Dog.bg Форуми : Кучето само у дома

Към съдържанието

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето само у дома Оцени темата: ***** 2 Гласове

#81 Потребителят е офлайн   Elha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 September 2006 - 10:54 AM

Благодаря на всички за съветите. Продължавам да прилагам различни номера и се надявам да успея скоро. 1super Ако не видите скоро съобщение от мен, значи е изял компютъра... b)

#82 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 September 2006 - 02:16 PM

Цитат

Въпроса ми е - каква е възможната причина пак да се вземе за къртица, може ли да се отрази лятото и тичането на воля и после пак в къщи ( разходките са си максимум)....10 мес стана...да не го тресе пубертет? s)

Възможни са и двете.
Вижте, няма как да ви отговоря на тези въпроси. Не познавам кучетата ви, не ги наблюдавам ... Аз самата не се справях прекрасно когато кучето ми беше малко.

#83 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2006 - 02:18 PM

благодаря все пак Mil.....просто разсъждавах на глас s)
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#84 Потребителят е офлайн   tzvetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2006 - 09:15 PM

Преди моето куче като оставаше сама и ако намери някоя тоалетна хартия например и я разкъсваше и цялата стая беше в хартия!То ми беше ясно че е за това че я оставяме го прави!Но тя от самосебеси спря!Явно свикна и престана да прави бели като я оставяме!

#85 Потребителят е офлайн   Madlena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2006 - 11:15 AM

d) Моята глезена направо купонясва когато е сама.Парадокс е ,че ако телевизора равоти няма никакви бели в къщи. Имах кожена яка от лисица бяло и черно беще красива .Честно казано се чудех как да я изхвърля без да види баща ми . Е Съни ми помогна. Нямам представа как е свалена от закачалката ,но гледката след купона беше ужасявяш. Влизам и гледам козина по всички мебели. 1super Перфектно дивеене е паднало.
User's Signature

milena

#86 Потребителят е офлайн   HristoGeorgiev Икона

Публикувано: 18 December 2006 - 11:11 PM

Здравейте на всички,

пиша този пост с надеждата че ще ми помогнете за моя проблем.
Прочетох всичко изписано по темата и имам питане за моето куче(нюф на 50 дена)?Не можем да прекарваме по цял ден с него и с това възниква проблема с оставянето му само.Още от взимането му го държим само през ноща в затворена стая и същото е през деня когато ни няма.Първата вечер нямаше скимтене или лаене за разлика от следваштите в които лае и дращи коло 45 мин.Правилно ли постъпваме като го оставяме само през вечерта и как да го научим да не се притеснява?

Благодаря предварително

#87 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 12:37 AM

Всички бебета се нуждаят от внимание и грижи!
Не, не сте постъпили правилно, приберете си го при вас и се грижете за него, отдайте му нужното внимание, използвайте всяка свободна минута за него, това е БЕБЕ, ЖИВО бебе!

Въпрос?
След като и през деня и през ноща е само, за какво сте го взели, за какво ви е? Дайте го на някого, който има време за него, докато е малко, след като сте много заети!

Извинете за нахалния тон, ама не е честно! a)

#88 Потребителят е офлайн   HristoGeorgiev Икона

Публикувано: 19 December 2006 - 01:45 AM

Здравей Мила

Явно се е получило неразбирателство и искам да те уверя че през 90% от времето кучето е с нас.Разбирам раздразнението ти и повярвай и на мен ми е достатъчно трудно да слушам как скимти.Още обмисляме варианти за спането на кучето и ще съм ви благодарен ако изразите мнение по вапроса.Относно излизането от къщата понякога това е неизбежно.Мъчи ме и друг вапрос-ако го оставиме да спи при нас няма ли да е по-тежка раздялата когато излизаме и дали то ще потърси индивидуалност като порасне и ще спи кадето поиска или ще спи само там кадето е свикнало?Също така бих искал да знам дали оставянето му само ще се отрази по някакъв начин върху него било то за 15 мин или 4 часа?

Още веднъж искам да ви уверя че кучето е в добри ръце и че напълно разбирам "гнева" на Мила относно оставянето на кучето само.

Благодаря още веднъж

#89 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 03:02 AM

Здравейте, Христо.

Аз разбрах от поста Ви, че кучето остава през повечето време семо:

Цитат

Още от взимането му го държим само през ноща в затворена стая и същото е през деня когато ни няма.

Според мен трябва да осигурите на кучето си собствено местенце. Т.к. то е от доста едрите породи, не мога да ви препоръчам клетка-обежище (не затвор!). По скоро определете едно място, което ще е само за кучето Ви, което ще бъде само негово! С времето то ще привикне, че трябва да остава само, стига да подходите по правилният начин и кучето да разбере, че вие няма да отсъствате дълго, а ще се върнете и то може да бъде спокойно вкъщи, където е неговият дом.
Това, което в момента правите, според мен е излишен стрес за кучето Ви. Оставете го при вас, осигурете му местенце и мислете, четете как ще възпитавате вашето куче, за да пеодолява някои неща в съжителството Ви заедно!
Има доста теми из форума като "Страх от раздяла" и т.н. които можете да прегледате. Но Ви уверявам в едно, че в момента работите против себе си, затваряйки бебето само и стресирайки го излишно! Внимавайте, защото понякога тези бебешки тежки мъки могат да бъдат психически травми за цял живот! Не ви го пожелавам, разбира се!

За раздялата.... според мен не трябва да присъства "ох, миличкото ми, дай да те намачкам преди да тръгна, ама аз ще се върна, ти бъди добро момче..." - НЕ! Просто оставяте кучето и излизате!

То просто е бебе, нормално е да тъгува за Вас! w) Сигурна съм, че ще се справите, желая ви успех! 1super

Разкажете повече за пухестия мечо? От къде е? Снимки може ли? Може да пишете в темата за Нюф в раздел Породи! r)

#90 Потребителят е офлайн   HristoGeorgiev Икона

Публикувано: 19 December 2006 - 11:38 AM

Още от взимането му определихме място специално за него.За щастие задължениета на хората в семейството на съвпадат така малко пухче остава само за кратък период.Всеки път като го оставя обаче се чувствам зле и искам да попитам ще привикне ли то да бъде само за около 4-5 часа.

#91 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2006 - 12:30 PM

Да, ще привикне. Още малко да порастне! Казах Ви вече, че е бебе още затова вероятно плаче .

#92 Потребителят е офлайн   Арчи Икона

Публикувано: 03 January 2007 - 01:36 PM

Информацията прочетена тук ми помогна да си обясня разрушителните наклоности на моето куче. Започнах от вчера да работя с него и се надявам да има резултат в бадеще. Благодаря

#93 Потребителят е офлайн   __NaDeTo__ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 02:52 PM

Не съм сигорна дали моето куче(НОК-11мес.) има точно страх от раздяла-то си живее на двора има си къщичка и т.н има пръчки които гризе,но когато не сме на двора и то е пуснато почва да гризе кората на някои дръвчета,копае в градинките,събаря съксиите почва да носи някакви боклуци,когато тръгвам за у-ще почва да драска по вратата и да скимти а когато е вързано скимти поне 15-20мин.Понякога не прави такива пробеми например на обяд когато знае че сме си вкъщи,но ако го оставим вечерта пуснато на сутринта всичко е хаус.Много се радва когато на сутринта го видя или когато се прибирам от някъде-започва да скача и да се радва и аз започвам да си играя с него и да го галя(което разбрах че е неправилно r) ) - какъв е неговия проблем-страх от раздяла или не достатъчно внимание? s)

#94 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 January 2007 - 04:37 PM

Цитат

какъв е неговия проблем-страх от раздяла или не достатъчно внимание? s)

Мисля, че проблема е първо, че кучето е още младо, диво и игриво и има много енергия за изразходване. Няма с кого да се забавлява и го прави само...по този начин.
Извеждате ли го на разходка? Най-голямата грешка на хората с двор е да си мислят, че щом кучето тича на воля, няма нужда от разходки. Но то опознава двора и започва да скучае. Освен това не може да изразходва енергията си обикаляйки двора - има нужда от разходки, а за едно младо куче те трябва да са чести и дълги.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#95 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 04:54 PM

така...ние сме със следния проблем..Чарли е дворно куче!
Но във вторник ще има операция,и 2 седмици трябва да е вътре в къщата.
Проблеми с изхождането нямаме,защото много сме били по гости за по няколко дена...безаварйно r)
Но тя ще остава сама делничните дни за около 5 часа(сутрин)... а тогава каккво да правя.....страхувам се ,защото е още малка и ПАЛАВА w) r) ..и знам ли какви ще ги върши...дайте идеи...зле ли ще е да я затварям в 1 стая..за толкова време bl) bl)
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   alfadog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 01:15 PM

Интересно ми бе да прочета всичко в форума до тук !наистина яко се смях и четох на колежката:).Има хора от форума коите могат да се пробват в писането!Имат страхотно чуство за хумор!.Много ми бе приятно!

#97 Потребителят е офлайн   alfadog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 01:34 PM

та като четох и мислих и все за мойта Кида се сещам как ми изяде цял шкаф с бельо и за нула време останах без чорапи и бикини:)..пада си също и по сутиени ,клъцва ги по средата,а късите чорапи си ги мушка под спалнята ...там нейното леговище l) Имама една приятелка с бийгъл -тои и изяде цялата спалня.Моята не обича мебели,тя е по конфекцията bl) Но аз я затварям на терасата и нямама проблем -там е къщичката и там си стои цял дан после излизаме и 2 часа играе.Мисля че и кучетата като децата ако много им трепериш-ти се качват на главата.АЗ давам всичко от себе си ,но не мога да бъда роб на кучето си.След разходката сутрин го оставам вън на терасата и така до 5.30 след обед.Като ме види и тя полудява от радост но такъв е живота и аз искам да сам цял ден по разходки с нея ,но трябва да се работи s) Май мъката ни е взаимна.I love Kida

#98 Потребителят е офлайн   alfadog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 01:40 PM

Цитат

така...ние сме със следния проблем..Чарли е дворно куче!
Но във вторник ще има операция,и 2 седмици трябва да е вътре в къщата.
Проблеми с изхождането нямаме,защото много сме били по гости за по няколко дена...безаварйно r)
Но тя ще остава сама делничните дни за около 5 часа(сутрин)... а тогава каккво да правя.....страхувам се ,защото е още малка и ПАЛАВА w) r) ..и знам ли какви ще ги върши...дайте идеи...зле ли ще е да я затварям в 1 стая..за толкова време bl) bl)

ако имате тераса през която да може да гледа мойе там да я затваряте,но да не е много малка все пак!Моето хъски си гледа ,терасата е на главната улица и много хора минават ,цялата и глава е отвън r) като махленска клюкарка е .Пробваите това ако имате тераса и е по безопасно и здравословно на чист въздух

#99 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 02:23 PM

оф..имаме си..даже огромна..обикаля цялата къща...ама...Вет. каза вътре... s)
е Ча вече е вътре..днес беше шоу..къпахмае се в банята..последния път беше ,преди 5/6 месеца,когато беше около 20 килца....а сега...беше забавно b) l) b) l) b) l) за сега поразии не е правила..но го измислихме вече..коридора ни е голям..през самотното си време ще стои там...целият е с плочки..ще и даваме играчки и това е:)) нищо няма да и стане за 5 часа мисля r)
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   mip Икона

Публикувано: 23 February 2007 - 07:28 AM

Здравейте, мисля че моят кокер има такъв проблем и ще се постарая да го опиша.

През лятото той живееше на терасата и беше свикнал да стои сам без да лае. Случвало се е да лае по 12:00-13:00часа, преди майка ми да се прибере, а вечер след 17:00. През нощта без никакви проблеми си спеше сам навън.

От месец насам взе да ми прави проблеми - лае от сутрин до вечер, следи ме от стая в стая, като се прибера има 15мин лаене от радост. Реших да го прибера от терасата, за да не се сърдят съседите, но лаенето продължава и вътре.

Това поведение може би е провукирано от това, че последно време по-често отсъствам заради работата, майка ми няма възможност да се прибира на обяд, също така през есента ме нямаше за три месеца.

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни