Dog.bg Форуми : Кучето само у дома

Към съдържанието

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето само у дома Оцени темата: ***** 2 Гласове

#161 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2008 - 06:59 PM

пробвай да оставиш телевизора включен, за да мисли че не е само детето

#162 Потребителят е офлайн   fourleafclover Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 April 2008 - 08:55 PM

Нашия къса тепети като остане сам.Само да видите на какво прилича коридора,а ако го оставя и в другите стаи...Сбогом!

#163 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2008 - 11:55 AM

няма ли някакви безвредни спрейове, които да предотвратят изяждането на поне половината от покъщнината?
или да я направят по-малко апетитна  :rolleyes:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#164 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2008 - 03:09 PM

Цитат

няма ли някакви безвредни спрейове, които да предотвратят изяждането на поне половината от покъщнината?
или да я направят по-малко апетитна  :rolleyes:

Има такива спрейове, но  е според кучето, при нас ефект нямаше(уж е горчив спрея,куч си го олизваше и продължаваше с рушенето).
Във всеки зоомагазин има такива,разгледай,дано спрете терминатора.
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#165 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2008 - 09:41 PM

Здравейте при нас помогна от онези топки които се пълнят с дажбата на кучето за закуска процедурата ни бе следната:
Сутрин го извеждах за кратка разходка 20мин. след това пълня топката с дажбата му от суха храна и го оставях спокойно за 3-4 часа без да има поражения (такива топки ги има и за пастети дори са по удобни защото му отнемат повече време да се нахрани)след 30 пъти така си преминахме към обикновено хранене поради нуждата му от по голям порцион можеше да използвам и две топки но някакси се реши проблема от там насетне(ее сега разхвърляна някоя и друга пантофа не се брои де все пак е не и е направил поражения)много е смешен когато заиграе с нея(самата топка има отвор от едната страна регулируем в зависимост от размера на използваната гранула

#166 Потребителят е офлайн   Aera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2008 - 04:02 PM

Здравейте! Изчетох темата и се изумих, колко малко знам и въобще не съм предполагала, че може на това да се дължи поведението на Рита. Та историята е следната, Рита е на 10 месеца, майката дратхар, бащата не се знае какъв е, взехме я преди грубо 2 седмици, поради невъзможността на предишния собственик да я гледа. През почивните дни с мъжа ми я взимахме при разходките на дъщеря ми, само два пъти се наложи да я оставим за около час, два и нямаше поразии, даже не ни и посрещаше, а лежеше и само махаше с опашка.
Вчера първо я оставих за около половин час, а вторият път за около час и половина и нищо не беше правила. Вечерта си лягаме с мъжа ми, на сутринта заварваме невероятна кочина, беше изкарала всичкия боклук от кофата, всичко разкъсано + някои мои неща, които бях забравила на фотьойла. Следобяд излезнахме с малката пак за около час, като се прибрах, абсолютно същата кочина, нямаше останало почти нищо непокътнато, включително си беше разпарчадисала паницата за храна. Като ни видя започна да скимти, да се мята от радост, май за първи път я виждам чак така да се радва. Та интересно ми е ако и при нея има такъв страх, защо един път се проявява, а друг път не? 

#167 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 May 2008 - 04:25 PM

Явно тя чак сега започва да ви възприема като "своята глутница" и да страда от липсата ви.

#168 Потребителят е офлайн   Aera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 04:52 PM

Ще се включа пак, лудориите на Рита продължават, независимо дали съм я оставила за половин или за 1 час, изяде сума ти чехли и играчки на дъщеря ми, в общи линии само чака момента, в който ни няма и започва да вършее. За съжаление не мога да приложа по-горните съвети, защото съм с малко дете. Има ли друг начин да я оттуча, защото вече чисто физически изнемогвам на чистене по няколко пъти на ден, а дъщеря ми ме дърпа да си играем, освен това след няколко месеца се връщам на работа и не мога да ангажирам детегледачката да се занимава с това? Т.е. има ли шанс в рамките на още няколко месеца да оттуча куче на 10 месеца да не се страхува, когато е само и да стиска повече време (като имате предвид, че се разхожда сутрин рано, има две излизания на обяд и следобяд, след това вечер към 8:30 и след това към 24:30-01:00 часа) и сутрин пак намираме локва на килима?

#169 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2008 - 05:37 PM

Тоест, вие твърдите, че нямате възможност да учите кучето на тези неща, но питате как да го научите? Или дали то само ще се научи? Възможно е да, възможно е не. По-вероятно да, стига да не допускате груби грешки в реакциите си.

#170 Потребителят е офлайн   Aera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 May 2008 - 10:53 AM

Имам предвид, че ми остават още 2-3 месеца до изтичането на майчинството и дали бих могла за този преиод да направя нещо? Притеснявам се, че като дойде детегледачката няма да насмогне, а и не бих могла да изисквам от нея да обучава и Рита.

#171 Потребителят е офлайн   Aera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 08:47 PM

Аз все пак да отчета: Проблемът с пишкането го реших по следния начин: когато ме няма оставям Рита вързана на удължен повод така, че да може свободно да ляга, да стига до пъничките с вода и храна, но не и до килима, който разбрах, че за нея е място за тоалетна. Пред нея оставям вестници, които обаче явно не й се нравят особено като място за нужди. Та това е от мен. Съветът с клетката не мога да го приложа, жал ми е да оставя кучето си така, дори и да не беше толкова чувствително, като моето.

#172 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2008 - 07:50 AM

Само че за кучето е по-мъчително и по-опасно да остава вързано, отколкото на спокойствие в леговището си, в каквото се превръща клетката.
Щом мислите, че проблемът е в килима, определете й друго помещение.

#173 Потребителят е офлайн   Axel1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 07:51 PM

Признавам си не прочетох цялата тема.
Моето куче е НОК на 7 месеца. Когато излизаме го оставяме в клетката му. Клетката е огромна и удобна. Купихме я по препоръка на ветеринарката ни тук. Тук е нормална практика кучета особено до 1 год. да се оставят сами само в клетка. Смята се, че затвореното пространство успокоява кучето и в същото време е най- безопасното място за него оставено само. Винаги има награда за влизане и когато се приберем също. Нощно време непрекъснато се мести ту на кревата му ту в клетката. Играе вътре, носи и крие играчки там също, което показва, че той не изпитва омраза към клетката.

#174 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2008 - 09:07 PM

Искам да науча кучето си (хъски, женско, 4 месеца и 20 дни) да стои само в къщата си на двора ( 3х3 метра тухлена стаичка + 3х3 дворче към нея, заградено с мрежа).
Не искам да я изоставя завинаги там, без разходки, да не и обръщам внимание и т.н. Достъп до къщата, спане вечер вътре си остават ...
Искам да се научи да е там за по-сигурно докато ни няма(докато спя следобед/докато пръскачките са пуснати -  за да не се цапа и т.н.). Сега през това време я прибирам вкъщи, но скоро няма да се събира в мивката за бързо миене на крака  ;D
Сама на двора пусната си стои без проблем, разхожда се, спи, имам и друго куче ...
Вкъщи също като излизаме не усещам да има някакъв голям проблем ( изскимтява веднъж-дваж, но докато заключа и изляза  вече спира, е понякога може да си докопа нещо (тоалетна хартия,гребен), но не винаги)
Като я затворя в тази къща почва да скимти,драпа и си пъха муцуната между решетките да излезе ..
Досега само веднъж е стояла повече от 10тина минути - изкара около 4 часа ... тогава си прискимтяваше през 10 мин. и продължаваше само ако чуе шум (съсед се прибира и се чува все едно се отваря нашата врата, или ако другото ми куче чуе нещо и обикаля из двора да провери). Накрая дори заспа.
Тази нейна къща/клетка е в задния ни двор, не се вижда улица/хора, от които да се дразни. Другото ми куче е пуснато, но то си спи в неговата къщичка - отпред и въобще не обикаля около клетката, за да я дразни.
Как ще се научи най-лесно да стои там сама?
Мога да стоя цял ден/седмица вътре с нея, тогава не скимти. Оставя ли я - пак почва.
Мога да стоя в къщата, за да не се дразни, че аз си се разхождам из двора, а тя е затворена.
Мога да се опитвам да я изморявам много, уж за да заспи( но ако след разходка я вкарам в клетката - скимти, а ако си влезе вкъщи - веднага заспива (бебе е ... ))
Да отложа за по-късно ученето да стои там?
Мога да вкарам другото куче вътре с нея - то си лежи, не си пречат.
Тогава скимти сравнително по-малко, но по някое време пак си почва така переодично да проскимтява, другото куче не и обръща много внимание( то е болонка на 7г.).
Та .. ?

#175 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 03:44 PM

Аз привиквам моето ку4е да остава само още от 3 месе4на възраст.Запо4нах по половин 4ас,всеки ден.Постепенно увели4авах времето всеки ден/пр с по 15 мин/.И сега като е на 4 месеца,съвсем спокойно си стои по...5-6 4аса.
Каво излизам,му казвам "4ао"/това е за по-дълго време/.

#176 Потребителят е офлайн   Рот Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2008 - 04:08 PM

Някъде четох,може би и в този форум да е било.Че още от малко трябва да си научиш кучето,че това да излизаш и да те няма,да не е от голямо значение за него.Основната грешка е преди да излезнеш да му се лигавиш "100" часа,че ще те няма и  излизаш и ти е жал за него,защото то все пак усеща.Моето кученце е на 3месеца имам го от две седмици.Когато излизам или му давам малко храна или му мястам играчка с нещо да се занимава.Обличам се,обувам се като дори не го поглеждам в очите,не му казвам нищо.Все едно правя нещо нормално и отивам в другата стая.То ме гледа и не разбира много какво става,отварям вратата излизам и  то не скимти.Скимтеше малко първия ден когато го взех само.Сега нямам проблеми с  това.Когато се прибирам също не го чувам да скимти.Като вляза от вратата не му се нахвърлям да му се радвам.Погалвам го по главата и му казвам "Браво" изчаквам да му мине еуфорията и тогава го намачквам,защото ми е липсвал.
Моя проблем е,че когато съм във нас не мога да остана за секунда затворена в едната стая,той скача по вратата.А ако вратата е отворена не стой при мен ами се занимава с др неща,но ако затворя вратата веднага почва да драска и скимти.А пък не искам да го уча да спи в спалнята ми.Ще ми завладее апартамента,само спалнята ми остана лично моя.Защото и котка имам.
User's Signature

Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2008 - 07:57 PM

Имам нужда от помощ, ама не знам къде и кой да попитам. От три дни имаме бебенце, мъжле френски булдог на около 50 дни вече. Първият ден стоеше само на леглото ми и от време на време го свалях да си потичка. После в едни кашон му направихме импровизирана спалня, където само да яде и да спи. Обаче само за три дни момчето ми "хвана цаката" и започна да си ме командва. На втората вечер квича през цялата нощ и на сутринта го взех да спи при мен, след като цяла нощ не мигнах, защото трябваше да повтарям "Не!" на всяко изквичаване. Снощи квича до 1:30 и си го взех да спим двамата. Днес му направих един импровизиран бокс от една полукръгла решетка и вече може спокойно да гледка навсякъде и е му е доста по - широко. Проблема е, че квиченето или както го наричам "писукане" не престава. Когато му се спи се кротва и си спи. Обаче писука когато е гладен, когато му е скучно и когато иска да излезе от бокса и да бяга свободно из стаята. Как се разбира кога за какво писука и как да третирам среднощната аларма? Плюс това преди малко се разрева със сълзички и квичеше все едно го колим, а като излезна млъкна за части от секундата. Не съм гледала друго бебе преди и сега акъла ми излиза, че незнам дали го боли нещо, гладен ли е, жаден ли е и какво му е изобщо.
User's Signature

Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   ganani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 11:41 PM

Пробвал съм и вързано и пуснато на свобода, когато е вързано винаги намира начин да се отвърже.
User's Signature

Да ме опази Господ от приятелите ми, а от враговете си сам ще се пазя.

#179 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 04:00 PM

от три дена като се прибера и сварвам всичко с главата надолу!!от скоро като почнах училище и нямам толкова време за разходки сутрин ио си мисля че заради това киара опустошава къщата,но не съм много сигурна!!никога досега не е правила така нз какво и става моля за съвет :(

#180 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2008 - 04:07 PM

Най-вероятно е заради това. Можеш да ставаш по-рано, за да я разхождаш и да направиш разходките ви по-интензивни - повече игри и тренировки. Сигурно и не е свикнала да стой толкова дълго сама. Трябва да я приучиш малко по малко.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни