Dog.bg Форуми : OLIVER'S PETFOOD

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

OLIVER'S PETFOOD Bulgaria Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 April 2010 - 01:34 PM

Здравейте,

най-сърдечно Ви се извинявам, тъй като в момента погледнах, че има пропуснат ред в таблицата на OLIVER'S LARGE BREED START, който е точно за 15кг. кученце, а дневният порцион е 350гр. Вече е добавен към таблицата.
Поздрави!

#42 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2010 - 11:08 PM

Така, искам да споделя лични впечатления от храненето с Oliver's. Предишният месец храних кучето си (7 месечно женско Кане Корсо) с него - Oliver's Large Breed Start, след което този месец пак с Orijen Puppy Large Breed. Преките ми впечатления:

Кучето имаше видимо по-лъскава и мека козинка през месеца хранено с Oliver's отколкото сега с Orijen. Тогава не пърдеше така ароматно както сега (казвам го по повод, че леко ме злепостави докато се возихме в колата с моя позната smile.gif) Дъхът му беше по-приятен отколкото е сега. Относно изходния продукт при храненето с Oliver's на цвят беше доста светъл а с Оrijen e межу тъмно кафяв и черен. Това последното само го констатирам. Не знам до какво значение или критерии е цветът на изпражненията. Като консистенция и с двете храни не е с нужната твърдост, която би трябвало да е. Като физическа кондиция и с двата вида храни, кучето се чувства добре.

Та чувала с Orijen е на свършване и съм пред лека дилема с какво да продължим. Ще го реша тези дни. А тъй като предполагам има и други собственици хранили напоследък с Oliver's, ще се радвам много да чуя и техните впечатления от това как се отразява храната на кучетата им.

#43 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 12:00 AM

Дори и дистрибутирайки тази храна, аз винаги заставам зад КУЧЕТО, марката няма значение. Ако прецените, че с Оливър'с Вашето куче се чувства по-добре, тогава го хранете с Оливър'с. Ако прецените, че Орижин или друга марка е по-добре, просто продължете с друга. Отново казвам, че това е марката на моите кучета и никого не зарибявам, нямам амбицията да ставам масов дилър, затова Оливър'с не се предлага по магазините. Затова наистина прецете какво е най-добре за кучето.
Моето мнение е, че с един чувал трудно се разбира ефекта на дадена храна, аз сега след 4.5 месеца вече го забелязвам и съм много щастлива, че си открих храната и доста мои приятели тук и в чужбина. Харесва ми, доволна съм, щастливи и добре изглеждащи, активни кучета, това е важното.

Относно конситенцията, аз не съм наясно точно коя е "перфектната", но съм забелязала нещо интересно. Всяко куче като че ли си има определена консистенция на отпадния продукт. И преди хранейки с друга марка и долу-горе е едно и също винаги. На едното куче все по... така разпльокващо се ab_041.gif , на друго малко барабончесто, на трето както се казва "хубаво и лъскаво......." ab_041.gif И все така са си. Дори с натуралното хранене, което принципно прилагам но съм спряла за да видя ефекта от храната, също съвсем малко оредяват. Относно вече цвета... и това е все различно, ама може би защото пък им давам разни сушени уши, гръкляни, кожи, дробове, риби...

Така че моят съвет е да си храните с което ви е най-добре за кучо!

#44 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 06 April 2010 - 12:38 AM

Относно консистенцията на изходният продукт, нашият ветринар казва че: "колкото е твърдо на входа, толкова трябва да е на изхода. " Т.е. при хранене с гранули би трябвало да е твърдо и като го ритнеш да се търкаля, а не размазва, защото това е признак за стомашни проблеми. В това правило за консистенцията съм се убедила и от личен опит.
Имам много болнаво куче: сърце, алергии, чувствителен и капризан стомах /винаги е повръщал от мазните храни на роял канин/ и смятам да поръчам от сьомгата или агнето, които са за алергии и в тази връзка исках да попитам, кое е по-доброто за дакел с алергии?
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#45 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 01:01 AM

Определено Агнешко:

Цитат
Тази OLIVER'S храна е и за кучета, които страдат от алергични заболявания. Основните продукти в OLIVER'S LAMB са избрани съобразно и намалява на въздействието от алергията.

тук: http://www.olivers-b...ivers_lamb.html

#46 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 06 April 2010 - 08:13 PM

Bobolin , ако в Оливерс би нямали като съставка женшен, аз бих предпочела него пред Орижен (по принцип аз винаги предпочитам Акана пред Орижен, но вносител упорито не внася "моята" Акана с овес).
Но женшен е проблем само за моето куче, както и царевицата.

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#47 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 09:06 PM

Цитат(Apso @ Apr 6 2010, 08:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bobolin , ако в Оливерс би нямали като съставка женшен, аз бих предпочела него пред Орижен (по принцип аз винаги предпочитам Акана пред Орижен, но вносител упорито не внася "моята" Акана с овес).
Но женшен е проблем само за моето куче, както и царевицата.

Apso, понеже си доста на "ти" с храненето, да се възползвам и да те питам какво е всъщност предимството на овеса пред другите зърнени продукти - жито, ориз, царевица? Оliver's го използват и предполагам си има причина, защото той е единственото нещо, което ги дели от "grain free" етикета ми се струва. Не, че те се стремят към него. Просто си мисля на глас в момента. И каква е ролята на граха? Понеже гледам, че и Оliver's и Orijen съдържат грах - явно има причина. Както и картофи и двете. Понеже си фенка на Acana, виждам, че и там се залага на грах и картофи като комбинация. Разбира се, всеки запознат може да ми отговори и той. smile.gif

Milla, карам малко по спомен, но мисля, че на чувала, който бях взел пишеше Made in Germany. Нали принципно е канадска. Т.е. има завод в Европа и ако имат техен ли е и само един ли е? Питам, понеже някак по ми вдъхва доверие централизираното производство само на едно място в стил "добрата малка семейна работилница" а не големите вериги заводи, нацвъкани в кои ли не държави. И ако всички продукти са кандски и пише, че рибата никога не е замразена как се получава момента с транспорта до Европа ако завода е тук, без консервация на продуктите. И въобще защо ако всичко им е канадско, завода е в Европа? Надявам се да не помислиш, че питам с някаква лоша умисъл - просто искам да си изясня за мен нещата относно храната и производтсвото и а вярвам и че ще е интересно на другите четящи тук.

#48 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 09:20 PM

ud_009.gif Как така Made in Germany???? Това не е възможно, храната се прави в Канада и това е едно от най-големите предимства на Оливър'с. Пазиш ли опаковката?
Имам чували вкъщи от същата партида OLIVER'S LARGE BREED START, освен това OLVER'S SELECTED FISH, OLIVER'S ADULT, OLIVER'S OLD & FIT. На абсолютно всички пише:

"MADE EXCLUSIVELY IN CANADA FOR OLIVER'S PETFOOD"

#49 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 09:30 PM

Цитат(Milla @ Apr 6 2010, 09:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ud_009.gif Как така Made in Germany???? Това не е възможно, храната се прави в Канада и това е едно от най-големите предимства на Оливър'с. Пазиш ли опаковката?
Имам чували вкъщи от същата партида OLIVER'S LARGE BREED START, освен това OLVER'S SELECTED FISH, OLIVER'S ADULT, OLIVER'S OLD & FIT. На абсолютно всички пише:

"MADE EXCUSIVELY IN CANADA FOR OLIVER'S PETFOOD"

А сега де ... Не го пазя - изсипах го в контейнерчето и на боклука опаковката. Но е напълно възможно да бъркам. Щом казваш аз вяра ти имам затова допускам, че от другаде ми се е набило в съзнанието тоя надпис. Давай сега отговор на другите въпроси smile.gif

#50 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 09:36 PM

Кои въпроси? smile.gif За консервирането ли? Прочети гаранцията за качество.

Отговаря на всички формулировки в разработването, производството, както и стандарти за контрол на качеството, определени от:
CVMA (канадски ветеринарно-медицинска асоциация).
PFAC (храни за домашни любимци асоциация на Канада)
CFIA (Канадската агенция за инспекция на храните)
AAFCO (Асоциация на американската емисия на контролните органи)

Изготвени в съответствие с хигиенните норми за хранене в центровете, по стандарт на НАССР.
Производството е контролирано от независим канадски ветеринарен лекар.
На място се провеждат редовно анализ и проверка от Датската дирекция на растенията.
Непрекъсната самостоятелна програма за контрол се осъществява в сътрудничество с EUROFINES / Лабораторията на Щайн.
100% без пшеница, соя, ГМО (генномодифицирани организми), и всякакъв вид страничен продукт.
Свободна от салмонела и кампилобактер.
Естествено консервирани с витамин Е. Без химически предварително използвани консерванти.
Пълната гама е изготвена в Канада, в съответствие с концепцията на изпитана формула . Това означава, че можете да бъдете сигурни, че използваните съставки са винаги едни и същи - че ние не заместваме някоя от съставките с други, по-евтини продукти.

Всички съставки са били одобрени за човешка консумация.
Разработена без никаква форма на тестване върху животни.
Всички съставки са били отгледани, уловени и подбрани в Канада (с изключение на избора ни на агнето, което е от Нова Зеландия).

#51 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 09:39 PM

За завода най ме интересува. Един завод, на едно място в Канада, или е друга схемата?

#52 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 10:23 PM

Един завод, едно място, една Канада. Как се транспортират продуктите от гьола до завода не знам. ab_041.gif

Това, че някои храни се произвеждат на повече от 1 място е фактор за занижаване на качеството, с Оливър'с това притеснение за мен отпадна в предвид, че съм имала страхотни проблеми точно с произведени храни във филиал, спокойна съм и какво съдържа храната на кучетата ми. Имам гарантирано качество, произход, състав във всеки чувал. 15 месечен срок на годност от датата на производство ми гарантира и пресни продукти, както и %тът вода.
В момента се интересувам от човешкото хранене и чета всички етикети по магазините. Ако знаете само какви боклуци се предлагат, направо се чудя дали да не минем на Оливър'с всички! dry.gif

#53 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2010 - 10:40 PM

Най-сърдечно благодаря за търпението и отговора. smile.gif

#54 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 10:29 AM

Здравейте отново!

Вчера двама от моите колеги провериха абсолютно цялото налично количество, всички храни са проготвени в Канада. Освен това производителят беше буквално шокиран от въпроса ми за производство в Германия и гарантира, че тази информация е недостоверна.
Можете да бъдете абсолютно спокойни, че всяка опаковка Oliver's Petfood е приготвена в Канада от едни и същи съставки, без заместители.

Хубав ден на всички!

#55 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 02:28 PM

Специализирано хранене на кучета

От Линда Дю Хансън, мениджър на групата от ветеринарни лекари на OLIVER'S.

Стара поговорка гласи: Вие Сте това, което ядете - от друга страна, трябва ли да се храните според това, което Сте?

През последните десетилетия правилното хранене на нашите любимци е на фокус и времената, когато нашите четирилапи приятели са се хранили с остатъците от вечеря вече отминаха. Това е довело до огромен набор от разновидности и марки, които често създават трудности за собствениците на кучета да намерят най-подходящата за своето куче. Последната тенденция на пазара за кучешки храни се основава на хранене според породата и по рафтовете срещаме храни създадени за специални породи като Германско овчарско куче, Уест хайленд уайт териер, Голдън ретривър и др.
Но това наистина необходимо ли е?

Всяко куче, независимо от породата се нуждае от 6 жизненоважни хранителни вещества ежедневно в храната си, а именно:
- Протеини (основна съставна част от телесната тъкан, мускулите, кръвта, органите, козината, кожата и ноктите)
- Мазнини (добър източник на енергия, подобрява вкуса, помага за усвояването на мастноразтворимите витамини А, D, E и K, овлажнява кожата и козината)
- Въглероден оксид / фибри (важен източник на енергия, улеснява на храносмилането)
- Витамини
- Минерали
- Вода
Освен това, сега е стандартна практика добавянето на глюкозамин, хондроитин сулфат, МСМ, Л-карнитин, MOS / FOS. Първите три са от съществено значение за поддържане нормална гъвкавост на ставите, Л-карнитин улеснява разграждането на мазнините в организма, а MOS / FOS улеснява храносмилането в стомашно-чревния тракт.

Избора на храна която е най-подходяща за кучето според възраст, размер, ниво е активност са алфа и омега. Храненето е основен фактор за кучето, за да има дълъг, здравословен и добър живот. Другите два фактора са генетиката и околната среда, над която ние, собствениците на кучета, имаме много малко влияние, но можем да направим много за правилното хранене на кучето всеки ден.

Точната порода не е от огромно значение, тъй като кучето, освен наследствени нужди към специфична диета, най-голямо значение и зависимост има начинът на живот, т.е. дали кучето е най-разглезеното, което спи на дивана до Вас, или пък може би най-добре обученото и работно куче?!

В новите специализирани храни за породи, общите състояния, към които могат да бъдат предразположени някои специфични породи са били съобразени, като например проблемите при Лабрадор ретривърите със ставите и наднорменото тегло, храносмилателните проблеми при Германското овчарско куче, както и кожните проблеми и предразположеността към затлъстяване на Уест хайленд уайт териерът.
Няма научно доказателство, че тези храни за по-добри от обикновените са подходящи за всички породи и единствената разлика представлява незначителни изменения на съотношението на мазнини, белтъчини и въглероден оксид, и добавки като глюкозамин, хондроитин сулфат, L-carnitin и FOS, но, както е споменато по-горе, те са част от повечето съществуващи продукти. Качеството на храните, както и потребителите могат да бъдат заблудени, ако те мислят, че тези нови продукти са уникални на пазара, тъй като съдържат определени специални добавки.

Целта на тези продукти е да направят нещата по-лесни и удобни за собствениците на някои породи. Ако кучето страда от една специфична породна болест, то те са добър избор на хранене за точно този проблем. Все пак е важно да се има предвид, че хранителното съдържание се основава на породата общи хранителни изисквания, което означава, че ако например сте собственик на един физически много активен Лабрадор, би било по-добре да изберете един хранителен продукт за активни кучета. И тъй като вече има толкова много други добри, така наречените терапевтични диети, т.е. хранителни продукти, предназначени за специфични нарушения, като кожа, бъбреци и стомашно-чревни заболявания, може би тези нови продукти могат да създадат още по-голямо объркване в и без това пълната каша в главата на стопанинът.

Две са основните правила във връзка с правилното хранене на кучета: Наблюдавате как се отразява храната върху кучето. Кучетата и котките са хищници и трябва да търсите продукти с много животински протеини.
Един от най-добрите фактори, за да разпознаете добрата храна е да погледнете съдържанието на месо. Евтини хранителни продукти на базата на растителни протеини от царевица, пшеница и соя, са преобладаващи в хранителния сектор, докато по-скъпите храни предлагани по интернет, във ветеринарните клиники и специализираните магазини са основно базирани на животински протеини, обикновено от агнешко или пилешко месо. Във всеки случай, ако кучето Ви страда от някакво заболяване, би било най-разумно да се изработи специфичен хранителен режим заедно с Вашият ветеринарен лекар, преди да се изпробват различни диети.

#56 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 10:57 AM

Здравейте! :re_037:

Условията на доставка от днес са вече ето такива:
Качена снимка

Прочетете повече на "Доставка и плащане".

Поздрави и хубав ден на всички! :rc_036:

#57 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 01:05 PM

Браво. Определено смятам, че това е крачка в правилната посока. Доволен съм и определено по-стимулиран. :smile:

#58 Потребителят е офлайн   desi4ok Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 03:38 PM

искам само да похваля Мила и онлайн магазина - вчера поръчахме някои неща и днес всичко е налице + подарък :ba_025: успех занапред, мен ме спечелихте като клиент :ae_085:
и между другото - Ocean bites са невероятни. Поне съдейки по реакциите на кучето :smile:

#59 Потребителят е офлайн   Atma Raj & Tara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 06:12 PM

дам, и аз съм много доволен от доставката, подаръците и всичко!! :smile:
За сега мога да похваля само Oliver's training bites (то не е скачане, не е въртене :ab_041: ), за храната ще пиша по-натам, че имаме още малко от старата :smile:

#60 Потребителят е офлайн   mora Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog
  • Interests:Кучета

Публикувано: 27 April 2010 - 07:02 PM

И аз се присъединявам към доволните клиенти. Моите кучета пък обожават OLIVER'S OXE RINGS.

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни