Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори за кокери

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори за кокери

#441 Потребителят е офлайн   tonikaMK Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 November 2009 - 10:56 PM

Цитат(samotnata @ Nov 23 2009, 10:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Имате сериозен проблем. Явно не сте обръщали достатъчно внимание на обучението, не сте счели за нужно да се заемете навреме и сега е малко късно.
Може би няма да се справите сами, затовя моя съвет е незабавно да се обърнете към специалист треньор, който докато има шанс да ви помогне да решите проблема.
Успех.

Не внимание има достата4но,защото аз съм си по цял ден вкъщи,откакто сме я взели и се занимавам с нея постоянно.А да не говорим каква игра става когто и приятелия ми се върне от работа.Чела съм много за породата и горе-доло правим всичко както трябва.Не знам,аз си мисля да не би скоро да и идва цикала и за това да е раздразнена.

#442 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 10:59 AM

Нека и за да се включа ab_041.gif tonikaMK ,ти сама си отговаряш на въпроса.Каза,че не и се карате,е това е и причината.
:)).За мен най-важно е да знае " Не ",ако усвоите тази команда ,лесно ще разрешите проблема.Моя все още понякога,докато играем се разлигавя и почва да хапе уж леко, ама хапе и само като кажа "Чочо, не !" и край.Не е нужно да се удря,това ще я провокира още повече,добре че и не сте го правили.Просто като кажете "не" и след като изпълни това , я хвалите/ давате наградка.а и ми се струва ,че иска да ви привличе вниманието.и на мен понякога ми се случва,примерно играем с топчето и ми звънне телефона,аз естествено спирам играта, а и съм доста сладкодумна ab_041.gif и той иска обаче още да играем и ми се случвало носи топчето,пуска го и чака,ама аз никакво внимание и така няколко пъти и той ме захапва за крачола.Казвам му "не" и пуска.Е,по принцип добре възпитаното куче не трябва да те принуждава да правиш нещо,но и ние вес още се учим.Така че просто наблегнете на това :))
User's Signature

Качена снимка

#443 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 November 2009 - 11:27 AM

tonikaMK, проблема не е, че не сте й обръщали внимание, моля ви се, четете какво пиша. Проблема е, че не сте обръщали внимание на ОБУЧЕНИЕТО. И каквото и да си говорим, че мислите че правите както трябва вашето куче ви хапе и вие се оплаквате от това. Това е най-солидното доказателство, че нещо не сте направили както трябва. Най-вероятно още от малка сте й позволили да ви се качва на главата, глезили сте я, разрешавали сте й всичко и сега тя не знае що е то забрана и не ви приема за господари. Е, при това положение ви остава само да се консултирате с треньор, защото вие очевидно не знаете как да си преобучите кучето докато е време. След 6 месеца нещата вече ще са изпуснати и евентуалния резултат ще е "Подарявам кокер поради невъзможност да го гледам"
Както казах имате сериозен проблем, обърнете му сериозно внимание, само с оправдания "идва й цикъла" няма да минете.... Имате реални шансове да се оправите напълно, но трябва да потърсите помощ навреме.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#444 Потребителят е офлайн   tonikaMK Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2009 - 11:49 AM

Добре.Ще потърся помощ от специялист.Благодаря smile.gif

#445 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 24 November 2009 - 12:29 PM

Успех и ако искате после споделете резултатите.
User's Signature

#446 Потребителят е офлайн   tonikaMK Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2009 - 06:30 PM

Здравейте.Намерихме и говорихме със специялист.Проблема е в мен,човека каза,че явно съм намалила командите и възпитанието на кучето и то "не ме приемало като ступанин,а като равна."
Та сега работим по вапроса и хубавото е 4е имаме промяна.

#447 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 01 December 2009 - 08:24 PM

Браво! Пожелавам ви бързо коригиране на взаимоотношенията и дълъг съвместен спокоен живот.
User's Signature

#448 Потребителят е офлайн   svetlozara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:КуЧеТа ЖиВоТнИ

Публикувано: 05 December 2009 - 12:51 PM

Цитат(ralica_v @ Jun 9 2008, 04:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Имам е дно въпросче:Кара е твърде дружелюбна към всички.Влиза някой в къщи и тя му се е нахвърлила да го облизва даже препиква като влези чужд човек.Ще влезне крадец,ще ни ограби а тя  ще го разцелува от глава до пети.Смятам че е достатъчно голяма вече за да проявява някакви инстинкти за пазене на територия от чужди хора,но не.Не съм казала че искам куче пазач,но едно "Джаф" при отваряне на външната врата няма да е лошо.  :(

Нашата Дейзи също прави така,но когато усети че някой идва до входната врата започва да лае.А когато иска да получи нещо също лае и ръмжи! ac_007.gif
User's Signature

Качена снимка

#449 Потребителят е офлайн   Richi_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Ku4eta

Публикувано: 06 December 2009 - 10:07 PM

Здравейте имам сериозен проблем
Ричи е на 9 месеца вече,а не пикае където трябва пикае си на килима и дори да му се карам и да го карам след това в банята не става и незнам какво да правя моля ви да ми помогнете
User's Signature

Едно куче е по-добър приятел от когото и да е човек

Качена снимка

#450 Потребителят е офлайн   tonikaMK Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 December 2009 - 10:41 PM

Цитат(Richi_ @ Dec 6 2009, 10:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте имам сериозен проблем
Ричи е на 9 месеца вече,а не пикае където трябва пикае си на килима и дори да му се карам и да го карам след това в банята не става и незнам какво да правя моля ви да ми помогнете

Здравей.И ние го имаме тоя проблем и сме на 7 ме.Карахме се,пошляпвахме се и какжи ли още не савети не съм пробвала,но не и не.Не знам за твоето сладурче ама моето е с малко по-твърд характер и може би е заради това.А случайно ако сме на терасата ходи там без никой да я кара.Сиг. банята не им харесва в смисъл затворено място по-застоял въздух :) поне аз така си мисля.Моята Лара предпо4ита на килима или на плчките или вън,но не и в банята.И намерих решението с по-честите и дълги разходки.И започна и опити да се стиска.Само че пак имаме през ден през два по 1-2 пъти петно на килима,но поне е по-рядко и пък и е нормално.Така аз си риших проблема,дано да съм ти помогнала :)

#451 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2009 - 12:01 AM

То 9 мес а и срок вече smile.gif моят бебок от 4 месечен не го прави вкъщи ea_103.gif
Мисля че проблема и при двете ви е че се опитвате да го научите да пикае в апартамента на 1 място - в банята, което е абсолютно безмислена занимавка. 1 седмица ми отне да науча моето излючително твърдоглаво куче да пикае само навън и се изпуска в изключителни случаи (обикновено по наша вина ) - веднъж на месец-два. 1 седмица извеждане през 1-2 часа макимум и после мааалко по-рядко, и ще видите, че ще се научи да стиска. Да не си мислите, че едно куче-бебе се извежда по 2 пътина ден? wb_052.gif като беше на 3-4 мес го извеждах поне 10 пъти през деня!! само пред блока да се изпишка и го връщам, няма нужда от дълга разходка. И сега го извеждам по 3-4 пъти. Те са малки, не могат да стискат за толкова много време ea_103.gif
по-често извеждане и ще се оправите smile.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#452 Потребителят е офлайн   tonikaMK Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 07 December 2009 - 03:08 PM

Не аз вече не я карам да си ходи в банята.Просто исках да кажа,че когато видях,че няма да се научи и че не ства нито с весници нито с нищо.Реших с разходка да разрешим проблема и проработи.Наистена както казваш и ти решението е в разходките.

#453 Потребителят е офлайн   Richi_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2009 - 07:29 PM

при нас проблема е такъв Че само аз се занимавам с него а не мога да го разхождам през 1-2 часа защото ходя на училище а също и насата тераса е затворена и не може да се проветрява
чувала съм за котешките тоалетни и също за някакви капки но незнам дали помагат
Относно банята няколко пъти ходи сам в банята и се изпикава точно на тези килимчетата за баня защото имаме едно от тези ``камилестите`` но трябва след това да го измия за да не се напои и да мирише
User's Signature

Качена снимка

#454 Потребителят е офлайн   tonikaMK Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 08 December 2009 - 07:34 PM

Цитат(Richi_ @ Dec 7 2009, 07:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
при нас проблема е такъв Че само аз се занимавам с него а не мога да го разхождам през 1-2 часа защото ходя на училище а също и насата тераса е затворена и не може да се проветрява
чувала съм за котешките тоалетни и също за някакви капки но незнам дали помагат
Относно банята няколко пъти ходи сам в банята и се изпикава точно на тези килимчетата за баня защото имаме едно от тези ``камилестите`` но трябва след това да го измия за да не се напои и да мирише

Разбирам те и нас ни затрудняваше това,че сме на работа,но можеш да използваш времето след или преди училище.За терасата и ние сме така и за това имаш още 1 причина да разхождаш кученцето често и да не се занимаваш да го учиш вкъщи,а направо на вън.Капките сме ги пробвали и при нас не се получи,като напръскаме и се излъгваше да ходи,но когато си змем душ то сме измива и трябва да пръскаш пак,а спрея (капките) не са ефтини и просто няма смисъл.За котешките тоалетни според мен няма смисъл,търсила съм ако случайно има подобни кучешки,но не съм намирала.А за килимчето нормално защото наподобява килим за това се излъгва да ходи там.А Ако искаш го остави и нека се учи на килимчето,но ти сам каза трябва да го миеш постоянно.Мисля,че наистена с рразходките е наи-добре.

#455 Потребителят е офлайн   Richi_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2009 - 04:53 PM

предполагам че ще си останем на това килимче и щом ще го пера ще си го пера все пак не е лесно да имаш куче
User's Signature

Качена снимка

#456 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2009 - 09:26 PM

Цитат(svetlozara @ Dec 5 2009, 12:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(ralica_v @ Jun 9 2008, 04:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Имам е дно въпросче:Кара е твърде дружелюбна към всички.Влиза някой в къщи и тя му се е нахвърлила да го облизва даже препиква като влези чужд човек.Ще влезне крадец,ще ни ограби а тя  ще го разцелува от глава до пети.Смятам че е достатъчно голяма вече за да проявява някакви инстинкти за пазене на територия от чужди хора,но не.Не съм казала че искам куче пазач,но едно "Джаф" при отваряне на външната врата няма да е лошо.  :(

Нашата Дейзи също прави така,но когато усети че някой идва до входната врата започва да лае.А когато иска да получи нещо също лае и ръмжи! ac_007.gif

Здравейте :) Година и половина по-късно ще кажа че всичко си е от възрастта и Кара вече си има инстинкти.Само леко да се тропне на вратата и вече се чува че има куче в къщи.Това е друг въпрос че няма да нападне никой,но това само ние си го знаем :)

Ричи защо непробвате да махнете килима за известно време.Кара докато беше малка бях махнала всички килими,като я учих на терасата стояхме по 2 часа докато не се изпишка.Като вземе да пишка й казвах "Бравооо Пиш"Натъртвах й ПИШ ( или която ти дума искаш).Така сега като бързам и я изкарам я на терасата я навън й казвам "Кари айде пиш" и тя си знае.Задължително след това даваш награда и се радваш.Така ще предпочете да си върши нуждите там където дават наградки.
User's Signature

Качена снимка

#457 Потребителят е офлайн   Richi_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2009 - 11:05 AM

и ние вече си знаем и се опитваме да стискаме но ако не стане карам си го в банята (или той сам си драска по вратата и си влиза и си пикае върху това килимче за баня или до него)за сега върви даже тази нощ мисля че вече сам си беше ходил до банята но иначе като си свърши работата където трябва то е гушкане саламчета и ние у си викаме че той ще ходи само да пикае в банята be_107.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#458 Потребителят е офлайн   bilqnka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 December 2009 - 02:37 PM

zdr :) imam koker na 5 meseca i se 4udq dali da q izvejdam i kolko pati prez zimata v tozi stud?Pritesnqvam se da ne i e mn studeno bez obuv4ici ili nqkakva dre6ka? dh_188.gif

#459 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 December 2009 - 06:57 PM

Аз си мисля че би било хубаво да я извеждаш поне за 5 минутки с някаква дрешка така хем ще привикне към студа хем и ще се учите да пика и ака където трябва.Щом кучето ти е на 5 месеца сигурно още не е свикнало на навици и така ще изгубите 1 месец.
Тук се пише на кирилица.Правилата- http://forum.dog.bg/-t13433.html
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#460 Потребителят е офлайн   bilqnka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 11:34 AM

ba_025.gif ами аз да ви кажа съм доста изумена защото Белла ходи да пишка и ака само в тоалетната,нищо че е на 5 месеца- с това нямам проблем :) просто с тези минусови температура незнам какво да я правя, а само в къщи не става!Благодаря за отговора :)

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни