Dog.bg Форуми : Кучето само у дома

Към съдържанието

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето само у дома Оцени темата: ***** 2 Гласове

#241 Потребителят е офлайн   puhcho_69 Икона

• Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 02 December 2009 - 10:43 AM

Благодаря за съвета,изпробвала съм го,но на нас не ни помогна.
Какво ли не опитах, и с люта чушка пробвах, но пак не помогна.
Ако някой знае някой странен, но ефикасен начин моля да сподели.

#242 Потребителят е офлайн   gregory Икона

Публикувано: 02 December 2009 - 11:06 AM

И аз най-накрая научих моя Роджър да не носи обувките в хола, когато остава сам - беше ад преди...

#243 Потребителят е офлайн   puhcho_69 Икона

Публикувано: 02 December 2009 - 01:12 PM

Цитат(gregory @ Dec 2 2009, 09:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И аз най-накрая научих моя Роджър да не носи обувките в хола, когато остава сам - беше ад преди...

А как го научи........

#244 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 December 2009 - 01:35 AM

Цитат(evae @ Dec 1 2009, 11:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,

Вкъщи си имаме един бигълчо - Джими, който не може да седи сам, за което ние сме виновни, тъй като досега винаги е имало човек при него. Избрах втората техника, за оставянето сам в стая, тъй като той въобще не иска да стои сам.
Не съм сигурна обаче, че правя нещата както трябва и че той разбира за какво го награждавам и за какво игнорирам.

Отначало лаеше изчаках го да спре и му дадох наградка, после обаче се разтрои и започна да полайва само от време на време, пробвах да влизам и да игнорирам и в моментите когато не лае да награждавам, но той не ме пуска да излезна от стаята, изподира ме и иска да излезне.

Сложила съм му камерка и виждам какво точно прави - стои на вратата, лае и понякота изчаква резултата, дали лаенето ще предизвика някаква реакция.

Забравих да кажа, че белята, която прави докато е сам е, че опишква матрака на леглото и непрекъснато лае.
Разликата с това което прави когато ме няма и когато съм вкъщи е, че драска повече по вратата.

Ева, не можах да разбера къде точно ти е проблема. Избрала си си метод да научиш кучето да стои само - какво не действа, според теб, и кое не е добре? Какво значи, че кучето се разстроило - това изобщо не го разбрах. Това, че му разрешаваш да те изподира, ме навежда на мисълта, че трябва да прочетеш темата за агресията и доминантното поведение. Ако кучето се смята за водач на семейната глутница, може да се опитва чрез лай, драскане и т.н., да те накара да направиш това, което то иска. И най-вероятно е успявало досега. Не бива да се отказваш, трябва да се разруши връзката в мозъка му "когато лая, най-накрая те идват да си играя с тях". Какво значи, че опикава матрака? Може би просто там си пишка, защото не е научено, че вкъщи не може да се пикае при никакви положения?

И за теб и Пунчо - кучетата лаят и опустошават мебелите по няколко причини. Най-честите са - недостатъчно движение и скука. Т.е както казват - доброто куче е измореното куче. Ако кучето се извежда достатъчно време да тича, то обикновено е изморено, след което се чувства удовлетворено и не го избива на разрушителни действия. Ако си има играчки, които е научено да дъвче, когато го хванат карастанчовите, дъвче играчките, а не руши къщата. Това се постига с търпеливо обучение, малко по малко. Лютивите чушки, спрейовете и т.н. дават резултат в смисъл, че кучето може би няма да дъвче предмет А, но ще почне да дъвче предмет Б.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#245 Потребителят е офлайн   forski Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 12:35 PM

Здравейте на всички,изчетох темата с голям интерес защото пролетта мисля да си взема куче и по-точно един малък Малинчо (Малиноа).Живея на село в къща с голям двор и място за отглеждане и разходки на такава фурия ab_041.gif
Изчетох всички теми за "Обучение на малко куче " " Кучето само у дома " " Хранене " и т.н.
Знам че ще прави много бели и всичко присъщо за него в процеса на растеж и развитие,и имам няколко въпроса към вас!

До каква възраст трябва да живее в къщата при нас и кога трябва да го преместя в неговата къща на двора?
Не мисля да го връзвам но съм решил да му заградя кът където да го оставям през деня когато ни няма,а това е от 08:00 до 18:00ч.

Когато е малък проблем ли ще бъде да стои сам през деня когато сме на работа с жена ми?

Грешно ли ще е да го прибирам в този кът през деня или да го оставям свободно да стои на двора,под кът разбирайте заградено място от поне 8-10кв.метра!

Мога да се прибирам на обяд за около час ,но не винаги,и се опасявам да не свикне с това мое прибиране и ако някой ден не мога да се прибера проблема да стане по-голям!
Но най вече ме интересува периода през който още е бебе а нас ни няма през целия ден и как най правилно да подходим за да се чувства комфортно и да не го тормозим?!?

Надявам се поста ми да не ви се стори много глупав,но това ще е първото ни куче,до сега сме живели в града.Може би като за първо куче не е най подходящата за нас порода но никое друго куче не ни грабна по този начин както Малиноа !!!

#246 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2009 - 05:09 PM

Цитат(forski @ Dec 8 2009, 10:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте на всички,изчетох темата с голям интерес защото пролетта мисля да си взема куче и по-точно един малък Малинчо (Малиноа).Живея на село в къща с голям двор и място за отглеждане и разходки на такава фурия ab_041.gif
Изчетох всички теми за "Обучение на малко куче " " Кучето само у дома " " Хранене " и т.н.
Знам че ще прави много бели и всичко присъщо за него в процеса на растеж и развитие,и имам няколко въпроса към вас!

До каква възраст трябва да живее в къщата при нас и кога трябва да го преместя в неговата къща на двора?
Не мисля да го връзвам но съм решил да му заградя кът където да го оставям през деня когато ни няма,а това е от 08:00 до 18:00ч.

Когато е малък проблем ли ще бъде да стои сам през деня когато сме на работа с жена ми?

Грешно ли ще е да го прибирам в този кът през деня или да го оставям свободно да стои на двора,под кът разбирайте заградено място от поне 8-10кв.метра!

Мога да се прибирам на обяд за около час ,но не винаги,и се опасявам да не свикне с това мое прибиране и ако някой ден не мога да се прибера проблема да стане по-голям!
Но най вече ме интересува периода през който още е бебе а нас ни няма през целия ден и как най правилно да подходим за да се чувства комфортно и да не го тормозим?!?

Надявам се поста ми да не ви се стори много глупав,но това ще е първото ни куче,до сега сме живели в града.Може би като за първо куче не е най подходящата за нас порода но никое друго куче не ни грабна по този начин както Малиноа !!!

От 8 до 18 часа са си 10 часа.... как си представяш малко куче да е само по толкова време, не ми го побира акъла. На това заградено място ще му е разрешено ли да пишка и ака??? Това му е домът, не забравяй. За мен е голям проблем бебе куче да е само толкова време, защото трябва да се храни по-често, да му се дава вода и да се наглежда - все пак е бебе, може да погълне нещо, може някой да му хвърли някоя глупост и да се задави, да не дава господ... А и друго - малиноа е селектирано за работно куче, както чета - т.е. трябва му много движение и "работа". Казвам го като притежател на друга порода работни кучета - бордър коли. Като го взимахме, бяхме наясно за какво става дума - всекидневно дълги разходки с много тичане, гонене на зайци и т.н. - на повод и без повод, защото той има висока енергия и ако го затвориш без движение, мъчиш животното. Дворът не се брои - и ние имаме двор, но той, въпреки че осигурява движение в най-общ смисъл, не му дава другото - все едно е голям кучкарник, голям дом. Мислили ли сте как ще можете да осигурите на вашето малиноа това, което породата му изисква? Кучето не е играчка, а живо същество и си има своите нужди - не е като рибка в аквариум...

Дано не звуча назидателно, нямам желание за това, просто ми се иска да сте наясно с това, с което се заемате. Ако решението ви е твърдо, но не сте избрали конкретното кученце още, изберете си това с най-ниска енергия, за да има най-малка енергийна нужда... за да се мъчи и стресира възможно най-малко. Успех!
User's Signature

Качена снимка

#247 Потребителят е офлайн   forski Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 09:45 AM

Здравей Мил@,избрахме породата най вече защото ни трябва сериозно куче пазач,вариантите бяха два, НОК или Малиноа.За разходките и активноста която трябва да се осигури на такова животно сме наясно,но сме ангажирани през деня и нямаме възможност за разходки по четири пъти на ден.Сутрин за час,на обед за половин и вечер за голяма разходка.Кучето ще живее на двора след като отрасне разбира се,няма да бъде връзвано или ограничавано по-никакъв начин.Ще си има кът със къща и всички удобства за нормален живот,единственото нещо което ме притеснява е че докато е бебе не мога да съм по-цял ден с него.Както казах докато е малък ще живее в къщи и опасноста някой да му хвърли нещо отпада. Ще ми е интересно и полезно да разбера как хората с домашни любимци съчетават отглеждането и възпитанието на кутрето с ежедневните си задължения?Нямам бавач за куче а и не искам друг да се занимава с него освен мен и жена ми.
Поздрави smile.gif smile.gif smile.gif

#248 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2009 - 11:07 AM

Цитат(forski @ Dec 9 2009, 07:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравей Мил@,избрахме породата най вече защото ни трябва сериозно куче пазач,вариантите бяха два, НОК или Малиноа.За разходките и активноста която трябва да се осигури на такова животно сме наясно,но сме ангажирани през деня и нямаме възможност за разходки по четири пъти на ден.Сутрин за час,на обед за половин и вечер за голяма разходка.Кучето ще живее на двора след като отрасне разбира се,няма да бъде връзвано или ограничавано по-никакъв начин.Ще си има кът със къща и всички удобства за нормален живот,единственото нещо което ме притеснява е че докато е бебе не мога да съм по-цял ден с него.Както казах докато е малък ще живее в къщи и опасноста някой да му хвърли нещо отпада. Ще ми е интересно и полезно да разбера как хората с домашни любимци съчетават отглеждането и възпитанието на кутрето с ежедневните си задължения?Нямам бавач за куче а и не искам друг да се занимава с него освен мен и жена ми.
Поздрави smile.gif smile.gif smile.gif

Сега разбрах... Програмата за разходките звучи добре. Взимането на малко куче прилича малко на бебе вкъщи, макар и не точно. Когато взехме Шаро, с мъжа ми се редувахме да се връщаме от работа на всеки 3-4 часа, за да го храня и извеждам да пишне. На мен работата ми понякога го позволява, когато не можех - той прескачаше довкъщи в обедната почивка, вместо да си яде обяда там... То и като си вкъщи, го дебнеш непрестанно - къде ще почне да пишка, да не изяде нещо неразрешено. Къщата се обезопасява както за бебе... Не е лесно изобщо. Макар че ние имахме клетка, което направи нещата много по-лесни. Като нямаме възможност за час - в клетката с играчките, да си ги дъвче там. Даваше ни глътка въздух да напазаруваме или да изчистя и т.н.

Сега започваме деня с тичане с колело - половин до един час, в зависимост от работата, ако сме сутрин на работа, е половин час, ако не - до един. Бавачи не сме имали, трудничко беше, но няма как. Иначе, пропускали сме някой ден, при екстрени обстоятелства - той е като трескав, бил е цял ден сам и не е тичал на воля. Иначе, за протокола - и ние имаме двор. Обаче като тръгне да го обикаля, прилича на фиксиране - като машина. Предпочитам да го изведа навън, да знам, че ще тича, както би тичал в природата... Да му дам, доколкото мога, това, от което има нужда.
User's Signature

Качена снимка

#249 Потребителят е офлайн   Indie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 January 2010 - 07:01 PM

Моето Инди също не обича да остава само в къщи - ако се случи, то не яде, не пие и не ходи до тоалетна!!! Как да му помогна?

User's Signature

Качена снимка

#250 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2010 - 01:33 AM

Цитат(Indie @ Jan 4 2010, 05:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моето Инди също не обича да остава само в къщи - ако се случи, то не яде, не пие и не ходи до тоалетна!!! Как да му помогна?

Защо мислиш, че му трябва помощ? За колко време го оставяте само? Моето куче също предимно спи, докато ни няма - или лежи и гледа през френския прозорец навън към двора. Но като си дойдем, тогава настава времето за дълги разходки, игри, ядене, пиене и т.н. Между другото, ако кучето е жадно, твоето отсъствие няма да го спре да пие вода. За храненето - не мисля, че трябва да се притесняваш.
User's Signature

Качена снимка

#251 Потребителят е офлайн   Spoonman Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 January 2010 - 12:07 PM

Имаше подобна тема, но аз имам конкретен въпрос. Значи пробвам аз да го науча Морт, че когато го оставям сам винаги се връщам. Затварям го в стаята му и след кратко време се връщам (като гледам да не правя голяма работа от това). Но когато лека полека удължавам периода той почва да скимти и лае, както когато го оставям вечер (очакваното разбира се). Та въпросът ми е как трябва да подходя: да се връщам преди да започне да скимти, да чакам да спре да скимти или да се връщам когато започне да скимти(което май е грешка). Да поясня това се отнася за това "упражнение", вечер се старая да го оставям сам дори да скимти, за да свиква.

#252 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2010 - 12:52 AM

Цитат(Spoonman @ Jan 6 2010, 10:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Имаше подобна тема, но аз имам конкретен въпрос. Значи пробвам аз да го науча Морт, че когато го оставям сам винаги се връщам. Затварям го в стаята му и след кратко време се връщам (като гледам да не правя голяма работа от това). Но когато лека полека удължавам периода той почва да скимти и лае, както когато го оставям вечер (очакваното разбира се). Та въпросът ми е как трябва да подходя: да се връщам преди да започне да скимти, да чакам да спре да скимти или да се връщам когато започне да скимти(което май е грешка). Да поясня това се отнася за това "упражнение", вечер се старая да го оставям сам дори да скимти, за да свиква.

Само мои мисли да споделя, не съм специалист. Дали наистина "лека полека" удължаваш периода? Щом почва да скимти и лае, значи е усетил разликата. Ако идеята ти е да го свикваш постепенно - удължавай с по-малко време.
Макар че може да има и друга причина. Кучето разходено ли е достатъчно дълго преди това - така, че да се измори? Нахранено ли е? Вода има ли?

Връщането, когато почне да скимти, е абсолютна грешка, в това съм сигурна - така го учиш, че ако скимти или лае достатъчно жално или силно, ще дойдеш, т.е. той те тренира тебе, а не ти него. Ако идеята ти е да го свикваш постепенно - удължавай с по-малко време.

Ние приложихме драстичния метод на Шаро, но беше малък. Оставихме го абсолютно сам долу, в клетката, в деня, в който го взехме - и се качихме горе да спим. Спане нямаше първия час. Пищеше и квичеше, все едно го колят. Аз почти плачех и станах да отида да го видя и да го гушна, не ми издържаха нервите. Мъжът ми обаче ме спря и ми каза - искаш ли да го приспиваш всяка вечер оттук нататък? Той трябва да се научи, че ще спи сам. Това е куче, а не дете. Оказа се прав. Той скимтя, докато се умори и заспа. Повече не скимтя тази вечер. Следващата вечер пак опита, но продължи много малко и заспа. Беше уморен, естествено, и двете вечери - това е важно условие, според мен. На третата вечер почти нямаше проблеми. Оттогава си знаеше. Почнем ли да гасим ли телевизора, компютрите, мъжът ми му слага играчките в клетката - няма нужда да му се казва нищо - той си отиваше в клетката и лягаше самичък. После и като махнахме клетката - пак така. Сега - най-често заспива преди нас ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#253 Потребителят е офлайн   sweetfun Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 January 2010 - 06:56 PM

Здравейте. Много благодаря за статиите в началото на темата. Нашият проблем, обаче не е точно такъв. Абсолютно съм убедена, че кучето ми няма проблем с това да остава само, както и му се случва. Не лае, не вие, не драска по вратата - някой път ни изпраща до коридора, където му казваме "чао", а някой път си остава там където си е легнало и само ни проследява с поглед.
Моят проблем е белите, които прави в къщи. Абсолютно съм убедена, че проблемът е скука ! Ще ви кажа какво сме правили до момента, и ако имате някаква идея, в което много се надявам - ще ми е полезно да я прочета.
Кучето е ротвайлер на годинка и 3 месеца. Цялата къща е унищожена все едно се е вихрил тасманският дявол Таз. Има драскотини по пода от копането, има такива и по стените, алуминиевите ъгли са разкъртени на няколко места, мебелите са изядени всичките и дървената и меката част, изяде дистанционното, няколко кабела, една мишка... дърпа си дрехи и от простора и от коша за пране, да не говорим ако докопа някой отворен шкаф за последвалите чаени партита и т.н... Ужассс. И тук ще направя едно уточнение, което мисля, че е важно. Всяко едно от тези поражения е нанесено самостоятелно - тоест захваща се с нещо и се съсредоточава върху него, не е като да пренасочва вниманието си ту към дрехи ту към пода примерно - само едно нещо. Другото специфично е че това не се случва всеки ден. Може да не прави никакви бели седмица примерно и после сякаш всички дяволи я възсядат и се прибирам и заварвам хаос. После може да мине ден или два и да няма бели. После може да направи серия няколко дни яко бели и т.н. - не е задължително повтарящо се всеки ден поведение. Също така не е нещо което прави щом излезем, някой път прави белите сутрин, някой път следобед, някой път вечер - различно. Бели прави само когато ни няма или ако се събуди сутрин докато ние спим - така тихичко взима си нещо, носи си го на нейното си легло и там го разнищва. Ако я чуя и се събудя - достатъчно е да кажа "какво правиш, пусни, не" - и моментално преустановява.
Какво да правим ние ? Надявахме се, че ще отмине с възрастта, но започвам дълбоко да се съмнявам. Сега сме оградили външната част на хола c оградна мрежа и сме и оставили едни мизерни 3 кв.м. в които я затваряме докато ни няма, защото не знаем кога ще направи беля и кога няма. Разхождаме я по 2 пъти на ден, всяка разходка гледаме да е около час и половина. Не можем да и оставяме играчки, защото ги унищожава за нула време - все пак не мога да купувам всеки ден играчки ? Пък и ме притеснява какво от тях ще глътне по невнимание. Не искам да и оставям от големите кожени кокали - това би решило проблема предполагам, но пък ще си напълни корема с кожa, а целите парчета, които си откърти нямам никакво съмнение, че ще нагълта цели. Въобще не я вълнува дали има пусната лампа, радио или телевизор. Оставяхме и по една сериозна дървена цепеница, с която да се забавлява - не може да я прегризе, само да я бели. Това че къщата става все едно гледаме 101 морски прасенца с още толкова папагали, беше кофти, но го приемам някак си. Но пък гълта стърготините и мен ме е шубе (беше направила гастрит, така и не разбрах от какво), така че и отнехме това забавление. Големите въжета с възел са пълен абсурд - после ще има да ака конци на поразия. Кокали не и даваме.
С две думи хем на нея и е скучно и прави бели, хем поради сериозността на породата си и устрема и всичко да раздроби, a някои неща да нагълта - допълнително я ограничаваме - и така я обричаме на тотална скука.
Получава се омагьосън кръг, а аз нямам идея как да се оправя с това, освен да я държа затворена, но това не е решение на проблема.
Приемам всякакви идеи и се извинявам за дългия пост, но се опитах да съм максимално изчерпателна, за да добиетe колкото може по-пълна представа за безумиeто, в което живеем.

#254 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2010 - 01:48 AM

sweetfun, ще ти предложа моите разсъждения на базата на отглеждането на нашето куче, което е от здраво дъвчещите породи също, и на базата на всичко, което изчетох по тоя повод.

Кучетата дъвчат по няколко причини:
- като им растат зъби (очевидно при вас това не е причина)
- "изследвайки" обекта - я да видя какво има в тая топка, дето писка, като я натисна?
- освобождавайки се от стрес - ако кучето е активно и му е скучно
- да направи на парцали нещо - смята се за кучешки вариант на подготвяне на гнездо
- за да се успокои - понякога кучетата дъвчат неща, имащи миризмата на стопанина, ако него дълго го няма и така се успокояват.

Сигурно има и други причини, това са тези, които преведох от един сайт и ми се струват прилично изчерпателни.
Това, което ние правихме, за да не се срещнем с този проблем беше

1) отглеждане с клетка - т.е. когато ни няма, кучето е в малко пространство с

2) играчки, разрешени за дъвкане. Сдъвкал е много играчки, затова почнахме да купуваме само тези, които се препоръчват за много дъвчещи животни - от специална пластмаса, издържат достатъчно дълго. Много издържат и онези специални кожени кокали, но нашето куче не ги харесва много. Това, което кучето отхапе, може безопасно да го глътне, те са направени с тази цел. Казват, че могат да се потапят в бульони и т.н., за да се овкусят.

Дърветата не са подходящи, макар че той ги обожаваше - точно заради треските. Операция за изваждане на треска, която е погълнал - не, благодаря.

Сега често дъвче въжета. Прави ги на дреб, но не поглъща много от тях, ако въобще поглъща - просто не са много вкусни, предполагам.

Сменяме често играчките за дъвчене, защото му омръзват и почва да не ги пипа.

Вярно е, че сме дали пари за играчки, но не сме дали и стотинка за оправяне на поразии из къщи или за смяна на повредени от него предмети. Когато сме вкъщи и понечваше да сдъвче нещо неразрешено, се казваше строго "не", неразрешения предмет се отнемаше и се даваше разрешената играчка за дъвчене. Сега много добре знае, като иска да дъвче, какво да дъвче - изобщо и не се опитва вече да вземе друго. Забравяла съм паднал чорап при него,, дори и салфетка, а преди се опитваше да ги свали от масата, за да ги направи на дреб - вече не пипа.

3) И най-важното - кучето дъвче, когато му е скучно. Казваш, че го водите на дълга разходка - а той изморява ли се по това време? Ако се разхождате само със скоростта на пешеходец, на повод, вероятно това го оставя пълен с енергия, която после изразходва в дъвкане.

Нашето лекарство е хвърляне на топка, след която той тича да я носи обратно - така изминава 3-4 пъти повече разстояние от това, което човекът изминава и се изморява. Като е изморен - никога не дъвче. Просто спи. В редките случаи, когато не е изразходвал достатъчно енергия, напр., нямали сме време, той идва да да ме бута да си играем, аз не мога в момента - тогава си намира някоя от играчките и много стръвно я дъвче. Ако го изведа да се натича и да се наиграем - забравя за дъвкането, почва да си играе с играчките, да ги подхвърля и хваща, но не се скъсва да дъвче.

Дано съм ти помогнала.
User's Signature

Качена снимка

#255 Потребителят е офлайн   shely Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 02:50 PM

Хора, мисля че и аз има проблем с моето куче със "страха от раздяла". Проблема ми е там, че тя плаче дори когато съм в друга стая(за излизане без нея и дума не може да става). Вярно, че е много малка, ама аз си мисля, че ако не вземем мерки ще стане по-зле. През ноща е същото(понеже не спи при нас) събужда се и започва да плаче, при което аз не отивам веднага за да видя дали ще се успокои. Но става още по зле, започва да дращи и да се блъска във вратата и направо ме побърква. И така по няколко пъти на нощ докато стане сутрин и остана при нея, а тя заспива. Моля помогнете със съвети изчетох всичко по темата, но няма никакъв напредък. Представям си, ако трябва да изляза сигурно ще намеря кучето си в нервна криза. Стигнах до там, че се извиних на всички съседи преди да са ми направили забележка и уж никой не възрази, само че не знам до кога ще останат безразлични.

#256 Потребителят е офлайн   Кокерчето Каспър Икона

Публикувано: 23 January 2010 - 02:55 PM

Здравейте!Имам голям проблем-преди 3 месеца аз и моят приятел си взехме английски кокер.Това ми е мечта от дете.Той е невероятно красив,умен,любвеобвилен и изключително дружелюбен.Така,до тук добре-но въщност е най-големият дявол и разрушител на света.Когато остане сам помита всичко,няма спирка.Като се прибера,после 1 час чистя след него и си събирам съсипаните вещи-ще полудея.Той е в най-тежката фаза.Научен е на хигиенни навици,да сяда,да дава лапа,разхожда се без каишка и много др..Само като е сам полудява.Никой познат с куче не е имал такива проблеми и съответно аз не съм запозната с техниките на овладяване на този страх!Като,ме види първите 10 сек. умира от кеф, след това се обръща,вижда какво е направил,поглежда ме и почва да гледа виновно и да се крие.И от тук следва извода, че аз изобщо не съм се държала правилно-той подскача като ме види-аз също,като намеря кочината му се карам + вестник.Вчера като прочетох,сме излизали няколко пъти в 23:00 часа,в голямата виелица,с интервали от 15 сек..Даже лай не се чува,директно напада.За 15 сек. 1-ят път беше докопал обелка от банан-половината успял да изяде,после на 2-ят път 10 ореховки и една бонбона и накрая в 06:00 ставахме да чистим повръщано,защото стомахът му неможе да понесе натоварването,а преди няма седмица ни свърши 5 девното лечение от стомашночревно разтройство.Ужасен е,просто нямам думи.Вярвам,ще се справим с този проблем, но да Ви кажа до тогава сигурно аз ще имам нужда от професионална помощ.

#257 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2010 - 03:14 AM

Цитат(shely @ Jan 23 2010, 12:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хора, мисля че и аз има проблем с моето куче със "страха от раздяла". Проблема ми е там, че тя плаче дори когато съм в друга стая(за излизане без нея и дума не може да става). Вярно, че е много малка, ама аз си мисля, че ако не вземем мерки ще стане по-зле. През ноща е същото(понеже не спи при нас) събужда се и започва да плаче, при което аз не отивам веднага за да видя дали ще се успокои. Но става още по зле, започва да дращи и да се блъска във вратата и направо ме побърква. И така по няколко пъти на нощ докато стане сутрин и остана при нея, а тя заспива. Моля помогнете със съвети изчетох всичко по темата, но няма никакъв напредък. Представям си, ако трябва да изляза сигурно ще намеря кучето си в нервна криза. Стигнах до там, че се извиних на всички съседи преди да са ми направили забележка и уж никой не възрази, само че не знам до кога ще останат безразлични.

Шели, прочете ли тази тема от началото - там са обяснени подробно нещата и начините на действие? Какво от тях си предприела досега и какво е станало? Засега четем, че кучето ти вече знае от собствен опит, че ако плаче достатъчно силно и по-дълго, задължително ще дойдеш.

Наистина е време за много сериозна промяна - но само ти можеш да я направиш. Време е да го научиш, че може да съществува и без тебе за известно време и че няма страшно, че пак ще се върнеш. Как - е описано в началото на тази тема.
User's Signature

Качена снимка

#258 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2010 - 03:22 AM

Цитат(Кокерчето Каспър @ Jan 23 2010, 12:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Никой познат с куче не е имал такива проблеми и съответно аз не съм запозната с техниките на овладяване на този страх!
Хубаво е да ползваш и този форум за информация - не само познатите си. Има доста изписано по твоя въпрос

Като,ме види първите 10 сек. умира от кеф, след това се обръща,вижда какво е направил,поглежда ме и почва да гледа виновно и да се крие.И от тук следва извода, че аз изобщо не съм се държала правилно-той подскача като ме види-аз също,като намеря кочината му се карам + вестник.
Не съм убедена, че кучето гледа виновно, защото разбира, че е направило кочина. По-скоро знае, че след като му се нарадваш, се ядосваш или натъжаваш (винаги като се прибереш). учените казват, че кучетата не могат да свързват причината и следствие, ако са разделени във времето. Т.е. аз направих беля преди 2 часа и сега ми се карат за нея - това е невъзможна връзка за мозъка на кучето.

Вчера като прочетох,сме излизали няколко пъти в 23:00 часа,в голямата виелица,с интервали от 15 сек..Даже лай не се чува,директно напада.За 15 сек. 1-ят път беше докопал обелка от банан-половината успял да изяде,после на 2-ят път 10 ореховки и една бонбона и накрая в 06:00 ставахме да чистим повръщано,защото стомахът му неможе да понесе натоварването,а преди няма седмица ни свърши 5 девното лечение от стомашночревно разтройство.Ужасен е,просто нямам думи.Вярвам,ще се справим с този проблем, но да Ви кажа до тогава сигурно аз ще имам нужда от професионална помощ.

Звучи като много фрустрирано, недохранено или лакомо куче.

Първо - разхождаш ли го достатъчно - така че да се измори и като се прибере, да заспи изтощено?
Второ, с какво го храниш? Какви са тия ореховки и бонбони, които яде???? Защо има достъп до тях?
Не го ли водиш на повод, нямаш ли контрол? Кокерите не са толкова големи, че да не може да се дръпне повода, като реши да изяде нещо непозволено от земята... И да, с такова безразборно ядене, освен разстройство може и други работи да си хапне.

Колкото до разрушенията - писахме и по-горе. Стават от скука и от това, че не са възпитани кое може и кое не може да пипат. Трябва кучето да е изморено достатъчно, преди да се остави само. После, да се научи - когато сте вкъщи - като пипне нещо, което не разрешено - строго "не" и му се дава негова играчка, с която може и трябва да играе, дъвче, подмята и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#259 Потребителят е офлайн   Кокерчето Каспър Икона

Публикувано: 24 January 2010 - 01:24 PM

Цитат(Мил@ @ Jan 24 2010, 03:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Първо - разхождаш ли го достатъчно - така че да се измори и като се прибере, да заспи изтощено?
Второ, с какво го храниш? Какви са тия ореховки и бонбони, които яде???? Защо има достъп до тях?
Не го ли водиш на повод, нямаш ли контрол? Кокерите не са толкова големи, че да не може да се дръпне повода, като реши да изяде нещо непозволено от земята... И да, с такова безразборно ядене, освен разстройство може и други работи да си хапне.

Колкото до разрушенията - писахме и по-горе. Стават от скука и от това, че не са възпитани кое може и кое не може да пипат. Трябва кучето да е изморено достатъчно, преди да се остави само. После, да се научи - когато сте вкъщи - като пипне нещо, което не разрешено - строго "не" и му се дава негова играчка, с която може и трябва да играе, дъвче, подмята и т.н.

ТАкамммммм- 1-во Каспър е всичко друго, но не и недохранен, просто явно не знаете, че лакомията е вродена при кокерите.
2-ро На ден се излиза по 4-ри пъти за тоалет, седи се достатъчно между 10-15 мин.,в този студ неможе да стои повече навън нито той нито аз-аз замръзвам той също.Доктора ни каза,че това е предостатъчно за него в този период.
3-то тези лакомства ги е докопал,защото се е качил на шкафа аз живея в боксониера и няма ,къде да ги дяна.
4-то като се има предвид колко са луди и доверчиви кокерите, това че го разхождам в Морската градина без повод и ме слуша и върви до мен, ако не говори за контрол незнам какво друго може да е.
5-то естествено че когато съм си вкъщи го контролирам, май не сте прочели добре,той не пита и невърши нищо непозволено когато сме заедно естествено, че никога не взима от земята когато му кажа не.
Единственото е оставането сам-само с това предстой да се справим!

#260 Потребителят е офлайн   shely Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 08:57 PM

Mил@ прочетох темата от самото начало съвсем внимателно и след това реших да ви пиша за съвет. Просто се хващам, че започвам да и отстъпвам все повече от неудобство да не се скара някой съсед с мен. Имаме и друг проблем с хората - за нея няма лоши, отива при всеки който я викне без значение дали го познава. Пишка в стаята когато има хора само и само да не ги изпусне и т.н.

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни