък и не мога да преценя дали скимти защото е бебе или защото се глези... Моля ви помогнете ми със някой съвет, искам кучето ми да ме обича но да не е глезен... :(

#120 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 December 2007 - 10:35 AM

Като цяло посоката е отлична, но малко си се увлякъл със строгостта. Все пак това е мъничко кутре, не можеш да очакваш много от него.

1. Не е лошо да има забранено място, но е добре да има и свое място, което да му е винаги а разположение. Не е нужно обаче да го друсаш за кожата на врата за тази дреболия. Едно изшъткване и връщан обратно зад преградата е достатъчно.

2. Добре звучи, но май са ти твърде големи периодите на самота - цял ден сте си били вкъщи, а кучето само? Периоди от 10 минути до 2 часа са достатъчни, за да научат кучето на самостоятелност не си прави експерименти.

3. Разумно.

4.Ще мине и без почукването по носа. Просто се обърни и излез без да се занимаваш с него.

Да спи кучето в спалнята не е най-добрата идея. Там ли е неговото неприкосновено място? Ако се разскимти нощем няколко изшътквания, съчетани с игнориране би трябвало да свършат работа.

ТОВА е специализираният форум за хъски.
User's Signature

Качена снимка

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема