Кучето само у дома
Публикувано: 01 May 2007 - 01:56 PM

Animals are just like us, only different shapes, thats all;
Theyre here to color the world, just like we have different flowers.
Supreme master Ching Hai
Публикувано: 01 May 2007 - 02:03 PM
Публикувано: 01 May 2007 - 02:17 PM

Animals are just like us, only different shapes, thats all;
Theyre here to color the world, just like we have different flowers.
Supreme master Ching Hai
Публикувано: 26 May 2007 - 09:39 PM
Публикувано: 20 August 2007 - 04:58 PM
Успех!
Ако те интересува мога да проверя какво е точно името на шпрея....
Публикувано: 27 August 2007 - 11:58 AM
Публикувано: 27 August 2007 - 12:40 PM

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!
Публикувано: 27 August 2007 - 01:38 PM
Публикувано: 27 August 2007 - 01:59 PM
Публикувано: 27 August 2007 - 02:07 PM
Цитат
Може би сте го правили, но ако не сте, опитайте. Моят щурчо вършеше същите белички и аз умирах от ужас заради кабелите из къщи, но, слава богу, размина се. Когато излизахме, той оставаше за доста часове сам и му оставях моя дреха - една роба, с която се развявах из нас, или пък от панталоните, с които го водя на разходка. Оставяхме и доста играчки - топка, разни там за дъвчене и теглене - негови си неща. И започнахме да го заварваме легнал на пода или леглото, но върху моята дреха. А белите някак бързо престанаха. Това за дрехата го четох някъде из руските форуми - напомняла за стопанина, не се чувствал самотен и т.н. Така че от годинка някъде не прави бели. Сега ще стане на три през ноември и ми е най-доброто и послушно куче. Оставяла съм го сам дори в друг дом, просто се е налагало да изляза без него. Казвам му "хайде, чакай ме и пази" /лабрадор пазач b) / и излизам. Първият път бях много притеснена и тичах да се върна по-бързо, но нищо не беше направил. Сега го оставям спокойно. Разбира се за малко, колкото да ида до магазин или пазар. Вече без мои дрехи и няма проблеми. мисля, че и при вас ще премине тоя беляджийски период . Кученцето все още си е тинейджър. b)

прочети правилата за подписите
Публикувано: 27 August 2007 - 02:18 PM
Публикувано: 29 August 2007 - 07:42 PM
sega predstoi/nedelq/da si vzema malko nok-4e i nqma da povtorq gre6kata...reshila sam da se izpokaram s vsi4ki sasedi ako trqbva,no ku4eto 6te svikne da stoi samo...!:)
uspeh na vsi4ki ,koito imat takiva problemi s puh4ovcite i na men s novoto popalnenie:)
Моля, пишете на кирилица.
мод
Прикачени файлове
-
070828_163035.jpg (9.53K)
Брой сваляния: 611
Публикувано: 31 August 2007 - 03:54 PM
с дрехата нищо не стана - в един от другите форуми ме посъветваха да пробвам с люта чушка. Хич не ми се вярваше. Ама вече трети ден не е направила нищо?????????? bravoS Е и аз се подлютих малко очите де r) ама нали трети ден имаме здрави ключове. Дано премине тази страст.
Публикувано: 29 November 2007 - 12:40 AM
По описаните симптоми в началото на темата установих, че страда от остър хроничен страх от раздяла с мене. :kisel:
Това, което описвате - гризане на мебели, дъвчене на кабели, пишкане вкъщи... просто ми е до болка познато. Всички каси на врати са ми сякаш нагризани от бобър. Пробвах със спрея против гризане - нищо. Посъветваха ме да намажа вратите с течен аналгин, за да му горчи, направих и това - пак нищо. Първия ден имаше ефект, но след това явно се пристрасти - започна да ми го ближе още от ръката, докато го мажех. Само с люта чушка не съм пробвала още.
Освен това част от стената ми е направо... изкъртена - да, да, честно ви казвам - кучето ми е като Хилти. Скача и със задните лапи рита стената - изкъртило е около 10 см в дълбочина.
Отделно един контакт (слава Богу, само един) ми е изваден и отдавна лампата не работи, ама не защото е изгоряла крушката, нали се сещате.
За воя да не говорим - съседите отдавна се канят да ме изселват. Наскоро на едно събрание, един пигмей от кооперацията ми даде дори срок 6 месеца, за да престане кучето ми да лае. То, да ви кажа честно, не е точно лай - то е нещо средно между лай и вой... по-скоро нещо като пищене... Мамка му!
Няма да ви изброявам колко ценни книги ми е "прочело"... :mazohist:
И странно защо, когато вляза да се къпя и си приготвя бельо, след това го намирам изядено... Е, не всеки път, но се случва.
Преди известно време ми идваха нагости едни съседи с кученце. Моят пудел-терминатор здраво си побесня с гостенчето - голяма игра падна. Да, ама оттогава сякаш са му задействани "мъжките" животински инстинкти (което е доста странно, защото досега е показвал всички признаци на гей) - пишка точно на местата, където са бесняли с другото куче.
Сега, пределно ясно ми е, че маркира територия - осъзнах, че каненето на друго куче у дома е грешка. Знам също, че на куче можеш да се караш В МОМЕНТА, в който върши беля, за да разбере за какво се караш. Знам също и че е неправилно да се тика муцуната в "белята", затова не го правя. Но побеснявам, когато се прибера вкъщи след поредния тежък ден и ме тресне в носа онази остра миризма на амоняк.
Напоследък всяка вечер чистя пода с доместос (който съдържа белина и най-успешно премахва миризмата), пера диван, табуретка, килим... Всяка вечер. И на следващата вечер пак се налага да го пера. :mazohist: :mazohist: :mazohist:
Пробвах да увелича времето за разходка, белким няма нищо в мехура, което да излива през деня... Общо взето имаше някакъв ефект, ама не задоволителен.
Пробвах да слагам "препятствия" пред най-често опикаваните обекти - пак не помага, защото пуделите са доста скокливи и провирни.
Най-неприятното е, че не мога и да се карам много, а особено пък да нашляпвам, защото гадинката му с гадинка, е развило нещо като страхова невроза и се напишква като му се карам. - Познайте кой след това трябва да чисти и това! :rolleyes:
Едно френдче ми даде линк към този форум и като прочетох темата, мога ведро да кажа, че съм обнадеждена, че има решение, че има и други като мен - не съм сама...
Моля все пак, ако някой има конкретна идея и по моя мултикомплициран случай - аз съм широко отворена за съвети, мнения и препоръки! :blink:
Публикувано: 29 November 2007 - 09:30 PM
От известно време насам съм спряла да превръщам прибирането си в "драма", не че някога съм го правела.
Днес като се прибрах, пак беше пишкал при саксиите, по един фотьойл и по килима. Не му се карах, не го бих, но го изведох от хола, за да не гледа какво правя. (Чувала съм, че кучето не трябва да гледа като му чистят белите, защото се кефи и пак ги прави после)...
След това излязох замалко и преди това го оставих в коридора, като му преместих там плетеното иглу (той там си спи, това му е "скривалището") и ми казах: "Стой тука! Сега се връщам." и му пипнах нослето - реших това да ми е условен знак. Излязох и нямаше никакъв звук. Ходих до мазето и докато се мотаех из входа, изобщо не е лаел или виел. Като се прибрах след около 20 минути, го намерих точно там, където го бях оставила. - Ми, похвалих го. :blink: Заслужаваше си.
Сега аз съм в едната стая, а то е в хола и си лежи пак в иглуто и кротува.
Май "ще стане човек от него". :blink: ;)
Публикувано: 17 December 2007 - 10:14 AM
1. Определил съм му едно място за забранено и не го пускам да ходи там. Дори съм го преградил защото не ме слуша все още. Ако все пак се промуши някакси, го хващам казвам му строго НЕ, хващам го зад врата и го раздрусвам.
2. Опитвам се да го науча да стои сам, понеже когато сме на работа със съпругата ми няма как.. сам ще стои и не искам да притеснява съседите. Ако съм вкъщи се затварям в едан стая и го оставям да ходи навсякъде другаде освен тази стая. Естествено започва да скимти и да вие много силно (ох ... съседите). Ако не спре известно време излизам "уж" до тоалетната без изобщо да му обръщам внимание и пак се прибирам. СЪщото се е повтаряло десетки пъти едно след друго. Втория ден от тренировката стоя почти цял ден сам без да реве. От време на време излизам и го викам да си играем, защото не издържам така да го мъча... :(
3. Когато излизам и се прибера се правя че не го виждам за 10тина мин и след това го викам да си играем.
4. Когато излизам го чуквам леко по нослето с показалец и му казвам чао, след което затварям вратата зад себе си.
Относно съня:
Първата вечер се опитахме да го накараме да спи в коридора (не знам и аз защо :huh:) беше страхотно трудно, късаше ми се сърцето като го слушам как скимти, но все пак с мнооооооооооого упоритост успях да го накарам да спи в коша си в коридора.
Втората вечер преместих коша му до спалнята ни, защото все пак е бебче и иска да се чувства сигурно... поне така разсъждавам. Събуди ни 2 пъти, искаше да се качи на спалнята, не му разрешихме (той и не може все още ;D)
Третата вечер спа като бебе, нищо не се случи, спахме си до 11 часа сутринта, направо да не повярваш.
Четвъртата вечер (снощи) обаче беше доста зле. Скимтеше постоянно и не искаше да спи. Не беше силно скимтене, но достатъчно та да не можем ние да спим. През деня го водих на Лекар защото имаше много упорито разстройство и му би инжекция с някакъв антибиотик и ми даде едно лекарство на прах да му слагам в храната. Може би на това се дължи безпокойството му ... ?
И накрая въпросът ми: Когато скимти вечер какво да правя ? Да му обръщам ли внимание, да го сложа ли в коша, да го погаля за да се успокои ? Той е малък и не мога да преценя дали скимти защото е бебе или защото се глези... Моля ви помогнете ми със някой съвет, искам кучето ми да ме обича но да не е глезен... :(
Публикувано: 17 December 2007 - 10:35 AM
1. Не е лошо да има забранено място, но е добре да има и свое място, което да му е винаги а разположение. Не е нужно обаче да го друсаш за кожата на врата за тази дреболия. Едно изшъткване и връщан обратно зад преградата е достатъчно.
2. Добре звучи, но май са ти твърде големи периодите на самота - цял ден сте си били вкъщи, а кучето само? Периоди от 10 минути до 2 часа са достатъчни, за да научат кучето на самостоятелност не си прави експерименти.
3. Разумно.
4.Ще мине и без почукването по носа. Просто се обърни и излез без да се занимаваш с него.
Да спи кучето в спалнята не е най-добрата идея. Там ли е неговото неприкосновено място? Ако се разскимти нощем няколко изшътквания, съчетани с игнориране би трябвало да свършат работа.
ТОВА е специализираният форум за хъски.