Dog.bg Форуми : Ченс е невероятен!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ченс е невероятен! Измъкнат от Сеславци

#81 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 February 2010 - 09:46 PM

koniarska, аз съм от онези гадняри, които смръщват вежди и цъкат с език, когато видят какви огромни усилия се налага да полагат любителите на питове и подобните им, за да ги спасяват, социализират, търсят дом. Истината е, че дори тази тема я следях с известно негодувание - казвах си - бре, толкова ли няма добри кучета, че се правят такива чудеса от храброст за опасни (може би даже съм казвала "зли") животни...

Това докато не се срещнахме с Ченс в Син кръст... Толкова топлота и нежност в това странно създание, толкова преданост и благородство...

Браво и дано с помощта на стопаните си Ченс да започне на чисто - един хубав и лесен живот...

ПП Прилича много на Ченс от Homeward Bound - на него ли е кръстен?
User's Signature

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2010 - 10:04 PM

Ее, не се намесвах, но след увертюрата на insult просто не мога. Не съм влюбена в питовете, питоподобните и подобните им, но това са невероятно предани кучета. Неведнъж ми е хрумвало, че всички кучета на света са питоподобни. Кучета, които връщат всичко мнооого уголемено. Затова са странни и затова ни карат да се чувстваме неловко, отразяват нас.
На добър път, Ченс.

#83 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 14 February 2010 - 10:25 PM

Много точно казано, Мил af_089.gif А от твоето изказване Инсулт съм меко казано потресена,направо ума не ми го побира ud_009.gif За твое сведение аз гледам едно от тези,кучето,за които според теб не си заслужава да се хвърлят усилия и пари, и честно да ти кажа,понеже съм гледала и други породи,не бих го заменила за никоя друга.Няма порода,за която да се изкажа по този начин,който меко казано е адски гнусен и злобен.Ще те помоля за в бъдеще, ако няма какво да кажеш, просто да не сипеш такива слова.Спирам, защото не желая да мажа хубавата тема.Радвам се,че все пак има хора,които познават породата и я оценяват smile.gif
По между другото пръвата нощ на Ченс в новия дом е минала повече от прекрасно,момчето си е спало без проблеми.Чакам снимки да ми пратят и ще кача да се порадваме взаимно.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#84 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 February 2010 - 10:25 PM

Цитат(insult @ Feb 14 2010, 08:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
... казвах си - бре, толкова ли няма добри кучета, че се правят такива чудеса от храброст за опасни (може би даже съм казвала "зли") животни...

Петя ,не се натъжавай , ти знаеш - няма "добри" и няма "зли" ...Прегръщам те , ти успя, с помощта на хората тук ! Сияй!
Най-хубавия нов живот за Ченс!

п.п.Кучетата, които обичат твърде много.ДА!
User's Signature

#85 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2010 - 10:35 PM

Здравейте страхотни хора!
Извинете, че спамя в темата ви, но много се радвам за шанса, който Ченс получи благодарение на вас и ви се възхищавам за всички положени усилия. Занaпред само хубави неща да му се случват!

Искам да добавя, че и аз съм имала предразсъдъци към породата, докато не се запознах с един страхотен пит, който ми грабна сърцето и разби всички митове, на които се бях наслушала. Близка моя приятелка гледа пит, няма такова лигаво и любвеобилно куче. Пожелавам на всички с подобно мислене да бъдат опрoвергани от добротата и любовта на тези кучета.

Затова разбирам, че с коментара на insult се получи недоразумение. Аз го чета като възхищение към вас и усилията ви, koniarska, и като "преобърнато" мнение за тези прекрасни животни, а не като нападка. В крайна сметка нали всички мислим еднакво:

Цитат
Толкова топлота и нежност в това странно създание, толкова преданост и благородство...

User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#86 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2010 - 10:40 PM

Цитат(koniarska @ Feb 14 2010, 10:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А от твоето изказване Инсулт съм меко казано потресена,направо ума не ми го побира ud_009.gif За твое сведение...
... по този начин,който меко казано е адски гнусен и злобен.Ще те помоля за в бъдеще, ако няма какво да кажеш, просто да не сипеш такива слова.Спирам, защото не желая да мажа хубавата тема.

Съжалявам, че казаното от мен те обижда, koniarska, не беше казано с тази цел.
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2010 - 10:45 PM

Изобщо не приех поста на insult така, още по-малко очаквах, че с моя ще допринеса.
Ако инсулт не разбираше това, изобщо нямаше да го пише. Идеи за натъжване нямат грам почва у нас, както се казва.
15 мин.- по-късно:
Абе направо ти къде го чукаш, то къде се пука. Май по-добре да си мълчим, че иначе все ще е дискриминационно.

#88 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 15 February 2010 - 10:22 AM

Мил,нищо не си предизвикала,нещото ,което ме накара да отговоря по този начин е това изказване на инсулт:"бре, толкова ли няма добри кучета, че се правят такива чудеса от храброст за опасни (може би даже съм казвала "зли") животни..."В случая най важното е,че с помощта на всички ви ,кучето получи втори шанс,в крайна сметка каузата на всички ни е една да помагаме на такива нещастници.Още веднъж благодаря на всички замесени smile.gif
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 February 2010 - 11:04 AM

аз така като я чета иnsult е нещо, като типични размисли на човек, непознаващ породата.
набедени за зли, убийци и кви ли още не глупости, ама грандиозни глупости.
а всичко се променя, когато осъществиш контакт с тях. и затова е написала поста си. за да покаже.
по-човеколюбива порода няма. просто няма
и да
ченс е невероятен
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2010 - 11:10 AM

както е писала д-р Бо
и аз само това бях чувала за тези кучета
няма да збравя като качих Лорището в колата
и това ми ти куче току подскочи като има дупка или се разминем с по бучаща кола
и почнах да си мисля
е това сега като ме захпе...
аз не съм наред - е сега ме захапа вече
бях убедена, че ще ме захапе по някое време
а то к'во, няма такова размазващо се същество

усепх на Ченс ae_085.gif

#91 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 February 2010 - 11:48 AM

insult не за първи път споделя мнението си за пит-кучетата. Няма нищи лошо в това човек да предпочита някои породи пред други- всички сме така. Обаче както винаги тя го показва по доста дразнещ начин. И аз не харесва кучета, водени на фризьор почти толкова често, колкото средно статистическа мутреса, но поне не го казвам с дразнещ тон.

#92 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 February 2010 - 12:03 PM

Не знам какво ви става хора...
Отдолу постът й продължава адски мило, което прави нещата по-ярки, когато някой е декларирал, че породата не му е симпатична и че е имал притеснения относно нея.
Както и да е...
Темата нека си остане с красивия край
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 01:18 PM

Еййй, хорааа, хайде да не става това поредната оспамена тема, моля ви! Insult не е имала нищо лошо предвид, а koniarska след всички мъки и притеснения е нормално да е по-чувствителна. Стига толкова. Важното е, че момчето е в истински дом и сега трябва всички да се молим да се спаси от гадните гадини!

Аз и моята приятелка Деси бяхме тези, които го изкарахме от гадния Сеславци и го превозихме до Син Кръст и да си призная първите мигове ми бяха доста притеснени, тъй като той беше набеден за агресивен. Е, тези страхове преминаха точно за секунди. В това животинче има нещо невероятно и вълшебно! Никога няма да забравя тъжния му поглед и плача му там в онази гнусотия. После завряната му между крачетата опашчица, когато го превозвахме. Търсещите му очички, имаше толкова тъга и въпросителни в тях...Ох, пак се разтроих.

Толкова се радвам, че го спасихте и, че му дадохте втори шанс. Той го заслужава! Той е самата доброта и топлота!
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#94 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2010 - 01:20 PM

Хм. Любопитно - някакъв другарски съд ли си мислите, че ми спретвате или какво?

Дано кучетата ви да са по-спокойни от начина, по който си позволявате да пишете тук. Написах ви нещо от сърце, поздравих ви по най-дружелюбен начин, вие скачате директно.

Нещо странно ли има в това човек да го притесняват агресивни към други кучета животни?
Трябва ли да разказвам как сме се омитали от парка, поляната, планината със средностатистическите ми мутреси, когато колегите ви по порода са се появявали със своите кучета, които ни обичат твърде много?
Са ли разказите за пита като най-прекрасен от домашните любимци начинът да се спре безотговорното отглеждане на тези кучета от комплексари?
Пюейки срещу мен ли подобрявате имиджа на породата си?

Както и да е. Не ме изнедва риспонсът и се опитах учтиво да изляза от ситуацията, любезно казвайки по-горе, че не съм искала да обидя никого. Сега вече ми се иска, но ще го премълча. Само ще ви кажа, че сте сбъркали човека, върху когото да упражнявате педагогическото си безсилие. Айде, останете си със здраве. Пък дано смущаващите патос и агресия да са само на ниво приказки във форума.

ПП
Цитат
Абе направо ти къде го чукаш, то къде се пука. Май по-добре да си мълчим, че иначе все ще е дискриминационно.
Indeed.
User's Signature

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 01:38 PM

Цитат(insult @ Feb 15 2010, 12:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хм. Любопитно - някакъв другарски съд ли си мислите, че ми спретвате или какво?

Дано кучетата ви да са по-спокойни от начина, по който си позволявате да пишете тук. Написах ви нещо от сърце, поздравих ви по най-дружелюбен начин, вие скачате директно.

Нещо странно ли има в това човек да го притесняват агресивни към други кучета животни?
Трябва ли да разказвам как сме се омитали от парка, поляната, планината със средностатистическите ми мутреси, когато колегите ви по порода са се появявали със своите кучета, които ни обичат твърде много?
Са ли разказите за пита като най-прекрасен от домашните любимци начинът да се спре безотговорното отглеждане на тези кучета от комплексари?
Пюейки срещу мен ли подобрявате имиджа на породата си?

Както и да е. Не ме изнедва риспонсът и се опитах учтиво да изляза от ситуацията, любезно казвайки по-горе, че не съм искала да обидя никого. Сега вече ми се иска, но ще го премълча. Само ще ви кажа, че сте сбъркали човека, върху когото да упражнявате педагогическото си безсилие. Айде, останете си със здраве. Пък дано смущаващите патос и агресия да са само на ниво приказки във форума.

ПП
Цитат
Indeed.

Аз също ти го написах от сърце, но ти естествено не търпиш изобщо критика. Никой не те е плюл, а ако се върнеш назад в темата и дълбоко се съмнявам, че някой от тук пишещите е "колега" на тези, заради които си се омитала от парка!
П.П. Моля този пост (риспонс) да не се приема като заяждане, плюене или обида!

#96 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 15 February 2010 - 02:56 PM

Считам дебата,ако изобщо може да се нарече такъв,за приключен.От тук насетне се надявам,само да ви радваме с нови снимки на това прекрасно създание.Което легна не само на моето сърце, а на всички ,които имаха възможността да го опознаят.На добър час мило момче,радвам се ,че бях добрата фея за теб wub.gif ,както и много други.В събота са контролните изследвания нека стиснем палци отново.
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 February 2010 - 06:58 PM

OFF/
Не ми пука кой харесва или не харесва питоподобни (ето това: "аз съм от онези гадняри, които смръщват вежди и цъкат с език, когато видят какви огромни усилия се налага да полагат любителите на питове и подобните им, за да ги спасяват, социализират, търсят дом.") , Ченс е пит толкова , колкото аз съм манекенка .Можеше да е всякакъв другоподобен.

Възмутих се, ама не просто се възмутих ,а се гръмнах от това :"Истината е, че дори тази тема я следях с известно негодувание - казвах си - бре, толкова ли няма добри кучета, че се правят такива чудеса от храброст за опасни (може би даже съм казвала "зли") животни..." - Защото не мога да проумея ,че някой определя кой има право да бъде спасяван, има право за него да се правят чудеса от храброст - за да живее и да има дом. "Добри" или "опасни" - всички имат право да бъдат спасени.Ако има кой да го направи.Ако проявява агресия - спазват се желязни правила - повод, намордник ,възпитание.Дори кучета, които не по свое желание са участвали в боеве, имат право на шанс.Няма да се стърпя да посоча как "любимата" ми П.Е.Т.А. истерично искаше консфискуваните кучета на Майкъл Вик- за да ги убие.И как тези кучета спасени от лапите на тези хора .които казват кой да живее според тях и за когo трябва дя се хвърлят усилия или не -сега са прекрасни домашни любимци, имат чудeсни резултати в аджилити, някой посещават училища и ги гушкат деца.

Та не за породи ми пука, всеки може да е расист , нищо ново - пука ми ако в точно този форум някой се чуди защо на едно кучe е помогнато ,толкова ли нямало други "по-добри"...Тъжно.
Спирам.
User's Signature

#98 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 22 February 2010 - 11:55 AM

Вече имам дом и съм най щастливото куче на света af_089.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2010 - 11:57 AM

wub.gif wub.gif wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 22 February 2010 - 12:05 PM

wub.gif страхотен е "Ченс е невероятен"
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема