Кучето само у дома
Публикувано: 17 December 2007 - 10:50 AM
Публикувано: 04 January 2008 - 08:37 AM
Отделно имам още 1 въпрос:
Нормално ли е да яде храната си без да я дъвче ? (Давам му храна за малки кученца или на Роял Канин, или на Педигри) Като му сложа изгълтва всичко за 15 секунди (съвсем буквално) без да сдъвче нито един път :-
Предварително благодаря на всеки който отговори :)
Публикувано: 04 January 2008 - 06:27 PM
Ако не желаете да се качва на леглото, не го оставяйте в спалнята във ваше отсъствие. Т.е, определете му място извън тази стая.
Иначе важното е дори да се качва по легла, дивани и други мебели винаги да отстъпва място по желание на стопанина - водачът стои и спи на най-високото и най-хубавото място. Това се постига чрез упорито и последователно поддържане на вашия статус на водач.
За гълтането на храната - ами, не е много добре, защото така поглъщат и много въздух с нея, после хълцат, а може да стане и по-голям проблем. Но много кучета се хранят така. Опитайте с по-едри гранули.
Публикувано: 14 January 2008 - 03:36 PM
искам да попитам какво мислите за устройство като това.
Питам, защото преди 2 месеца се преместих в ново жилище и сега песчето лае по цял ден. Изчетох цялата тема и стана ясно, че става въпрос за страх от раздяла. Съседите ми правят голям проблем и ми трябват бързи резултати :(
Публикувано: 14 January 2008 - 03:57 PM
Цитат
искам да попитам какво мислите за устройство като това.
Питам, защото преди 2 месеца се преместих в ново жилище и сега песчето лае по цял ден. Изчетох цялата тема и стана ясно, че става въпрос за страх от раздяла. Съседите ми правят голям проблем и ми трябват бързи резултати :(
При някои кучета действа, при някои не.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 January 2008 - 04:04 PM
Проблема е, че съседите непрекъснато правят проблеми. А и аз съм цял ден на работа и ми е трудно да се занимавам с възпитанието на 9 годишното пумиарче :blink:
Публикувано: 14 January 2008 - 09:03 PM
Като разгледах сайта видях че има и вариант със спрей :blink:
Публикувано: 15 January 2008 - 11:00 AM
Цитат
Като разгледах сайта видях че има и вариант със спрей :blink:
http://dog.bg/forum/...ic,11411.0.html
Цитат
Това е по-добрия вариант. ;)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 15 January 2008 - 06:16 PM
До сега къде е живял кучо и как се е държал, когато ви няма?

Публикувано: 15 January 2008 - 06:57 PM
После на другото песче му дойде времето, но кучо го преживя защото баща ми си беше вкъщи. Сега си купих жилище и цял ден глупчо е сам, аз съм на работа и всеки ден бързам да се прибера защото нашичкия цял ден не е излизал :blink: Пъвоначлно не предполагах, че има такъв проблем, но съседа почна да ме увиква, че кучето цял ден лаело. На мене не ми се вярваше цял ден да издържа да лае без да спре, но пуснах камерата на компютъра и започнах да го наблюдавам от работата :blink: Наистина цял ден не спира да лае :(
Реших да се поразровя в нета за решение на проблема и намерих устройството с ултразвук. Веднага го купих, но няма никакъв ефект. После попаднах на този форум... Това е историята :blink:
Публикувано: 15 January 2008 - 07:02 PM

Публикувано: 16 January 2008 - 09:10 AM
Случило се е така, че целият свят на вашето приятелче се е разпаднал, така стоят нещата в неговите очи и вие сте единствената му опора сега. И това, което ви хрумва да направите, е да го излекувате от несигурността с още стрес ...
Аз си мисля, че подобни експерименти с ултразвуци, ток и спрей ще доведат до обратен резултат, защото проблемът не е в доминантност или просто нежелано поведение и скука, проблемът е емоционално състояние и светоусещане.
Не му ли дължите нещо повече от електрошокове? Нямате време ... намерете. Не може ли баща ви да го навестява от време на време, да открадвате по някой миг в обедната почивка, да го оставяте някой и друг ден или час при баща ви? Помислете за едноседмичен отпуск. През уикендите можете да работите по описаните начини, единствената цел е да го успокоите и да го накарате да се чувства отново у дома си.
Публикувано: 16 January 2008 - 10:39 AM
Публикувано: 03 February 2008 - 11:30 PM