Кучето само у дома
Публикувано: 05 February 2008 - 06:42 PM
Публикувано: 05 February 2008 - 06:47 PM
Отделно - това, че е на ново място може би също има значение.
Как се коригира, аз не знам, да кажат знаещите :izcherven:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 February 2008 - 07:06 PM
Публикувано: 05 February 2008 - 08:28 PM
Публикувано: 05 February 2008 - 09:10 PM
Публикувано: 11 February 2008 - 09:34 PM

Публикувано: 13 February 2008 - 08:21 PM
Отивам до обувките, Трони става неспокоен, връщам се и сядам.
Отивам до обувките, обувам ги, Трони става неспокоен, събувам се, връщам се, сядам.
Отивам до обувките, обувам ги, Трони става неспокоен, събувам ги, връщам се, сядам.
И така няколко пъти. Сякаш разбира, че с неспокойството и с подскоците около мен, ме спира да излизам. Имам странното усещане, че той мен дресира, а не аз него. Кажете ми, моля, къде бъркам?
Следващ момент - Отивам да обувките, обувам ги, отварям вратата - Трони ме гледа изпитателно, аз продължавам - излизам и стоя зад вратата. Трони чака една минута и се разлайва.
И сега - ако се върна, ще разбере, че ме дресира правилно. Ако не се върна, а го оставя да лая - ще излязат да ме "дресират" съседите, защото и без това по цял ден им вие (по техни думи). - Как да постъпя?
Публикувано: 13 February 2008 - 08:25 PM
Докато чакаш зад вратата той те усеща. Докато те усеща ще те вика. А за съседите - и да се върнеш, пак проблемът остава.
Публикувано: 14 February 2008 - 10:59 AM
Публикувано: 18 February 2008 - 10:27 AM
Отглеждам един английски сетер, който сега е на 10 месеца. Взехме го на 1 месец и цялото ни семейство се отнася с него с много любов и внимание, но той методично руши къщата, когато остане сам. Когато беше на 2-3 месеца изгриза кабелите - тук там, където стърчат, после колоните за уредбата и така постепенно уж поотрасна... Сега обаче от известно време унищожава холната гарнитура... Първо малко от единия край и така постепенно... Ужас!!! А много добре разбира, че е направил беля... Моля за съвет, какво да го правя? А освен това всяка сутрин се е изакал и изпишкал пред вратата, въпреки че го извеждаме вечер и сутрин, а освен това преди да заспим го пускаме на двора. А пък за двора - него го направи на голф игрище...
Публикувано: 18 February 2008 - 10:36 AM
Публикувано: 18 February 2008 - 04:56 PM
Цитат
Отглеждам един английски сетер, който сега е на 10 месеца. Взехме го на 1 месец и цялото ни семейство се отнася с него с много любов и внимание, но той методично руши къщата, когато остане сам. Когато беше на 2-3 месеца изгриза кабелите - тук там, където стърчат, после колоните за уредбата и така постепенно уж поотрасна... Сега обаче от известно време унищожава холната гарнитура... Първо малко от единия край и така постепенно... Ужас!!! А много добре разбира, че е направил беля... Моля за съвет, какво да го правя? А освен това всяка сутрин се е изакал и изпишкал пред вратата, въпреки че го извеждаме вечер и сутрин, а освен това преди да заспим го пускаме на двора. А пък за двора - него го направи на голф игрище...
Публикувано: 19 February 2008 - 03:04 PM
с интерес прочетох всичко написано до тук в темата. От 5 дни вкъщи си имаме нов член на семейството - 40-дневната Дара. Тя е с майка бретон шпаньол и баща английски сетер. Знам от опит, (имахме две кучета - немска овчарка, която приспахме поради напреднала възраст и болест и бретон шпаньол. Него го загубихме на 16 януари миналата година и бях пуснала в сайта и на други места обяви и снимки, но така и не намерихме. Излишно ед аказвам колко голяма е мъката ни, все още. И чак сега решихме да си вземем отново куче) че навиците се придобиват от най-ранна възраст. Разликата сега с Дара е, че ще се налага да остава сама вкъщи, защото преди майка ми живееше при нас и беше различно. Искам да питам - възможно ли е съветите в началото на темата да бъдат прилагани при толкова малко куче? В интерес на истината Дара засега е истинско съкровище. Само след няколко часа в новия си дом научи къде е нейното място и когато се умори от игрите, отива и самичка ляга там. Засега, когато сме вкъщи, а тя е в нейната си стая, и остава сама, докато аз върша нещо в кухнята, не еправила проблеми - не скимти и не драска. И в общи линии проявява някакъв вид непукизъм - вижда те, че излизаш от стаята, но не хуква моментално след теб. Бързо започна да схваща и къде може да пишка и ака. например - никога не се изпуска в скута ти, а от втория ден разбра, че трябва да ги прави нещата само върху вестник. Мисля обаче, че ще имаме проблем с гризането на различни нещо. Засега е влюбена в едната джапанка на сина ми и постоянно си я взима и си я носи на нейното място. Та, мога ли да я възпитавам отсега на всички описани неща или е още рано. Тя милата още няма ваксина, първата ще е на 25-ти февруари. Благодаря предварително!
Публикувано: 20 February 2008 - 12:05 PM
mnogo se radvam 4e vi ima zashtoto taka moje da se obmenq opit :)
da vi kaja imam 2 kujeta no te sa ve4e golemi i sum pozabravila dosta neshta :) a i kogato bqha malki bqh dosta vreme prez denq s tqh
sega si imam malko dogo arjentino :) i iskam da pitam neshto :)
tq spi pri nas v spalnqta - razbira se ne na legloto a v neinoto si no vse pak v spalnqta
sutrin kato izlizam za rabota i go mqstq v koridora za da si leji pak na nego
no imam vupros
ne i li pravq po truden taka prestoq sama zashtoto e sviknala da spi v spalnqta :)
nadqvam se 4e ne :) a i drugo ami ako slujaino e po dobre moga da i kupq oshte edno
i taka shte ima edno za koridora i edno za spalnqta za da ne gi mestq -ne 4e na men mi pre4i -pitam koe e nai dobre za neq .
predvaritelno blagodarq :P
Публикувано: 05 March 2008 - 12:14 PM
Публикувано: 06 March 2008 - 05:25 PM
Аз малко се отчайвам вече :( ...до скоро нашият калпазанин беше послушен, когато оставаше сам вкъщи, но сега... когато се надявах, че нещата ще вървят към по-добре, то стана обрат. От малък се е случвало да го оставяме за по 1 - 2 часа вкъщи сам. Някой път не е слушал и е правил бели, което за мен е напълно нормално за едно малко кученце, но в общия случай е лягал послушно и е спал докато се приберем. А сега не искам да вярвам на очите си какви чудеса са ставали, когато ни е нямало и какво действително виждам след като се прибера.
Всичко което е можел да достигне го е свалил и направил на такива малки късчета и парченца... сякаш е правел подбор, сакън да не остане някое по-голямо парче хартия или каквото и да е там. Дори е стигал места, които за него са твърде високи - даже и там, което за мен е твърде непонятно как се е случило :)
Нямам обяснение защо прави така след като вече е по-голям и захитрява за нещата, които са позволени за него и кои не, би трябвало да бъде по-послушен, а то напротив.
Единствено, което може да оправдае това му поведение според мен е... че през последните дни го извеждахме твърде много, времето беше изключително хубаво и искахме да бъдем заедно на вън. Сега може би е обиден, че остава сам и се чуди как да освободи напрежението, когато затворим след себе си входната врата... но може и да не е така, аз самата предполагам да е така.
Ще съм ви благодарна да ми отговорите какви действия да предприема за да премахна временните му пакостни прояви в наше отсъствие.
Сега.. само да се случи да остане за кратко време и веднага е преобърнал всичко каквото може.
Публикувано: 12 March 2008 - 11:13 PM