Dog.bg Форуми : Кучето само у дома

Към съдържанието

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето само у дома Оцени темата: ***** 2 Гласове

#121 Потребителят е офлайн   Karaiwanow Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 December 2007 - 10:50 AM

Благодаря много, радвам се ужасно много да разбера че горе долу правя нещата както трябва. Относно това че не е добре да спи в спалнята изборът е или в спалнята или в коридора, а в коридора ви разказах за какво става дума :))) Неприкосновеното му място е в спалнята да, но аз под това разбирам един голям кош. Какво трябва да представлява това място ? Ще се радвам ако ми дадете пример как трябва да изглежда и какво трябва да има там. Благодаря още веднъж :)

#122 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 December 2007 - 11:04 AM

Ами това трябва да е място, където кучето може винаги да отиде. Да не духа, да не е на място, откъдето постоянно се минава и има шум, да е нещо като неговата хралупка - там никой да няма право да му досажда или да го тормози.
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   Karaiwanow Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 January 2008 - 08:37 AM

Здравейте, колеги :) Първо : честита нова година, само здраве и късмет :) С моя кучо растем ли растем  ;D но с порастването идва и един проблем, за който ще се радвам да получа съвет... Докато "Вихър" беше на 2 месеца не можеше да се качва на спалнята ни, но сега ситуацията е съвсем различна  :huh: Когато го хвана отгоре го нашляпвам, но изглежда че това не помага. Има следи, че когато ни няма "вихрува" върху леглото и хич не му дреме, че е забранено... Голям инат е, според мен всеобщото мнение, че Хъскитата са своенравни е 200% истина, опарих се и аз с моя глезльо  ;D

Отделно имам още 1 въпрос:

Нормално ли е да яде храната си без да я дъвче ? (Давам му храна за малки кученца или на Роял Канин, или на Педигри) Като му сложа изгълтва всичко за 15 секунди (съвсем буквално) без да сдъвче нито един път  :-

Предварително благодаря на всеки който отговори :)

#124 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2008 - 06:27 PM

Не ми е известен начин да се контролира къде се качва кучето в наше отсъствие. Освен да се измислят някакви съоръжения, които да тракат и стряскат кучето като се качи ... и всякакви такива импровизации.
Ако не желаете да се качва на леглото, не го оставяйте в спалнята във ваше отсъствие. Т.е, определете му място извън тази стая.
Иначе важното е дори да се качва по легла, дивани и други мебели винаги да отстъпва място по желание на стопанина - водачът стои и спи на най-високото и най-хубавото място. Това се постига чрез упорито и последователно поддържане на вашия статус на водач.
За гълтането на храната - ами, не е много добре, защото така поглъщат и много въздух с нея, после хълцат, а може да стане и по-голям проблем. Но много кучета се хранят така. Опитайте с по-едри гранули.

#125 Потребителят е офлайн   mboyadjiev Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 03:36 PM

Здравейте,
искам да попитам какво мислите за устройство като това.
Питам, защото преди 2 месеца се преместих в ново жилище и сега песчето лае по цял ден. Изчетох цялата тема и стана ясно, че става въпрос за страх от раздяла. Съседите ми правят голям проблем и ми трябват бързи резултати  :(

#126 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 January 2008 - 03:57 PM

Цитат

Здравейте,
искам да попитам какво мислите за устройство като това.
Питам, защото преди 2 месеца се преместих в ново жилище и сега песчето лае по цял ден. Изчетох цялата тема и стана ясно, че става въпрос за страх от раздяла. Съседите ми правят голям проблем и ми трябват бързи резултати  :(

При някои кучета действа, при някои не.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#127 Потребителят е офлайн   mboyadjiev Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 04:04 PM

Значи ще трябва да пробвам да го уча както пишеше в статиите в началото на темата.
Проблема е, че съседите непрекъснато правят проблеми. А и аз съм цял ден на работа и ми е трудно да се занимавам с възпитанието на 9 годишното пумиарче  :blink:

#128 Потребителят е офлайн   mboyadjiev Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 09:03 PM

Един съсед ми препоръча това. Работи с електрически импулси. Каза ми че 100% щяло да свърши работа и не било вредно за кучето. Аз съм малко резервиран към тия електрически импулси. Вие какво мислите.

Като разгледах сайта видях че има и вариант със спрей  :blink:

#129 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 11:00 AM

Цитат

Един съсед ми препоръча това. Работи с електрически импулси. Каза ми че 100% щяло да свърши работа и не било вредно за кучето. Аз съм малко резервиран към тия електрически импулси. Вие какво мислите.

Като разгледах сайта видях че има и вариант със спрей  :blink:

http://dog.bg/forum/...ic,11411.0.html

Цитат

Значи ще трябва да пробвам да го уча както пишеше в статиите в началото на темата.

Това е по-добрия вариант. ;)
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#130 Потребителят е офлайн   mboyadjiev Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 06:14 PM

Много благодаря за линка.
Надявах се да мина по-леко, защото съм цял ден на работа и не мога да се занимавам много с кучето. А и глупчо вече е на 9 години и май ще е по-трудничко.

#131 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 06:16 PM

Ще е по-леко за вас, но определено ако поведението на кучето може да се коригира с обучение е за предпочитане, пред "крайните" мерки, какъвто е този нашийник.

До сега къде е живял кучо и как се е държал, когато ви няма?
User's Signature

#132 Потребителят е офлайн   mboyadjiev Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 06:57 PM

Тъвоначално имах още едно кученце и двете си жевееха много добре  :blink:
После на другото песче му дойде времето, но кучо го преживя защото баща ми си беше вкъщи. Сега си купих жилище и цял ден глупчо е сам, аз съм на работа и всеки ден бързам да се прибера защото нашичкия цял ден не е излизал  :blink: Пъвоначлно не предполагах, че има такъв проблем, но съседа почна да ме увиква, че кучето цял ден лаело. На мене не ми се вярваше цял ден да издържа да лае без да спре, но пуснах камерата на компютъра и започнах да го наблюдавам от работата  :blink: Наистина цял ден не спира да лае  :(
Реших да се поразровя в нета за решение на проблема и намерих устройството с ултразвук. Веднага го купих, но няма никакъв ефект. После попаднах на този форум... Това е историята  :blink:

#133 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 07:02 PM

Ако му вземете другарче? Хм? Явно до сега не е бил сам, все  е имало човек, куче...
User's Signature

#134 Потребителят е офлайн   mboyadjiev Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 January 2008 - 07:18 PM

Наистина сам не е оставал. Това с другарчето сигурно е решение но нямам възможност да се грижа за оше едно куче  :(

Мислех си, че проблема ще отшуми с времето, но вече два месеца е така  :(

#135 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2008 - 09:10 AM

Хайде да помислим малко.
Случило се е така, че целият свят на вашето приятелче се е разпаднал, така стоят нещата в неговите очи и вие сте единствената му опора сега. И това, което ви хрумва да направите, е да го излекувате от несигурността с още стрес ...
Аз си мисля, че подобни експерименти с ултразвуци, ток и спрей ще доведат до обратен резултат, защото проблемът не е в доминантност или просто нежелано поведение и скука, проблемът е емоционално състояние и светоусещане.
Не му ли дължите нещо повече от електрошокове? Нямате време ... намерете. Не може ли баща ви да го навестява от време на време, да открадвате по някой миг в обедната почивка, да го оставяте някой и друг ден или час при баща ви? Помислете за едноседмичен отпуск. През уикендите можете да работите по описаните начини, единствената цел е да го успокоите и да го накарате да се чувства отново у дома си.

#136 Потребителят е офлайн   mboyadjiev Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 10:39 AM

Не сте ме разбрали. Много си обичам песчето и не искам да го тормозя по никакъв начин. Нямам никаква представа как се възпитава куче, до сега не ми се е налагало и кученцето е доста разлигавено. Свикнало е на много внимание. За това и потърсих съвет от вас, все пак имате доста опит.

#137 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2008 - 12:49 PM

Разбрах ви и съм сигурна, че ще положите усилие. Просто исках да ви представя ситуацията от една гледна точка, която може би не ви е хрумвала.
Успех!

#138 Потребителят е офлайн   mboyadjiev Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 January 2008 - 12:54 PM

Благодаря  :blink:

#139 Потребителят е офлайн   peki Икона

Публикувано: 02 February 2008 - 04:10 PM

Моето пекинезче е много чувствително и ми е супер тъжно като се налага да го оставям самичко.Започва да скимти и стои пред вратата през цялото време,но аз съм си виновна , че така го разглезих  :( :angry:

#140 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2008 - 11:30 PM

Аз също имах проблем с моето кокерче, и то така стоеше на вратата, лаеше малко, драскаше... какво ли не пробва.Но си реших проблема като естествено никога не се връщам затворя ли вратата, и преди това си оставях домашната дреха на леглото, слагам го до нея, правя крачка назад и му казвам чао.След време това чао си става като команда и то знае че ще се върна.Спря с тревогите по мен за няколко дни, а като се прибирах го заварвах да лежи върху дрехите ми, а не пред вратата както обикновенно.Сега вече не му оставям нищо, а казвам само чао и тои си знае и е спокоен  :wub: Пробваи и ти така peki. Успех на всички  ;)

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни