Кучето само у дома
Публикувано: 06 May 2008 - 11:55 AM
или да я направят по-малко апетитна :rolleyes:
Публикувано: 07 May 2008 - 03:09 PM
Цитат
или да я направят по-малко апетитна :rolleyes:
Има такива спрейове, но е според кучето, при нас ефект нямаше(уж е горчив спрея,куч си го олизваше и продължаваше с рушенето).
Във всеки зоомагазин има такива,разгледай,дано спрете терминатора.

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 07 May 2008 - 09:41 PM
Сутрин го извеждах за кратка разходка 20мин. след това пълня топката с дажбата му от суха храна и го оставях спокойно за 3-4 часа без да има поражения (такива топки ги има и за пастети дори са по удобни защото му отнемат повече време да се нахрани)след 30 пъти така си преминахме към обикновено хранене поради нуждата му от по голям порцион можеше да използвам и две топки но някакси се реши проблема от там насетне(ее сега разхвърляна някоя и друга пантофа не се брои де все пак е не и е направил поражения)много е смешен когато заиграе с нея(самата топка има отвор от едната страна регулируем в зависимост от размера на използваната гранула
Публикувано: 08 May 2008 - 04:02 PM
Вчера първо я оставих за около половин час, а вторият път за около час и половина и нищо не беше правила. Вечерта си лягаме с мъжа ми, на сутринта заварваме невероятна кочина, беше изкарала всичкия боклук от кофата, всичко разкъсано + някои мои неща, които бях забравила на фотьойла. Следобяд излезнахме с малката пак за около час, като се прибрах, абсолютно същата кочина, нямаше останало почти нищо непокътнато, включително си беше разпарчадисала паницата за храна. Като ни видя започна да скимти, да се мята от радост, май за първи път я виждам чак така да се радва. Та интересно ми е ако и при нея има такъв страх, защо един път се проявява, а друг път не?
Публикувано: 12 May 2008 - 04:52 PM
Публикувано: 21 May 2008 - 08:47 PM
Публикувано: 11 July 2008 - 07:51 PM
Моето куче е НОК на 7 месеца. Когато излизаме го оставяме в клетката му. Клетката е огромна и удобна. Купихме я по препоръка на ветеринарката ни тук. Тук е нормална практика кучета особено до 1 год. да се оставят сами само в клетка. Смята се, че затвореното пространство успокоява кучето и в същото време е най- безопасното място за него оставено само. Винаги има награда за влизане и когато се приберем също. Нощно време непрекъснато се мести ту на кревата му ту в клетката. Играе вътре, носи и крие играчки там също, което показва, че той не изпитва омраза към клетката.
Публикувано: 21 July 2008 - 09:07 PM
Не искам да я изоставя завинаги там, без разходки, да не и обръщам внимание и т.н. Достъп до къщата, спане вечер вътре си остават ...
Искам да се научи да е там за по-сигурно докато ни няма(докато спя следобед/докато пръскачките са пуснати - за да не се цапа и т.н.). Сега през това време я прибирам вкъщи, но скоро няма да се събира в мивката за бързо миене на крака ;D
Сама на двора пусната си стои без проблем, разхожда се, спи, имам и друго куче ...
Вкъщи също като излизаме не усещам да има някакъв голям проблем ( изскимтява веднъж-дваж, но докато заключа и изляза вече спира, е понякога може да си докопа нещо (тоалетна хартия,гребен), но не винаги)
Като я затворя в тази къща почва да скимти,драпа и си пъха муцуната между решетките да излезе ..
Досега само веднъж е стояла повече от 10тина минути - изкара около 4 часа ... тогава си прискимтяваше през 10 мин. и продължаваше само ако чуе шум (съсед се прибира и се чува все едно се отваря нашата врата, или ако другото ми куче чуе нещо и обикаля из двора да провери). Накрая дори заспа.
Тази нейна къща/клетка е в задния ни двор, не се вижда улица/хора, от които да се дразни. Другото ми куче е пуснато, но то си спи в неговата къщичка - отпред и въобще не обикаля около клетката, за да я дразни.
Как ще се научи най-лесно да стои там сама?
Мога да стоя цял ден/седмица вътре с нея, тогава не скимти. Оставя ли я - пак почва.
Мога да стоя в къщата, за да не се дразни, че аз си се разхождам из двора, а тя е затворена.
Мога да се опитвам да я изморявам много, уж за да заспи( но ако след разходка я вкарам в клетката - скимти, а ако си влезе вкъщи - веднага заспива (бебе е ... ))
Да отложа за по-късно ученето да стои там?
Мога да вкарам другото куче вътре с нея - то си лежи, не си пречат.
Тогава скимти сравнително по-малко, но по някое време пак си почва така переодично да проскимтява, другото куче не и обръща много внимание( то е болонка на 7г.).
Та .. ?
Публикувано: 10 September 2008 - 03:44 PM
Каво излизам,му казвам "4ао"/това е за по-дълго време/.
Публикувано: 10 September 2008 - 04:08 PM
Моя проблем е,че когато съм във нас не мога да остана за секунда затворена в едната стая,той скача по вратата.А ако вратата е отворена не стой при мен ами се занимава с др неща,но ако затворя вратата веднага почва да драска и скимти.А пък не искам да го уча да спи в спалнята ми.Ще ми завладее апартамента,само спалнята ми остана лично моя.Защото и котка имам.
Публикувано: 14 September 2008 - 07:57 PM

Публикувано: 25 September 2008 - 04:00 PM
Публикувано: 25 September 2008 - 04:07 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg