Dog.bg Форуми : Кучето само у дома

Към съдържанието

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето само у дома Оцени темата: ***** 2 Гласове

#141 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 05 February 2008 - 06:42 PM

Никога не бях имала проблем с оставащите сами в къщи кучета...до днес! Днес за първи път чух Вивиан да вие! Това ме ужаси! Тя все още се учи, но определено виенето и се отдава. И ако не взема мерки, тя ще го развие. В апартамента над нашия, напоследък оставят сами едни две кучета, едното от които е адски истерично и вие и крещи по цял ден! Та питам дали моето момиче не се учи от него как се прави това? И ако е така аз мога ли да направя нещо? И какво да е то?

#142 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 February 2008 - 06:47 PM

Определено е възможно да я провокира воя на другите. Чувала съм как цяла група започва да вие, защото едно новодошло хъски им демонстрира как се прави. А другите бяха кучета, на които никога не съм им чувала гласеца.
Отделно - това, че е на ново място може би също има значение.
Как се коригира, аз не знам, да кажат знаещите  :izcherven:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#143 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 05 February 2008 - 07:06 PM

Ама тя е на 11 месеца. От 9 е при мен, а от 6 живее на новото място! Оставала е сама многократно, но никога за дълго и никога не е реагирала! Днес стоях 20 минути да слушам "разпяването " и не вярващо, но не се върнах, защото зная, че това ще я накара да вие още по-усърдно другият път! Искам, ако има начин, да го спра това виене, преди да го е усвоила перфектно!

#144 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 05 February 2008 - 08:28 PM

О,ние сме по виенето...толкова ме нервира понякога. 100% заставам зад тезата,че се учат. При нас така се развиха нещата...до преди 3г. нито едно от кучетата ми не виеше тенденциозно,глас не им се чуваше те по принцип хъскитата не лаят но моите и не виеха  или ако виеха беше толкова рядко,че не се броеше. Но както казах до преди 3г. тогава дойде Ванеса при нас, тя е много темпераментна,докато играе "говори " все,облайва...и най - лошото вие при всяко шукване,дори шишарка да падне,гласа да ми чуе е и почва веднага...и хоп за нула време научи всички да вият и колко време се бора срещу това...още не съм намерила начин да ги отуча...намалихме го но не изцяло тя е зрънцето ,което мъти винаги водата.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#145 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 09:10 PM

Между другото, кучето, от което се " учи" Вивиан е шпиц ( малък). Не е най-расовият, но е шпиц. Мисля си, че ако и взема " приятелче" , сигурно ще и е по- добре. Аз не я пренебрегвам по никакъв начин, но все пак тя идва от развъдник( живяла е с други кучета) , дойде в дома ми и живя с Антон и Точица, които колкото и да я  " ненавиждат" , все пак са от нейният вид. А сега е сама. Има вариант и "приятелчето" да се присъедини към " хора" и тогава ще стане наистина весело ;D

#146 Потребителят е офлайн   ИНЧОЛИНИ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 09:22 PM

Май постоянството му е майката.  :( От доста време не се бях занимавала с мойто терминаторче (да влизам и да излизам до успокояване) и то пак се активизира. - Съседите полудяват.
Възможно ли е да е "забравил" предишните уроци?  :kisel:

#147 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 09:34 PM

Моята е много кротка докато ни няма. Свива се и си спинка. Единствено като минава каруца се активизира (това ни е най - големия дразнител!) и като спре да я чува пак си ляга. Повече я е страх да седи сама на тъмно. Днес я оставих съвсем за малко и веднага се разлая.
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   ИНЧОЛИНИ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 08:21 PM

Имам чувството, че нещо не правя както трябва...  :huh:
Отивам до обувките, Трони става неспокоен, връщам се и сядам.
Отивам до обувките, обувам ги, Трони става неспокоен, събувам се, връщам се, сядам.
Отивам до обувките, обувам ги, Трони става неспокоен, събувам ги, връщам се, сядам.
И така няколко пъти. Сякаш разбира, че с неспокойството и с подскоците около мен, ме спира да излизам. Имам странното усещане, че той мен дресира, а не аз него. Кажете ми, моля, къде бъркам?

Следващ момент - Отивам да обувките, обувам ги, отварям вратата - Трони ме гледа изпитателно, аз продължавам - излизам и стоя зад вратата. Трони чака една минута и се разлайва.
И сега - ако се върна, ще разбере, че ме дресира правилно. Ако не се върна, а го оставя да лая - ще излязат да ме "дресират" съседите, защото и без това по цял ден им вие (по техни думи). - Как да постъпя?

#149 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 February 2008 - 08:25 PM

Не го чакай да става неспокоен и тогава да се връщаш. Връщай се преди да стане неспокоен. Напредвай когато имаш положителен резултат.
Докато чакаш зад вратата той те усеща. Докато те усеща ще те вика. А за съседите - и да се върнеш, пак проблемът остава.

#150 Потребителят е офлайн   ИНЧОЛИНИ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 08:36 PM

Благодаря ти, Mil_!  ;)

#151 Потребителят е офлайн   sozi Икона

Публикувано: 14 February 2008 - 10:59 AM

здравеите според мен всяка порода е с различна нагласа и за това ако ще оставате кучето продължително време само в къщи трябва да прецените какво куче да вземете. преди време имах питбул при него беше невъзможно да го оставя вътре сам правеше всико на кайма.сега имам стаф и макар да не е родословен е страшно интелигентен .без много обучиние постигнахме завидни резултати.оставял съм го до 6 часа само в къщи и като се прибера няма никакви поражения а е само на 6 месеца. на вън също е много послушен.

#152 Потребителят е офлайн   roop Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2008 - 04:59 PM

Аз имам хъски на 3месеца.Той не може да стои сам!!!Ако го остава за 3-4 часа после все нещо беля е направил :rolleyes:и после има ЧИСТЕНЕ И ОПРАВЯНЕ

#153 Потребителят е офлайн   mzlatareva Икона

Публикувано: 18 February 2008 - 10:27 AM

Здравейте, аз съм току що регистриран потребител, който има нужда от помощ!!!
Отглеждам един английски сетер, който сега е на 10 месеца. Взехме го на 1 месец и цялото ни семейство се отнася с него с много любов и внимание, но той методично руши къщата, когато остане сам. Когато беше на 2-3 месеца изгриза кабелите - тук там, където стърчат, после колоните за уредбата и така постепенно уж поотрасна... Сега обаче от известно време унищожава холната гарнитура... Първо малко от единия край и така постепенно... Ужас!!! А много добре разбира, че е направил беля... Моля за съвет, какво да го правя? А освен това всяка сутрин се е изакал и изпишкал пред вратата, въпреки че го извеждаме вечер и сутрин, а освен това преди да заспим го пускаме на двора. А пък за двора - него го направи на голф игрище...

#154 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2008 - 10:36 AM

Прочетете темата от начало. mil_ е предоставила доста материали по темата, които ви касаят. Успех :blink:

#155 Потребителят е офлайн   roop Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2008 - 04:56 PM

Цитат

Здравейте, аз съм току що регистриран потребител, който има нужда от помощ!!!
Отглеждам един английски сетер, който сега е на 10 месеца. Взехме го на 1 месец и цялото ни семейство се отнася с него с много любов и внимание, но той методично руши къщата, когато остане сам. Когато беше на 2-3 месеца изгриза кабелите - тук там, където стърчат, после колоните за уредбата и така постепенно уж поотрасна... Сега обаче от известно време унищожава холната гарнитура... Първо малко от единия край и така постепенно... Ужас!!! А много добре разбира, че е направил беля... Моля за съвет, какво да го правя? А освен това всяка сутрин се е изакал и изпишкал пред вратата, въпреки че го извеждаме вечер и сутрин, а освен това преди да заспим го пускаме на двора. А пък за двора - него го направи на голф игрище...
Еми като го оставяш сам му оствяй много играчки с които той може да си играе и го затваряй в една стая,там където има възможност най-малко поразии да направи ;) Аз от 2 дена  на Арис  му пускам радио или телевизия ;D Като му ги пуснем едно от двете той седа и слуша и когато се върна е направил по-малко поразии от преди :blink:

#156 Потребителят е офлайн   Milena_V Икона

Публикувано: 19 February 2008 - 03:04 PM

Здравей Mil,
с интерес прочетох всичко написано до тук в темата. От 5 дни вкъщи си имаме нов член на семейството - 40-дневната Дара. Тя е с майка бретон шпаньол и баща английски сетер. Знам от опит, (имахме две кучета - немска овчарка, която приспахме поради напреднала възраст и болест и бретон шпаньол. Него го загубихме на 16 януари миналата година и бях пуснала в сайта и на други места обяви и снимки, но така и не намерихме. Излишно  ед аказвам колко голяма е мъката ни, все още. И чак сега решихме да си вземем отново куче) че навиците се придобиват от най-ранна възраст. Разликата сега с Дара е, че ще се налага да остава сама вкъщи, защото преди майка ми живееше при нас и беше различно. Искам да питам - възможно ли е съветите в началото на темата да бъдат прилагани при толкова малко куче? В интерес на истината Дара засега е истинско съкровище. Само след няколко часа в новия си дом научи къде е нейното място и когато се умори от игрите, отива и самичка ляга там. Засега, когато сме вкъщи, а тя е в нейната си стая, и остава сама, докато аз върша нещо в кухнята, не  еправила проблеми - не скимти и не драска. И в общи линии проявява някакъв вид непукизъм - вижда те, че излизаш от стаята, но не хуква моментално след теб. Бързо започна да схваща и къде може да пишка и ака. например - никога не се изпуска в скута ти, а от втория ден разбра, че трябва да ги прави нещата само върху вестник. Мисля обаче, че ще имаме проблем с гризането на различни нещо. Засега е влюбена в едната джапанка на сина ми и постоянно си я взима и си я носи на нейното място. Та, мога ли да я възпитавам отсега на всички описани неща или е още рано. Тя милата още няма ваксина, първата ще е на 25-ти февруари. Благодаря предварително!

#157 Потребителят е офлайн   REQ Икона

Публикувано: 20 February 2008 - 12:05 PM

zdraveite :)
mnogo se radvam 4e vi ima zashtoto taka moje da se obmenq opit :)
da vi kaja imam 2 kujeta no te sa ve4e golemi i sum pozabravila dosta neshta :) a i kogato bqha malki bqh dosta vreme prez denq s tqh

sega si imam malko dogo arjentino :) i iskam da pitam neshto :)
tq spi pri nas v spalnqta - razbira se ne na legloto a v neinoto si no vse pak v spalnqta
sutrin kato izlizam za rabota i go mqstq v koridora za da si leji pak na nego
no imam vupros
ne i li pravq po truden taka prestoq sama zashtoto e sviknala da spi v spalnqta :)
nadqvam se 4e ne :) a i drugo ami  ako slujaino e po dobre moga da i kupq oshte edno
i taka shte ima edno za koridora i edno za spalnqta za da ne gi mestq -ne 4e na men mi pre4i -pitam koe e nai dobre za neq .
predvaritelno blagodarq  :P

#158 Потребителят е офлайн   evadog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 12:14 PM

Здравейте,моето куче е Кане корсо на 4 мес. и то също прави всичките бели които прочетох в този форум.Сега съм в отпуск заради него и трябва да го обучавам да може да седи само....но как ще стане нямам идея.Когато е само сваля завивките от кревата и започва да гризе всичко.Замислям се за учител да го обучава на послушание...Вие какво ще кажете за такъв вариант?

#159 Потребителят е офлайн   didi_ed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 05:25 PM

Здравейте,
Аз малко се отчайвам вече :( ...до скоро нашият калпазанин беше послушен, когато оставаше сам вкъщи, но сега... когато се надявах, че нещата ще вървят към по-добре, то стана обрат. От малък се е случвало да го оставяме за по 1 - 2 часа вкъщи сам. Някой път не е слушал и е правил бели, което за мен е напълно нормално за едно малко кученце, но в общия случай е лягал послушно и е спал докато се приберем. А сега не искам да вярвам на очите си какви чудеса са ставали, когато ни е нямало и какво действително виждам след като се прибера.
Всичко което е можел да достигне го е свалил и направил на такива малки късчета и парченца... сякаш е правел подбор, сакън да не остане някое по-голямо парче хартия или каквото и да е там.  Дори е стигал места, които за него са твърде високи - даже и там, което за мен е твърде непонятно как се е случило :)
Нямам обяснение защо прави така след като вече е по-голям и захитрява за нещата, които са позволени за него и кои не, би трябвало да бъде по-послушен, а то напротив.
Единствено, което може да оправдае това му поведение според мен е... че през последните дни го извеждахме твърде много, времето беше изключително хубаво и искахме да бъдем заедно на вън. Сега може би е обиден, че остава сам и се чуди как да освободи напрежението, когато затворим след себе си входната врата... но може и да не е така, аз самата предполагам да е така.
Ще съм ви благодарна да ми отговорите какви действия да предприема за да премахна временните му пакостни прояви в наше отсъствие.
Сега.. само да се случи да остане за кратко време и веднага е преобърнал всичко каквото може.

#160 Потребителят е офлайн   ZaRa Икона

Публикувано: 12 March 2008 - 11:13 PM

Моята Зарка е 6 месечна боксерка и доста честичко и се налага са стои сама. Когато излизам от вкъщи го приема почти нормално. Понякога само се прави, че не чува като я викам, за да огранича достъпа й до определените за нея помещения в апартамента, но не плаче и не драска по вратите. За съжаление, обаче, като се върнах тази вечер ми се наложи да мета и бърша половин час изкъртения бетон от стените премесен с малки парченца тапети. Изпаднах в ужас, когато видях дупката образувана в едната стена и прашната муцуна на доволното куче. Давам й играчки, за да не и е скучно, докато ме няма, но явно не помагат. Моля ви да дадете съвет как да разбира, дали й липсват хранителни вещества в организма или й е скучно, или пък страда, че е сама. Как мога да прекъсна започналото поголовно рушене на стените? Струва ми се, че има и от трите по малко, но моля да ме посъветвате как да открия кое по-точно е в осноата на бетоноразбивачката ми? :'(

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни