Dog.bg Форуми : Кучето само у дома

Към съдържанието

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето само у дома Оцени темата: ***** 2 Гласове

#221 Потребителят е офлайн   Джоко Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 23 April 2009 - 09:25 PM

Искам да кажа, че кучето ми спря да лае. И съм много благодарна на форумците за всички идеи, които изчетох, а някои които ми се сториха подходящи за кучето, приложих. Сега оставям кучето само вкъщи и той не лае, дори когато минават съседите по стълбите, дори когато се звъни на вратата... за мен това е много голямо постижение и много се радвам. благодаря отново

#222 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 July 2009 - 11:50 AM

Имам и аз въпроси.... :))
Вкъщи имам две кучета, които остават сами без проблем. Но от известно време имам и още едно (временно пребиваващо, но май доста време ще е у нас). Моите са женски, новото е мъжко, всички са кастрирани (това само го споменавам).
Мъжкото е сляпо. От самото начало моите кучета (особенно едното) не го приемат и затова стоят разделени. Проблема е в това, че когато мъжкия остава сам, но съвсем сам, почва да лае, да вие и да блъска вратите. Когато сме на работа, той знае, че и другите кучета са вкъщи и си мълчи. Да, разделени са, но той ги чува сигурно.... усеща, че са там и всичко е ок. Решим ли да излезем с тях - край. Не че е голям проблем, но моите са млади, подвижни и сме свикнали да излизаме с мъжа ми заедно на дълги разходки с тях. Пак казвам, не е голям проблем, че излизам сега сама, но ако може по някакъв начин да се научи зверчето да не лае ще е много добре, тъй като не се знае колко време ще е при нас.
Всъщност понякога започва да пищи и когато го затворя в кухнята или в спалнята, но бързо млъква, ако сме си вкъщи.
Благодаря предварително за всякакви идеи :))

#223 Потребителят е офлайн   Nikolay Sl. Икона

Публикувано: 16 September 2009 - 09:48 PM

Ще изуча внимателно това, което е написано тук като съвети, но с няколко думи проблемът е следният: когато излизам и го оставям сам, моят ердел-териер (кара десета година), започва да плаче (да вие) така, че съседите в блока непрекъснто протестират и преминават към заплахи ако не напрвя нещо. Всеки опит да им обясня, че кучето е болезнено обичащо ме и това, че плаче е защото страда, че съм го оставил само, е напразен. До преди време у дом винаги имаше доста хора, сега главно и основно сме си двамата и при всяко мое излизане напр. за работа, той надава силен вой, който се чува навсякъде във входа. Всички опити да го уговарям да не плаче, да го залъгвам, да го разсейвам са безполезни. Ако когато изляза някое от децата е у нас и то не е само, не плаче. Когато има друг човек с него и той излезе, макар че остава само, не плаче. Плче със страшна сила и като сираче на планетата само, когато аз го оставя само. Направо съм се видял в чудо. Разбирам съседите си, но съм безпомощен да променя нещо. Всеки съвет е за мен желан и добре дошъл.

#224 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2009 - 07:54 PM

Цитат(Nikolay Sl. @ Sep 16 2009, 08:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ще изуча внимателно това, което е написано тук като съвети, но с няколко думи проблемът е следният: когато излизам и го оставям сам, моят ердел-териер (кара десета година), започва да плаче (да вие) така, че съседите в блока непрекъснто протестират и преминават към заплахи ако не напрвя нещо. Всеки опит да им обясня, че кучето е болезнено обичащо ме и това, че плаче е защото страда, че съм го оставил само, е напразен. До преди време у дом винаги имаше доста хора, сега главно и основно сме си двамата и при всяко мое излизане напр. за работа, той надава силен вой, който се чува навсякъде във входа. Всички опити да го уговарям да не плаче, да го залъгвам, да го разсейвам са безполезни. Ако когато изляза някое от децата е у нас и то не е само, не плаче. Когато има друг човек с него и той излезе, макар че остава само, не плаче. Плче със страшна сила и като сираче на планетата само, когато аз го оставя само. Направо съм се видял в чудо. Разбирам съседите си, но съм безпомощен да променя нещо. Всеки съвет е за мен желан и добре дошъл.
Чети началото на темата. Нещата са описани добре, има и съвети как да се действа, за да се преодолее страха от раздялата (separation anxiety) у кучето. Проблемът е добре известен, описан и съвети са дадени.

Когато се опитваш "да го уговаряш да не плаче", например, подкрепяш нежелано поведение - т.е. това, което той разбира, е че получава ласки, когато вие високо, силно и неудържимо. Не си безпомощен да направиш нещо, но ако действаш според съветите, дадени в тази тема или другаде - но съвети, които се отнасят за кучета. Ако го успокояваш, както би направил с човешко дете, което плаче и е уплашено - нищо няма да стане.

Успех!

User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#225 Потребителят е офлайн   kolevi01 Икона

Публикувано: 13 October 2009 - 06:44 AM

Здравейте и от мен. Ние от скоро си имаме женско ротвайлерче. Вече е на почти 4 месеца и да ви споделя какво прави ,когато е сама/ а тя е сама всеки ден от 07.00 до 18.00/. В началото я затваряхме в коридора/ доста дълъг коридор с мокро помещение и тоалетна- тоест има място за дивене/. Не можете да си представите какво увиване ставаше. Съседите ме чакаха пред входа да ме питат да не би кучето да умира , че така квичи. На следващия ден й оставих вратата отворена към другите стаи. Първия ден, след като вече се ширише на отворени врати, ме беше страх да отворя входната врата- имах чувството , че апартаментът ще е сринат. До някъде се оказа така- посрещна ме със сватбената ни снимка в уста, ъгълчетата на ламината липсваха, беше прекъснала кабелите за тонколоните на уредбата. Реших да й покажа , че ако прави бели ще стои затворена в коридора. Вечер като се прибирах ако имаше бели , я затварях сама вв коридора за наказание. Ако щете вярвайте , но сега нямам проблеми. Е , единствения проблем е че още търся ъгълчетата на ламината. Но аз лично й оставям цял леген с играчки , топки, една голяма пръчка - да си я ръфа. Има достатъчно забавления докато ме няма и помага.

#226 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 October 2009 - 06:24 AM

Здравейте.Надявах се да не ми се наложи да се оплаквам тук,но уви.Нашето злато - хъски на 3 месеца напоследък започна да ни изненадва с всякакъв вид разрухи,докато ни няма.Когато излизаме (оставяме го за макс 2-3 часа сам и то рядко) той остава да пребивава в една стая + голяма тераса+ голям коридор и банята.Тоест на негово разположение е един средно голям апартамент и всичките му играчки.В началото нямахме абсолютно никакви проблеми - както оставяхме излизайки,така заварвахме прибирайки се.Но ... нещата се промениха.Последната седмица,всеки път има изненади.Най-лошото е,че явно се катери по холовата масичка (вчера оставихме мостри за кухненски плотове на въпросната маса и като се прибрахме ги намерихме в единия ъгъл на терасата - нагризани) и по един шкаф.Преди да си го вземем в нас (кучето),прибрах всичко,което би било опасно за него или би било неприятно за нас да бъде изгризано.Барикадирала съм всички разстояния между шкафовете,където има кабели - няма как да ги стигне.
Та на въпроса - когато сме вкъщи не прави абсолютно никакви опити да се качва по шкафовете или по въпросната масичка.Но когато ни няма нещата стоят по друг начин.И тъй като не мога да го хвана на местопрестъплението,не знам как да му покажа,че това което прави му е забранено.Вчера пробвах следния метод - предстоеше му хранене (тоест беше гладен) и аз наредих гранулки по ръба на шкафа и по ръба на масичката и зачаках с "наказателя" - една страница от вестник,навита на руло ab_041.gif Чаках,излизах,връщах се,крих вестника - нищо.Не посегна дори.
Въпроса ми е - как да го науча,че това качване и вземане от масата и от шкафа му е забранено(искам да го разбере,защото след време,живот и здраве като порасне ще стане още по-висок и ще стига и други неща),след като той го прави САМО когато остане сам?
П.С. Нито веднъж до сега не сме му давали нещо от масата,нито пък той е показвал интерес към нея.

#227 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 October 2009 - 10:45 PM

Цитат(kolevi01 @ Oct 13 2009, 07:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте и от мен. Ние от скоро си имаме женско ротвайлерче. Вече е на почти 4 месеца и да ви споделя какво прави ,когато е сама/ а тя е сама всеки ден от 07.00 до 18.00/.

Въобще не е нормално да оставяте 4-месечно кученце само по 11 часа на ден!!! Най-малкото, защото на тзи възраст би трябвало да се храни по четири пъти на ден. Съвсем отделно и заради социализацията му и образуването на характера му.
User's Signature

Качена снимка

#228 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 October 2009 - 06:35 AM

Тъй кто никой не ми е отговорил на предния пост - отново ще ви помоля за съвет,защото вчера ситуацията се повтори,но този път беше по-зле.Само да спомена,че съм прочела цялата тема (както сигурно и почти целия форум още преди да вземем кучо),но решение на конкретния проблем не намерих.
Вчера се е качвал по масата,по дивана,до който има плот - между дивана и плота има около 30-40см разстояние,което обаче не му е попречило да се изправи на предни лапи там и да събори всичко... Плюс пепелник с два-три фаса вътре (веднага щом видяхме се консултирахме с лекаря ни заради никотина,който евентуално може да е погълнал - слава богу нямаме проблеми).Накъсани хартии,съборени неща,дрехи - наядени ,с дупки и тн,банята направо я опустоши-сменихме старата четка и кошчето(пластмасови,които той разпердушини) с такива от инокс-сега само ги разнася,вече нямаме МЕТАЛНА поставка за тоалетната хартия на стената,защото беше изкъртена ... не е толкова заради материалните загуби,колкото заради ОГРОМНИЯ страх,че може да се нарани на нещо ...

Отново конкретния въпрос - има ли някакъв начин да науча кученцето да не прави нещата,които прави,докато ни няма,след като не мога да го хвана "в крачка" - съответно няма как да го накажа и да разбере,че прави нещо,което не му е позволено.Просто когато се приберем - игнорираме го напълно и почистваме ... Ако няма начин - ще се наложи докато ни няма (пак да спомена-за по 2-3 часа) да стои затворен в коридор+баня,а не искам да е така :(

П.С. Според мен това му държание не е "страх от раздяла",защото се е случвало да се прибираме на кратки интервали и той спи - нямало е поражения.Не скимти,не драска по вратите - явно просто му се играе - с всичко друго,освен с играчките му.Тъй като жилището ни е съставено от два апартамента,свързани с врата,сме правили опита да го затворим в единия (където го затваряме и като излизаме) и проблеми е нямало.Оставихме го около час - нито скимтене,нито драскане - просто беше заспал на леглото си.

#229 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2009 - 07:11 AM

Виждам, че се притеснявате много, за това си позволявам да се включа със съвет, макар че не съм спец.
Явно кученцето ви е голямо хитрушанче, щом не се е поддало на провокацията с гранулките на масата, а чака да ви види гърбовете, за да безобразничи! Сладур! Хъски, казвате - хм, любимата 5-та група, и ние сме оттам! ab_041.gif

На въпроса - въобще не разбирам от какво се притеснявате да го оставяте за 2-3 часа само, затворено на обезопасено място, разбира се - с играчките му и с кокалче за дъвчене. Просто не му оставяйте достъп до стаите и възможност да прави бели. А докато сте в къщи - дръжте го под око. Все някога ще го хванете на "местопрестъплението"! Щом е само на 3мес. - още много веселба ви очаква с лудориите му! af_089.gif

Като порасне - ще му минат мераците за гризане и рушене, а до тогава си спестете неприятните емоции, а на кучето - опасността да се нарани.

Поздрави и успех!
smile.gif

#230 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2009 - 09:33 AM

Привет на всички,само тук нямахме проблем,но май и в тази тема ще се запишем.Проблемът е следния,приместих се в ново жилище,което все още ремонтираме и Чочко може да се каже,че има 2 къщи.Никога не сме имали проблем с оставянето му удома.КОгато беше бебе,дори когато порасна,нито е плакал или протестирал,просто му казвах "Чао Чочи" и до там.Сега обаче нещата са съвсем други!Взимам го в новата къща и вече познава територията,в началото дори не желаеше да спи там,беше стигнал до там,че стоеше прав,вече заспиващ,с опряна задница на вратата.С голям зор привикна да спи там.Проблема е в това,че не желае да остане и минута сам,дори да заспи ако аз стана и отида в кухнята ,той след мен,въобще следваме като сянка или няй-малкото трябва да съм му в полезрението,примерно е в спалнята и вратата е отворена,а аз съм в коридора,така ме вижда и е по-спокоен.Та въпроса ми е,пак ли да действам по описаните методи,защото трябва да се научим не да стои сам в жилището,а сам в стаята,което си е отчайващо.Освен това той не живее там през цялата седмица и се получава едно разпиляване.Като цяло спазвам съветите,излизам от стаята давам задържаща команда,стоя в коридора минута и награда и така няколко пъти,но дори и една чаша не мога да измия без той да е долепен до мен.Благодаря предварително!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#231 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2009 - 11:06 AM

Цитат(MickeyYP @ Oct 14 2009, 05:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте.Надявах се да не ми се наложи да се оплаквам тук,но уви.Нашето злато - хъски на 3 месеца напоследък започна да ни изненадва с всякакъв вид разрухи,докато ни няма.Когато излизаме (оставяме го за макс 2-3 часа сам и то рядко) той остава да пребивава в една стая + голяма тераса+ голям коридор и банята.Тоест на негово разположение е един средно голям апартамент и всичките му играчки.В началото нямахме абсолютно никакви проблеми - както оставяхме излизайки,така заварвахме прибирайки се.Но ... нещата се промениха.Последната седмица,всеки път има изненади.Най-лошото е,че явно се катери по холовата масичка (вчера оставихме мостри за кухненски плотове на въпросната маса и като се прибрахме ги намерихме в единия ъгъл на терасата - нагризани) и по един шкаф.Преди да си го вземем в нас (кучето),прибрах всичко,което би било опасно за него или би било неприятно за нас да бъде изгризано.Барикадирала съм всички разстояния между шкафовете,където има кабели - няма как да ги стигне.
Та на въпроса - когато сме вкъщи не прави абсолютно никакви опити да се качва по шкафовете или по въпросната масичка.Но когато ни няма нещата стоят по друг начин.И тъй като не мога да го хвана на местопрестъплението,не знам как да му покажа,че това което прави му е забранено.Вчера пробвах следния метод - предстоеше му хранене (тоест беше гладен) и аз наредих гранулки по ръба на шкафа и по ръба на масичката и зачаках с "наказателя" - една страница от вестник,навита на руло ab_041.gif Чаках,излизах,връщах се,крих вестника - нищо.Не посегна дори.
Въпроса ми е - как да го науча,че това качване и вземане от масата и от шкафа му е забранено(искам да го разбере,защото след време,живот и здраве като порасне ще стане още по-висок и ще стига и други неща),след като той го прави САМО когато остане сам?
П.С. Нито веднъж до сега не сме му давали нещо от масата,нито пък той е показвал интерес към нея.
Мики, според мен, не назоваваш правилно проблема. Кучето е малко, вероятно му става скучно, докато ви няма, а и има неизразходвана енергия. Хъскитата са известни с по-големите им нужди от миграция - за това са създавани, това си искат. Разходките трябва да са дълги с много тичане, а не само разхождане. Когато кучето не си доставя това, го хващат карастанчовите и вкъщи резултатите са опустошения, гризане, понякога неистов лай. Това е по принцип.

Не съм треньор, но също имам куче с повишена нужда от разход на енергия. По тази причина, докато беше малък, го отглеждахме с клетка, но всеки ден - много тичане, игри, учене на команди, докато капне от умора. След това, като го оставим сам - спеше през повечето време, енергия му оставаше колкото за собствените му играчки. В клетката няма как да руши, но може да си дъвче играчките. Като свикна, беше много сладък - като лягаме, няма нужда да му казваш какво да прави - само му слагаш играчката в клетката и той си отиваше там и се тръшваше вътре самичък. После, като махнахме вратата на клетката (той си спеше вътре пак, но не го заключвахме) - много хубава работа свършиха и играчките тип "конга", от тези, дето се мушкат вътре разни лакомства и кучето трябва да измисли как да извади лакомството - голяма занимавка беше, за да не му е скучно и да не мисли простотии.

И друго - явно кучето не е успяло да разбере, че масата е забранена територия. И аз съм на мнението на Римела - ограничете достъпа до забранените предмети. Кучето е бебе, както обезопасявате къщата, когато има бебе, същото се прави и когато има куче-бебе. При нас също беше така. По тази причина - докато ни нямаше - кучето нямаше достъп до масата. Стоеше само в кухнята, където му беше клетката, а в хола с масичката - само когато сме вкъщи. Като сме там, ще подуши по масата - ще получи забранителна команда и така се научи да не взима неща оттам - но бавно и полека, защото също като вашето, не се опитваше да пипа по масата, докато сме там. Мисля си - масата е по-високо място, значи принадлежи на водачите на глутницата (хората) - може би затова не пипа, докато сте там, а като ви няма - си позволява.
User's Signature

Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 October 2009 - 08:40 AM

Благодаря и на двете ви за отговорите.Моите собствени разсъждения също са в тази посока,но като го чуеш още от няколко човека,дори грамчетата съмнения дали си прав се изпаряват.Решихме проблема - коридора+банята докато ни няма.Леглото,водата и всички играчки.Сега единственото,което може да изяде е тръбата на тоалетната и плочките ab_041.gif
За енергията - той е още малък за разходки - остават ни заветните две седмици до тази стъпка.Докато съм вкъщи играем (гледам да е повече с хвърляне на играчки или топка и донасяне,за да може да бяга и да се уморява(посредством което научихме командите "донеси" и "пусни") преди мен,защото иначе се получава "Мария с изплезен език,Примо свеж като репичка" af_089.gif ) и се учим на команди.Опитваме се да му изразходим енерджито преди да го оставим сам,ама нейсе... През повечето време е ей така -> dog.gif md_064.gif
За масата - като си затвърдим йерархията вкъщи (за което пак не е дорасъл все още) предполагам,че и това ще спре.
Още веднъж ви благодаря много и ви пожелавам много положителни емоции с четириногите съкровища! re_037.gif md_064.gif

#233 Потребителят е офлайн   sohk Икона

Публикувано: 28 October 2009 - 09:46 PM

Здравейте искам да попитам дали кучето ми проявява такова поведение "страх от самота".
Черна немска овчарка е ... женска на 10 месеца вече. Звех я когато беше на 3 месеца ... и по принцип седи сама у дома от тогава. Понеже съм на работа по цял ден ... рядко се случа аз или някой от съквартирантите ми да е у дома по цял ден та горе долу от 10:00 до 18:00 седи сама още от тогава. Имало е дни да е правила бели ... в смисъл наръфани разни предмети , ламинати, столове, чорапи но като цяло не е постоянно. След като бастиса един фотьол реших да я държа само в коридора ... от тогава пък е хвърлила мерак на една определена част от стената и е направила дупка там. Обикновенно ако е направила някаква такава беля и се карам и даже яде малко бой ако е нещо по сериозно.
Извеждам я на разходка преди да тръгна за работа и тя горе долу знае че първото излизане е за разходка и се радва като види че се приготявам. После когато излизам за работа и я оставям в коридора просто гледа след мен, не изглежда тревожна или нещо такова. Понякога съм седял на долния етаж да видя дали скимти или вие но не съм чувал , нито пък съседи са се оплаквали от подобно нещо.
Като се прибирам у дома много ми се радва, но мисля че е просто понеже наистина се радва, защото реагира по същият начин когато дойдат приятели на гости и тя вече ги познава им се радва по същият начин. Просто искам да се отучи да ръфа разни неща и т.н., хората от компанията кучкари където ходя да се разхождаме казват че като малки и техните кучета са били така ... и като са минали година и половина две са спряли.
Сега аз разбирам че и е скучно сама по цял ден и все с нещо трябва да се занимава , оставям разни топки , играчки. Както казах зулумищата не са редовни но ги има. Не искам да и се карам и да я бия но незнам по какъв др начин може да се научи че нещо не трябва да се прави. Когато не е правила бели я поощрявам я с някакво лакомсвто я с нещо др.

#234 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2009 - 10:04 PM

Цитат(sohk @ Oct 28 2009, 07:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте искам да попитам дали кучето ми проявява такова поведение "страх от самота".
Черна немска овчарка е ... женска на 10 месеца вече. Звех я когато беше на 3 месеца ... и по принцип седи сама у дома от тогава. Понеже съм на работа по цял ден ... рядко се случа аз или някой от съквартирантите ми да е у дома по цял ден та горе долу от 10:00 до 18:00 седи сама още от тогава. Имало е дни да е правила бели ... в смисъл наръфани разни предмети , ламинати, столове, чорапи но като цяло не е постоянно. След като бастиса един фотьол реших да я държа само в коридора ... от тогава пък е хвърлила мерак на една определена част от стената и е направила дупка там. Обикновенно ако е направила някаква такава беля и се карам и даже яде малко бой ако е нещо по сериозно.
Извеждам я на разходка преди да тръгна за работа и тя горе долу знае че първото излизане е за разходка и се радва като види че се приготявам. После когато излизам за работа и я оставям в коридора просто гледа след мен, не изглежда тревожна или нещо такова. Понякога съм седял на долния етаж да видя дали скимти или вие но не съм чувал , нито пък съседи са се оплаквали от подобно нещо.
Като се прибирам у дома много ми се радва, но мисля че е просто понеже наистина се радва, защото реагира по същият начин когато дойдат приятели на гости и тя вече ги познава им се радва по същият начин. Просто искам да се отучи да ръфа разни неща и т.н., хората от компанията кучкари където ходя да се разхождаме казват че като малки и техните кучета са били така ... и като са минали година и половина две са спряли.
Сега аз разбирам че и е скучно сама по цял ден и все с нещо трябва да се занимава , оставям разни топки , играчки. Както казах зулумищата не са редовни но ги има. Не искам да и се карам и да я бия но незнам по какъв др начин може да се научи че нещо не трябва да се прави. Когато не е правила бели я поощрявам я с някакво лакомсвто я с нещо др.

Ако кучето не получи корекция веднага, след като прави белята, или почти в същия момент, не е в състояние да разбере за какво е корекцията. Т.е. ако е направило белята през деня, а ти се връщаш в 6 часа вечерта и му се караш - то си няма и понятие за какво му се караш. Аз не бих си травмирала кучето, защото съм го оставила 8 часа само и то се е побъркало от скука и от липса на движение.

На мен поведението не ми изглежда тип "страх от самота", иначе щеше да опищи света, като излизаш или скоро след това. Просто срокът е много дълъг... Не знам какво дори да предложа, освен играчки, с които то да се занимава по-дълго време - от тези с изваждането на наградка отвътре, или специални, които да гризе и т.н. Опитай да удължиш разходката или да я направиш по-енергична - при нас след сутрешното тичане, Шаро спи доста голяма част от деня - знам, защото се прибирам внезапно и го намирам кротко заспал в ъгъла.
User's Signature

Качена снимка

#235 Потребителят е офлайн   sohk Икона

Публикувано: 29 October 2009 - 01:48 AM

Ами знам че няма много смисъл да се карам ако не я изловя на местопрестъпелнието ...
Сутрин дейсвително ни е кратичка разходката ... от половин до час, но до час рядко се стига. А играчки има доста ... топки , въжета (любимата и), даже 2 джапанки съм и подарил. Точно щях да добавям, че понякога даже сутрин като се събудя и я излавям да ръфа я чорап я нещо дето не трябва но тогава е сериозно каране понеже е хваната в крачка :). И за това и аз си помислих че не е страх от самота ами просто има енергия.
Иначе мерси за бързият отговор. Един въпрос понеже не се сещам какво точно представляват тези играчки дали може да ми дадеш някакъв линк или нещо за да погледна и да видя да намера някъде, мерси предварително

#236 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2009 - 02:06 AM

Цитат(sohk @ Oct 28 2009, 11:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Един въпрос понеже не се сещам какво точно представляват тези играчки дали може да ми дадеш някакъв линк или нещо за да погледна и да видя да намера някъде, мерси предварително
Ето тука

Нашата е кръгла, с грапава повърхност, много твърда, която може да се гризе и издържа, макар че той разпердушини една, но за няколко месеца - извади й се някакси свирката отвътре, иначе може да се търкаля и дъвче още. Отвътре е куха и има пищялка. Като я обръща, тя издава мякащи звуци и вътре можеш да слагаш наградки - и той си играе, като я бута с лапа и я бие и я търкаля и я дебне, за да извади играчките. Повечето нямат пищялки отвътре, но нашият е фен на топки с пищялки, та тази ни пасна таман.

Разправят, че трябвало наградките да се намажат с фъстъчено масло, за да се задържат по-дълго вътре, ама нашият нещо не се оказа фен на фъстъченото масло, та не го правим, макар че опитах. Ще омаже и света, де, та трябва да се внимава.
Ето още примери: и тук още

User's Signature

Качена снимка

#237 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2009 - 07:42 AM

Цитат(sohk @ Oct 28 2009, 11:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
. Един въпрос понеже не се сещам какво точно представляват тези играчки дали може да ми дадеш някакъв линк или нещо за да погледна и да видя да намера някъде, мерси предварително

При нас е с подръчни материали.Направих две три дупки в една нейна гумена топка и пъхам вътре парченца бисквита или гранулки.Другото е пластмасово шише от кетчуп,защото са по здрави.От него по лесно излизат,но пак е забавление.

#238 Потребителят е офлайн   evae Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2009 - 01:19 PM

Здравейте,

Вкъщи си имаме един бигълчо - Джими, който не може да седи сам, за което ние сме виновни, тъй като досега винаги е имало човек при него. Избрах втората техника, за оставянето сам в стая, тъй като той въобще не иска да стои сам.
Не съм сигурна обаче, че правя нещата както трябва и че той разбира за какво го награждавам и за какво игнорирам.

Отначало лаеше изчаках го да спре и му дадох наградка, после обаче се разтрои и започна да полайва само от време на време, пробвах да влизам и да игнорирам и в моментите когато не лае да награждавам, но той не ме пуска да излезна от стаята, изподира ме и иска да излезне.

Сложила съм му камерка и виждам какво точно прави - стои на вратата, лае и понякота изчаква резултата, дали лаенето ще предизвика някаква реакция.

Забравих да кажа, че белята, която прави докато е сам е, че опишква матрака на леглото и непрекъснато лае.
Разликата с това което прави когато ме няма и когато съм вкъщи е, че драска повече по вратата.

#239 Потребителят е офлайн   puhcho_69 Икона

Публикувано: 01 December 2009 - 04:36 PM

Здравейте, за първи път пиша във форума,и ако някъде сбъркам моля да ме извините.
Аз имам подобен проблем със моя любимец ,лабрадор е.
Много си го обичам,но като го оставя в къщи сам/по цял работен ден/, някой път не винаги, ми откача первазите на стените и ги мачка и дъвче. Понякога гризка и первазите на касите на вратите. Може би си играе или незнам точно какво прави,но вече ми писна да купувам нови и да ги монтирам.
Винаги като излизам му давам кокалче или пръчки за дъвчене, има и много играчки,но не винаги си играе с тях,предпочита повече с первазите да си играе.
И се замислих ,дали можете да ми помогнете и да го накарам да спре да яде и дъвче первазите ми.
Може някъде аз да бъркам, но много бих искала ако можете да ми помогнете.

#240 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2009 - 04:53 PM

Цитат(puhcho_69 @ Dec 1 2009, 02:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И се замислих ,дали можете да ми помогнете и да го накарам да спре да яде и дъвче первазите ми.
Може някъде аз да бъркам, но много бих искала ако можете да ми помогнете.

Сещам се за две неща.Или сменяте первазите с такива от друг материал,който да не се харесва или вземете спрей за отблъскаване.Само че не при всички действа,но ако няма друго решение може би трябва да се опита.

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни