Dog.bg Форуми : Ежедневни приказки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ежедневни приказки Говорилня :)

#181 Потребителят е офлайн   Tess_Kartofcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:животни, история, богословие, музика, дизайн и др.
Публикувано: 09 July 2012 - 10:25 AM

Хей Flashback, как е Мърфи? не сте писали отдавна. Ние имаме огромен напредък. Все още се плаши от някои кучовци и се крие при мен, но като цяло е много по-спокоен и се забавлява. Хората, които го виждаха в първите дни като го взехме и сега, казват, че все едно е различно куче. Открихме, че обожава да се боричкаме по тревата. Освен това е голям хитрец все гледа да направи нещо, за да спечели едно лакомство повече. Вече сме на готвена храна и яде като змей, скоро ще става мистър табуретка с тея темпове :ab_041:
User's Signature

Никой няма любов по-голяма от тая, да положи душата си за своите приятели. (Йоан15:13)

Качена снимка

#182 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2012 - 10:25 PM

Хехе :)
Забавното е, че те двамата много сходно се учат на новия живот, защото нашите новини са съвсем същите. :smile:
Покриваме всички точки на твоя разказ - и с готвената храна, и с хората, които са го виждали в началото и сега, че и с непознатите и огромни кучета.
Има нещо на което много се чудя, а щом се интересувате от нас (много ми е мило, едно такова :smile: ) ще разкажа какво се случва.
Общо взето, кучето преодоля страха си от непознати големи кучета. Запозна се с няколко - домашни, бездомници, шарена компания, хах, и всичко беше наред, играха, скачаха, той, глупавото бебе, само им досажда. :))) Изкара акъла на един огромен, уплашен, милия бездомник - подскача, лае го и маха опашка, големия, горкия, се зъби, подвил опашка и не смее да мръдне, бебето търчи като ненормално. :dog:
Дотук добре, щастлива съм, защото го преодоляхме.
Да, ама не, вчера много съмнителна случка. Съмнителна, защото започвам да се чудя дали е възможно кучето да е расист. :ab_041:
Бях разказвала за първото по-голямо куче, с което се запозна - един огромен, хиперактивен хъско-маламут, според мен, който не спираше да подскача и да играе, а нашия се побърка от страх. Тогава ок, той винаги се плашеше. И изведнъж вчера, след всички тези добри срещи с големи, непознати мъжки кучета, съвсем безпроблемно преминали, се запозна нашия със едно ново хъски, което дори не беше огромно и страшно, от кучешкия му поглед. Кутрето беше спокойно, да, пак тичаше и играеше, но имаше и други кучета, не беше подгонил нашия конкретно да играят, за да се уплаши той, не му е досаждал. А той, нашия, като започна да ръмжи, да скача срещу него и да щрака във въздуха със зъби... После дойде въпросния огромен, мил бездомник, и нашия започна да му се радва?
Това ме навежда на мисълта, че проблема не е в размера и пола на животните, а в това, че са хъскита?!? А именно - грозна, расистка история :ab_041:
Честно, аз се смея, защото не ми се струва възможно, но не съм измислила друго обяснение.
Глупаво бебе, ще се научи той всичко как се прави. :smile:
Утре отиваме да си опънем палатки на морето, силно се надявам да направим щастливо малкото куче. :)))
Другото, с което се занимавам активно, са опитите да разбера дали тук: www.petsupplies.com доставят в България. Пиша и-мейли, чета им ордър съпорт-а, но не мога да разбера. Но, когато разбера, ако доставят, ще започна да го препоръчвам горещо, защото вярвам, че колкото и да струва доставката (винаги може да се намери най-добър вариант, те са различни обикновено при пратките отвъд океана - или обща поръчка, за да е по-евтина доставката, или сам да пуснеш поръчката на няколко по-малки поръчки, ако цената на доставката е на грамаж) пак ще е по-рентабилно, отколкото да купуваш тези глезотийки от тук. Изумена съм колко са им добри цените, и какви чудесни малки глупостички има. :)))))))
Та, така покрай нас.
И много се радвам, че при вас всичко така добре върви! :ns22:
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#183 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2012 - 11:22 PM

Сайта http://www.petsupplies.com извършват и международни доставки ,но сумата на поръчката трябва да не е по-малка от 150 $.
малко с преводача:
Мога ли да достави поръчката си в международен план?
Petsupplies.com е щастлив да приемат поръчки от приятели по целия свят. Моля, обадете се на нашите експерти търговски представители в 1.800.738.7877 да ви помогне с вашата поръчка. Моля, имайте предвид, че в този момент можем да приемаме само международни поръчки над $ 150,00. Също така имайте предвид, че изберете продуктови линии не могат да бъдат на разположение за продажба в международен план и транспортни тарифи и такси ще варират в зависимост от адреса за доставка на вашата поръчка. Нашите търговски представител, ще бъде в състояние да ви осигури допълнителна информация, когато ви призовавам да направите своята поръчка.

Елементи от Petsupplies.com могат да бъдат превозени до няколко международни райони, но не могат да бъдат изпратени в Африка, островните държави, Израел, Латинска Америка или в Близкия изток.

Вашите опаковки могат да бъдат обект на митнически такси и вносни мита на страната, на която се експедира вашата поръчка. Тези такси са винаги отговорност на получателя. За повече подробности, прочетете за ограничения, които се прилагат за всички международни превози) и вносни такси Депозити.

Ограничения на
някои елементи, продавани от Petsupplies.com, не могат да бъдат изпратени в международен план поради ограничения върху вноса или размера, например за храна на домашни любимци и продукти, съдържащи странични животински продукти, които не могат да бъдат изпратени в международен план.

Ограничения
за продукти, доставени на международно, моля, имайте предвид, че каквато и да е гаранция, производителят не може да бъде валидна, сервизни опции производителят не може да бъде на разположение, наръчници, указания и предупреждения за безопасност не може да бъде на езика на страната-дестинация, продукти и съпътстващи материали), не може да бъде проектирани в съответствие със стандартите за страната-дестинация, спецификации и изисквания за етикетиране, както и продукти, които не може да съответства на напрежението на страната-дестинация и други електрически стандарти, изискващи използването на адаптер преобразувател или ако е уместно). Вие сте отговорни за да се гарантира, че продуктът може да бъде законно внесени в страната на местоназначението. При поръчка на от Petsupplies.com, получателят е вносител на записа и трябва да отговарят на всички закони и подзаконови актове на страната на местоназначението.

Митни сборове и такси и данъци от
поръчките, които са експедирани за страни извън САЩ може да бъде предмет да внасят данъци, мита и такси, събирани от страната на местоназначението. Получателят на международен превоз, могат да бъдат обект на такива данъци за внос, мита и такси, които се събират веднъж пратка достигне вашата страна. Допълнителни такси за митническо освобождаване трябва да се поемат от получателя, ние нямаме контрол над тези такси и не може да предскаже какво те могат да бъдат. Митническата политика се различават значително от страни, трябва да се свържете с вашия местен митническо учреждение за допълнителна информация. Когато се изискват процедурите за митническо оформяне, той може да причини закъснения, независещи нашите първоначалните разчети за доставка.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#184 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 10:11 AM

Деси, благодаря за вниманието! :)
Това ок, аз също го прочетох, но сега чакам отговор от съпорт, за да кажат България влиза ли в тези приятелски страни, които могат да поръчват. :tongue:
И също дали биха се съгласили с чудесната идея, с която знам, че се съгласяват често чуждестранните магазини - да напишат на опаковката стойност, по-ниска от реалната, за да се спести ужасяващото мито, което ще дойде на $150. Често проявяват разбиране в тази ситуация, защото нашите пощенски условия са доста свирепи. Това ми беше мисълта, ако положението с доставката се измисли възможно най-добре, 150 долара, 150 долара, обаче нещата, които ще купиш за тях пак ще са разни неща, които така или иначе би искал да купиш, но тук ще са много по-скъпи. Един вид еднократна инвестиция, хехе, която после се отплаща :ab_041:
А може да се направи и поръчка от няколко човека, които да разделят парите, също и доставката така би дошла по-поносима.
User's Signature

#185 Потребителят е офлайн   Tess_Kartofcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 July 2012 - 05:27 PM

Поръчка от няколко човека несъмнено е добра идея, така и митото се разпределя и не е толкова тежко.

Колкото до случката ви с хъскито, да ти кажа има нещо, нашия също има определени предпочитания към някои кучета и открита неприязън към други. Директно почва да ръмжи и да щрака със зъби по някои кучета, предимно едрите черни кучета все едно от породата. Също така непонася немски овчарки, с хъскитата горе долу се разбира, ама горе долу. Обича да си играе с кучета, които са по-дребни от него или с неговия размер, харесва лабрадорите и разбира се нашия любим приятел, другото богровче от квартала - Рафи. Не съм се замисляла дали е расизъм или не, но определено си обича някои кучета, а други не. Сега се учим да игнорираме неприятните за него индивиди, да си седи кротко и да не им обръща внимание. Постигнахме напредък там, ако съм го пуснала от каишката просто идва до мен и застава така сякаш казва "Виж моя приятел, много е страшен да знаеш, не ме закачай".
Приятелски ви завиждаме за морето, после да разкажете и покажете със снимки как сте изкарали. :)
User's Signature

Никой няма любов по-голяма от тая, да положи душата си за своите приятели. (Йоан15:13)

Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2012 - 10:31 PM

Много интересно, значи наистина е възможно да не харесва някои кучета просто така, на външен вид? Интересно, наистина.
Освен това е интересно и как двамата съвсем, съвсем еднакво се дръжат! :))) При нас - същата история - по-малки от него, колкото него и лабрадори. Много е забавно! :))
Но, вече ми е по-спокойно, защото явно на всички кучета им се случват такива ситуации. Вярвам аз, че ще се оправят нещата, те още толкова имат да учат за света в градската среда на човеците, има време за всичко.
Много съм щастлива обаче, че бебето слуша. Безусловно - излез оттам, ела тук, плюй :ab_041: , не там, там може, чудесен е.
Та, по този повод вярвам, че и морето ще го изкараме съвсем спокойно.
Купихме му фризби преди малко, кучешко, защото човешкото, което имаме е с такава форма, че не може да го захапе, като падне на земята и се побърква. :)))
Реших аз да му го дам вкъщи, да видя ще му хареса ли, той го направи на пастет. :wc_055:
И така, стягаме ние багажа и след малко тръгваме, задължително ще се върна със снимки, важното е, че се намерихме да си се показваме и да си се радваме. И на вас весело изкарване през това време, пожелавам много хубави новини да има. :)))))
User's Signature

#187 Потребителят е офлайн   Tess_Kartofcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 July 2012 - 10:11 PM

Наистина удивително колко много си приличат като поведение. Важното е, че стават все по-спокойни и по-отпуснати и уверени.
Днес беше един много забавен ден за нас в парка. Срещнахме катерица, която не се уплаши и успяхме да я доближим даже много. Картофчо беше удивен от това животинче и много любопитен. Най-хубавото е, че бяхме с фотоапарат и има снимкииииии.
Прикачена снимка

А ето го и Тофи
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#188 Потребителят е офлайн   XenaGabbi Икона

Публикувано: 09 September 2012 - 01:01 AM

Здравейте! Току-що се регистрирах и още не съм запозната с форума, та това ми се стори най-подходящата тема, затова ще пиша тук.
Проблемът е следният:
Преди няколко часа с майка ми си взехме кученце - нещо между пинчер и чухуахуа, като бих казала, че повече прилича на пинчер. Госпожицата е на 9 месеца, дойде от Бургас със влака. Бившата й стопанка каза, че имала хигиенни навици, но я била научила да си върши работата върху някакви одеала на балкона и за 9те месеца кучето е излизало само веднъж. С майка ми я разходихме, тя само се въртеше и изучаваше всяко едно нещо, но така и не си свърши работата - вероятно не знае, че може да я върши навън. Като се прибрахме майка ми й сложи един леген на балкона с някакви вестници вътре, занесохме я до там, но тя пак не се усети, че там трябва да си върши работата. С една дума като ги няма одеалата и тя не знае къде да пишка, същевременно няма да се изпишка и на килима (надявам се) и само се сдържа, а е пътувала 8 часа,през които е пила вода... Въпросът ми е как мога да я науча да си върши работата в легена на балкона или още по-добре - навън, като другите кучета?
User's Signature

Качена снимка

#189 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 08:10 AM

Кученцето ви все още е стресирано от всички нови неща, които му се случват и определено не знае какви са порядките на новото място - къде може и къде не може. За да се научи навън, трябва много често извеждане, каквото то не е видяло досега. Ако се изпишка навън, следващия път го изведете пак там, за да подуши неговата си миризма.
Вижте и тази тема за хигиенните навици:
http://forum.dog.bg/...BD%D0%B8%D0%B5/
И още нещо - не го бийте, ако килимът даде жертва. Едно кратко скарване
стига, аз предпочитам и без физически контакт, за да не се плаши животното и за да изгради доверието си във вас. Т.е. никакво завиране на муцуната в пишканото и наказване.
Не е лошо да видите и тази тема за възпитанието на малкото куче:
http://forum.dog.bg/...83%D1%87%D0%B5/
Успех!
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#190 Потребителят е офлайн   XenaGabbi Икона

Публикувано: 09 September 2012 - 12:22 PM

А, не,не, не -в никой случай на бих я била - сърце не ми дава, дори сигурно не бих могла и да й се скарам. Да не говорим, че ми се струва по-добре килимът да даде жертва, от колкото на нея да й стане нещо от стискане.
Иначе проблема вече го няма - майка ми я изведе рано сутринта и малката си е свършила работата навън.,така, че всичко е наред. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2012 - 08:58 PM

Здравейте! През почивните дни имам много свободно време и почти постоянно сме на разходка с моя мъник. Докато стигнем до някоя полянка, на която да го пусна, той е на каишка, но много се дърпа и се е протрил доста отдолу от нагръдника. Някой имал ли е подобен проблем и да третираме ли по някакъв начин протъркването? Дали да го заведа на ветеринар и с какъв нагръдник няма да се получава това? В момента се опитваме да се учим на редом, но това е една от онези команди, които не ни се отдават през цялото време...
User's Signature

Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 03:23 PM

Какво проработи при нашия - първо, с нашийник е, не знам дали е вярно, но съм чувала, че когато са с нагръдници им е много по-удобно да се дърпат, затова дори и да не бързат за никъде, пак си се дърпат. Защото могат. :ab_041:

И сериозните мерки, когато ме вбеси веднъж - толкова го учих на "Редом", "Чакай ме", "Стой" и прочие, уж слуша, но скоро, точно когато бяхме тръгнали към поляните, реши, че ще се дърпа без да реагира на нищо от гореизброените.
Каишката му е ето такава, откопчах я, нахлузих му я на врата, направих я на примка и се получи импровизиран душач. Точно пет минути дърпане в това положение му трябваше, за да се откаже. После му закачих нормално каишката, но той вече беше решил, че се чувства по-добре когато ходи спокойно.

Та, аз си мисля, че може да опиташ да смениш нагръдника с обикновен нашийник, когато го учиш да върви без да се дърпа. А след това ако искаш, пак да го върнеш.

Успех и поздрави на разкошното ти песче! :smile: :smile:
User's Signature

#193 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 01 October 2012 - 04:22 PM

Показване на мнениетоsimona623, в 30 September 2012 - 08:58 PM, написа:

Здравейте! През почивните дни имам много свободно време и почти постоянно сме на разходка с моя мъник. Докато стигнем до някоя полянка, на която да го пусна, той е на каишка, но много се дърпа и се е протрил доста отдолу от нагръдника. Някой имал ли е подобен проблем и да третираме ли по някакъв начин протъркването? Дали да го заведа на ветеринар и с какъв нагръдник няма да се получава това? В момента се опитваме да се учим на редом, но това е една от онези команди, които не ни се отдават през цялото време...

Ако желаете ще се уговорим и ще дойдете да поработите с едно от моите кучета.
Имам поглед върху Бари и отсега Ви казвам че грешите, защото не сте последователна.
Изборът е Ваш.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#194 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 07:26 PM

Имам и нашийник, ползвала съм го, но дърпането му е същото, затова реших да си го оставя с нагръдника. Редом не тренираме много в момента, защото той още не иска да схваща "ела" винаги и за това наблягаме на това в момента, пък и нямам много време винаги или поне през седмицата нямам такова. Сигурно ще го водя повече с нашийник от утре.
starrkopf, в момента сме с гъбички, бих дошла, за да видя къде бъркам пак, но ме е страх да не заразим някое куче. Нямам и много време през седмицата, а само през почивните дни. Мога да дойда без него, но не знам дали ще сте свободен когато и аз. Ще пиша на лични да се разберем.
Поздрави и на вашите хубавци, и да слушат повече от моя.
User's Signature

Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 08:41 PM

Показване на мнениетоsimona623, в 01 October 2012 - 07:26 PM, написа:

Редом не тренираме много в момента, защото той още не иска да схваща "ела" винаги и за това наблягаме на това в момента

Е то "редом" и "ела" са две различни команди. И двете започват да се учат с повод, в смисъл нищо не пречи да тренирате "редом" докато се движите в някаква посока. Даже по-скоро е препоръчително да я научи колкото се може по-рано, за да ви е лесен живота по-нататък и да не превръща дърпането в рутина.
User's Signature

#196 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2012 - 11:40 PM

Показване на мнениетоGAG, в 01 October 2012 - 08:41 PM, написа:

Е то "редом" и "ела" са две различни команди. И двете започват да се учат с повод, в смисъл нищо не пречи да тренирате "редом" докато се движите в някаква посока. Даже по-скоро е препоръчително да я научи колкото се може по-рано, за да ви е лесен живота по-нататък и да не превръща дърпането в рутина.

Нали това казвам, че не тренираме в момента "редом", защото гледам да наблегна на "ела". Имам втората команда за по-важна, защото вече няколко пъти ми се случва да побегне по нещо и въобще да не обръща внимание на моето викане. Не питайте как се бяга по препускащо куче из полето.
Имам и други притеснения покрай него. Струва ми се слабичък, а от както го имам е качил кило и нещо, но аз не забелязвам някаква разлика в размерите му. Като не знаем колко ще израсте и ми е трудно да преценя колко храна да му слагам - колкото пише, малко повече или по-малко... Опитах да увелича количеството, но получи хранително разтройство, а той и без това се оказа с по-чувствителен стомах.
Притесняват ме и други неща в поведението му. Например това, че майка ми и в по-малка степен баща ми много взеха да го лигавят... Първо го научиха на неприятното за мен нещо да се качва по леглата. Сега освен че постоянно се опитва да спи при мен, качва се на дивана в кухнята, а от там и се докопва до това което е на масата, но ми качва и постоянно мръсните обувки на леглото. Другото на което го научиха родителите ми беше да му хвърлят от масата ядене. Сега винаги гледа като просяк. Когато ядем го затварям в клетката му, но родителите ми не ме чуват и отиват да го пускат. Търся начин в момента да ги отуча тях от това, но да ги възпитаваш е по-трудно от това да обучаваш куче... В резултат на това лигавене, когато Бари легне на някое легло и се опиташ да го изгониш от там, той започва да ръмжи и тича да хапе. И когато някой яде му се качва буквално на главата в опити да измъкне нещо, а когато не успее отново ръмжи, тича да хапе и лае даже.
За теглото и фигурата му говорих с ветеринара, той ми каза че просто структурата му е такава. И все пак мисля да сменя храната с Pro Plan.
За поведението му незнам какво да правя, но ми се струва че става зле, а родителите ми никак не слушат.
User's Signature

Качена снимка

#197 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 05 October 2012 - 10:29 AM

Показване на мнениетоGAG, в 01 October 2012 - 08:41 PM, написа:

Показване на мнениетоsimona623, в 01 October 2012 - 07:26 PM, написа:

Редом не тренираме много в момента, защото той още не иска да схваща "ела" винаги и за това наблягаме на това в момента

Естествено- различни са и никой не твърди обратното,но че "...двете започват да се учат /?/ с повод.." не е така. И макар да знам,че сигурно ще се учудите / даже може и да ме изпратите някъде/ ще Ви напомня : ако човек знае предварително с какво се захваща /т.е.,наясно ли е с особеностите на конкретното куче,както и с въздействието на дразнителите върху поведението му/,то възпитанието и обучението могат само да "убедят" и затвърдят в него добрите намерения от страна на обучаващият.
Поводът като помощно средство е само допълнение към кучешките принадлежности,но не винаги той е единственото спасение или начало...
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#198 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 11:00 AM

Да, има кучета и кучета, но младите са по-скоро лесно разсейващи се на открито (др. кучета, котка, човек, бягащи, колело и т.н.), а белите стават много бързо. Знам ли, така си мисля аз...
На мен ми беше изключително интересно, когато в къщи дойде едно улично пале Мила. Тя беше родена за командата Редом. Нашите и двете могат да вървят до мен Редом, но не и перфектно и винаги имам едно на ум, защото появата на куче (познато или не) е изключително предизвикателство за тях. То ясно, че проблемът е в мен и недостатъчните/недостатъчно правилните тренировки, но по-скоро в града винаги на повод, че да ми е мирна главата :)
По този повод днес ми разказаха, как на сутрешната разходка са се засякли с мъж с доберман, който докато вървял, гледал само в стопанина си (сещам се даже и кой е), било доста впечатлително. Нашите лавнали, доберманът ги сканирал набързо, преценил, че не са опасност и продължил. В една такава обстановка, при разменени роли, нашите щяха да хукнат към него.
User's Signature

#199 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2012 - 11:27 PM

Здравейте! Първо искам да се похваля, че имаме голям напредък с обучението на Бари. Има още много неща, които да изгладим, но ще се справим. Има и неща във възпитанието му, които тръгнаха надолу, но вярвам, че след някои промени и тези неща ще се оправят.
Сега да споделим и един от по-сериозните ни проблеми... Много яде от земята при разходка. Опитвам се да го контролирам и се получава горе-долу през деня, но вечер по тъмно не. Понякога го дръпвам много силно, но ме е страх да не си замине и това куче отровено. Някакви предложения как да го науча да не взима от земя?
Другият ми въпрос, на който не успях да намеря отговор, но ще продължа да търся сега, ще се радвам и ако ме насочите, е за какво да следя след поглъщане на предмет? Случая е такъв, че е намерил макара със закачена игла, счупил е иглата на две или повече и ние намерихме само едната половина от нея. Не е сигурно дали я е глътнал. Възможно ли е да я изхвърли с изпражненията? Разбрах, че може да му се подуе и превърти стомаха.
User's Signature

Качена снимка

#200 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 09:43 AM

simona623, днес е четвърти ден, откакто си писала, какво става? Няма му нищо, нали? Сигурна съм, че му няма. :smile:

Аз дойдох тук да питам за козината. По принцип винаги съм била със котки вкъщи, така че ноември винаги ми е бил неприятен и космат - навсякъде, в носа, в очите, по дивана, накрая винаги им се ядосвам и се чудя тези дебели смешници, които се завиват със одеало до радиатора закъде са се разбързали и защо изобщо я сменят тази козина?!? :ab_041:
Както и да е. Това сега е първият ми сезон за смяна на козината... и със куче вкъщи. Разбрах, че най-накрая трябва да спра да използвам този израз, който превърнах във почти паразитен "По-зле не може да бъде." :ab_041: Защото ето ми сега, както винаги, по-зле. Това животно буквално ходи в облак от козина, реша го всеки ден и свалям достатъчно, че ако го изпреда да изплета ръкавица. Може и две. А дори не е дългокосмест. :ab_041:
Понякога седя и си мисля, че ето сега ставам и купувам един Фурминатор, но още не мога да се преборя със себе си да дам тези пари за четка. Сигурно когато дойде пролетта, вече ще съм се преборила, тоест ще съм на ръба, и ще купя един.
А за сега не знам.
И искам да питам вие правите ли нещо специално по това време. И някакви добавки за кожух давате ли? :smile:
User's Signature

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни