Въпроси и отговори за кокери
Публикувано: 08 September 2008 - 12:10 PM
terakoti, не е глупаво, но хайде моля те, веднъж вече те помолих първо да се постараеш да намериш инфото, което интересува и чак тогава да попиташ тук. във форума на дог.бг има поне три теми за въпросния миркочип. не е коректно направо да мързелуваш и само да чакаш на готово някой да ти отговори. постарай се малко и ти.. ;)
Публикувано: 08 September 2008 - 12:12 PM
Еми този микро чип е задължителен (или поне така аз знам) и трябва да се сложи до края на тази година.Чипа се имплантира във вратлето със спринцовка и е безболезнено за кучето.Този чип има 12 цифрен код,който се записва в паспорта.Според мен този номер е нещо като нашето ЕГН ;)
Публикувано: 08 September 2008 - 12:32 PM
Sesili, малка поправка, цифрите са 15 :) ;)
Но мисля,че всеки трябва да се поинтересува сам за това. хем лекар го е казал, защо не е пояснено още там какво е това. всеки тук се мъчи да прочете и научи, отделя време и т.н. не може едните само да четат,а другите само да питат. например на ти, Сесили си отделила време да разбеш какво е, малко усилие и от другата страна е само от полза :) ;)
Целувки на бесника :) от Макс
Но мисля,че всеки трябва да се поинтересува сам за това. хем лекар го е казал, защо не е пояснено още там какво е това. всеки тук се мъчи да прочете и научи, отделя време и т.н. не може едните само да четат,а другите само да питат. например на ти, Сесили си отделила време да разбеш какво е, малко усилие и от другата страна е само от полза :) ;)
Целувки на бесника :) от Макс
Публикувано: 08 September 2008 - 12:42 PM
Brani and Max,мерси за поправката не бях 100% сигурна колко са ;) Да права си,че тази както и много други теми са обсъждани както тук така и в целия форум.Някой път просто съм търпелива и имам желание да обяснявам ;D Аз четох тук,но и вет-а ми обясни много подробно как точно става и каква е целта на чипирането ;) Много целувки и на Макси от нас с Бенджи :wub:
Брани,ти като гледам правите много излети и разходки.Като при всичките се запознавате с някой от форума.Чудно ми е кога ще отскочите към Варна да се запознаем?
Брани,ти като гледам правите много излети и разходки.Като при всичките се запознавате с някой от форума.Чудно ми е кога ще отскочите към Варна да се запознаем?
Публикувано: 08 September 2008 - 03:24 PM
Така е и аз имам търпение, но това как да кажа мечешка услуга, но всеки си преценява :)
да знаеш само как искам да дойда до Варна.... :yahoo: :yahoo: :yahoo:
това ми е много мерак :) ама пусто, много сте ни далече. на другия край на България сте. и Самоков и Ралог и София са ни на по час път. но мисля,че другото лято ще направим и това. искахме да ходим това лято на море и да сме във варна, ама така стана,че купихме колата и не останаха много пари. но обещавам, че догодина ще се реваншираме :) аз много искам да си направим една общо кокерска :) но мечтиииииии ;D ;Dдано станат реалност
да знаеш само как искам да дойда до Варна.... :yahoo: :yahoo: :yahoo:
това ми е много мерак :) ама пусто, много сте ни далече. на другия край на България сте. и Самоков и Ралог и София са ни на по час път. но мисля,че другото лято ще направим и това. искахме да ходим това лято на море и да сме във варна, ама така стана,че купихме колата и не останаха много пари. но обещавам, че догодина ще се реваншираме :) аз много искам да си направим една общо кокерска :) но мечтиииииии ;D ;Dдано станат реалност
Публикувано: 12 September 2008 - 09:30 PM
Бъди сега е на Аdventage, мисля че така се каваше храната,(8.50кг)ветеринаря ни каза че е същия клас като Роял Канин, даже според него била по-добра :blink:
А, според вас кой е по-добрият вариянт за даване на калций 10дена се дава, после 10 дена не се дава или през ден?
А, според вас кой е по-добрият вариянт за даване на калций 10дена се дава, после 10 дена не се дава или през ден?
Публикувано: 14 September 2008 - 10:03 AM
Калций се дава само ако с изследване от лекар е установено, че има недостиг на калций в организма на кучето. Ако храната е качествена даването на калций е даже противопоказно, защото недостига му много по-лесно се овладява, отколкото предозирането. Калций се дава само след препоръка от лекар, който е обяснил защо трябва да се дава. Иначе така безразборно да се дават някакви хапчета не е сериозно и може да има лоши последствия.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 14 September 2008 - 10:27 AM
Да, на мен ветеринаря ми каза да давам, против рахит преди 2 месеца и сега ще отида да го попитам дали да продължаваме ;)