Въпроси и отговори за кокери
Публикувано: 28 June 2010 - 06:04 PM
Кучето няма нужда от разнообразна храна, а от пълноценна. Хляб с консерва НЕ е пълноценна храна => няма смисъл да даваш на кучето хляб с консерва. Хлябът и без това им е противопоказен. Давайте си качествена гранула и не се притеснявайте за нищо.
Мойта като 6.5 години вече е само на гранула да не мислиш, че й е зле?
Мойта като 6.5 години вече е само на гранула да не мислиш, че й е зле?

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 29 June 2010 - 09:43 AM
Извинете за може би тъпия въпрос, но виждам по снимки кучовците с едни като дъждобранчета и с някакви ленти около ушите, за какво са? Аз предполагам, че се използват за предпазване на козината за изложбени и предпазване от кърлеши и усили, но не бях виждала такова чудо досега! :) Моя понеже няма да го водим да го гледат ще си тичка голичък :)

Публикувано: 29 June 2010 - 11:25 AM
zlatabani4ka, в 29 June 2010 - 09:48 AM, написа:
Извинете за може би тъпия въпрос, но виждам по снимки кучовците с едни като дъждобранчета и с някакви ленти около ушите, за какво са? Аз предполагам, че се използват за предпазване на козината за изложбени и предпазване от кърлеши и усили, но не бях виждала такова чудо досега! :) Моя понеже няма да го водим да го гледат ще си тичка голичък :)
Виждаш няколко различни неща.
Едното са дъждобранчета, които пазят от дъжд. Да не се мокри косматия кокер, че влагата не се отразява добре на кожата и козината.
Второто е дрешка, която пази главно американските кокери, които имат изключително много козина, от всякакви тревички, осили, сухи листа, че иначе чистенето е невъзможно.
Лентата за ушите е да се пазят ушите от мръсотия и осили.
Никъде не виждам тези аксесоари да могат да се слагат само на изложбени кучета и не виждам връзката с изложбите. Те просто пазят кучетата.

Публикувано: 08 July 2010 - 03:17 PM
Здравейте,
Аз съм нов потребител във форума. Имам си кокер шпаньол на 60 дни. Той е със много странна походка, като вземе да тича задната част на тялото ме се носи леко на дясно. Това според вас от какво се получава? Възможно ли е да е още малък и да не му е оформена походката или пък е нещо болен.
Аз съм нов потребител във форума. Имам си кокер шпаньол на 60 дни. Той е със много странна походка, като вземе да тича задната част на тялото ме се носи леко на дясно. Това според вас от какво се получава? Възможно ли е да е още малък и да не му е оформена походката или пък е нещо болен.
Публикувано: 08 July 2010 - 03:30 PM
Бад, здравейте и добре дошли. Според мен нямате проблем, просто кученцето е малко още и не пази добре правилна походка. Сара, моето куче, и до ден днешен при по-бърз ход леко изнася задницата надясно. Разбира се, ако видите, че това продължава, и започва да става тревожно трябва да го споделите с лекаря на кученцето си.
Предполагам вече има такъв, при положение, че сега трябва често да го посещавате за обезпаразитявания и ваксини.
Хриси, откъде може да е взето... ;)
Предполагам вече има такъв, при положение, че сега трябва често да го посещавате за обезпаразитявания и ваксини.
Хриси, откъде може да е взето... ;)

Публикувано: 08 July 2010 - 03:58 PM
Благодаря Ви за бързите отговори. Кучето го взех от Габрово. Във форума сега като се регистрирах видях и ужасната тема за Габрово. Преди това не я бях чела. Засега Бъди е здрав. Вчера ходихме на ветиринар и ни поставиха втората ваксина. Каза, че кучето е здраво. Попитах дали това не е рахит, но той ми каза, че ще го наблюдаваме. Храня го с гранули на Роял Канин и това засега било достатъчно.Взеха му изследване от изпражнение и е абсолютно здрав.
Публикувано: 13 July 2010 - 12:55 AM
Virbac,Eukanuba,Pro Plan,Hils,Roql Kanin и други
Разгледайте тази тема- http://forum.dog.bg/...0/page__st__540

Разгледайте тази тема- http://forum.dog.bg/...0/page__st__540